15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lilies fargerike verden: beskrivelser av varianter med bilder og navn

lilje fargepalett Naturen ga disse blomstene skjønnhet og raffinement av former. Moderne hybrider av liljer, varianter med bilder og navn gitt nedenfor, kunne ikke eksistert uten omhyggelig arbeid fra forskere og amatører av blomsteroppdrettere.

Avlsarbeid gjorde det mulig å skaffe planter:

  • med utrolig store og lyse farger;
  • med blomstring som varer i 4-6 uker;
  • med kronbladfarging umulig i naturen.

Entusiaster som samler samlinger av hage- og potte liljer kan skryte av planter som bare er 20 cm høye og forbløffe tilskuere med enorme to-meter “trær”. Og stilkene av liljer, avhengig av variasjon og type, på høyden av sommeren, krone fra en til hundre knopper i alle nyanser av regnbuen.

Takket være etableringen av interspesifikke hybrider, har blomsteroppdrettere muligheten til å dyrke blomster malt i hvite, rosa, oransje, dype burgunder og til og med grønne toner. Korte beskrivelser med navn og bilder av varianter av liljer hjelper deg med å velge de beste varianter med én farge, to og til og med tre farger for blomsterbedet ditt.

Liljesorter med røde blomster

Asiatisk lilje Black Out Liljer med knallrøde, lilla, crimson kronblader, selv i de mest spraglede og tett befolkede blomsterbedene, vil ikke gå ubemerket hen. De storblomstrede varianter som tilbys av oppdrettere er dobbelt effektive. Corolla -størrelsene deres når 15, og noen ganger 20 cm, og på toppen av stilkene skryter samtidig opptil et dusin lyse knopper.

Black Out -liljen, som tilhører asiatiske hybrider, vil være en skikkelig velsignelse for sommerboere. Planten blomstrer litt mer enn en meter i juni, og til slutten av juli svaier store, enkle, mørkerøde blomster på tett løvrike stilker. De minner om stjerner, de oppadgående korollene i midten er merkbart mørkere. Lilla eller svart fargetone understreker dybden på blomsten med en diameter på ca 15 cm.

Følsom natur vil sette pris på den viktige kvaliteten på asiatiske liljer og hybrider. De er helt luktfrie.

Lily asiatica Terry Canary WharfTerry liljer med en rik rød tone er en levende utførelse av ild. Nybegynnere, som velger denne eller den sorten, tror feilaktig at bare en erfaren blomsterhandler som gir all sin styrke til innbyggerne i blomsterbedene kan vokse en slik skjønnhet på skulderen.

Canary Worf dobbel lilje vil ikke ta mye tid og krefter, mens den hver sommer vil glede deg over konsekvent frodig blomstring. Plantehøyden er 90 cm. De blanke mørkerøde kronbladene samles i spektakulære koroller med en diameter på 12 til 14 cm.

Asiatiske liljer kjennetegnes ved sin beskjedenhet, de:

  • er ikke redd for frost;
  • tolererer tørke ganske enkelt;
  • blomstre kontinuerlig i 3-5 uker;
  • krever ikke årlig omplanting og graving for vinteren.

Du kan forplante din favorittsort ved å dele en voksen plante eller plante små løker som dannes i bladakslene.

Krøllete lilje Claude ShrideEn annen variant som fortjener nøye oppmerksomhet er marsjonliljen, krøllete, tyrkiske eller kongelige krølleliljene som er kjent for mange. Planten skylder sitt spesifikke navn til det gamle romerske eposet, nemlig fødselsøyeblikket fra en blomst av guden Mars. Populære kallenavn – et snev av formen på de virvlende kronbladene og den turbanlignende formen på korollene.

Lily martagon Arabian NightSpektakulære flekkete koroller danner store racemose blomsterstander på høye stilker. Til blomsterdyrkere i dag er det mange interessante varianter av denne sorten med knopper av hvite, rosa, gylne og røde toner..

Lily Arabian Nights vil dekorere enhver hage. Blomster av en tett vinrød nyanse er strødd med lyse gule flekker. Forgylningseffekten støttes av store støvknapper. Lang blomstring ledsages av en duft som tiltrekker seg både dagtid og nattlige insekter..

Lily African LadyHybridliljen African Lady med røde kronblad omgitt av en gulaktig kremkant kan skilte med uvanlig frodig blomst og luksuriøse blomster. Sorten tilhører komplekse hybrider. Fra de østlige forfedrene fikk planten en karakteristisk farge og blomster med litt korrugerte kanter, samt blomstring i andre halvdel av sommeren. Samtidig vokser liljestengler bare opp til en meter i høyden, noe som tillater bruk av en lilje både i gruppeplantinger og som hoveddekorasjon av et blomsterbed.

Bilder og navn på liljer med gule blomster

Asiatisk lilje JiveSom sommeren er sommerhyttene opplyst av gule liljer av forskjellige varianter og varianter. Lily Jive, som tilhører asiatiske hybrider, kjennetegnes ved sin allsidighet, lange blomstringstid og krevende omsorg. Planter som vokser fra 90 til 120 cm, bærer 3-7 blomster med en lys gul nyanse. Midten av felgen er dekorert med rød belegg. Støvknapper er malt rødbrune.

Asiatisk hybrid Orange Electric liljeOrange Electric lilje med hvite blomster med en diameter på 14 til 16 cm kan bli en nabo i blomsterhagen for den forrige sorten. Den sentrale delen og basen av kronbladene er dekket med saftige slag av en moden mandarinskygge. Brunrøde prikker er spredt på toppen, noe som gir blomsten utseendet til en overraskende lys dessert..

Denne asiatiske liljen vokser opp til 120 cm, og på sine sterke skudd åpner opptil 12 knopper samtidig.

Lily Golden SplendorAlle liljer er unike, men noen planter er virkelig unike. Et eksempel er Golden Splendor -liljen med blomster av en solrik gullgul nyanse..

En sort, eller rettere sagt en gruppe varianter, refererer til rørformede hybrider, noe som fremgår av en sterk aroma, struktur, blomster og blader, samt en rosa-lilla nyanse på kronbladets ytre side. Anlegget som ble presentert for publikum i 1982 overrasket kjennere. Faktum er at i naturen kan gule toner på blomstene til rørformede liljer bare finnes i dypet av halsen. Det var mulig å gi en gyllen farge til hele knoppen bare takket være krysset med arten Henry lily.

I dag er blomstene som brukes til å dekorere hager og snittblomster kjent over hele verden, og gruppen, i tillegg til Golden Splendor -liljen, inneholder omtrent et dusin flere spektakulære varianter.

Bryllupsreise til LilyDen gule Hanimun -liljen er en krysning mellom orientalske og rørformede varianter. Planten mottok fra sine forfedre:

  • enestående størrelse;
  • aroma;
  • slående dekorativitet.

En OT -hybrid med kremgule blomster opp til 25 cm i diameter er mindre krevende å ta vare på enn sine østlige forfedre, men i varme områder, med regelmessig vanning og fôring, kan den vokse mye høyere enn de 90 cm som er angitt i beskrivelsen av variasjon.

Lily OT-hybrid Big BrotherImidlertid regnes Big Brother OT -hybrid med rette som mesteren blant gule liljer. Både bildet av liljen og navnet på sorten sier veltalende at man bør forvente en blomsterhandler som har plantet store hvitaktige løker på blomsterbedene sine..

Med riktig pleie stiger stilkene 150–180 cm over bakkenivå, og knoppene som åpnes på dem er imponerende ikke bare i størrelse. Big Brother liljekronblader er malt i kremete vaniljetoner med en gyllen sentral stripe og en lysere, nesten hvit kant. Blomstene gir en sterk aroma og står perfekt i buketten. Det beste stedet å plante en slik plante er et solfylt eller delvis skyggelagt område med løs fruktbar jord, hvor løkene ikke vil bli truet med stillestående vann..

Det er viktig at liljer har beskyttelse mot sterk vind som kan bryte høye stengler med tunge knopper.

Svarte liljer

Lily LandiniSelvfølgelig eksisterer absolutt svarte farger ikke. Men det er varianter av liljer, takket være deres tykke, lilla-fiolette farge, som har all rett til å bli kalt det..

Asiatisk lilje Landini har den sjeldneste svarte og burgunderfargen på store koroller opp til 16 cm i diameter. Blomstene som vender mot solen skinner og glitrer under strålene, og forårsaker beundring for alle som har tid til å beundre den praktfulle planten fra juni til juli.

Lily Knight RyderLily Night Ryder er ikke mindre spektakulær. Sorten, referert til gruppen asiatiske hybrider, er upretensiøs, er ikke redd for vinterkulde, vårfrost, blomstrer regelmessig og lenge. Det særegne ved anlegget er egnethet for tvang i potter. Du kan dyrke en luksuriøs blomst på en stilk opptil 90 cm hjemme, på en balkong eller terrasse.

Lily Black CharmBlack Charm lily forbløffer med kraftige blomsterstand som forener opptil to dusin knopper. Denne sorten avgir silkeaktige kronblad, iriserende i alle nyanser av lilla, lilla, rød, vin. Generelt gir blomstene inntrykk av svart, en av de mørkeste i asiatiske liljer..

Varianter av hvite liljer

Lily krøllete hvit (L. martagon var. Albiflorum)Alle er kjent med de velduftende snøhvite liljene. Men luksuriøse rørformede hybrider er ikke de eneste representantene for slekten med en hvit farge..

Blomster med delikate hvite kronblad og en spredning av rosa-karminske flekker vil bli presentert for sommerboeren av en krøllet lilje. Disse plantene krever ikke hyppig transplantasjon, de overvintrer godt og blomstrer lenge og helter en delikat aroma rundt hagen..

Lily ExtravaganzaHvis gartneren er fan av frodige orientalske hybrider, vil han like den originale Extravaganza -liljen. I likhet med de nærmeste beslektede formene skiller planten seg ut med stilker opp til 120–150 cm høye og enorme hvite koroller dekket med lyserøde sprut. Blomster med grasiøst buede, bølgete kronblad i kantene har en diameter på opptil 25 cm, mens de tåler å skjære veldig jevnt og kan brukes i buketter. Prakten av sorten er verdsatt av spesialister. Lily Extravaganza vinner gullmedalje på Harts Nursery.

Blomstringen av orientalske hybrider skjer oftest i andre halvdel av sommeren, og med kuldeutbrudd må plantene dekkes.

Asiatiske lilje hvite pikslerEn sommerboer som ikke har så mye tid til å ta vare på blomster, vil definitivt sette pris på lillesorten White Pixels. Den asiatiske varianten fra den nederlandske Tango-serien er ikke bare upretensiøs og frostbestandig. Snøhvite blomster med en tett crimson dusting er veldig vakre. I full oppløsning når de en størrelse på 15 cm og dekorerer blomsterbed i opptil 2-4 uker.

Lily LA-hybrid EyelinerKryssing av asiatiske og langblomstrede liljer gjorde det mulig å skaffe originale og upretensiøse LA-hybrider. En av dem er Eyeliner lilje, opptil 120 cm høy med kremhvite blomster med en diameter på ca 18 cm. De hvite kronbladene er dekorert med en tynn, pen kant, takket være at sorten har fått sitt navn.

Rosa liljer: varianter og bilder

Lily ScheherazadeFra rørformede og orientalske varianter har oppdrettere mottatt de utrolig populære OT -hybridene i dag. Planter, som tok spektakulære farger og store størrelser fra orientalske liljer, viste seg å være majestetisk vakre og hardføre.

Lily Scheherazade, opprinnelig fra Holland, vokser godt i litt sur, løs jord, rik på næringsstoffer og lar ikke fuktighet stagnere. Et stort utvalg trenger beskyttelse mot vinden og god oppvarming. På solsiden når blomster med tette rosa kronblad, en grønnhvit kant og mørke flekker en størrelse på 18–20 cm.

Lily flammepunktBlomsterhandlernes glede er ikke Flashpoint-liljen med blomster opp til 20 cm i diameter. Hvite, litt bølgete kronblader er dekorert med en stor, crimson-rosa flekk. I halsen på den cupped corolla er grønn-gule toner merkbare, støvknapper er mørk oransje. Liljer blomstrer i august. Blomstene kan kuttes om ønskelig. De vil glede deg med sin skjønnhet og friskhet i lang tid, selv i en vase..

Lily OT-Hybrid BaywatchAndre halvdel av sommeren er blomstringen av en annen OT-hybrid med delikate rosa koroller opp til 25 cm i diameter. Dette er Baywatch-liljen, hvis stilker stiger 100-120 cm over blomsterbedet, og korallrosa kopper med et sitronhjerte spredte en fantastisk aroma gjennom hagen.

Liljer med grønne blomster

Lily Mystery DreamDen internasjonale klassifiseringen av hageliljer beskriver flere tusen asiatiske liljer, noe som gjør disse hybrider til de vanligste. Årsaken til populariteten er enkelheten til planter i forskjellige farger og deres villige blomstring..

Selv i en slik variasjon vil Mystery Dream -liljen aldri gå ubemerket hen. Sorten kjennetegnes ved en tett doblet blomsterform og sin uvanlige farge. Grønnaktige kronblad er dekket med flekker og flekker av en rik bringebær-lilla nyanse.

Nepalsk liljehybrid Kushi MayaKushi Maya -liljen med utsøkt brettede kronblad i en lysegrønn nyanse og en lilla flekk i midten av corolla er et resultat av en krysning mellom artene nepalesiske og orientalske liljer. Plantens opprinnelige skjønnhet støttes av en sterk aroma av blomster og mer utholdenhet enn for orientalske forfedre..

Lily utstilling – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive