15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En staselig hjemmepynt – innendørs hortensia

innendørs hortensia Mange elskere av blomstrende planter prøver å dekorere med dem ikke bare sommerhytter, men også hjemmene sine. Innendørs hortensia er et flott alternativ for å fylle hjemmet ditt med den behagelige duften av frodige blomster. Den dukket opp på vinduene til europeiske hus tilbake på 1700 -tallet og er fortsatt en ganske populær plante den dag i dag. Takket være de mange forskjellige varianter som er avlet av oppdrettere, slutter blomsten aldri å glede sine lojale fans..

unge busker av innendørs hortensia Den innendørs hortensiaen som vises på bildet, vant hjerter til elskere av prydplanter. De frodige blomsterstandene, strødd med små delikate knopper, forbløffer med sin prakt. En slik blomst er nesten umulig å finne i naturen. Hva er hemmeligheten med attraktiviteten til denne staselige planten? Hvordan dyrke det hjemme? Hva inkluderer innendørs hortensiapleie? Svarene på disse spørsmålene kan få noen til å bringe en så fantastisk skjønnhet til vinduet..

Hemmeligheten bak attraktiviteten til en staselig blomst

sammensetning med romhortensiaDen vanlige hagen hortensia er en flerårig, frodig blomstrende busk. Hovedtrekket er blomsterstander i form av hetter fylt med små knopper. Avhengig av hvilken type jord som innendørs hortensia dyrkes på, kan den ha forskjellige farger. Disse fargene kan være:

 • rosa;lyserøde blomster
 • syrin;syrinblomster
 • Snøhvit;snøhvite hortensiablomster
 • blå;blå hortensia blomster
 • forsiktig lysegrønn.lysegrønne blomster

Hvis du planter planten i alkalisk jord, vil knoppene være rosa eller syrin. I sur jord får du en blå fargetone. For en snøhvit farge er en nøytral jord egnet. Basert på dette er det slett ikke vanskelig å finne et passende alternativ for et interiør i hjemmet..

Noen tror at hortensia er en ren hageplante som bare er tilgjengelig i et blomsterblomstbed. Faktisk har elskere av staselige buketter lenge dyrket den hjemme på en vinduskarme. Forskjellen er bare i størrelsen på knoppene. frodige store blomsterPå dette bildet av en romhortensiablomst kan du se hennes frodige hatter i all sin prakt.

Det er kjent at knoppene til et husplante er litt mindre enn fetteren i hagen. Men hvis du prøver hardt og bruker alle reglene for omsorg for en blomst, kan du oppnå gode resultater..

Det er mange varianter av en fantastisk innendørs plante – hortensiaer, som dyrkes på vinduskarmen til leiligheter og landsted. De mest populære er blå, rosa og rød. Disse inkluderer:

 • Ramars Mars;Ramars Mars -sort
 • Earley Blue;Earley Blue sort
 • Europa;klasse Europa
 • Hamburg;Hamburgsort
 • Goliat;Goliath -variasjon
 • Prima;Prima variasjon
 • Rød følelse;cultivar Rød følelse
 • Souer Tharese;Souer Tharese cultivar
 • Jasmine.hortensia jasmin

Det er interessant at hver av de ovennevnte varianter har sine egne ytre egenskaper, som er viktige å vurdere når de forlater.

Grunnleggende regler for omsorg

dyrking av innendørs hortensiaSom praksis viser, gir omsorg for romhortensia hjemme flere viktige regler:

 • betingelser for forvaring;
 • kompetent vanning;
 • vanlig fôring;
 • vinterpleie.

resultatet av omsorgsfull omsorgFor at en blomst skal kunne utvikle seg på en vinduskar i hjemmet, er det nødvendig å skape passende forhold. Belysning er et viktig aspekt. Hortense liker ikke å bli utsatt for direkte sollys. Derfor er det bedre å plassere blomsterpotten vekk fra det sørvendte vinduet. Ellers vil lyset skade den dekorative effekten av bladplatene og forstyrre blomstringsperioden. Det er viktig å vurdere at innendørs hortensia foretrekker samme type belysning året rundt. På grunn av dette, om vinteren, er det nødvendig å slå på lysrør for en vellykket utvikling av anlegget..

For å sikre komfortable forhold plasseres blomsten 2 eller 3 meter fra sørvinduet, hvor det alltid er direkte sollys.

oppvåkningsrom hortensiaI tillegg er en regelmessig tilførsel av frisk luft viktig for anlegget. Derfor blir rommet der blomsten vokser periodisk ventilert. Om sommeren blir blomsterpotter tatt ut på balkonger, terrasser eller skyggefulle områder i hagen. Til tross for at innendørs hortensia er i dvale om vinteren, trenger den fortsatt pleie. Det inkluderer regelmessig vanning av planten.. rettidig vanning av romhortensiaHvis det kan sees at jordklumpen tørker, bør den vannes..

Du kan lagre sovende hortensiaer om vinteren i en stue eller på en balkong. Men ikke glem å dekke den for å beskytte den mot kulde..

Siden den staselige blomsten er veldig glad i fuktighet, trenger den tilstrekkelig mengde væske i perioden med aktiv vekst. I dette tilfellet bør man følge denne regelen – rotområdet skal alltid være fuktig. Og den øvre delen må være tørr før vanning. Som et resultat vil planten ikke råtne. For eksempel foretrekker innendørs hortensia Jasmine moderat vanning. Hvis det observeres overløp, er det en sjanse for rotforfall. Når jorden tørker – tap av knopper og løvverk. Fukt anlegget, helst med en varm, avfettet væske med tilsetning av noen dråper sitron.

gjødsel for hortensiaerEn viktig forutsetning for omsorg for hortensia er toppdressing. Det arrangeres hovedsakelig om sommeren. For dette tilberedes en løsning av mineralgjødsel, som inkluderer 30 gram kaliumsulfat og ammoniumnitrat med tilsetning av 40 gram superfosfat. Disse ingrediensene oppløses i 10 liter vann og planten vannes to ganger i 7 dager. Fôringsprosessen fortsetter til midten av august. I løpet av denne perioden slutter hortensiaen aktivt å vokse, og går over til dannelse av blomsterknopper.

Det er i denne perioden at svake rotskudd må fjernes fra planten slik at den får styrke..

Avlsmetoder for innendørs blomst

hortensia blomster på bordetNår en blomst vinner oppmerksomheten og kjærligheten til fansen, vokser den gradvis i hjemmene deres. Reproduksjon av romhortensia utføres på tre måter: ved frø, dele busk og stiklinger.

plukke frøplanter av hortensiafrøFor å avle hortensia hjemme med frø, på slutten av vinteren, blir plantemateriale sådd i beholdere med jord. Det er ikke nødvendig å dekke det med jord, men det er tilrådelig å dekke det med cellofan. Avlingene fuktes og ventileres daglig til de første skuddene vises. Deretter skal filmen fjernes. Når plantene viser to forsterkede blader, plantes de i separate potter, hvor de vil utvikle seg fullt ut.

unge buskekaksEn av de enkleste metodene for blomstring er å dele busken. Under vårtransplantasjonen av hortensiaer er busken delt inn i flere deler. Hver enkelt prosess må ha tilstrekkelige røtter og et vekstpunkt.

Før du planter buskene i potter, blir skuddene forkortet litt slik at planten slår godt rot. Med høstens begynnelse vil hortensiaen bli til en fullverdig innendørs blomst..

roting av hortensia -stiklingerNoen fargeelskere formerer hortensia ved stiklinger. I slutten av januar kuttes stiklinger med tre internoder fra basalstenglene. Etter å ha behandlet dem med et rotstimulerende middel, plantes de i et forberedt underlag. Etter en måned spirer stiklingene røtter, noe som indikerer deres beredskap for et selvstendig liv. Planter transplanteres i separate potter hvor de vil blomstre praktfullt..

Omsorgsfans av innendørs hortensia prøver å følge de grunnleggende reglene for stell og dyrking av denne planten. Derfor bor en så søt skjønnhet med en praktfull bukett blomster i husene deres..

Reproduksjon av romhortensia – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive