15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Avlsregler og transplantasjon av pilrot hjemme

Arrowroot hjemme Årsaken til at mange varianter av arrowroot har blitt av interesse for elskere av innendørs planter er åpenbar – det er store fargerike løvverk som pryder rommet der blomsten oppbevares hele året. Reproduksjon av arrowroot hjemme utføres med vegetative metoder. Dette lar deg raskt få unge planter, og vanlig transplantasjon hjelper til med å forynge voksne prøver og gi kulturen ny styrke for vekst. Om emnet: arrowroot omsorg hjemme!

Jord for transplantasjon av pilrot

Hjemme, i de skogkledde tropiske områdene på det amerikanske kontinentet, lever arrowroot i fuktig, skyggefull underskog. Jorden i de sørlige løvskogene er rik på humus, mettet med fuktighet og perfekt gjennomtrengelig for luft. For at den tropiske gjesten ikke skal føle seg krenket i huset, prøver de å skape forhold nær naturlige forhold for henne. Dette gjelder fullt ut valg av underlag..

For å transplantere arrowroot og plante unge rotete planter, kan du bruke ferdig jord for arrowroot, i tillegg legge knust kull til den. Dette strukturerer jorda og reduserer risikoen for å utvikle patogen flora..

Planten transplanteres først etter at røttene har okkupert potten helt. Hvis du ikke kan få et slikt underlag, er det enkelt å blande det hjemme. Som komponenter i jordblandingen tas vasket sand, torv og hagejord i like store mengder. Det er også nyttig å tilsette smuldret kull, sphagnummos og humus her. Det resulterende stoffet som brukes til å transplantere arrowroot hjemme, bør:

  • lett å passere fuktighet og luft;
  • hold løsheten i lang tid;
  • gi en plante fra tropene alle sine næringsbehov.

Funksjoner ved å transplantere arrowroot hjemme

Pilrotransplantasjonen må utføres om våren.Pilrotransplantasjon utføres på vårdager. Det er bedre å overføre prøver opp til 3-4 år gamle i en større gryte årlig.

Rotsystemet, hvis det ikke er tegn på sykdom eller skade, bør ikke forstyrres. Men når inspeksjonen avslører råte, tørre områder eller tilstedeværelse av skadedyr i jord, kan du ikke nøle med:

  1. Alle problematiske røtter fjernes med en ren, skarp kniv..
  2. Snittene behandles med karbonpulver.
  3. Arrowroot transplanteres til et nytt desinfisert underlag, etter å ha laget et bredt dreneringslag i bunnen av potten for å tappe overflødig fuktighet.

Dette vil helbrede og anspore planten til vekst, men for første gang er det bedre å sette en pott med pilrot i et drivhus.

Ved konstant temperatur og høy luftfuktighet akklimatiserer planten seg raskere.

Og hvordan transplantere en pilrot som har bodd i en leilighet lenge? Voksne planter må transplanteres når røttene fullt ut absorberer det tildelte volumet av jord. I gjennomsnitt utføres prosedyren hvert 2-3 år, ved bruk av en transplantasjon for en forebyggende undersøkelse av plantens tilstand og få frøplanter for forplantning av pilrot ved å dele den gjengrodde busken.

Reproduksjon av arrowroot

Forplantet av pilrotrotlingerDen enkleste og mest effektive måten å dyrke en ny pilrotplante er å dele en voksen busk. Hver del skal ha sine egne røtter og vekstpunkt. Hvis pilrøttene ble skadet med denne reproduksjonsmetoden eller røttene ble kuttet, må de drysses med knust kull for å unngå forfall:

  1. Frøplantene overføres til fuktig næringsrik jord..
  2. Pottene plasseres i et drivhus eller dekkes med poser en om gangen. Dette vil beholde fuktigheten og bidra til å opprettholde et behagelig tropisk avlingsmiljø..

For tilvenning og endelig forankring trenger arrowroot en temperatur på minst 20-22 ° C og høy luftfuktighet.

Den innendørs blomsten signalerer vellykket akklimatisering etter divisjon ved vekst av nye blader og skudd..

Hvordan forplante arrowroot når det ikke er noen stor busk for hånden som er verdig til å gi liv til nye planter?

I dette tilfellet utføres pilrotutbredelse ved stiklinger hentet fra lange skudd. Som et slikt plantemateriale tas et stykke av en sunn stamme med en knute, ved siden av hvilke røtter dannes, og et nytt skudd vil dukke opp fra barmen. Snittet gjøres et par centimeter under knuten..

Hvis den fremtidige pilroten ikke umiddelbart faller i vannet, er det bedre å spille det trygt og forberede en lengre stilk, som er lett å kutte av like før roting..

Arrowroot knuter kan også brukes til planteformering.Rooting utføres i vann. De fleste varianter danner rottupper veldig raskt uten ekstra omsorg. Men ved de første tegnene på visning er det bedre å dekke plantematerialet sammen med beholderen med en pose eller film. Etter dannelsen av røtter som er tilstrekkelig for å transplantere pilroten, blir plantene overført til sine egne potter..

Ikke alle dyrkere vet om en annen metode for avl av pilrot. På røttene til visse arter av denne stueplanten finnes små knuter under transplantasjonen. Hvis de blir skilt forsiktig og plantet i bakken, vises det etter en stund sterke spirer over overflaten av underlaget og en fullverdig krone utvikler seg.

Video om det mest interessante om arrowroot

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive