15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva skal jeg gjøre med pilen etter at orkideen har blomstret ferdig?

Orkideen har falmet I butikken kjøper de vanligvis en blomst i all sin prakt. Men orkideen har falmet, hva skal jeg gjøre med pilen, dette spørsmålet blir stilt av nybegynnere. Når skjønnheten forsvinner, vil du skape alle betingelsene for at blomstringen skal gjentas. Hvordan skape forhold for at en blomst skal glede seg og overraske med skjønnhet i lang tid? Erfarne dyrkere deler sin praktiske kunnskap.

Hva du skal gjøre med en orkide etter blomstring – alternativer

Stammen kan tørke alene. Den enkleste måten er å gjøre ingenting. La pilen stå slik at den tørker ut av seg selv og gir næringsstoffene til planten. Dette vil skje hvis du oppretter en passende sovende periode for orkideen:

  • redusere vanning;
  • slutte å gjødsle;
  • plass i et kjølig, lyst rom;
  • juster natt- og dagtemperaturen for å legge til nye hender.

Hvis innholdet i den falmede busken blir behandlet uten behørig oppmerksomhet, kan du ikke vente på den sekundære blomstringen. Forresten, hvis en plante krever jordskifte, er dette den mest gunstige perioden. Etter blomstring bør du ta vare på orkideen, som i perioden med sin skjønnhets triumf, nøye.

På den gjenværende peduncle kan knopper vises igjenMenneskelig inngrep vil være nødvendig hvis planten har falt blomster, og pilen ikke tørker ut, fortsetter å vokse. Men hvis stammen er lang, og knoppen bare dannes helt øverst og en, kan det være bedre å forkorte eller kutte av pilen. Dessuten er det en regel, jo lavere blomsterskuddet kom ut, jo lengre blir det. Etter kutting vil en ny peduncle dukke opp om 2-3 måneder. Det er derfor, for å fortsette blomstringen, må den grønne peduncle kuttes over den andre eller tredje nedre knoppen. En stubbe 1-1,5 cm over sovende knopp vil forhindre at den tørker ut. Hvis peduncle er kuttet av ved basen, dannes en ny mye senere..

Undersøk pilen nøye, det er knuter på den – sovende nyrer. De kan gi opphav til barn, eller de kan kaste ut en ny blomsterpil og fortsette å blomstre med et sideskudd. Derfor må du trimme den 1,5 cm over nyrene, og gi den en sjanse for utvikling..

Barn kan vises på trimmede pedunclesEt nytt blomsterskudd kan vokse fra knoppen, og dette vil fortsette fremveksten av nye “sommerfugler”. Hvis det dannes blader med luftrøtter, er dette materiale for reproduksjon, barn. Hva som vil vokse opp er et mysterium. Ikke alltid, men det hender at babyen utvikler seg i stedet for å rømme. Denne kloke moder naturen sørget for fortsettelsen av slekten hvis problemer i rotsystemet dukket opp på planten. Noen ganger skyldes dette et brudd på temperaturen under resten av anlegget..

Orkideen har falmet, hva skal jeg gjøre for å få babyene? Du må vite nøyaktig hvilken type blomst. Ikke alle skyttere kan avle. Dette er en variasjon. Men piler kan brukes til stiklinger, og få en ny plante fra sovende knopper. Det er bare en tilstand, hver del må inneholde minst en sovende nyre. Overlevelsesraten vil ikke være komplett, men du kan få en ny plante. De må oppbevares i et fuktig miljø på en mosematte, i et drivhus ved en temperatur på 25-27 grader.

Beskårte stilker kan brukes til reproduksjonDet hender at busken selv, utmattet av blomstring, begynner å bli gul. Redningstiltak må iverksettes. Deretter må du kutte av peduncle under alle knoppene, med en hamp på 1,5 – 2 cm og gi planten en hvileperiode. Hvis du kutter den høyere, vil en ny peduncle dukke opp, og til slutt svekke planten. I hvileperioden kan pilene ta på seg mat, og dannelsen av nye peduncler vil bli bremset.

Avhengig av bladens tilstand, antall peduncles og intensiteten av blomstring, bestemmer hver amatør selv hva han skal gjøre med pilen når orkideen har falmet. Du kan få en baby på dem og vokse en ny orkide. Noen ganger kommer ikke en ny blomstring umiddelbart, flere måneder går. Men hvis bladene er grønne og pilen ikke har tørket opp, kan du vente på at blomstringen gjenopptas ved å kutte av kronen til den tredje knoppen fra bakken. Pilen får et nytt liv.

Du trenger bare å fjerne en tørr peduncle. Ellers kan du ødelegge planten. Å kutte den levende, grønne pilen betyr å forkorte blomstringsperioden. Nye blomsterskudd kan dannes selv etter tre måneder..

Du kan trimme orkideen etter blomstring enten helt eller fra stedet der blomstene vokste. Velg å fortsette blomstringen eller skap ro og få en ny bukett – velg eieren av planten.

PeduncleElskere tviler på om det er mulig å kjøpe en plante med en sentral pil, om den vil dø etter blomstring? Hvis stammen kommer ut helt fra midten av rosetten, betyr det ikke at beskjæring av orkideen etter blomstring vil ødelegge busken. En slik pil danner datterrosetter ved basen, det vil være mange peduncles, og busken vil glede seg over skjønnhet i lang tid. Derfor kan anskaffelsen av en orkide med en sentral peduncle betraktes som en suksess..

Orkideen har falmet, hva skal jeg gjøre med pilen hvis den har grener, men forblir grønn. Det er vanskelig å levere ernæring fra røttene til en slik flernivåstruktur. I dette tilfellet er det nødvendig å utføre formativ beskjæring – for å forkorte de levende konsekvensene. Da vil blomstrende busk se penere ut. Det er viktig å drysse kuttene med kullstøv for å tørke kuttet raskt. Bare en oppmerksom holdning til skjønnheten lar deg bestemme hva som må gjøres for en lang og spektakulær blomstring..

Hvorfor peduncle har tørket opp for tidlig?

Peduncle er en midlertidig prosess som blomstene ligger på. Derfor, hvis det begynte å tørke midt i blomstring eller tidligere, bør du finne årsaken. Det er nødvendig å avgjøre om vanning er tilstrekkelig. Røttene vil fortelle om det. De skal være grønne uten mugg. Røtter bør ikke være våte, tørre og bleke også.

All rotpleie innebærer spyling, beskjæring og desinfisering av røttene. Hvis røttene er grønne, utvikler planten seg. Lette sølvfargede røtter indikerer at planten er i ro..

Den oversvømte blomsten må transplanteres inn i et nytt substrat etter revisjon og fjerning av syke områder. Hvis det er mangel på fuktighet, må vanningen økes, men uten frills. En oppmerksom blomsterhandler skiller godt nyanser av bladene, observerer tilstanden til røttene og merker de minste avvikene fra normen i tide.

Riktig pleie av en orkide etter blomstring – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive