15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Guddommelig pilrotart: beskrivelse av de 5 beste variantene

typer pilrot Er det en mer “religiøs” plante på jorden enn “de ti bud” eller “bønnende gress”? Bare unike arter av arrowroot kunne fortjene slike profilerte navn fra folket. Hvorfor?

Når mørket begynner, folder bladene av blomsten seg innover og avslører baksiden av tallerkenen. Hvis du ser på dette fenomenet lenge, ser det ut til at den troende har brettet håndflatene for bønn. Samtidig er mange overrasket over fargen på løvet, som ligner på Moses -tavlene. På hver side av et lysegrønt blad er det 5 flekker, i posen viser det seg 10, som budene.

pilrot om natten Kjennskap til 5 varianter av denne eksotiske planten vil hjelpe en blomsterhandler med å finne et eksemplar som passer ham. Dessuten vil en slik blomsterpotte bringe en atmosfære av fred og velstand inn i huset..

Forskere har ennå ikke funnet kulturens opprinnelse. I mange år ble det antatt at dette er Brasil. Imidlertid har DNA -forskning vist et annet hjemland for blomsten. Denne gangen var det Afrika.

Om emnet: arrowroot – hjemmepleie!

Typer pilrot: telle fra 1 til 5

varianter av arrowrootI naturen er det omtrent 250 varianter som varierer i farge, buskhøyde og løvverk. Av tradisjon er bladene lansettformede og når 15 cm i lengde. De er farget enten lysegrønn eller nesten svart. Vanligvis vokser busken opp til 30 cm i høyden, men i naturen er det unntak – 1,5 m. Blomstringene i kulturen samles i grasiøse ører, som kommer i følgende nyanser:

 • beige;
 • hvit;
 • krem;
 • syrin.

Nedenfor er de mest populære typene arrowroot som gartnere elsker. Egenskapene deres er så unike at de vil være et fantastisk høydepunkt i interiøret i et hus eller leilighet..

Størrelse, nyanse og bladmønster avhenger direkte av belysningen i rommet. Lyset skal være lyst, men diffust. Som et resultat vil blomsterpotten ha en rik farge og kontrastmønster..

Maranta Kerhovena – en flekket innbygger i tropene

Kerroven arrowrootMed god omhu når planten 25 cm i høyden. Kulturen preges av uvanlig lyse farger, som husmødre setter pris på. Store og brede blader av arrowroot kershovian fascinerer med sitt utseende:

 • tonen på løvplaten er lysegrønn med et blålig overløp;
 • grove vener (lateralt og sentralt) er konvekse;
 • på begge sider av arket påføres streker, fjær eller prikker med en mørk grønn nyanse;
 • i den sentrale delen skiller en hvit stripe seg ut, og gjentar venens bøyninger;
 • den nedre delen av løvet er malt i en skarlagent tone og skimrer i blått.

Kerroven arrowroot blomstrerKerkhovens pilrot blomstrer med snøhvite kanner, som minner om Askepottens sko. Opptil 2-3 knopper er bundet på en peduncle.

Erfarne dyrkere fjerner peduncles umiddelbart etter fremveksten for å opprettholde en rik farge, fordi planten bruker mye energi og energi på spirende.

Å ta vare på sorten er slett ikke vanskelig. Gryten plasseres på et varmt sted med diffust lys. Vann ofte og rikelig, noen ganger spray. I dette tilfellet, bruk mykt, fast og helst varmt vann. Påfør organisk materiale eller mineralgjødsel annenhver uke.

Arrowroot siv – en broket skjønnhet for et blomsterbed

siv pilrotDenne sorten fungerer som stamfar til flere arter. Den mest originale dekorative effekten er arrowroot reed variegata eller broket. Den originale kombinasjonen av hvite og lysegrønne nyanser gjør fargene unike. Samtidig har tegningen en ikke-standard struktur. Det er flere striper på den ene siden av bladene (de kommer i forskjellige tykkelser), og på den andre – mindre eller ikke i det hele tatt. Blomstens hovedtrekk:

 • høyde på en voksenutstilling – 100 cm;
 • blomsterpotten skyter lange piler som ligner et siv;
 • hvite blomsterstander med en beige fargetone vises på våren eller sommeren;
 • rotsystem i form av tykke, tuberøse prosesser;
 • store blader når 25 cm i lengde.

siv pilrot med vanlige bladerDet er også en monokromatisk variant av sorten. Det er ikke så kontrasterende og lyst, men uttrykksfulle årer gir det ekstraordinærhet. I tillegg til den pregede overflaten, kjennetegnes de av en lys nyanse..

Blomsten vil se original ut mot bakgrunnen til en mørk vegg eller tapet. Imidlertid vokser den ikke veldig ofte i en leilighet, siden den er for stor..

Arrowroot hvitblå – spektakulær og fargerik

pilrotDenne typen “bedende gress” har opptil 10 varianter. Hver av disse pilene er imidlertid preget av hvite striper. Kulturen vokser i form av en tett busk og når 25 eller 30 cm i høyden. Det er preget av funksjoner:

 1. Store blader (15 cm lange) arrangert på korte stiklinger.
 2. Tynne kontrasterende tråder, som minner om en tusenbeins lemmer, skiller seg sterkt ut mot den grønne bakgrunnen..
 3. Den sentrale delen av bladene er dekorert med originale sølvfjær.
 4. Rullende om natten viser de baksiden av tallerkenen, som gleder seg over den rike, skarlagenrøde fargen..

hybrid av hvitblå arter - Det er denne fargen som gir den hvitblåste pilroten et praktfullt, luksuriøst utseende. Det er også en annen hybrid av den hvitblåede arten – “Marisela”. Det mørkegrønne blanke løvet er dekket med gule årer. Tegningens originalitet er at i forhold til plantens vekst er linjene plassert vertikalt, og ikke horisontalt. Også i midten er korte tenner (sikksakk), som introduserer intriger i bildet av en blomst. Som et resultat ligner busken en gammel gresk vitrine med utsøkte amforaer..pilrot blomstrer

Svarte pilrøtter – en fantastisk metamorfose

svart pilrotMørke plantesorter er en annen fantastisk variant av hvittåret “bedende gress”. Mellomnavnet deres er Massange. Bare bladene er større, og når avlingene når modenhet, blir de til tricolor. Mange dyrkere velger svarte pilerøtter på grunn av deres uovertrufne mønster:

 • i den sentrale sonen skiller en sikk-sakk seg ut med en blek kornblomst-blå farge, mer som en gran eller et lønneblad;
 • tynne sølvfargede årer strekker seg fra midten og krøller seg oppover;
 • den andre tonen er svart fløyel, og noen ganger brune flekker;
 • bladkant lys grønn.

fargegradering av arketDenne fargegraderingen er ikke helt vanlig for arrowroot -varianter. Men takket være slike dekorative egenskaper ser planten mystisk ut og skaper en atmosfære av kongelige kamre..

På grunn av den mettede fargen tåler blomsterpotten ikke direkte sollys. Derfor anbefales det å sette det på de nordlige vinduene eller i hjørnet av rommet, der diffust lys kommer inn..

Arrowroot tricolor – en fantastisk tricolor for hjemmet

arrowroot tricolorDen unike kombinasjonen av røde, grønne og lysegrønne nyanser fortjener oppmerksomhet fra selv de mest sofistikerte blomsteroppdretterne. Rosa striper av arrowroot tricolor (foto over og under) er høydepunktet i denne sorten. I motsetning til andre representanter for familien, er bladene litt mindre: lengden er opptil 10-13 cm, og bredden er bare 5 cm.. Imidlertid er fargene lysere:

 • den generelle bakgrunnen er mørkegrønn;
 • vener er både rosa og dype røde;
 • i midten er det en sikksakkflekk med en lys lysegrønn fargetone;
 • baksiden er fløyelsaktig med et bringebæroverløp;
 • kantene på løvtreplatene er skyggelagt i lysegrønt.

finurlig pilrotKulturen tilhører lunefulle planter. Av denne grunn plasseres arrowroot tricolor -blomsten i et varmt, men fuktig rom, vannes og sprayes regelmessig, og mineralgjødsel påføres. Flytende toppdressing fortynnes og påføres deretter hver 2-3 uke, fra april til september.

Blomsterkrukken skal blant annet transplanteres hvert annet år. Prosedyren anbefales å utføres tidlig på våren, mens kulturen er i en passiv tilstand..

Etter å ha blitt kjent med disse pilene, vil blomsterelskere forstå hvilken variant som vil passe inn i drivhuset deres. Dette er veldig viktig, siden hovedtrekk ved variantene er deres unike farger..

Prydplante arrowroot – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive