15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting og omsorg for en romlilje hjemme

innendørs liljer Husliljen er en av de mest elskede stueplantene. Det er ikke uvanlig å bli funnet på vinduskarmen til både bolig- og kontorbygg. Blomsten har tjent sin popularitet takket være de store, lyse knoppene. Den skiller seg fra hagenes kolleger, først og fremst i størrelse. Men vakker, vanlig blomstring er bare mulig med riktig pleie og planting.. fantastisk blomst av liljer Det er også vanlig å se en liljeaktig innendørs blomst i leiligheter. Slike planter har andre navn. Men på grunn av deres likhet, blir de også ofte kalt liljer..

Hvordan plante en lilje?

voksende liljer i en gryteHjemme blomstrer denne planten på samme måte som i hagen – i sommermånedene. Derfor plantes den tidlig på våren. Flere pærer kan plasseres i en beholder samtidig. Men du bør følge regelen: ett eksemplar trenger minst tjue centimeter plass.

Når du kjøper pærer, må du vurdere dem nøye. En sunn prøve skal ikke være rynket, ha brune flekker..

Landingen i seg selv består av flere etapper. Hvis du følger alle reglene, vil planten raskt slå rot..

Plantingsprosess:

 1. Pæren skal desinfiseres først. For å gjøre dette er det nødvendig å lage en svak vandig løsning av kaliumpermanganat og plassere plantematerialet i den. Hold knollen i væsken i omtrent tjue minutter og legg den på et serviett. Pæren skal tørke litt ut.
 2. Drenering bør plasseres på bunnen av plantebeholderen. Det kan være pukk, vanlig ødelagt murstein eller ekspandert leire..
 3. Videre helles jordblandingen på dreneringen. Du kan kjøpe jord til liljer både i butikken og forberede deg. I det andre tilfellet må du blande to deler torvmark og en om gangen – humus, torv og sand.plante liljepærer
 4. Etter det blir det en depresjon i jorden, som pæren ligger i. Men den må plasseres slik at halvparten av den er over overflaten etter å ha sovnet. Jorden er komprimert rundt.landing fullført
 5. Blomsterpotten skal plasseres på en vinduskarme, hvor mye lys faller..

Det er nødvendig å velge en beholder for en lilje, med tanke på egenskapene til sorten. Det vil si at jo større den voksne planten er, jo dypere må du ta potten for den..

Omsorg og befruktning

resultatet av god omsorgRiktig omsorg er avgjørende for alle innendørs planter. Inkludert liljer. Disse blomstene er ikke veldig humørsyk. Men plantens vakre utseende og blomstringens overflod avhenger av hvor behagelige forholdene vil bli skapt for dem. Bilder av omsorg for innendørs liljer hjemme presenteres nedenfor.

hjemmelilje blomstrerDerfor, hvis du bestemmer deg for å dyrke liljer på vinduskarmen, må du følge nøye med på følgende faktorer:

 1. Vanning. Vanning skal være regelmessig og moderat. For mye vanning eller langvarig tørke vil påvirke blomstens tilstand negativt..
 2. Lufting. Innendørs lilje blomst godtar ikke tørr og “stillestående” luft. Derfor må rommet der et slikt anlegg ligger regelmessig ventileres. Men det er umulig for blomsten å være i et trekk.lilje på vinduskarmen
 3. Belysning. Alle liliaceae er fotofile. For normal utvikling og blomstring av en slik plante er det nødvendig med tilstrekkelig mengde lys. Derfor anbefales det å sette liljekrukke på vinduene på sørsiden. Men under lunsj, når direkte sollys er spesielt varmt, bør blomsten være skyggelagt..
 4. Løsner. Dette er en av forutsetningene for å reise. Regelmessig utførelse av denne prosedyren vil gi oksygen til røttene. Det er nødvendig å løsne bakken til en dybde på ikke mer enn fem centimeter, ellers kan røttene bli skadet.
 5. Frisk luft. I den varme årstiden kan den innendørs liljen tas ut på balkongen eller verandaen. Det viktigste er å beskytte henne mot den brennende solen og sørge for at hun ikke holder seg ute når lufttemperaturen synker under ti grader..
 6. Sprøyting. Det er nødvendig å vanne planten regelmessig fra en sprayflaske. Dette vil sikre rask vekst av løvverk og dets vakre utseende..løsne jorden og bruke gjødsel
 7. Garter. Hvis det har dannet seg mange knopper på stammen, er det nødvendig å sette en støtte og knytte en blomst. Dette vil styrke stammen, og den vil ikke bryte under sin egen vekt..

Når det gjelder befruktning, må de påføres i vekstsesongen. For dette anbefales det å bruke spesielle formuleringer designet spesielt for liliaceae. Disse kan kjøpes fra en spesialbutikk. Fôring med organisk materiale er også mulig. Før knoppene dukker opp, bør dette gjøres hver tiende dag. Etter blomstringens begynnelse bør antallet slike prosedyrer reduseres til en gang i måneden..

liljer blomstrerDu bør også være spesielt oppmerksom på omsorg for liljen hjemme etter blomstring. På slutten av spirende dør den øvre delen av kulturen gradvis av, og selve pæren går i hvilemodus. Du trenger ikke å kutte av den gulnede stammen. I denne perioden anbefales det å redusere antall vanninger med det halve. Og vanning fra en sprayflaske – stopp helt.

For vinteren anbefales det å sette pæren i et rom der lufttemperaturen ikke stiger over fem grader. Hvis dette ikke er mulig, fjernes det fra gryten, settes i en pose med sagflis og settes i kjøleskapet..

Sykdommer og skadedyr

liljesykdommerSom oftest er tamliljer utsatt for soppsykdommer. I utgangspunktet oppstår slike problemer når eierne er for nidkjære med vanning. I de fleste tilfeller påvirkes romliljen av grå råte. Tilstedeværelsen av en slik sykdom er indikert av muggflekker på bladene og stilken på blomsten. Hvis grå råte blir funnet, bør alle skadede deler av planten fjernes. Og friske områder sprøytes med en løsning av kobbersulfat.

Pærer kan også bli påvirket av en lignende sopp – myk råte. Denne sykdommen påvirker knollene som mørke, vassen flekker. Samtidig blir pæren myk og muggen. En altfor påvirket prøve kan ikke lagres. Ved delvis skade vil det muligens gjenopprette levedyktigheten til kulturen. For å gjøre dette må du blande kull med svovel, fjerne løken fra bakken og behandle den med denne blandingen. Legg den deretter i en kåt oppløsning i en halv time, strekk den ut og la den tørke..

Også en liljeplante kan bli utsatt for en slik sykdom som mosaikk. De første tegnene vises i form av opplysning langs venene. I fremtiden blir slike flekker hvite eller gule. Antallet deres øker. Og som et resultat forsvinner hele arket. Det oppstår på grunn av skade på kloroplaster og ødeleggelse av klorofyll. Vev påvirkes på mobilnivå. Infeksjon oppstår som et resultat av overføring av et virus fra en plante til en annen. For eksempel etter å ha brukt de samme instrumentene uten desinfeksjon. Det er ingen antimosaikkmedisiner. Når denne sykdommen oppstår, blir planten ødelagt..

Men komplekse sykdommer hos innendørs liljer, bilder og navn som presenteres i denne artikkelen, forekommer sjelden. Oftest fører feil omsorg til problemer med å vokse. Derfor, hvis du merker noen estetiske avvik i utviklingen av anlegget, må du bare justere modusen.

lilje i rommetNoen tips til omsorg:

 1. Hvis pæren begynner å råtne, bytt jord og reduser vanningen. Også mangel eller en liten mengde drenering kan føre til lignende problemer..
 2. Hvis planten blir gul, blir kjedelig, kan den mangle fuktighet. I dette tilfellet bør antall vanninger økes..
 3. Hjemme blir liljer sjelden påvirket av insekter. Men hvis dette fortsatt skjedde, behandle planten med et spesielt preparat..

Å dyrke og ta vare på en romlilje er ikke vanskelig og interessant. Med riktig planting og omsorg vil planten glede seg over vakre grønne blader og store lyse knopper.

Hvordan vokse en lilje på et vindu – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive