15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plantepleie – arrowroot tricolor

Bønneplante arrowroot tricolor Regnskogene i Sentral- og Sør -Amerika er fulle av lyse ekstraordinære planter som har blitt innendørs innbyggere i midtbanen. Slik er den trefargede pilroten som er avbildet på bildet – en bønneplante, som denne blomsten kalles blant folket.

Med fargenes lysstyrke kan den konkurrere med alle blomstrende arter. Men den største fordelen med arrowroot er ikke blomster, men spraglet løvverk. På utsiden har den et asymmetrisk fargerikt mønster, og på baksiden er det malt i en elegant lilla fargetone. Om emnet: arrowroot omsorg hjemme!

Arrowroot tricolor – en plante fra regnskogen

Som de fleste av stammefolkene som tilhører Marantovaya -familien, er Maranta leuconeura erythroneura en spektakulær prydplante som løper i naturen under kalesjen i en tropisk skog og gleder elskere av slike avlinger med en hette med malte blader hele året.

Dekorativt løvverk av arrowroot tricolor Men hvorfor er den trefargede pilroten vist på bildet – en bønneplante? Poenget er i kulturens uvanlige evner, som reagerer på endringer i ytre forhold ved å heve, som i bønn, foldede bladplater.

Wild arrowroot tricolor er en innfødt innbygger i en ganske fuktig, skyggefull underskog. Og denne egenskapen til bladene er veldig nyttig hvis planten faller under strålene fra den brennende sørlige solen i lang tid, eller hvis en tørr periode setter inn..

Fuktighet fordamper mye mindre fra de hevede bladene, og solbrenthet er ikke så forferdelig. Men da den befinner seg under behagelige forhold, senker blomsten løvet, og alle rundt deg klarer å beundre det lyse ornamentet som kombinerer alle nyanser av grønt, hvitgult og rødt..

Betingelser for å beholde arrowroot tricolor

Om vinteren trenger anlegget ekstra belysning.Blomsterdyrkere skal tiltrekke seg skjønnheten i den trefargede pilroten, og huske at denne dekorative innfødte i tropene trenger spesielle forhold for aktiv vekst og velvære. Først og fremst gjelder dette plasseringen av blomsten..

Hvis de fleste innendørs avlinger krever godt opplyste områder i vinduskarmen, er det bedre å ta pilen fra direkte sollys, men i tett skygge, der bladene mister lysstyrken og får en gråaktig fargetone. Om sommeren har arrowroot tricolor, som på bildet, nok naturlig belysning, men fra midten av høsten er det bedre for blomsterhandleren å ta seg av ekstra belysning.

Arrowroot trenger varme og fuktighet. Å tørke ut jorda i en gryte, som å bo i et kjølerom, er en alvorlig risiko for en plante som er vant til noe helt annet i naturen..

Kombinasjonen av kald og overdreven fuktighet i underlaget er spesielt farlig. Avkjølelsen oppfattes av arrowroot tricolor som begynnelsen på en sovende periode, så planten reduserer fuktigheten og næringsinntaket. Med et overskudd av ikke-konsumert og dårlig fordampet fuktighet i jorden, formerer skadelige mikroorganismer seg, putrefaktive prosesser utvikles på røttene.

Arrowroot tricolor i potterPlanter i regnskogen forholder seg ikke bare godt til fuktighet i jorda, men kan heller ikke eksistere i tørr luft i leiligheter. For å gi en bønneplante eller pilrotrot, som på bildet, fullstendig komfort, må du passe på:

  • om hyppig vanning av avlinger;
  • opprettholde høy luftfuktighet ved hjelp av alle tilgjengelige midler;
  • om å beskytte blomsten mot varm luft fra oppvarmingsradiatorer eller kaldtrekk.

Kulturen føles best når den er i et drivhus. Men omsorgen for denne pulserende innfødte i tropene ender ikke med at det opprettes akseptable forvaringsbetingelser..

Omsorg for arrowroot tricolor hjemme

På grunn av kompleksiteten ved å oppfylle alle kravene til arrowroot, anser blomsteroppdrettere denne kulturen for å være lunefull. Men hvis du finner en tilnærming til blomsten, vil den reagere med rask vekst, konstant utseende av alt nytt tricolor løvverk og til og med blomstring.

Blomstrende arrowroot tricolorSammenlignet med bladene på arrowroot -bønneplanten, forårsaker ikke tricolor -bildet av blomstene en beundringsstorm. Noen blomsteroppdrettere mistenker ikke engang at favorittformene deres er piggformede, sparsomme blomsterstander med hvite eller syrinblå blomster som ruver over rosettene av blader..

Den trefargede pileroten hjemme må omfatte:

  • vanning;
  • plantefôring om våren og sommeren;
  • vårtransplantasjoner utført med to års mellomrom;
  • hygienisk behandling av løvverk fra støv og fjerning av døde eller skadede deler av anlegget;
  • opprettholde luftfuktighet.

Vanning skal være regelmessig og rikelig, og det er nyttig å bruke mykt vann ved romtemperatur. Underlaget skal tørke litt ut mellom vanningene. Om sommeren og når oppvarmingen går om vinteren, fuktes jorden oftere. Hvis rommet er kjølig, justeres vanningsplanen.

Arrowroot tricolor oppfatter perfekt gjødsling med mineralsammensetninger og organiske stoffer. Slike prosedyrer for å opprettholde veksthastigheten og dekorative løvverk utføres i den varme sesongen med et intervall på to uker. På samme tid tar de vare på renheten på bladene og tørker dem regelmessig med en fuktig klut. Dette vil gi planten lysstyrke, bidra til å opprettholde den nødvendige luftfuktigheten og aktivere pusten av løvet..

Hvis blomsten er i tørr luft i lang tid, øker risikoen for infeksjon av pilrot med tricolor edderkoppmidd betydelig. Skadedyret legger seg på baksiden av bladplatene og fører kjæledyret til utmattelse.

Etter hvert som pilroten vokser, transplanteres de. For en fuktighetselskende kultur velges brede plastpotter, hvorfra vanningsfuktigheten ikke fordamper lenger, og overflaten rotstokker plasseres komfortabelt. For å unngå forfall av rotsystemet, blir det kraftig drenering i bunnen av beholderen, og for å plante trefarget pilrot, blir en næringsrik, svakt sur blanding tatt fra like deler torv, humus og løvjord. For å forsure substratet tilsettes knust barskinn og trekull.

Under transplantasjon kan arrowroot forplantes ved å dele en voksen plante slik at de resulterende rosettene har sine egne røtter og et sunt vekstpunkt.

Video om transplantasjon av arrowroot tricolor

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive