15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon under innendørs forhold av en fantastisk dieffenbachia

Dieffenbachia forplantning Kan en tropiker gi avkom under uvanlige forhold? Dieffenbachia, hvis reproduksjon i naturen har blitt utarbeidet i århundrer, gir avkom lett i fangenskap. Du kan få en ny busk av en raskt voksende blomst om sommeren. Frø og vegetativ forplantning brukes.

Hvordan forplante dieffenbachia hjemme

Formering av dieffenbachia -frø hjemme brukes praktisk talt ikke I praktisk avl brukes frømetoden sjelden av flere grunner. Dieffenbachia -blomster vises under forhold nær tropisk, noe som er uoppnåelig i en leilighet. En fargepike inneholder blomster- og hunnblomstrer på motsatte sider. Manuell pollinering er ikke alltid effektiv. Derfor brukes frømetoden av spesialister, og skaper nye varianter. Hvordan reproduserer dieffenbachia seg i amatørhager på vinduskarmen?

Metoder for vegetativ reproduksjon av tropicana

Dieffenbachia er en giftig plante. Melkesaften kan forårsake strupeødem, kvelning. Konsekvensen av forgiftning kan være blindhet. Planten er spesielt farlig for barn og dyr. Når du arbeider med det, bør du beskytte åpne områder av kroppen, bruke vernebriller og gummihansker.

Vegetativ forplantning av dieffenbachia hjemmeÅ få nye planter ved å forankre forskjellige deler av jordbusk anses som en vegetativ. Samtidig skapes det spesielle forhold for spiring av røtter. Det er nødvendig at delen som er i fuktig jord eller vann ikke råtner, men gir livets rudimenter, små røtter. For reproduksjonsbruk:

  • stilkekaks;
  • topper;
  • luftlag.

Hvis roting utføres i bakken, er det nødvendig å bruke torv og sand i like store mengder. I dette tilfellet må jorden steriliseres. Sammensetningen helles i en bred bolle, fuktet med destillert vann. Under spiring bør substrattemperaturen være 25-27 grader, noe som kan gjøres med en bunntermostat. Dekk drivhuset med en krukke eller pose, men sørg for å ventilere og overvåke fuktigheten.

Roting av dieffenbachia -kvisterFormering av dieffenbachia ved stiklinger inkluderer en rekke forberedende operasjoner.

Den beste rotingen vil være når plantematerialet legges om våren. Hvis stiklingene tas uten blader, er de 20-15 cm lange, kuttene behandles med knust kull og Kornevin, lagt horisontalt, drysset med jord opptil halvparten. Da vil nye blader dukke opp over hele stammen om 10 måneder. Du må plante hele grenen av Dieffenbachia, reproduksjon utføres uten å kutte den i aksjer. Du kan plante en lang stilk for roting på skrå, med en fordypning på ikke mer enn 2 cm fra den ene enden.

For rask roting tilsettes aktivt karbon til vannetStiklinger med blader kan spire i vann eller på en skole. Men samtidig bør du tørke og fukte bladene, ventilere drivhuset for å forhindre at det oppstår mugg. Røttene som dukker opp bør vokse opp til 2-3 cm i lengde. Det må være aktivert karbon i vannet. Røtter spirer etter vannmetode innen to måneder.

Det er bedre å rote toppene i vann. De nedre stengelbladene roter bedre i bakken. Den midterste delen av skuddet danner røtter like godt i vann og underlag.

Luftlag kan oppnås ved å kutte dieffenbachia -stammen flere steder og sette avstandsstykker inn i sporene. Behandle åpne områder med Kornevin, pakk dem inn i en fuktig mosepute. I åpne seksjoner, som ligger 5 mm langs grenen, vil våkne knopper gi røtter. Etter det blir grenen kuttet av og plantet i det forberedte underlaget..

Hvordan forplante dieffenbachia etter podning

Unge Dieffenbachia -planterDe nye rudimentene til rotsystemet vil ikke være i stand til å skaffe mat til den terrestriske delen av plantene. De må transplanteres i næringsjord og forankres. For planting velges en romslig gryte, dreneringslaget legges høyt slik at overflødig vann lett filtreres ut. Den beste jorda vil være en sur blanding for dyrking av dekorative bladavlinger. Når dieffenbachia forplanter seg hjemme, vannes en ung øm plante bare med varmt kokt vann, og tilfører en rotdannelsesstimulator. Et tegn på at røttene har begynt å fungere vil være oppbygging av grøntområder på toppen av skuddene..

Nye planter fra Dieffenbachia -røtterAlle disse avlsmetodene bevarer egenskapene til moderplanten. Etter å ha kuttet av plantematerialet, blir det igjen en stubbe fra den gamle busken, som stiger 10 cm over bakken. Hvis du vanner den regelmessig og forhindrer jordklumpen i å tørke helt ut, vil stebarn vokse på stolpen, noe som gir opphav til ny busk. Det er sant at du bør være tålmodig. Prosessen tar flere måneder.

Dieffenbachia vokser rasktÅ formere Dieffenbachia er spennende. Den vokser raskt, bladene er dekorative og utvikler seg etter hverandre. For større klarhet, de viktigste teknikkene for avl av dieffenbachia på video.

Beskjæring og roting av dieffenbachia – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai