15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Upretensiøs Cumbria orkide hybrid

orkide cambria i all sin prakt Få mennesker kan ikke uttrykke sin beundring når de ser hvordan Cambria orkidé blomstrer. Den uvanlige fargen og formen på kronbladene ble oppnådd ved å krysse sortene Oncidium, Miltonia, Brassia. Det er mange varianter av Cumbria, de kan bare skilles med de stjerneformede blomstene og tilstedeværelsen av pseudobulber. Hybrid opprinnelse gir plantemotstand mot sykdommer og upretensiøs omsorg for orkideen.

Beskrivelse av arten

cambria blomstrer hjemme Blomsten er klassifisert som en sympatisk orkide. De har avlange store pseudoboller opp til 8 cm lange, som det er flere lange og smale blader på. Fargen på bladene er mørkegrønn, lengden kan nå 0,5 m, en indre vene kan skilles inne i den sentrale delen. I løpet av blomstringsperioden vises 1-2 stengler med knopper fra hver pseudobulb, som fjernes sammen med løkene på slutten av blomstringen. Deretter danner blomsten nye pseudoboller.

Du må kjøpe en plante med 3 eller flere pseudoboller, slike blomster vil vokse og blomstre godt. Hvis den kambriske orkideen bare har 1 løk, dør den etter blomstring.

Diameteren på blomstene er 2-10 cm, den vanligste er røde varianter med hvite eller gulaktige flekker. Imidlertid er det også varianter med gule, lilla, burgunderblader..

Grunnleggende om plantevekst

cambria blomstrer hjemmeReglene for omsorg for Cumbria orkide hjemme er enkle, men du må kjenne dem for å skape et gunstig miljø for utvikling og blomstring av planten..

Cumbria orkidérøtter er tynne og lett skadet. De kan plasseres både inne i potten og over overflaten av substratet. Oppveksten av planten stimulerer dannelsen av nye pseudoboller. Inntil de gamle pseudobulbene dør, blir ikke blomsten transplantert..

Velge en gryteplassering og lysintensitet

Planten er lyselskende, men solens stråler bør diffunderes. Direkte eksponering for solen fører til forbrenning av tynne og myke blader. Om sommeren er planten plassert på den østlige, nordøstlige eller vestlige vinduskarmen. Hvis vinduene vender mot sør, er det nødvendig å lage en liten mørkhet med mesh, tyll.

Om vinteren kan blomsten være i ro eller i blomst. Sovende planter krever ikke ekstra belysning, og det anbefales for blomstrende planter å lage en lysdag i minst 12 timer. Prakten av blomstring av orkideen vil avhenge av intensiteten av belysningen..

Temperatur og fuktighetsnivå

med riktig omsorgCumbria er en blomst som er ufølsom for innetemperaturer. Den gunstigste temperaturen for henne er 18-25 ̊С..

I motsetning til andre orkideer krever denne hybrid ikke svingninger i dag- og nattemperaturer. Blomsten trenger ikke å tas ut på balkongen eller til et annet kjølig rom for å aktivere blomstring.

I perioden med peduncle -dannelse er det bedre å gi planten økt luftfuktighet i rommet. For å gjøre dette kan du legge en beholder med vann i nærheten av gryten eller spraye bladene med en fin spray. I blomstrings- eller hvileperioden er det ikke nødvendig med en økning i fuktighetsnivået, 25-30% anses som et tilstrekkelig nivå.

Vanningsmodus

riktig vanningNår du tar vare på Cambria orkideer hjemme, er riktig vanning av planten veldig viktig. Vann kan bare brukes mykt, for å myke det føres gjennom et filter, forsvares, kokes og avkjøles. Hvis du vanner blomsten ovenfra, siver fuktigheten raskt gjennom barken uten å fukte den. Derfor er den beste måten å fukte underlaget på nedsenket vanning..

Varmt mykt vann helles i et lite basseng eller en stor bøtte, og gryten med Cambria orkidé legges på bunnen. Vannstanden bør ikke være høyere enn kanten av potten slik at pseudobulbene ikke blir våte. Hvis det kommer vann på dem, er det raskt forfall..

Bløtlegg gryten i vann i 5-20 minutter. Blomstrende planter krever mer vanning, orkideer i hvile anbefales bare å fukte litt. Etter at blomsterpotten er fjernet fra vannet, må du la den stå i bunnen av badekaret slik at all overflødig fuktighet renner ut. Ellers vil de delikate røttene råtne. Det anbefales å gjenta dykkene etter at underlaget er helt tørt. I fuktige rom skjer dette på 10-14 dager, i løpet av fyringssesongen om 5-7 dager.

Valg av underlag og gryte

Jorden for Cumbria skal være veldig lett. Standardkombinasjonen av torv, jord, sand brukes ikke. Grunnlaget for underlaget er furubark, som tilsettes hakket tørr mose og kull. Som drenering plasseres skumbiter på bunnen av potten, den absorberer ikke vann, det vil gi røttene tørrhet.

Hvis luften i rommet er for tørr, blir substratet beriket med perlitkorn. Det hjelper til med å beholde fuktigheten ved røttene. Kokos, skumflis vil bidra til å øke luftgjennomtrengeligheten ved røttene..

Du kan lage underlaget selv eller kjøpe en ferdig blanding i en blomsterbutikk. En gryte velges med et lite volum slik at røttene fyller den helt inne, og det er fortsatt litt ledig plass. I motsetning til andre orkideer liker ikke Cumbrian rotsystem sollys, så en keramisk eller plastbeholder er optimal. For store planter, velg en stabil, tung potte..

Reproduksjon og transplantasjon av Cumbria

plantetransplantasjonBlomsten tolererer ikke transplantasjoner, så de må bare utføres om nødvendig:

  • et stort antall pseudoboller er plassert over overflaten av potten,
  • forfall av en del av rotsystemet observeres,
  • jorden blir saltet av hyppig gjødsel.

En ny gryte velges med en diameter på 1-2 cm større enn den forrige. Planten skal hvile, alle peduncles, gamle gulnede pseudoboller skal fjernes. Den normale frekvensen av Cumbria-transplantasjon vurderes 1 gang på 2-3 år..

Under transplantasjonsprosessen er det mulig å dele en voksen plante i flere separate blomster. For å gjøre dette blir pseudobulber med røtter skilt nøye, og prøver å skade dem så lite som mulig. Det er bedre hvis både gamle og unge løker blir igjen i hver plante. De gamle vil gi næring, de unge vil blomstre.

forplantning ved stiklingerSprukne punkter skal drysses med knust kull. De separerte plantene er festet til en støttepinne og vanning begynner først etter en uke..

Når og hvordan man skal gjødsle planten

gjødsel for orkideerTopp dressing er en viktig prosess når du tar vare på cambria hjemme, et bilde av den beste gjødselen presenteres nedenfor.

Kompleks mineralgjødsel brukes til ernæring. Når du kjøper et nytt produkt, må du gradvis øke dosen slik at planten blir vant til det..

Det er nødvendig å påføre gjødsel på underlaget i perioden med vekst og blomstring: fra februar til oktober. Verktøyet tilsettes vann når du bader eller bladene sprayes med en løsning gjennom en fin sprayflaske. Du trenger ikke påføre for mye gjødsel, blomsten vil ikke vokse eller blomstre bedre.

Bloom

fornøyd med blomstrende orkide cambriaPeduncles vises fra dannede pseudobulbs når som helst på året. Hvis pilen vises om vinteren, anbefales det å markere planten slik at de små knoppene ikke faller av. Cambria, hvis bilde er presentert nedenfor, har en peduncle.

Hvis orkideen ikke blomstrer i mer enn 12 måneder, signalerer dette overdreven vanning og fôring..

Når en ny pseudobulb vises, er det nødvendig å redusere vanningen, som et resultat, vil den krympe. Vannreduksjon utføres i 2-4 uker, hvoretter planten skal ha en peduncle. Så snart dette skjer, returnerer normal vanningsmodus..

Mulige sykdommer og skadedyr

omsorgsfull omsorgSom alle innendørs planter kan orkideen bli infisert med sopp- eller bakterieinfeksjoner. I nærvær av sopp vises små flekker på overflaten av arkene, men dette gjenspeiles ikke i vekst eller blomstring. En syk plante behandles med en soppdrepende løsning.

anlegget trenger hjelpAndre mulige voksende problemer er:

  1. Mørke flekker på bladene. Årsaken er et vanntett underlag. Det er nødvendig å redusere mengden vanning.
  2. Pseudobulbene krympet og bladene ble gule. Årsaken er utseendet til snegler i en gryte. En akutt transplantasjon er nødvendig med en erstatning av substratet.
  3. Utseendet til gule områder på bladene. De er forårsaket av for mye direkte sollys. Det anbefales å omorganisere eller mørke potten.

Også en edderkoppmidd, hvitflue, orkidébladlus, insekt, thrips er farlige for planten. For å fjerne dem, bruk spesielle ferdige preparater..

Du kan enkelt dyrke en blomst underlagt alle anbefalinger fra hjemmepleie, et bilde av et hjem Cumbria presenteres nedenfor.

Orkide arter Cumbria

Det er mange varianter av denne hybrid orkide arten. Vi vil presentere det vakreste på bildet.

Cambria phalaenopsiscambria phalaenopsis

Beallara Margarita Holmbeallara margarita hill

Catatanta Pacific Sun SpotsCatatanta Pacific Sun Spots

Colmanara Tropic JungleColmanara Tropic Jungle

Odontoglossum Stirbikblank

Odontoglossum Khansueli Islerblank

Odontoglossum Cambria ElegantOdontoglossum Cambria Elegant

Instruksjonsvideoen viser det grunnleggende om omsorg for cambria hjemme. (se andre typer orkideer)

Anbefalinger for omsorg for Cambria – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive