15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på epiphyllum hjemme

hjemme epiphyllum omsorg Hvis du følger riktig pleie av epiphyllum hjemme, vil det ikke være noen problemer med denne vakre blomsten. Riktig vanning og regelmessig fôring vil gi den saftige frodig, lang blomstring.

Beskrivelse av anlegget og dets typer

rik blomstring Epiphyllum er en typisk representant for epifytiske. Kaktusen har luftrøtter og trekantede eller flate lyse grønne stengler som har “bølger” eller tenner i kantene..

I naturen vokser blomsten i land med tropisk klima. Den finnes i Mexico og Mellom -Amerika..

Populære typer:

  1. Epiphyllum Ackermann kjennetegnes ved store blomster i forskjellige nyanser. Oftest får knoppene i løs form en rød farge. De vises på midten av våren eller forsommeren. Skudd henger nesten 45 cm. Bladene er også lange, rette og kjøttfulle. Bredden er fra 3 til 5 cm.Epiphyllum Ackermann
  2. Epiphyllum hybrid Just Prue dyrkes ved en temperatur som ikke er lavere enn +180 C. Epiphyllum løser opp sine rosa blomster med et nesten hvitt senter midt på våren. Corolla når en diameter på 16 cm. Når det gjelder forplantning, er det best å bruke stiklinger. Dette skyldes det faktum at det er nesten umulig å samle frø hjemme..Epiphyllum hybrid Just Pru
  3. Epiphyllum fiskebein. Det kalles også en skogskaktus. Veldig vakre og store blomster opp til 15 cm i diameter og opptil 30 cm lange. De er malt i fargen rød, og midten av hver åpnet knopp er litt gulaktig. Stammen på planten er flat. Den når 1 m i lengde og 15 cm i bredden. Bladene er spektakulære. Lengden på platene varierer fra 4,5 cm i lengden, med små tenner på sidene. Planten blomstrer frodig. Med riktig pleie varer blomstringen flere måneder..Epiphyllum fiskebein
  4. Epiphyllum akupunktur eller hvit oppbevares best i gulvgryter, siden kaktusen vokser betydelig. Planten kjennetegnes ved duftende blomster som henger fascinerende ned fra sin egen vekt..Epiphyllum akuminøs eller hvit
  5. Epiphyllum oxypetalum. En kaktus av imponerende størrelse. Busken kan vokse opp til 3 m. Stilkene er bølgete i kantene, tettere ved bunnen, stivnet. De overstiger ikke 10 cm i bredden. Planten har store blomster. Hver knopp når 18 cm i diameter, med en vedvarende duft.Epiphyllum oxypetalum

Epiphyllium Oxypetalum blomster blomstrer bare om natten.

Hjem epiphyllum omsorg

voksende epiphyllumFør du starter en så sukkulent i huset ditt, må du velge riktig sted for det. I dette tilfellet bør de mest gunstige forholdene for en blomst tas i betraktning, slik at den vokser godt og blomstrer praktfullt..

Når du dyrker en blomst utendørs, velges stedet slik at de kjøttfulle grenene ikke utsettes for det brennende sollyset..

Lufttemperatur

På våren og sommeren, når kaktusen vokser aktivt, bør temperaturen holdes i området fra +21 til +250 C. I de kalde månedene får planten hvile. For å gjøre dette må den flyttes til et rom hvor termometeravlesningene er ca +13 – +160 C. Også en blomsterpotte med en blomst kan plasseres på et kjølig vindu.

Belysning

belysningDen saftige planten foretrekker godt opplyste steder. I den varme perioden på dagen anbefales det å skygge busken eller omorganisere den bort fra solens stråler. Det mest gunstige for vedlikehold av denne epifytten er de vestlige eller østlige vinduene. Han vil være komfortabel på slike vinduskarmer..

I varmt vær er det bedre å ta planten ut i frisk luft..

Luftfuktighet

luftfuktighetTil tross for at epiphyllum tilhører kaktus, er luftfuktighet viktig for den. Blomsterskudd bør tørkes med en klut fuktet i vann fra tid til annen. Om sommeren og vinteren anbefales det å installere et brett med vann i nærheten av blomsterpotten eller periodisk slå på en elektrisk luftfukter. Det vil også være godt å spraye busken med en sprayflaske en gang om dagen..

Vanning av epiphyllum

vanning av planterSukkulenten må vannes med sedimentert, mykt vann. Det skal ikke være kaldt. I de varmere månedene, når blomsten vokser aktivt, blir den vannet regelmessig og rikelig. Med høstens begynnelse vannes planten mindre. Om vinteren blir antall prosedyrer halvert, men jorden bør ikke tørke helt ut, da dette kan føre til tørking av busken. Så snart våren kommer, øker vanningen igjen.

Valg av retter og jord for planting

riktig gryteFor riktig vegetasjon og vakker blomstring er potten der kaktusen dyrkes, av stor betydning. Når du velger en beholder, blir størrelsen på planten og dens tendens til å vokse oppover tatt i betraktning. Voksne blomster transplanteres i en alder av 3-4 år først etter at røtter spire fra bunnen i potten gjennom dreneringshullene. Unge prøver skifter land årlig.

Pottestørrelse

grytestørrelseKaktusen har ikke et veldig stort rhizom, så den foretrekker grunne beholdere. For at epiphyllium skal blomstre aktivt, må potten være liten for rhizomet. Dette stimulerer blomsten til knopp. Ved transplantasjon av gjengrodde prøver tar de blomsterpotter som er 2-4 cm større enn de forrige.

Hvis plantens rhizom er godt utviklet, er det bedre å velge dype beholdere for planting..

Kjøkkenutform

potteformer for innendørs planterMange dyrkere prøver å dyrke kaktus i rektangulære beholdere slik at så mange potter som mulig får plass på vinduskarmen. Men denne tilnærmingen er feil, siden det tette arrangementet av planter forhindrer fri luftsirkulasjon. Dette kan føre til rotrot på grunn av fuktforstyrrelser. Derfor, for epiphyllum, er det bedre å ta en rund gryte..

Plantsubstrat epiphyllum

næringsstoffFor å dyrke en kaktus er det best å kjøpe ferdig jord. Du kan også klargjøre underlaget selv. For å gjøre dette trenger du 4 volumer torv og bladmark, samt 1 volum torv, elvesand og kull. Disse fem komponentene må blandes grundig. Hvis alt er gjort riktig, vil jorda vise seg å være løs og pustende..

Epiphyllum formeringsmetoder

Epiphyllum er avlet med frø, separasjon av moderplanten og stiklinger. Alle tre alternativene lar deg dyrke en sunn kaktus med lyse, uvanlige blomster..

Ved å dele den gamle busken

Når det er på tide å transplantere store busker av epiphyllum, kan du nøye skille stilkene og røttene for å få nye planter. Det er nødvendig å starte denne prosedyren etter at kaktusen har falmet. Sterke saftige stilker velges for reproduksjon. Alle ødelagte røtter kuttes av, og kuttstedene behandles med knust aktivert karbon. De separerte prøvene plantes i potter med næringsrik jord og et godt dreneringslag. Et utmerket alternativ er et ferdiglaget substrat for sukkulenter og kaktus..

Først må frøplanten oppbevares på et mørkt sted..

Bruke stilkekaks

rotfestede stilkekaksEn lignende prosedyre begynner i slutten av april. Lengden på stiklingene skal være fra 10 til 15 cm. De er kuttet av intakte stilker, litt skjerpet nederst. De separerte stiklingene får tørke i to dager i en tom gryte, og legger dem kuttet. Så det kommer ekstra juice ut av dem. Etter det blir stiklingene begravet i et substrat som er spesielt for sukkulenter med 1,5 cm. Over dekket med et lag på 2 cm fra elvesand.

Grytene skal brukes ikke veldig høye, ca 7-8 cm. Neste dag etter planting vannes prøvene.

Frømetode

epiphyllum frøJorda for såing av korn må brukes næringsrik. Før prosedyren legges frøene på bakken, drysset med jord. Etter det sprayes jorden med en sprayflaske og dekkes med et mini-drivhus. Til dette kan du bruke både en glassburk og polyetylen. Optimale forhold for spiring – +250 С.

For rask spiring åpnes drivhuset hver dag i omtrent en time. Denne tiden vil være nok til at jorden blir mettet med oksygen. Etter at spirene vises, blir drivhuset fjernet.

I begynnelsen av veksten ser blomsten ut som en vanlig kaktus, senere feller den torner og grenene blir glatte, flate i form. Med denne dyrkingsmetoden vil planten blomstre ikke tidligere enn 5 år senere..

Når du vet hvilke varianter av epiphyllum som er, kan du velge det alternativet som best matcher interiøret i rommet og eiernes ønsker. Med riktig pleie vil planten glede alle med sine uvanlige blomster i mange år..

Videoanbefalinger for stell av epiphyllum

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai