15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor pioner ikke blomstrer: 9 grunner med en enkel løsning

hvorfor blomstrer ikke pionen

Grøntområdet i blomsterbedet er bra, men blomstene på det er enda bedre. Noen gartnere har et spørsmål om hvorfor pionen ikke blomstrer hvis det ser ut til at alt er gjort riktig. Det er 7 årsaker til denne bivirkningen. De gjemmer seg på feil sted eller planteteknologi. På grunn av hyppige transplantasjoner, store divisjoner og mangel på fuktighet eller kalium, kan kulturen samtidig slutte å blomstre. Derfor må gartneren nøye analysere alle disse og andre punktene..

Hvorfor blomstrer ikke peon: 3 vanlige problemer

pionblomst

Før du fortsetter med noen spesifikke handlinger, er det verdt å ta hensyn til at disse plantene utvikler seg ganske sakte. Blomsten vil ta tid før rotsystemet er fullt utviklet og blir sterkt. I tillegg er det viktig å vite hvilket år peonene blomstrer etter planting. Som noen gartnere har lagt merke til, er knoppene til unge frøplanter knyttet i løpet av de første 2 årene. Derfor, ikke bekymre deg på forhånd. I andre tilfeller skyldes mangelen på blomstring noen faktorer..

Hvis eggstokkene vises på busken tidligere enn 2 år senere, anbefales det å plukke dem umiddelbart. Dette vil beskytte den unge frøplanten mot uttømming og sikre at knopper dannes i tide..

Landingssted: mer lys – mindre fuktighet

peonplantingssted

I denne forbindelse er kulturen veldig lunefull i valg av jord. Rotsystemet tåler ikke stillestående vann. Derfor er pionen plantet bort fra grunnvannet. Hvis det er umulig å gjøre dette, dannes det en fylling på opptil 1 meter på blomsterbedet. I tillegg må området være godt opplyst..

Du trenger ikke plante blomster:

 • nær høye gjerder;
 • nær trær med tette kroner;
 • under tak eller tak.

bra sted for en pion

Som et resultat vil ikke gartneren ha et spørsmål om hvorfor peonene endrer farge. Tross alt vil de motta tilstrekkelig mengde ultrafiolett stråling..

I varmt vær kan knoppene fortsatt få en rosa fargetone, og i regntiden blir fargen gul..

Det er flere grunner til at pioner endrer farge. En av dem er jordens sammensetning. Med et overskudd av nitrogen (på grunn av mulking med organiske blandinger eller humus) lysner kronbladene. Innføringen av kaliumgjødsel gjør fargene mer intense.

Feil ved planting / transplantasjon av peoner – “haster for revisjon”

feil ved transplantasjon av en peon

Blomsteravleren forventer at kulturen på ett sted vil vokse opp til 10-20 år. Av denne grunn trenger ikke rhizomet å bli begravet for dypt i bakken eller plassert veldig nær overflaten. Maksimal dybde på plantehullet er 70 cm og bredden er 80 cm.

Den er fylt med jordsubstrat i henhold til en enkel ordning:

 • brutt murstein eller grov elvesand legges på bunnen;
 • hell en blanding bestående av jord, sand, torv, granulær mineralgjødsel og kompost;
 • tilsett den samme sammensetningen bare uten fôring;
 • en lett jordblanding av sand, kompost og torv påføres ovenfra.

plante en ung busk

Det anbefales ikke å tette den periosteale sirkelen tett, for ikke å skade nyrene som er ansvarlige for fornyelse. Hvis plantingen utføres i tunge jordarter, bør avstanden fra bakken til den øvre knoppen være omtrent 3-5 cm, og i lette underlag – opptil 7 cm.

Knopper plassert for høyt fra jordoverflaten vil fryse litt om vinteren og tørke ut om sommeren..

grave en peonbuske

En annen vanlig årsak til at peonen ikke blomstrer er feil deling av busken under transplantasjon. I dette tilfellet fungerer ikke prinsippet – jo flere røtter, desto bedre blir resultatet. Det optimale antallet fornyelsesknopper er 2-3 stykker, i tillegg til flere eventyrlige røtter. Små tomter sikrer full utvikling av en ung frøplante. Derfor må store prøver deles og overføres til et nytt sted..

Imidlertid bør du ikke transplantere kulturen for ofte, ellers blir den stadig syk på grunn av mangel på interne ressurser..

Nå vet gartneren hva han skal gjøre hvis peonene ikke blomstrer. Likevel er det noen flere trekk ved kultiveringen..

https://www.youtube.com/watch?v=eHODX362nfo

Peoner uten blomstring: 6 skjulte faktorer

peon blomstret

Jordens surhet spiller en viktig rolle i blomsterutviklingen. På for sure underlag begynner busken å gjøre vondt. Derfor anbefales det å opprettholde denne indikatoren i normalområdet, det vil si pH 6,5-7. For å gjøre dette, blir kalkingen noen ganger utført eller dolomittmel tilsettes (en gang i året). I tillegg er det viktig å vite hvordan man får peoner til å blomstre med et minimum av innsats. For dette skal han ikke bli forstyrret om våren..

regler for planting av pioner

Det er planlagt å plante eller transplantere busker i slutten av sommeren eller midten av november. Likevel er det ingenting galt med vårplanting, det er bare viktig å kjenne til noen av vanskelighetene med denne prosedyren..

Peoner er planter som “våkner” veldig tidlig. Eventuelle skader påført i denne perioden utsetter blomstringstiden betydelig..

Andre mulige årsaker til mangel på spirende blomster inkluderer:

 1. “Avansert alder. Hvis dette er problemet, blir prøven transplantert. I tillegg blir busken matet med organisk gjødsel eller fosfor..
 2. Tidlig beskjæring. Prosedyren utføres ikke umiddelbart etter at knoppene er droppet, men sent på høsten. På den tiden vil rhizomet ha tid til å samle næringsstoffer og forberede seg grundig på vinteren..
 3. Mangel på tilstrekkelig ernæring. Plantingen skal mates 2-3 ganger i løpet av hele sesongen. Overflødig nitrogen fører til aktiv vekst av grønn masse. Fosfor og kaliumforbindelser fremmer dannelse av eggstokk.
 4. Sykdommer. Hvis det kom mye regn om høsten, kan det oppstå grå råte i planten, som spiser bort levende fibre..

sykdom pion

For å unngå infeksjon av peoner med soppsporer, anbefales planting å bli behandlet med soppdrepende midler. Prosedyren utføres opptil 2-4 ganger gjennom sesongen..

Gitt disse punktene, kan man forstå hvorfor pionen ikke blomstrer. Som du kan se, ligger årsaken ofte i jordens sammensetning eller stedet for plantingen. Noen ganger påvirker plantens alder utseendet på eggstokkene. I noen tilfeller fører feil transplantasjon (deling av bushen) eller beskjæring av en prøve til triste konsekvenser. I denne forbindelse, før du planter en plante, er det viktig å samle maksimal mengde informasjon om den. Da vil ikke gartneren ha flere spørsmål..

Hjelper peoner å blomstre – video

https://www.youtube.com/watch?v=yBmnQjX98Jo

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai