15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved omsorg for flekkede dieffenbachia

Dieffenbachia oppdaget i naturen Slekten Dieffenbachia har flere titalls arter som naturlig finnes i de tropiske områdene på det amerikanske kontinentet. Bare noen få varianter vokser som en innendørs pottekultur, hvor den mest populære og vanlige er Dieffenbachia.

Beskrivelse og trekk ved dieffenbachia flekket

På grunn av en viss inkonsekvens i den moderne klassifiseringen av disse plantene, kan arten vises under flere navn:

 • dieffenbachia flekket eller Dieffenbachia maculata;
 • Dieffenbachia Seguine var. Ekte;
 • Dieffenbachia variert eller Dieffenbachia picta.

Med riktig omsorg vokser dieffenbachia oppdaget hjemme opp til en meter i høyden. Planten:

 • kraftig oppreist, og med betydelig forlengelse, oppholdsskudd;
 • store spisse-elliptiske blader, vekselvis sittende og preget av variert platina blad;
 • kobbelformede blomsterstander, dekket med et grønnhvitt langstrakt slør;
 • oransje-røde mellomstore saftige frukter.

I tillegg til vakkert løvverk, har planten en uvanlig blomst. Et trekk ved alle varianter av Dieffenbachia er den unike fargen på tett løvverk. Utvalget av nyanser og mønstre er fantastisk. Avhengig av sorten, på de grønne Dieffenbachia -flekkene, kan du se store og små flekker, slag og vener som skiller seg fra bakgrunnsskyggen. Men med alderen blir noen av bladene uunngåelig gamle og faller av, og avslører den bare stammen. Planten har form av et slank tre med et løvhett øverst. Se et bilde av innendørs oleander!

Tap av løvverk er en naturlig prosess, men med utilstrekkelig omsorg, enten det er mangel på fôring, vanning, eller tvert imot, overdreven fuktighet i jorda, begynner planten å bli kvitt bladene intensivt. Dette letter også blomstringen av flekkete dieffenbachia..

Hvordan blomstrer dieffenbachia?

Ved å bli eier av dieffenbachia, vet mange nybegynnere og noen erfarne dyrkere ikke at planten ikke bare gir dekorativt løvverk, men også blomstrer av og til. Dessuten er blomsterstandene til dieffenbachia flekkete ganske store, og det er umulig å ikke legge merke til dem.

Dieffenbachia blomsterstand lengde når 18 cmNår og hvordan blomstrer Dieffenbachia? Som andre Aroids, har de formen som et slank, langstrakt øre, plassert inne i bladbladene. Blomstringens lengde når 15–18 cm, og sløret er noe lengre enn øret. Blomster er delt inn i hann og hunn, men det er vanskelig å se dem med det blotte øye, de er så små.

Blomstring forekommer oftest i andre halvdel av våren. Men hvis produsenten lenge beundrer hvordan dieffenbachia blomstrer på bildet, truer dette plantens svekkelse og det raske tapet av dens dekorative effekt. Derfor anbefales fremtidige blomsterstander som dukker opp fra bladbihulene.

Hvis øret forblir på stammen, etter pollinering, blir runde-ovale oransje bær med svarte blanke frø inni bundet og modnet på det..

Sorten flekket dieffenbachia

Dieffenbachia CamilaI naturen er det umulig å se planter med blader farget i alle nyanser av grønt, sølv og kremhvitt, som i dyrket sort Dieffenbachia flekket.

De fleste blomsterbutikker som er glad i dekorative løvrike avlinger har Camille Dieffenbachia i sin samling, eller, som navnet på denne populære Camille -sorten høres riktig ut. For alle flekkede dieffenbachia er en eller annen grad av variasjon av bladet karakteristisk. Men her smelter lette flekker og slag i midten av bladplaten, noe som gir planten et lyst, unikt solrikt utseende..

Den tropiske Tiki -flekkede dieffenbachia -sorten har sin egen særegenhet. I midten av bladet blir den grønne fargen grå-sølv. Og mot bakgrunnen er lysere eller helt hvite flekker godt synlige.Tropisk Tiki Spotted Dieffenbachia

Dieffenbachia Tropic Marianne kan betraktes som den letteste tilgjengelig for dyrkere. Den grønne fargen forblir bare helt på kanten av bladet, mens resten av den har en lysegul, kremaktig farge. Hvite striper fremhever den sammensatte strukturen på arkplaten.Dieffenbachia Tropic Marianne

Bladene på Tropic Sun -sorten har et mørkegrønt lerret langs bladkanten og en like lys sentral vene. I midten har bladet en lysere, urteaktig nyanse..Dieffenbachia -varianter Tropic Sun

På pistasjblader med flekkete mørke og lyse flekker har dieffenbachia av den flekkete sorten Rudolph Roehrs mørke kanter og en sentral vene..Dieffenbachia oppdaget varianter Rudolph Roehrs

For å få slike vakre minneverdige planter må blomsterhandleren sørge for kompetent og konstant omsorg for Dieffenbachia oppdaget hjemme, og gi blomsten den mest behagelige atmosfæren..

En av betingelsene for dekorativiteten til varierte varianter er å vokse med mye lys, men ikke brennende sol. Hvis du fjerner potten i skyggen, mister løvet sin iboende farge, flekkene blekner og stilkene blir uforholdsmessig strukket..

Hvordan ta vare på dieffenbachia? Hvilke forhold er optimale for trivsel og vekst av en innendørs blomst?

Omsorg for dieffenbachia oppdaget hjemme

For at planten skal dekorere interiøret, trenger den god pleie.I tillegg til riktig organisert belysning trenger plantene:

 • varme og fravær av trekk;
 • fuktighet i jord og luft;
 • næringsjord, innholdet der makro- og mikroelementer regelmessig fylles opp ved hjelp av dressinger.

Om sommeren er Dieffenbachia oppdaget behagelig ved 20-25 ° C. Men med begynnelsen av den kalde årstiden kan temperaturen i rommet reduseres eller blomsten flyttes til der den vil være ved 16-18 ° C. Samtidig bør planten ikke oppleve mangel på sollys eller kunstig lys..

Dieffenbachia med lyse blader bør plasseres på det lyseste stedet i rommetVanning av den dekorative kulturen:

 • om sommeren utføres det når overflatelaget på underlaget tørker;
 • om vinteren med tørr jord på flere centimeters dybde.

Det er viktig å ikke overfylle blomsten, ellers lider Dieffenbachia flekket av oksygenmangel og forfall i rotsystemet. Bladene blir gradvis gule og dør.

Etter behov, spesielt når oppvarmingen er i gang, blir luften i rommet fuktet i tillegg, og løvet sprøytes eller tørkes av med en fuktig klut.

Planter med mørkt løvverk kan vokse på baksiden av rommetHvis samlingen inneholder varierte varianter med en overvekt av lyse nyanser, må dyrkeren meget tydelig dosere nitrogengjødsel når den mates. På den ene siden hjelper de luftdelen med å vokse, på den annen side kan de påvirke blomstens dekorative egenskaper negativt. Under påvirkning av dette elementet blir selv de øvre, tradisjonelt lysere bladene av flekkede dieffenbachia merkbart grønne.

Ta vare på flekkete dieffenbachia – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai