15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Garden orchid tricirtis: dyrkingskunnskaper og portefølje av varianter

hage orkide tricirtis I mer enn et halvt århundre har ekstravagante leopardutskrifter ikke forlatt motekatastiene. Tricirtis hageorkide er en original utstilling for en hage i dette designet. I tillegg til den gyldne fargen, inneholder porteføljen til denne blomsterfamilien lilla, rosa, svarte og himmelblå toner..

Bregner, trilliums, liljer og også verter vokser under de samme forholdene som spraglede stauder. Derfor føler de seg mye bedre i selskapet enn uten dem..

Gartnere bemerker at slike prøver er sjeldne “gjester” i husstandene på nordlige breddegrader. Selv om de er resistente mot sykdom, er de fremdeles veldig “lunefulle” i dyrking..

Garden orchid tricirtis: profesjonell planting

tricirtis blomstrer Planten er en viltvoksende busk som når 70 cm i høyden. Rotsystemet til “padde lilje” (navnet kom til oss fra Filippinene) er overfladisk. Et unikt trekk ved sylindriske skudd er deres evne til raskt å komme seg etter skader..

Tynne stilker er kronet med luksuriøse blomster, slående:

 • eggformet og avlangt (opptil 4 cm);
 • store kronblad med lyse flekker;
 • terry senter i form av en miniatyrfontene;
 • modne frø som gjemmer seg i hemmelige kapsler;
 • en rekke fargepaletter: fra krem ​​til mørk lilla.

Siden avlingen er hjemmehørende i tropene, blir løvet brent av direkte sollys. For vellykket vekst trenger hun skog eller svart jord. På leirjord dør planten på grunn av stillestående fuktighet.

Utrolige tricyrtisblomster kan skryte av slike eksterne data. Omsorg og planting for dem krever spesiell forberedelse. Det første trinnet er å bestemme hvor du skal plante hagen din..

På grunn av deres finurlige natur, er de plassert:

 • på forhøyede steder, så mye som mulig beskyttet mot trekk;
 • under den åpnede kronen til store trær;
 • på løs jord rik på torv og humus.

flerårig busk tricyrtisFrø blir sådd umiddelbart etter høsting, det vil si om vinteren. Før planting blir stedet gravd opp sammen med løvfellende eller råtnet gjødsel. Gjødsel påføres i små mengder. Små spor er laget, innstøpningsdybden er 0,3 cm. Deretter drysses de med jord og helles rikelig med varmt regnvann.

Ofte gjør dårlige værforhold det vanskelig å utføre såingen i tide. Deretter utsettes det til våren. I denne situasjonen trenger frøene stratifisering: de plasseres i kjøleskapet i 6-8 uker, hvoretter de plantes.

Kunsten å bry seg

mulch for tricirtisÅ plante tricyrtis i det åpne feltet og ta vare på dem kommer ned til å skape naturlige levekår. En gunstig temperatur for å dyrke en hageorkide er + 15 ° C. I dette tilfellet er svingninger opp til 5 ° C tillatt både opp og ned i kvikksølvkolonnen. Imidlertid er det nesten umulig å holde styr på de pågående endringene. Derfor er det verdt å vite at kulturen utvikler seg godt under uvanlige forhold hvis luftfuktigheten holder seg innenfor 80-85%.

Dette kravet kan oppfylles på følgende måte:

 • i tide, samt vanne blomsterbedet rikelig;
 • løsne fuktig jord;
 • fjerne ugress;
 • dekk området med kompost eller humus mulch.

I ingen tilfelle bør du bruke fersk gjødsel til hagen din. De aktive stoffene i den er i stand til å brenne det overfladiske rotsystemet av blomster.

drypp vanningssystemFor vanning anbefales det å bruke dryppvanningssystem. Blant annet fukter gartnere jorden med vannbokser og helter vann helt i roten. Samtidig er det viktig å sikre at stedet ikke blir vannet..

Som toppdressing påføres organisk gjødsel, så vel som mineralkomplekser. Med riktig dyrking og omsorg bør tricyrtis kaste knopper ved 2 eller 3 års alder. På tørre somre anbefales buskene å sprayes med kaldt vann. Likevel bør væskens temperatur være 5-10 ° C lavere enn luftens.

Vinter, kalde, ensomme blomster

ly av tricirtis for vinterenOppdrettere har avlet flere varianter av avlinger som er motstandsdyktige mot unormale temperaturer (-20 ° C). Blant dem er det varianter som korthåret og bredbladet. Likevel anbefales det å dekke sengen med et tett lag med agrofibre, løvverk eller torv. Noen mulker stedet godt. Når vinteren er for snørik, bygger bøndene et anstendig ly av snøen for blomstene sine..

Innbyggere i de sørlige regionene dyrker tricyrtis hageorkideer i containere og sår frø i begynnelsen av mars. Så snart det blir varmt ute, tar de grytene ut i frisk luft..

Den mystiske verden av sjeldne tricyrtis

unik tricirtis i hagenFor tiden er 10 varianter av eksotisk kultur kjent. Som nevnt tidligere er noen varianter vinterharde, mens andre dør til og med under dekning. Likevel elsker de godt befruktet jord og et fuktig mikroklima. Det er på tide å bli kjent med noen av dem.

Tricirtis Hirta eller korthåret

tricirtis HirtaNaturlig habitat – Japan. Den dyrkede sorten vokser opp til 60-80 cm, og i naturen – opptil 1,5 m. På de sylindriske skuddene er det store ovale blader med deprimerte vener. Noen ganger når løvfiskplater 15-17 cm i lengde og i bredde-5 cm. Planten har en liten pubescens, derfor kalles den tricyrtis korthåret.

tricirtis KorthåretStilkene er kronet med luksuriøse leopardblomstrer som også vokser i bladakslene. Kronbladene, snøhvite med en rosa fargetone, er dekket med tynt plantede flekker i forskjellige former og størrelser. De kommer i en mørkrosa eller syrinfarge..

De første knoppene dukker opp i midten av august og gleder seg over skjønnheten til den første frosten.

Å vokse og ta vare på Hirt tricyrtis er ikke annerledes enn alle andre medlemmer av familien. Likevel må det tas i betraktning at et betydelig antall skudd vil vokse i de øvre lagene av jorda. Derfor, når du luker forhagen, trenger hakke ikke å være for dyp for ikke å skade rotsystemet..

Skjønnhetstimer fra sorten Purple Beauty

tricyrtis varianter Purple BeautyDette er en annen frostbestandig variant. Blomsterplanten er den minste blant sine “slektninger”. Busken vokser opp til 30 cm, og i beste fall – 40-50 cm. Raffinerte blomsterstilker er dekket med små blomster som har følgende funksjoner:

 • snøhvite kronblad er tett dekket med lilla flekker;
 • det spraglede hjertet av en rød fargetone stiger majestetisk over blomsten;
 • ved foten av kronbladene brenner det gule senteret med en lys ild;
 • hver stamme er dekket med fine villi.

En eksotisk blomst vil glede forbipasserende med sitt utseende, hvis du nøye følger de grunnleggende reglene for planting og omsorg for tricyrtis. Du kan kjøpe Purple Beauty -frø i spesialforretninger i megabyer, siden denne variasjonen er svært sjelden..

Som et alternativ kan du selvfølgelig finne plantemateriale på Internett. Du bør imidlertid alltid være forberedt på at feil sort eller frø av dårlig kvalitet blir forseglet i pakken..

tricirtis Dark BeautyTricyrtis “Dark Beauty” har en lignende botanisk beskrivelse. Den eneste forskjellen på denne blomsten er den mørkere fargen på flekkene på kronbladene. I større grad skiller flekker seg ut i dempede nyanser av rosa og bringebærtoner..

Det unike med Formazana -sorten

tricirtis varianter FormazanaDen finnes under navnene Formosan eller Taiwan. Kulturen er kjent for den uvanlige strukturen av blomster:

 • 3 av 6 kronblad har en langstrakt form og en dobbel spiss;
 • de tre andre bladene presenteres i form av ovale plater med en lilla fargetone;
 • den røde kjernen er dekket med torner;
 • en lys sirkel med brennende gul farge er tegnet ved basen.

En slik uvanlig tekstur kan sees på en av Formosana tricyrtis -hybrider. Andre representanter for sorten kjennetegnes av kronblad dekket med burgunder, både små og store. Uvanlig tomhet i knopper og stilker gir kulturen en eksotisk sjarm.tricirtis

Tricirtis hageorkide er en sjeldenhet på den nordlige halvkule. For dyrking er det nødvendig med høy luftfuktighet (85%) og en stabil temperatur (15-20 ° C). Blomsten dør i sumpete og loamy jord. Derfor, hvis du ikke viser en omhyggelig holdning til ham, vil han ikke engang stige.

Plantering av tricirtis i åpen mark – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive