15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lærer å transplantere kaktus på egen hånd hjemme

kaktus av forskjellige typer og varianter Kaktus er utbredte innendørs planter som har en uvanlig form og utseende. Men hvordan transplantere en kaktus riktig? Dette spørsmålet stilles av mange som ikke har tilstrekkelig erfaring med omsorg for representanter for denne familien. En kompetent utført transplantasjonsprosedyre er en garanti for at blomsten vil vokse og utvikle seg vellykket. Dette er også en garanti for at knopper i fremtiden til og med vil dukke opp på den..

Kaktusene tilhører den saftige familien. Til tross for at de ikke krever spesiell omsorg og er ganske upretensiøse, bør du tydelig vite hvordan du skal transplantere kaktuser, slik at planten ikke dør etter det. Spesielt bemerkelsesverdig er kopiene som ble kjøpt i en blomsterbutikk..

Hvordan transplantere en kaktus riktig hjemme

kaktus vil blomstre Denne prosedyren har noen nyanser og krever spesiell forsiktighet. Det er veldig viktig ikke bare å ta vare på din egen sikkerhet, men også på selve blomsten. Selv de minste riper som dukket opp under transplantasjonen kan føre til hans død. Hvis du skader rotsystemet og legger det i fuktig jord, vil planten mest sannsynlig begynne å råtne, og prosessen med å dø vil fortsette så snart som mulig..

Det er svært uønsket å vanne bare den transplanterte kaktusen umiddelbart. Etter en slik prosedyre trenger han tørr hvile. I løpet av denne perioden vil den få tid til å tørke ut og hvile..

Hvordan transplantere en kaktus i en annen pott: trinn for trinn

transplantasjonsprosessFørst må du avgjøre om planten virkelig trenger en transplantasjon. Hvis “kronen” begynte å stikke utover kantene på beholderen, er dette et signal om at det er på tide å ta vare på en ny gryte. Et annet tegn er hvis røttene stikker ut over dreneringshullene i beholderen. I noen tilfeller kan kaktusen krympe, bremse veksten, miste fargen eller elastisiteten. Alt dette og mye mer tyder på at det er på tide å transplantere blomsten..

Har du kjøpt en kaktus fra en butikk? Da må du definitivt lære å transplantere en kaktus i en annen pott. Nesten alle medlemmer av denne familien til salgs er nederlandske. For å få dem til å se attraktive ut, ha et sunt utseende, vokser de i drivhus med sterke vekststimulerende midler. Det er nesten umulig å gi slike forhold hjemme, og det er ikke ønskelig. Tiden for å flytte fra butikken til huset, bo på salgsstedet – i løpet av denne tiden har nesten alle blomster tid til å “samle” mange skadedyr.

Hvorfor er det nødvendig å plante om kaktusene etter kjøpet?

kaktustransplantasjon etter kjøpHvordan transplantere kjøpte kaktuser i butikk? Ikke gjør dette umiddelbart etter kjøp! La blomsten stå på et nytt sted i ca 10 dager. I løpet av denne tiden vil jorda få tid til å tørke ut. Følg deretter følgende diagram:

 1. Når jordkulen er helt tørr, fjerner du planten fra beholderen og inspiserer nøye.
 2. Vær spesielt oppmerksom på rotsystemet, spesielt nakken – det er her skadedyr oftest er “befolket”.
 3. Døde røtter må beskjæres.
 4. Hvis det ble funnet skade på selve stammen, må du passe på eliminering av de berørte områdene..kaktus trenger en transplantasjon
 5. Dryss litt aktivt kull over sårstedet.
 6. Før du planter en kaktus, bør den skylles under vann og varmes. Den mest optimale temperaturen er 50 ºC.
 7. Det anbefales å tilsette litt insektmiddel i vannet – dette vil bli kvitt sykdommer helt. Du må forløse ikke bare røttene, men hele kaktusen.
 8. Det er ikke nødvendig å plante det i bakken umiddelbart etter “badet”. La det tørke på et varmt sted i ca 4 dager. Anlegget må stå i oppreist stilling..
 9. Først etter at blomsten er helt tørr, kan den transplanteres til et nytt jordsubstrat. Bruk aldri jorda som ble kjøpt med planten i butikken..

transplanter kaktusen forsiktig

Hvilken jord du skal velge for transplantasjon?

kaktus etter transplantasjonNår det gjelder jordens sammensetning, for representanter for den saftige familien, er følgende oppskrift egnet:

 • små fliser av murstein, helst rød;
 • grus;
 • leirete jord;
 • vasket sand;
 • knust kull.

Hva du bør vurdere når du transplanterer en kaktus hjemme?

transplantere en kaktus i en romslig gryteSpørsmålet om hvordan en stor kaktus skal transplanteres, oppstår vanligvis hvert 2-4 år, og i noen tilfeller tar det alle 5 eller 6 år. Alt avhenger av den spesifikke plantetypen, forholdene den vokste og utviklet seg under. Denne prosedyren inkluderer flere stadier:

 • forberedelse av en egnet jordsammensetning;
 • valg av en gryte;
 • transplantasjonsprosess;
 • stell av en nydransplantert plante.

For en kaktus er transplantasjonsprosedyren ganske forebyggende og lar deg beskytte den mot farlige faktorer – sår, skadedyr.

Hvordan transplantere en kaktus for ikke å bli stukket?

transplanter kaktusen forsiktigBeskyttelse mot skarpe tang er det første du må tenke på før du utfører selve prosedyren. For å gjøre dette kan du bruke hansker av tykt stoff, skinn eller gummi. Du kan også pakke inn en kaktus med flere lag papir. Noen anbefaler at du bruker vanlige svamper. Med koketang eller pinsett er det fare for å skade selve planten og tornene. Derfor anbefales det å kjøpe spesielle tang utstyrt med silikonender..

Små prøver som har veldig tynne pigger kan transplanteres med vanlige hansker eller til og med bare hender. Imidlertid er det med unge kaktuser at man bør være mest forsiktig av alle, siden det er de som er utsatt for skade enn allerede dannede prøver..

Hvordan plante en kaktus uten røtter?

du må plante en kaktus uten røtterVed å skille små biter fra en voksen plante kan du få skudd eller såkalte “babyer”. De slår ofte rot mer vellykket enn kopier kjøpt i en butikk. Hvis du er interessert i hvordan du transplanterer en kaktusspire riktig, bør du vite at den mest vellykkede tiden for dette er sommer eller vår. Det er i denne perioden du kan legge grunnlaget for utviklingen av en sunn kaktus..

For å løsne “barna” fra en stor busk, anbefales det å bruke en skarp kniv. Prosedyren bør utføres veldig forsiktig for ikke å skade den voksne blomsten og selve prosessen. Etter det må det stå på et mørkt sted der lufttemperaturen er tilstrekkelig lav. I løpet av denne tiden vil han få tid til å tørke ut og forberede landing i bakken. Det er veldig viktig at kuttet er tørt, hvis det er fuktighet på det, vil de mest sannsynlig råtne.

Hvordan plante en kaktus?

du kan plante en kaktusFormering av stiklinger er en av de enkleste måtene å sikre forplantning av en kaktus. For dette er bare de elastiske delene av planten egnet. Imidlertid er det tider når denne avlsmetoden er den eneste som redder en del av blomsten. Når en voksen busk allerede dør eller er syk, er det verdt å skille den slakke stilken fra den og prøve å vokse en sunn plante.

Bare en del av blomsten kan kuttes. Snittet skal skjerpes og deretter tørkes i minst 10 dager. En slik stilk er plantet i jorden som en “baby”. Rotdannelsesprosessen er lik. Du kan vanne et ungt snitt først etter to uker. Før det er sjelden sprøyting fra en sprøyte tillatt slik at bare fint vannstøv kommer på planten. Frøformering regnes som den vanskeligste prosessen. I dette tilfellet er det nødvendig med oppvarming, samt fullstendig sterilitet..

Hvordan transplantere en stor kaktus – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive