15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Variasjon og funksjoner i utvalget av potter til orkideer

Orkide i en ugjennomsiktig gryte av plast Blant de tusenvis av orkidévarianter bosetter bare en liten del seg på bakken, resten foretrekker å klatre i trestammer, steinete hyller ved hjelp av kraftige røtter og slå seg ned på steder der det praktisk talt ikke er jord. Derfor er potter for orkideer dyrket hjemme veldig forskjellige fra de vanlige blomsterbeholderne..

Hva bør guide en blomsterhandler når du velger en beholder for tropiske skjønnheter? Slik finner du riktig gryte?

Hva slags potte er nødvendig for en orkide?

Epifytter og litofytter er planter som ikke tåler vannlogging av røttene. Og når du velger en pott til en orkide, er det viktig å bygge på dette grunnleggende, men ikke det eneste kravet..

Potted Orchids Crown Spesialiserte beholdere for en plante av denne familien bør gi:

 • god fuktighetsutstrømning;
 • aktiv lufting av rotsystemet og substratet inne i potten;
 • sikker ekstraksjon av saftige, lange jordstengler, som ofte divergerer langt utover beholderen;
 • temperaturregime akseptabelt for orkideen.

Blant orkideer er det arter der røttene ikke bare absorberer næringsstoffer og fuktighet, men også aktivt deltar i fotosynteseprosessen..

Hva slags orkidépotte er nødvendig i dette tilfellet? Uvanlig som det kan høres ut for nybegynnere av denne kulturen, for slike orkideer er det nødvendig å kjøpe en helt gjennomsiktig beholder..

Orkide i en glasspotteHvordan velge en orkidépotte laget av leire, farget eller klar plast? Epifytiske planter trenger ikke et stort volum substrat, derfor er det ikke nødvendig med en stor pott. Det viktigste som:

 • det var dreneringshull på bunnen og bunnen av veggene;
 • høyden på beholderen var lik bredden på nakken;
 • volumet tilsvarte størrelsen på rotsystemet.

Oftest kan du se en innendørs orkide i en gryte, som på bildet, laget av plast eller keramikk. Det er også pustende kurver for fri rotvekst.

Det er bedre å nekte en glasspotte. Det kan skade ikke bare blomsten, men også personen, og dessuten lar det ikke røttene puste. Det er bedre å bruke en slik beholder som en spektakulær planter for en orkide plantet i gjennomsiktig plast..

Planter i en gjennomsiktig plastpotte og glassplanter

Orkide potter i plast

Dette er den vanligste og foretrukne orkidépotten. Plastbeholdere lar ikke rotsystemet tørke ut, de er enkle å vedlikeholde og kan tjene mer enn én plante.

Orkideer i dekorative potterI tillegg gir utformingen av en slik orkidépotte flere hull for drenering av overflødig fuktighet, noe som betyr at det ikke er behov for bekymring for fuktretensjon i underlaget. Hvis de eksisterende dreneringshullene ikke er nok, kan blomsterhandleren uavhengig, uten risiko for å ødelegge beholderen, lage nye.

Plast tolererer lett å være på en sterkt opplyst vinduskarmen og i skyggen, på en pålitelig måte som beskytter rotsystemet til en blomst mot nedkjøling eller overoppheting.

Noen ganger, når de transplanteres, står orkideelskere overfor en situasjon der de gjengrodde røttene gjennom dreneringshullene har kommet ut, og det vil ikke være mulig å fjerne bladrosetten uten å skade potten eller planten. I dette tilfellet er det enkelt å kutte plasten med husholdnings saks uten å skade røttene, noe som er umulig hvis du bruker en keramikk- eller glassorkide..

I en slik pott er utviklingen av rotsystemet godt synlig.For arter hvis røtter er involvert i fotosynteseprosessen, tilbys transparente potter. Imidlertid er slike beholdere praktiske å bruke, ikke bare for å plante phalaenopsis og lignende planter. Du kan tydelig se gjennom plasten:

 • hvordan rotsystemet utvikler seg;
 • hvordan fuktighet forbrukes;
 • hvordan underlaget tørker.

Derfor kan slike beholdere anbefales for blomsteroppdrettere uten mye erfaring med å holde orkideer. For et rom orkide i en gryte, som på bildet, er det enkelt og interessant å observere. Selv den minste skade på røttene eller tegn på overløp vil ikke bli skjult for et nøye blikk..

Clay Orchid Pots

En betydelig fordel med potter for orkideer som er laget av doused eller uglasert keramikk, er deres utmerkede permeabilitet for fuktighet og luft. Vannfuktighet akkumuleres ikke på ett sted, men sprer seg effektivt gjennom jordens koma, røttene tørker ikke ut på lenge og overopphetes ikke.

Spesielle keramiske potter for orkideerMen med mange fordeler har denne typen beholdere også ulemper:

 • rhizomer holder seg fast til den porøse overflaten av keramikken, som er beheftet med skade på blomsten under reproduksjon og transplantasjon:
 • porøsiteten til potten avtar over tid fra salter som trenger inn i materialet, noe som påvirker både leire og tilstanden til orkidérøttene negativt.

Hvis du skal bruke en leirebeholder, må en blomsterhandler vite hvordan du skal plante en orkide ordentlig i en gryte..

Delikat orkide i interiøretFør du planter planten, desinfiseres leirgryter for orkideer, varmes ordentlig opp i ovnen og deretter dynkes i rent vanningsvann i et par timer. Hvis et tidligere brukt kar brukes, er det nyttig å senke det ned i surgjort vann. Dette vil bidra til å bli kvitt saltflekker på keramikk..

Video om valg av en gryte til en orkide

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive