15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rhododendron -arter – Vanilla Garden Sky

arter av rhododendron Snøhvite skyer som flyter over himmelen fascinerer med sin letthet og storhet. Men når de frodige blomstrende rhododendronene blomstrer i hagen, fryser alt rundt. Du vil se på disse krøllete buskene for alltid. Når de nærmer seg dem, kan alle nyte de milde berøringene og klemmene.

Det er mer enn 1300-8000 varianter / hybrider i naturen. De forbløffer med sin farge og uvanlige former. I denne forbindelse er det nødvendig å velge verdige utstillinger riktig. Da blir det ikke bare vakkert, men også stilig..

Storslåtte arter av rhododendron

blomstrende rhododendron Planten er verdsatt av gartnere for sine utmerkede dekorative egenskaper. For å lage originale landskapsdesign brukes krypende varianter, så vel som med stående stammer. Mange av dem er preget av en uvanlig “hardfør” karakter, fordi de “kommer” fra fjellet. Kjennskap til de originale variantene vil hjelpe sommerboeren med å finne sitt eksklusive alternativ.

Den naturlige habitatet til den raffinerte kulturen er den nordlige halvkule. Når du går langs elvene og fjellene i Kina (Himalaya) eller Japan, finner du hele familier av slike busker..

Rhododendron Yakushimansky – den store forfaren

rhododendron YakushimanskyDet hele startet fra sorten Yakushimansky rhododendron. Det var han som ble brukt av oppdrettere til å skaffe hundrevis av andre hybrider. Den frostbestandige planten tåler temperaturer så lave som -22˚С. Hvert år øker buskens høyde med 10 cm til den når 1 meter. Kronediameter utvides til 1,5 m. Andre funksjoner i sorten inkluderer:

 1. Blomstringstid. Knoppene dukker opp i slutten av mai og dekorerer boet i en hel måned.
 2. Blomsterstand. En sokkel inneholder 5-10 langstrakte klokker. Først er de malt i en delikat rosa nyanse, og senere får de en blendende hvit tone..
 3. Blader. De er preget av en tøff og læraktig struktur. Deres mørke smaragdflate har en blank glans. Baksiden av tykke og smale blader er dekket med lett pubescens..

Det skal huskes på at rotsystemet til rhododendron er på overflaten. Derfor er grave og løsne kontraindisert for ham. Videre er det viktig å sikre at vann ikke stagnerer i rotsirkelen, ellers vil røttene fester..

Den mest populære er Yakushimansky Rhododendron Bluurette med rosa-hvite blomster. Crimped petals er utsøkt kombinert med virvlende stammer.rhododendron Yakushimansky Bluuretta Utrolige buketter stikker tett rundt den kuppelformede kronen, som strekker seg opptil 90 cm. Foryngende eller sanitær beskjæring utføres i april, og mulching – i slutten av september.

rhododendron Yakushimansky FantasyEt uforglemmelig inntrykk i eiernes sjel etterlates av Yakushimansky Fantastic rhododendron, hvis høyde kan være opptil 120 cm. Hvite blomster med en lys rød-rosa kant ser uforlignelige ut på en frodig busk. Et slikt nydelig fenomen kan bare observeres hvis frøplanten er i delvis skygge..

Når du planter, må du gjøre god drenering. Da vil jorda være våt lenge, men ikke sumpete. Det er ikke nødvendig å dekke anlegget for vinteren, siden det føles godt ved -25˚С.

Japansk rhododendron – en gjest fra Fjernøsten

rhododendron japanskØstens virkelige stolthet er den japanske rhododendronen “Rhododendron Japonicum”, som utstråler en delikat subtil aroma. Mange varianter av slekten Heather kan ikke skryte av en slik funksjon. Spredningsbusken vokser opp til nesten 2 meter. Interessant nok vender bladets spisser innover, og kronbladene tvert imot vender utover. Sorten har flere hybrider. Forskjellen mellom hver er fargen:

 1. Kremete. I solstrålene skinner blomsterstandene i forskjellige nyanser: fra beige til gult.
 2. Carmine. Fargene er så intense at det er umulig å gå forbi og ikke ta et bilde.
 3. Laks. Knoppene ligner en elegant nyanse av “rose aske”.
 4. Hvit. Gule støvdragere gir kontrast til blomsten.
 5. Oransje. Skaper en illusjon av en brennende busk.

rhododendron japansk kremOm høsten “blinker” kulturen med en blendende rød. I kombinasjon med andre kulturer får hagen et guddommelig utseende. Over tid faller løvet av, og busken går inn i et sovende stadie..

Sorten tilhører spesielt frostbestandige planter (-30˚С). Dessuten kan den formeres både med frø og stiklinger..

Rhododendron kaukasisk eller en variant herdet av elementene

Rhododendron kaukasiskDen eviggrønne “Rhododendron Caucasicum” er en krypende plante. Skudd når 60 cm i lengde, og danner dermed tette kratt. Du finner enorme plantinger av snøhvite blomster i Abkhasia, hvor de vokser høyt oppe i fjellet. Det uvanlige i den kaukasiske sorten er at den blomstrer 2 ganger per sesong: i juni og oktober.. Imidlertid er det viktig for ham å ta vare på ham ordentlig og følge enkle regler:

 • beskytte mot frost på sen vår;
 • påfør topp dressing i den spirende perioden;
 • vann hvis jorden tørker;
 • kutt av tørkede blomsterstander slik at planten ikke svekkes.

Takket være slike enkle prosedyrer vil “Caucasicum Rhododendron” glede blomsteroppdrettere med luksuriøse buketter. Hvis den kaukasiske sorten ikke starter knopper, er det bedre å transplantere den til et annet sted eller organisere riktig vanningssystem.

Rhododendron Vasey – tidlig ømhet

rhododendron vaseDen ekstraordinære Vasey rhododendron fungerer som en herlig innredning for en sommerhytte under oppvåkning av naturen. På de bare grenene blomstrer gradvis lyserøde knopper med leopardlignende sentre. De hengende støvdragerne stiger majestetisk over de 5 kronbladene. Senere vises kontrasterende blader på skuddene, som er mørke over, men lyse under..

Kulturen bør plantes separat fra andre innbyggere i blomsterbedet, siden den har den mest spredende kronen. I oktober blir busken rød..

Brennende farger av Rhododendron Lethium

rhododendron letiumDet spektakulære Rhododendron luteum, kjent som Pontic Azalea, vil passe inn i enhver hage. I naturen er kulturen funnet i 2 tusen km over havet. Til tross for dette vokser skuddene opp til 2, og i noen tilfeller til og med 4 m. Busken har en spredende form og når to meter i diameter. Gule blomster:

 • samlet i blomsterstander på 7-12 stk.;
 • er 6 cm brede;
 • dekorert med meislede støvdragere med miniatyrperler på kanten;
 • blomstre før eller under løvverk.

Det er viktig å vite at denne typen rhododendron vokser relativt raskt. Imidlertid tåler det ikke tørt klima og trekk. Når høsten begynner, blir bladene gule, oransje og deretter røde. I tillegg er de dekket med fine hår, noe som gjør dem behagelige å ta på..

Marquise Marianne von Weizsacker

rhododendron Marianne von WeizsackerDette er det opprinnelige navnet på hybridsorten, som ble mottatt i 1990 fra R. miraculous sorten. På skjoldet til rhododendron Marianne von Weizsacker er blomster (opptil 20 stykker) så tett plantet at kronen ligner en stor luftig ball. Diameteren på disse blomsterstandene er 14 cm, og høyden er 12 cm.. I tillegg til kronbladene med bølgete volanger, er kulturen overraskende:

 • en kombinasjon av lilla-rosa og vin-rød;
 • kompakt vekst – fra 90 cm;
 • krondiameter – 130 cm (under 10 år);
 • spesiell vinterhardhet -tåler -22-30˚С;
 • lang blomstring: ca 2-3 uker.

frodig blomst av rhododendron Marianne von WeizsackerDu kan uendelig beundre skjønnheten i rhododendronen Marianne von Weizsacker. Et uvanlig høydepunkt av blomsten er en spredning av burgunder flekker på et av kronbladene. Det er denne funksjonen som eksperter ofte bruker når de lager landskapsdesign..

For å få et så fantastisk resultat som på bildet, må rhododendronen Marianne von Weizsacker plantes utelukkende i fruktbar jord. Også i de første leveårene er frøplanten dekket for vinteren..

Schlippenbachs rhododendron – til minne om en sjøoffiser

Rhododendron SchlippenbachSorten “Rhododendron Schlippenbachii” fikk sitt eksklusive navn takket være en russisk soldat som samlet en bukett med disse myke rosa blomstene. Lengden på hvert kronblad er 4 cm. De er forbundet med en tett bunt, prikket med lilla krusninger.

De første knoppene kan sees på frøplanten 6-8 år etter planting. Vifteblader, bestående av 5 lober, er harmonisk kombinert med dem. Likevel, for at planten skal få et sunt utseende, velges jord med sur og løs jord for den..

Maksimal alder på prøver er 40 år. Til tross for dette når de bare 2 meter i høyden. De plantes ofte langs smale stier eller i nærheten av høye gjerder. Busker kommer godt overens med verter, bregner og bartrær.

Kortfrukt rhododendron – liten hageglede

Kortfruktet rhododendronDen tette sfæriske kronen til den kortfruktede rododendronen, bildet vist ovenfor, dannes takket være læraktige blader. Platene er veldig store og tette. De strekker seg opp til 15-20 cm i lengde. Likevel overstiger ikke buskens høyde 2 meter..

Den massive stammen er kronet med hvite blomster med en lyserosa “brunfarge”. Opptil 20 små knopper er bundet på ett skjold. De er uovertrufne av støvdragerne, som skinner i solen som perler, samt grønne flekker på noen kronblad..

Blomstringstiden er ganske sen – andre halvdel av juni. Planten tilhører de lyseglade variantene. Dessuten foretrekker den lett, drenert og sandaktig jordsmonn..

Rhododendron Pukhan – orientalsk bonsai -stil

rhododendron PukhanskyPukhan rhododendron busk kom til Europa fra Korea. Den lilla skyen, som består av miniatyrblomster (opptil 5 cm i diameter), vil gi et visst snev av orientalsk smak til bylandskapet. Lilla blomsterstander med 2-3 knopper blomstrer i midten av mai. I samme periode vises smale blader på grenene, hvis lengde er 3-8 cm. I tillegg til disse egenskapene kan en rekke andre nevnes:

 • rikelig, frodig blomst;
 • avgir en behagelig, velduftende aroma;
 • vinterharde;
 • kompakt størrelse: fra 60 til 100 cm;
 • semi-eviggrønn, så til høsten vil den overraske deg med sin lyse farge.

I de fleste tilfeller brukes dette eksemplaret ofte i steinhager og steinhager. Det er verdt å vite at det i det naturlige miljøet vokser nær vannmasser, så vel som på steinete bakker.

Furukanter er et yndet kultursted. Derfor anbefales det å multe rotsirkelen med barskog..

Rhododendron Fori – berøring av bruden

rhododendron foriDenne unike variasjonen hviler på sidene i den “røde boken” og er svært sjelden i kystområdene i Japan, Russland, Korea og Kuriløyene. Foto av Rhododendron Fori demonstrerer levende all skjønnheten i en delikat blomst. Det er bemerkelsesverdig, men bladverket med form og struktur ligner en ficus: lengden er opptil 20 cm, og bredden er omtrent 8 cm. Og de snøhvite knoppene med en gylden spredning ligner blomstring av et eple tre.

Planten vokser makeløst i selskap med gran, bregner og grantrær. Føles bra på steinete bakker, derfor er den egnet for alpinske sklier. Med god forsiktighet når den 3-5 meter.

Rhododendron arborescent – luksuriøst tre

tre rhododendronKvinner er veldig glad i blomster, så menn gir dem buketter. Imidlertid går det en uke, og de havner i søppeldunken. Men hvis du kjøper en trelignende rhododendron til din elskede, så vil de rike blomsterstandene hvert år minne henne på den store, sterke kjærligheten til hennes utvalgte. Høyden på den nordamerikanske giganten er fra 3 til 4 meter. Ulike kulturtyper er både skarlagen og rosa. Om høsten “blinker” treets krone med en sjarmerende, rødbrun palett.

Dimensjonene til plantegropen bør være 80 x 50 cm. Den er fylt med 1 del humus og svart jord, samt 4 timers torvsubstrat, som forsurer jorden betydelig..

Miniatyrutstillinger

Svært ofte brukes mini rhododendron i landskapsdesign. De prøver å dekorere smug eller store beplantninger med sfæriske busker. Blant annet brukes disse plantene til å skille en sone i forstadsområdet fra en annen.. I slike tilfeller velges de listede variantene:

 • Baden-Baden (skarlagen, 40-60 cm);mini rhododendron Baden-Baden
 • Saint Merin (syrin med blå fargetone, 30-50 cm);mini rhododendron Saint Marin
 • Ametyst (lilla, opptil en halv meter);mini rhododendron ametyst
 • Wren (sitron med en liten gulhet, 30 cm);mini rhododendron nøkkel
 • Bengal (rød, 60 cm);mini rhododendron bengal
 • Dora Ametis (snøhvit, ca 70 cm);mini rhododendron Dora Ametis
 • Robert Seliger (rosa phlox, 40 cm).mini rhododendron Robert Seliger

Ved harmonisk å distribuere nyanser kan du få en herlig mosaikk fra levende utstillinger. Det er viktig å plassere dem slik at høye busker ikke skjuler de nedre. Videre, i midten av april, må du utføre formbeskjæring..

De presenterte typene rhododendron overrasker ikke bare med sitt mangfold, men også med overraskende rikelig blomstring. Hybride varianter er tilpasset de tøffe forholdene på den nordlige halvkule. Av denne grunn brukes de til anlegg av sommerhytter og parker..

Velge en rekke rhododendron for hagen – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive