15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Phalaenopsis orkide – sommerfuglblomst trenger spesiell omsorg

Sommerfuglblomst på vinduskarmen Sommerfuglblomsten er elsket av mange gartnere. For at busken skal glede seg over sin skjønnhet, krever phalaenopsis orkide hjemme spesiell omsorg. Epifyttanlegget utvikler seg under forhold som er enkle å lage. Oppfyllelse av alle vedlikeholdskrav vil være nøkkelen til langsiktig blomstring av orkideen..

Les også artikkelen om emnet: pleie og reproduksjon av orkideer hjemme!

Phalaenopsis orkide omsorg hjemme

For en vellykket utvikling og blomstring av phalaenopsis orkideen er spesielle forhold nødvendig. Det er viktig for utviklingen av en plante å skape forhold for riktig utvikling av rotsystemet. Du trenger transparente potter og et spesielt underlag. Det er ingen bagateller i vedlikeholdet av en orkide, bare riktig landbruksteknologi vil skape en pittoresk innendørs hage:

Plassering for en blomsterpotte – den skyggelagte siden av leiligheten. Direkte sollys og et sørvindu er ikke egnet for en orkide. Det er mulig å plassere planten langt fra vinduet, men med bakgrunnsbelysning. Lengden på dagen er kritisk. Phalaenopsis orkide blomstrer bare når den er opplyst i minst 12 timer.

Innholdstemperatur når du tar vare på en phalaenopsis orkide hjemme, avhenger det av sesongen. Om sommeren, når blomsterpilene er slående i sin skjønnhet, bør den være 18-25 0 C. I skyggen.Ved høyere temperaturer kan blomstene raskt begynne å smuldre. Om vinteren, hvis det ikke forventes blomstring og planten hviler, er det nødvendig med kjøling, omtrent 15 grader.

I hvileperioden, når blomsterknopper legges, bør nattemperaturen være 4-5 grader lavere enn dagtid.

Hvordan vanne orkideer phalaenopsis hjemme? De kjøttfulle røttene mater planten, men med stillestående fuktighet kan de råtne. Røttene må være i et ultralett underlag og ikke bare forsyne planten med næringsstoffer, men også produsere klorofyll under påvirkning av lys som trenger inn gjennom de gjennomsiktige veggene i fartøyet. Det er viktig å mette substratet med fuktighet etter at det har tørket ved nedsenking i 30 minutter. I dette tilfellet bør du ikke våte bladene. Det er mulig å bestemme om jorda i en gryte har tørket etter vekt, en indikator på fuktighet, alle finner sin egen kontrollmetode. Med mangel på fuktighet vil planten kaste blomster, med et overskudd vil det råtne.

Mikroklima for en blomst – sommerfugler er opprettet på alle tilgjengelige måter. Orkideen krever ikke regelmessig sprøyting, opphopning av vann i bladets aksel kan forårsake råtning. Fuktighet 40-45% regnes som optimal for planten..Planten trenger et spesielt underlag

Phalaenopsis orkidejord velges med forventning om at planten er epifyt. Substratet tilberedes av en blanding av bartrær, trekull, sphagnumose og skjell. Barken er hentet fra gamle trær, myke, etter koking. Småstein helles i den nedre delen, som drenering, med tilsetning av bark og kull. Surheten skal være 5,5-6,0. For å beholde det sure miljøet tilsettes litt torv til underlaget, eller helles med vann surgjort med sitronsaft. Men det er bedre å gjøre en transplantasjon etter to eller tre år og ikke bruke surgjørende midler..

For lang blomstring, når du tar vare på phalaenopsis orkideen, bør du ikke bytte plass på potten og opprettholde en jevn temperatur i rommet. Gjødsel for orkideer har en bestemt sammensetning og konsentrasjon; de må brukes en gang i måneden i anbefalt mengde. Rotdressing for en sunn blomst er å foretrekke.

Blader kreves. Du må skylle dem og tørke dem slik at det ikke er noen tørkedråper igjen. Hvis de gamle nedre bladene begynner å tørke ut, må de kuttes av. Følg også tilstanden til luftrøttene, fjern skadede deler. Snittet må drysses med kull eller kanelpulver..

Hvordan transplantere Phalaenopsis orkide hjemme?

Orkidéens røtter er ikke lange, ikke forgrenede, det er viktig at det er mange av dem, og de holder planten godt i jorda. Busken skal ikke svinge. For at rotsystemet skal være sunt, må orkideen transplanteres riktig etter at den har falmet..

Orkide transplantasjon stadierTransplantasjonsstadier inkluderer obligatoriske operasjoner:

  • fjern anlegget fra beholderen med minimal skade;
  • suge en jordklump og vask den av med en vannstrøm;
  • fjern skadede røtter, dryss kuttpunktene med kullstøv eller kanelpulver;
  • kutte av tørre blader og piler, må du forlate hamp;
  • tørk blomsten 3 timer før planting.

Kok jordens sammensetning og la det stå i vann til det avkjøles. Filtrer ut den faste delen, skyll på en sil med varmt vann og tørk til den flyter fritt. Behandle dreneringssammensetningen på samme måte. Plasser den forberedte tørkede planten i midten og dryss røttene med underlaget, uten å dype rosetten langs halsen. Drypp med varmt vann og la filtratet renne av. Den komprimerte og sedimenterte jorda bringes til normalt nivå med et sengetøy. Det bør ikke være fuktighet på bladene og i akslene etter transplantasjon..

Transplantasjonsoperasjonen er nødvendig for ikke å tømme mineraltilførselen, ikke øke surheten og ikke bruke torv og surt vann, noe som vil forgifte planten. Du kan bli kjent med transplantasjonen av phalaenopsis orkide hjemme på videoen, som vil hjelpe til ikke å gjøre feil..

Hjemmeavlsmetoder for orkideer

Phalaenopsis orkide forplantes av frø under spesielle forhold. Hjemme kan du få en ny kopi av rudimentet dannet på den falmede pilen med luftrøtter. Dette er den enkleste måten å få et nytt anlegg..

For reproduksjon brukes rudimentet som er dannet på peduncleDet er en annen, mer tidkrevende metode – stiklinger av falmede piler. De kuttede pilene er kuttet i fragmenter, som hver inneholder en sovende knopp. Stiklinger spires i et underlag i et fuktig miljø, ikke hver skjæring vil gi en ny baby.

Blokkulturmetoden – reproduksjon av phalaenopsis orkide hjemme, som en epifyt, på en trebase er aktuelt hvis det kan opprettes et fuktig luftmiljø. På et stykke vin er en gren av et tre, mose eller lignende materiale festet for å beholde fuktigheten. En phalaenopsis orkide baby er festet til denne overflaten. For at røttene i det øvre laget ikke skal tørke ut, må miljøet være fuktig..

Sykdommer og skadedyr av orkideer

Hvis du tar vare på orkideen feil, er kolonisering av skadedyr og plantesykdommer uunngåelig. Ikke-smittsomme orkide sykdommer oppstår ved feil omsorg, da blir den svekkede planten påvirket av insekter og sopp- og bakterielle plager. Når du tar vare på en phalaenopsis orkide hjemme, kan gulnende blader bli det første signalet om problemer..

Gule blader signaliserer plantesykdomGulhet indikerer feil innholdstemperatur, mangel på lys eller fuktighet. Men det verste vil være dampende eller langvarig hypotermi av planten. Vegetative knopper dør og planten dør. Langstrakte blader signaliserer mangel på lys og blir sårbare..

Virussykdommer inkluderer alle slags små flekker og mosaikker. De er uhelbredelige. Derfor, hvis en spesialist har diagnostisert en virussykdom, må planten ødelegges ved brenning. Virus bærer insekter, og sykdommen vil uunngåelig spre seg til andre blomster..

Bakteriell spotting manifesterer seg som mørke flekker, mykede blader og røtter. Sår flekker blir kuttet ut i sunt vev, cauterisert med jod og drysset med kullstøv. I avanserte tilfeller behandles blader og røtter med soppdrepende midler.

Orkidérøtter råtnerAntrakose, mugg, rust tilhører soppsykdommer, overføres av sporer eller med jord. Det er lettere å forhindre disse sykdommene enn å kurere dem. For å gjøre dette må du lufte ut rommet, unngå overdreven fuktighet, ikke la vanndråper ligge på bladene. Ulike råte vises når temperaturregimet brytes, spesielt med drivhuseffekten. En sotet sopp utvikler seg på de søte sekresjonene av insekt skadedyr..

En svekket plante kan angripe bladlus, melus. Med riktig pleie vil ikke mjølken starte. Bladlus skal vaskes av med såpevann. Etter behandling, vask bladene med mykt vann og tørk. For å ødelegge insekter, bruk bare preparater anbefalt for orkideer..

Om emnet: orkidetransplantasjon hjemme!

Vellykket opplevelse med å dyrke orkideer hjemme – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive