15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyt skjønnheten i omverdenen – morsomme varianter av bratsj

fantastiske varianter av bratsj Det er ganske vanskelig å forestille seg et land uten en rekke blomster, som stadig “smiler” til folk fra blomsterbedene. Gartnere er spesielt imponert over de morsomme variantene av bratsj, og morer dem med pretensiøse “munnkurv” på kronbladene. Hvor utrolig vakre blomster ser det ut i de fremre hagene på landstedene og på blomsterblomstene i byen. Noen av dem vokser i potter, og forvandler hjemmet til en oase av nytelse..

delikat bratsjblomst Planten tiltrekker seg oppmerksomheten til fargeelskere med sin tidlige blomstring, utsøkte form av knopper og en delikat delikat aroma. I tillegg har biologer mange forskjellige varianter av bratsj som enkelt kan dyrkes i sommerhuset. Denne blomsten er ikke mindre attraktiv i naturen. Den finnes nesten overalt, både i Europa og i asiatiske land:

 • på skogkanter;
 • langs veiene;
 • i romslige enger;
 • i fjellskråninger;
 • i tropene;
 • i steppesonen;
 • i hagen;
 • i byparker.

Etter å ha verdsatt fiolettens skjønnhet, prøvde botanikerne å gjøre den om til en hageplante. Så allerede på 1500 -tallet begynte nye varianter av bratsj å dukke opp, og på tidspunktet for Charles Darwins forskning var det mer enn 400 varianter av dem. I vår tid fortsetter arbeidet, og blomsten fortsetter å tiltrekke seg nye fans..

På Russlands territorium er bratsjen kjent som “stemorsblomster”. Blomsten fikk dette populære navnet i samsvar med legenden om en trofast jente som hadde ventet på sin venn lenge..

La oss ta på den uberørte skjønnheten

en plante fra den fiolette familienViola tilhører Violet -familien og vokser som en liten busk på ca 30 cm høy. Den består av oppreist skudd, flere bladplater og utrolig flotte knopper. I midten av hver av dem er det et sted med unik form og farge. Gartnere er veldig glad i denne planten, da den blomstrer når våren kommer til bakken. Så snart de milde solstrålene berører det fiolette, åpner det de delikate kronbladene og gir folk glede..

årlig bratsjBiologer skiller mellom årlige og flerårige varianter av bratsj, som blomstrer før høstfrosten. Alle er delt inn i 2 hovedgrupper: store og småbladede planter. Blomsten krever ikke spesiell oppmerksomhet i sin omsorg, derfor er den tilgjengelig selv for nybegynnere gartnere. Tenk på de mest kjente stemorsblomstene for personlig å berøre deres majestetiske skjønnhet.

Fantastiske bratsjvarianter for føttene dine

så forskjellig bratsjI flere tiår har stemorsblomster blitt mye brukt til å lage originale blomsterbed og landskapsdesign. Det er brukt:

 • som en utsøkt innramming av grenser og rygger;
 • for polstring av lave busker;
 • i steinhager;
 • rockeries;
 • som en regnbue -aksent på et blomsterbed.

komposisjoner med bratsjEtter å ha vurdert bildene av varianter av bratsj, er det lett å velge det riktige alternativet og dekorere hagetomten med planten. Blomsten slår herlig rot i beholdere, derfor er den egnet for balkonger eller hageterrasser. Det gjenstår å bli bedre kjent med det fiolette og bli hennes lojale fan.

Williams

viola williamsFlerårig kunstnerisk skjønnhet Viola Williams dyrkes oftest av gartnere som en toårig plante. Blomstens høyde er bare 20 cm. Hvis du planter flere eksemplarer av slike stemorsblomster på et blomsterbed, får du en blendende lys vårbukett.

Miniatyrknopper, ca 4 cm i diameter, er malt i følgende farger:

 • Brun;
 • lilla;
 • lilla hvit;
 • brun fargetone;
 • blå.

bratsj tiger øyneViola Tiger Eyes er spesielt imponerende for gartnere. Denne hybrid ble avlet ganske nylig. Små knopper, ca 3 cm i diameter, er farget oransje. Men takket være de mange brune linjene ligner blomsten øyet til en stripet villkatt. Planten vokser vellykket i blomsterbed, potter og beholdere. Denne rødhårede bratsjen, hvis foto er presentert nedenfor, imponerer med sin originalitet.. rød bratsjEt slikt utvalg fioler lar deg lage nydelige blomsterbed i sommerhytter. I tillegg blomstrer de ustanselig både på våren og sommeren..

For å forlenge blomstringsperioden er det nødvendig å fjerne visne knopper og stilker fra busken. I varmt vær, vanne og mate jorden regelmessig.

Horned (kornuta)

bratsj for bratsjEn kunstnerisk flerårig blomst med forgrenede skudd som danner originale pads, passer fantastisk inn i enhver hage på et landsted. Viola horned i sitt naturlige miljø vokser på fjellskråningene i Spania. Høyden er omtrent 30 cm. Busken består av mørkegrønne blader med spisse spisser. I blomstringsperioden vises omtrent 60 stykker enkeltknopper på den, som står på lange petioles. I midten av hver av dem er det en oransje eller lys gul flekk i form av et øye.

blomsterteppeTakket være det krypende rotsystemet danner bratsjen for bratsj et elegant blomstret teppe ved føttene til sine lojale fans. Blomstringen stopper ikke før høstkulden, men ikke så frodig som om sommeren. Sorten regnes som frostbestandig. Gartnere noterer seg flere underarter av hornede fioler:

 1. “Alba” – hvite knopper.alba -sort
 2. “Boughton Blue” – blå bratsj med en hvit flekk midt i blomsterstanden.bratsj
 3. Columbine – delikate fiolett -hvite blomster. Noen kommer med et knallgult øye.sorten

Bratsjen fikk navnet sitt på grunn av den lange utveksten, som ligger bak knoppen..

Wittrock

viola wittrocaArten ble oppnådd ved å krysse flere typer stemorsblomster. Resultatet er en original variant – Viola Vittrock. Planten er en oppreist busk 30 cm i høyden med mange skudd. Hver av dem har ovale blader med originale tenner. Store knopper av asymmetrisk karakter stiger over det tette løvet. De er malt i forskjellige farger. Noen av dem er enkle, for eksempel blå bratsj. Andre består av flere nyanser..blå bratsj

Oppdrettere fortsetter å utvikle nye varianter av Vittrock -fioler. Ampel -varianter, som når skuddlengder på 40 cm, har blitt spesielt populære. De plantes i hengende kurver eller spesielle beholdere tidlig på våren. Som et resultat gir det fiolette et “smil” til eierne for hele sesongen..

bratsj bambiniViola Bambini, vist her, kombinerer planter som blomstrer rikelig fra vår til høst. Disse inkluderer kompakte busker med store knopper, dekorert med en gulaktig eller snøhvit sommerfugl. I dag er mange underarter av Wittrocks stemorsblomster kjent, som er delt inn i flere grupper..

Sveitsiske giganterDen største bratsjen tilhører serien Swiss Giants og Manjestic. De presenteres i form av kompakte busker med knopper 8-11 cm i diameter. Kronbladets farge er veldig mangfoldig: lyse flerfargede prøver; alternativer med et øye midt i knoppen og med en kunstnerisk sommerfugl på delikate kronblad.

bratsj rokokoViola Rococo avbildet på bildet har lyse farger på korrugerte kronblad, dekorert med utsøkte flekker og streker. Knoppene vokser til gjennomsnittlig 6 cm i diameter. Blomsten er mye brukt i landskapsdesignen til en sommerhytte eller byområde. Virkelig utrolig skjønnhet for våre føtter!

For å beskytte planten mot alvorlig frost om vinteren, må den bygge et ekstra ly for grangrener eller torv.

Skjør

bratsjnøtterEn utrolig elegant blomst med rufsete kronblad, som åpner knoppene tidlig på våren, vil forbløffe mange gartnere med sin skjønnhet. Dette er en nydelig Viola Wittrock – Grillage. Planten brukes i forskjellige sammensetninger fordi den har store knopper (ca. 8 cm). I tillegg tåler en slik fiolett mirakuløst kulde og blomstrer til den første frosten..

Fioler til frøplanter bør sås i de siste dagene av februar. Og for å dekorere balkonger – i slutten av april.

bratsj stekte nøtter guleDen gule bratsjen Grillage ser spesielt vakker ut på blomsterbedet. Den rike nyansen fortynnes med en brun flekk i midten av knoppen og små slag på kronbladene. Den mørkelilla versjonen har en snøhvit ramme rundt spissene på delikate knopper. Tricolor -komposisjoner ser originale ut på byblomster og sommerhytter. Slike terry viol tiltrekker seg oppmerksomheten til ekte flora -kjennere..

Tricolor

bratsj tricolorDenne typen fioler tiltrekker seg spesielt fargeelskere, siden blomstringen kan justeres. Avhengig av tidspunktet for avstigning kan Viola Tricolor glede eierne med knopper gjennom hele den varme perioden. Selv om planten har lave skudd (ca. 25 cm), ligger bladene i rotområdet. Knoppene består av 5 delikate kronblader i forskjellige farger. Blomstringsperioden varer opptil 8 dager. Viola Tricolor er et flott alternativ for å lage inskripsjoner på bakgrunn av grøntområder, dekorere blomsterlandskap og stilige komposisjoner.

Senora

bratsj senoraDen lilla skjønnheten med et mørkt intrikat mønster i midten av knoppen blander seg harmonisk med selskapet på blomsterbedet. Viola Senora tilhører de tofargede representantene for denne arten. Det er planter med rød-svart, hvit-lilla farge. Kombinerer fantastisk med andre korte blomster.

Surf

bratsj surfHybridfiolen er en urteaktig busk som er omtrent 20 cm høy. På forsommeren, når solen allerede har varmet opp jorda, dukker det opp dype blå knopper. Et bilde av Viola Priboy gjør det mulig å undersøke hennes delikate kronblad, originale farger og presentere henne i et blomsterbed. Blomstringene kan nå 8 cm i diameter, så sorten er mye brukt i hagebruk..

Ultramarine

bratsj ultramarinDen majestetiske varianten fra Swiss Giants -serien er ganske stor. Viola Ultramarine busker vokser opp til 25 cm i høyden, og knoppene er omtrent 8 cm i diameter. Sorten vokser fantastisk i åpne områder, hvor det er mye lys og luft. Med vårens ankomst og til sen høst er busken konstant strødd med blå blomster. Planten brukes til å dekorere grenser og blomsterbed. I tillegg føles det fiolette godt i beholdere og potter..

Storblomstret

storblomstret bratsjSom navnet antyder, har disse stemorsblomstene store knopper. Interessant nok vokser de på korte, men solide skudd. Selv etter silende regn, står blomsterstandene oppreist og forårsaker en enestående glede av fansen. Et foto av storblomstret bratsj gir et komplett bilde av dette skapelsesmiraklet..

Det er mange varianter av slike fioler fra Matrix -gruppen:

 • Sangia;
 • Spring Block Mix;
 • Blande;
 • Morfeus;
 • Midnight Glow.

En slik gigantisk bratsj er ideell for landing ved kantstein, på et alpinsklie og i forskjellige containere.

Enfargede varianter

monokrom bratsjSelvfølgelig fremkaller den brokete fargen på disse flotte blomstene ømhet, siden det er vanskelig å ta øynene av den. Karakterer av monokromatisk karakter er ikke mindre attraktive. Disse inkluderer rosa bratsj, blå og hvit. La oss vurdere noen av dem.

Kets Light Boy

Kets Light Boy variasjonDen korte planten preges av unike blåaktig bladplater. I blomstringsperioden vises bølgede knopper med en blålig eller syrin farge på den. Kronbladene som er plassert på toppen er litt bøyd tilbake, noe som gjør bratsjen uvanlig vakker.

Bratsj hvit

hvit bratsjEn vilt 20 cm stor busk med mange grønne blader blomstrer i midten av april og lyser av skjønnhet til den første frosten. Hvit bratsj har en duftende aroma som tiltrekker seg sommerfugler og andre insekter. Noen ganger har knoppene en grønnaktig fargetone eller en delikat gulhet. Den majestetiske planten vant hjertene til mange som gartner. Kanskje du bør rette blikket til ham for å dekorere sommerhuset, balkongen eller leiligheten din..

Kjennskap til nye varianter av bratsj – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive