15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fantastiske Budlei -varianter og -typer i hagen din

typer hageknopper Alle typer knopper som finnes i naturen er de mest favorittplantene hos de fleste gartnere. Og dette er ikke overraskende, fordi busken blomstrer veldig vakkert i lang tid, og har også en herlig aroma. Når knoppene begynner å blomstre, takket være den søte lukten, samles forskjellige insekter rundt dem, inkludert sommerfugler. Beskrivelsen av budley og bildet av variantene kan sees nedenfor i artikkelen.

Plantefunksjon

blomsterstand av asiatisk budley Budleya er en høy busk. Planten kan bli opptil tre meter høy. Bladene er omtrent tretti centimeter lange. De er plassert på stammen for det meste i par. Blomster kommer i to varianter – panicles og sfæriske.

For amerikanske varianter er en sfærisk blomsterstand karakteristisk, og for asiatiske varianter en oval. De er i veldig liten avstand fra hverandre. Knoppene er små. I løs form vinker de med sin honning søte aroma, og kan ha mange nyanser..

Oftest dyrker gartnere lilla knopper. Det er også elskere av røde, oransje, gule og rosenbusker..

Følgende plantesorter finnes i naturen:

 • David;
 • Witch’s budley;
 • Wilson;
 • våkne Vakker;
 • Hvitblomstret;
 • Alternativbladet;
 • Snezhnaya budleya;
 • Japansk;
 • budlea sfærisk.

Du kan vikle planter for vinteren med høy eller halm, men laget med tørt gress skal være tykt.

Merkelig nok er hvite planter ekstremt sjeldne. I utgangspunktet har de prikker i forskjellige nyanser på en hvit bakgrunn..

Blomstringsperioden begynner i andre halvdel av sommeren og varer til slutten av høsten. I vårt land kan disse buskene ikke finnes så ofte, og i utgangspunktet vil det være en rekke David. Den oppnådde sin popularitet på grunn av frostbestandigheten..

frøkulerNår blomstringen er over, vises kuler på grenene, der frøene ligger. Et av de karakteristiske trekk ved buddlea er at det på en blomsterstand kan være frukt, løse og uåpnede knopper samtidig..

I omsorg er denne planten ikke veldig humørsyk. Busken tåler vinterfrost godt. Men hvis det ikke er snø, og temperaturen synker under 20 grader, kan bakken av anlegget fryse. Men ikke bekymre deg, hvis dette skjedde, vil det å våkne på grunn av det kraftige rotsystemet frigjøre nye skudd og igjen glede deg med sin frodige lange blomstring.

For å bevare planten selv i alvorlig kaldt vær, må den jordes eller pakkes med falne blader fra trær.

Hovedtyper av budley

boudley wilsonEn av de vanligste variantene er Wilsons budley. Det viktigste kjennetegnet ved denne plantetypen er dens grener, som har formen som en buet bue. Selve busken er ganske høy. Blomsterstanden er dyprosa eller syrin. Størrelsen kan nå 75 centimeter..

boudlya SnowIkke mindre vakker busk er Snezhnaya buddleya. Anlegget kan bli opptil tre meter høyt. Kvistene, så vel som bladene og blomsterstandene, senkes litt ned. I utseende ser det ut til at busken er hard fra de stablede snødriftene. Blomster, hovedsakelig lilla og lilla, er plassert på spissene av skuddene. Størrelsen når bare 15 centimeter. Denne sorten holder standhaftig mot alle slags sykdommer, er upretensiøs i omsorgen, men er redd for alvorlig frost. Derfor, for vinteren, er busken dekket av halm, grener eller blader..

japansk budleyDet særegne ved japansk budley er at det er en raskt voksende plante. Buskens høyde kan nå tre meter. Skudd består av fire kanter, på grunn av hvilken en spredningskrone dannes. Bladene er litt spisse, ganske brede. Lengden deres når 12 centimeter..

Blomstene er lavendel og har en behagelig honningduft. De vokser omtrent 20 cm. Denne variasjonen skiller seg fra andre arter ved sin raske vekst, men den regnes ikke som så dekorativ.

budley sfæriskDen sfæriske budlea har spredte skudd. Denne sorten er en eviggrønn plante. Du kan møte ham i de vestlige områdene i Chile og Argentina. Bladene er glatte å ta på utsiden, og innsiden er tom. Lengden på platene når 15 cm. Busken vokser omtrent seks meter i høyden. Blomstringstid er mai. Knoppene er plassert i enden av grenene, er oransje eller lyse gule. Når de er løse, får blomstene en sfærisk form. Fruktene modnes om høsten, i september. Denne sorten tåler ikke kulde og frost, derfor vokser den bare i de sørlige områdene..

budley av david operaBudleya David -operaen er også en art som vokser raskt. Blomster med en fiolett-lilla tone, plassert i endene av skuddene og litt senket ned.

budleya sangoldBudleya Sangold, eller Weyer, har en fri form, buede grener. Busken kan bli opptil 2 meter høy. Bladene er grønne, smale. Knoppene er lyse oransje i fargen. Blomstringsperioden er fra juni til oktober.

Beskrivelse av budleyaen til neste blad og David

alternativ bladknoppHjemlandet til den alternativbladede budleyaen er landene i det nordvestlige Kina. Varmekjær plante, foretrekker sol og tørr luft. Til tross for kjærligheten til høye temperaturer, er denne varianten en av de mest frostbestandige.

Denne sorten har flere varianter:

 1. Budleya David Arkin Kust er mer egnet enn noen andre for å lage buketter. Blomstringene har volumetriske former og en blå-fiolett nyanse. Kulturen er veldig redd for kaldt vær, derfor trenger den ly for vinteren..Budleya David Arkin Bush
 2. Budleya David Black Knight har veldig vakre blomster med dyp lilla farge, det er små oransje flekker inni dem. Vokser hovedsakelig i sør.Budley David Black Knight
 3. Budleya David Empire Blue er preget av blåfiolette blomster. Det er en frostbestandig art. Planten tåler vanskelige værforhold og blir sjelden syk..Budleya David Empire Blue
 4. Budleya David White Profusion har en avrundet buskform. Blomstrer av en dominerende hvit tone, kjegleformet.Budleya David White Profusion

Det er en høy plante. Kronen sprer seg, grenene er buet med en jevn bark. Bladene er ganske kjedelige, mørkegrønne i fargen. Platene er ovale med en spiss topp. På innsiden er det hår på bladene, som et resultat av at de får en grå fargetone..

Blomsterstanden er ganske liten, vokser i form av en haug. Denne sorten blomstrer voldsomt i 25 dager..

Hovedforskjellen mellom budleya normalbladet er at knoppene vokser på skuddene som er igjen fra det siste året. Derfor kan planten blomstre veldig svakt i tilfelle alvorlig kaldt vær..

Budleya David har en gjennomsnittlig høyde på to til tre meter. Buskens form sprer seg. Skuddene senkes litt. Rotsystemet er overfladisk. Blomstring begynner i en alder av tre. For å oppnå konstant knoppdannelse må alle falmede blomsterstander fjernes i tide.

Blomstene av denne sorten er små. Hver av dem er delt inn i fire deler. Det er strukturen deres som ligner den velkjente syrinen. Formen er rørformet. Nyanser kan være forskjellige. Knoppene er ofte hvite eller pastellfarger. Det er også lyse oransje, rosa og crimson toner. Blomstringstiden starter i juli og varer til slutten av høsten. Denne typen busk er veldig populær. Ofte kan en slik plante finnes i hagetomter, i parker..

Plantepleie

blomstre med riktig omsorgBudleya krever visse regler for omsorg. Når det gjelder vanning, bør det bare gjøres i tørt varmt vær, busken godtar ikke sterk vannlogging av jorda. Bruk avgjort vann ved romtemperatur, med en hastighet på 10 liter per busk. Lag et spesielt spor rundt busken, og vannet den inn.

gjødsel for budleyPlanten trenger periodisk fôring. For sesongen, tilsett fosfor og kalium 2-3 ganger, nødvendig for en lang og voldsom blomstring. Flytende humus og kompost vil også fungere..

Busken foretrekker løs jord. Bare ikke bli revet med med dyp løsning, for ikke å skade det overfladiske rotsystemet..

trimming av budleyBeskjæring er en viktig del av grooming og må gjøres i tide. Beskjær stilkene slik at de har styrke til å slippe nye skudd. Fjern også falmede knopper.

Når det gjelder sykdommer og skadedyr, angriper hvitfluer og edderkoppmidd ofte budley. Disse skadedyrene elsker varmt og tørt vær, og det er under slike forhold at denne busken vokser. For å bli kvitt insekter, lag den riktige fuktigheten. Hvis det ikke virker, er det bare å kutte av de berørte områdene og behandle dem med spesielle insektmidler..

å samle budley frøI september-oktober kan du begynne å samle frø, siden de vil ha tid til å modnes fullt ut. Imidlertid må de være godt forberedt før planting. Denne prosessen er ganske arbeidskrevende, og den vil ikke gi hundre prosent garanti for at de vil stige. Derfor kjøper erfarne gartnere ofte ferdige frø..

For å forberede en busk for overvintring må du følge enkle regler. Det er nødvendig å putte planten med jorden til en høyde som når den tredje knoppen på stammen. Det er verdt å starte denne prosessen når bladplatene får en brun fargetone. Trim deretter grenene, og dekk deretter busken med grangrener. Installer en trekasse på toppen av en slik struktur og pakk den med takmateriale. Trykk ned på toppen med murstein eller steiner, slik at sterk vind og snø ikke kan ødelegge den.

Som du kan se, har buddleya mange varianter, og det tiltrekker seg oppmerksomheten til erfarne gartnere. Med det riktige valget av en plante kan du radikalt transformere territoriet og dermed understreke eierens individualitet..

Video om neste blad

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive