15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mystisk liljetre: planting og omsorg for en plante

lily tree planting og omsorg

Noen av de opprinnelige navnene på hageplanter reiser spørsmål eller smiler. Det berømte liljetreet, hvis planting og vedlikehold krever spesielle ferdigheter, tilhører slike blomster. Beundrere av dekorative kulturer forstår at et slikt tre faktisk ikke eksisterer. Og navnet er betinget. Men med sin hjelp trekker handelsmenn oppmerksomheten til sortimentet “blomst”..

Eierne av landboliger har imidlertid lenge vært engasjert i å plante og ta vare på liljetreet. Med sin hjelp skaper de luksuriøse smug som er utstyrt for å nyte naturen. Hva er denne enorme blomsten og hvorfor kalles den det? Hvordan vokse en slik lilje på nettstedet og ta vare på det? For å finne svar på spørsmålene dine, la oss gå på en fortryllende reise inn i verden av mystiske blomster.

Unik tandem – lilje og tre

høy lilje hybrid

Til tross for det uvanlige navnet, regnes liljetreet som en blomst. Når man ser på det fra utsiden, beundrer mange imidlertid dets prakt. Kulturen vokser til omtrent 2,5 m i høyden og er en flerårig. Kraftige, men hule skudd inni, rettet oppover. Noen ganger når deres maksimale diameter 6 cm. De er dekorert med stort hjerteformet løvverk. Overflaten på platen er prikket med vener som ligner et rutenett. De vekslende bladene er ordnet på lange stiklinger, noe som gir blomsten et slank utseende.

lilje av delikat gul farge

I blomstringsperioden (juli) er oppreist skudd kronet med luksuriøse knopper, som kommer i forskjellige nyanser:

 • Hvit;
 • grønn;
 • rosa;
 • Oransje;
 • Brun;
 • lilla;
 • gul.

bicolor lilje blomster

Interessant nok er mange av dem malt i flere farger samtidig. Bryllupsreililjen er elsket av mange og har oransje-gule knopper. Og noen er malt med grasiøse flekker. Utad ligner de grammofoner, som er litt vippet nedover. Men det finnes også turbanformede, lange rørformede eller begerformede former, med en diameter på 30 cm.

sort med hvite blomster

En hybridbuske har mer enn 30 enorme knopper på toppen av planten. Den vokser opp til 2 m, som den mottok navnet “Goliat”, til ære for antikkens høye kriger.

Majestetisk liljetre: planting og omsorg

tre lilje på tomten

For å avle en luksuriøs kultur på nettstedet ditt, bør du gjøre deg kjent med de grunnleggende reglene for å dyrke denne mirakelblomsten. For eksempel påvirker jordtypen og plasseringen av planten høyden. Blomstringsfrekvens – fra toppdressing. Vellykket utvikling er forbundet med belysning, beskjæring og beskyttelse mot vinterkulden. Vurder disse viktige punktene nøye før du planter og tar vare på et liljetre i hagen..

Velge riktig jord

fantastiske tre liljer

Når man arrangerer en sommerhytte, er det få som tenker på jordtypen som er under føttene deres. Men når det gjelder å plante planter, må du ta hensyn til det..

Praksis viser at liljetreet elsker jord med en nøytral eller litt sur sammensetning. I tillegg må det være:

 • fruktbar;
 • løs;
 • Godt drenert.

Om nødvendig korrigerer gartnere situasjonen ved å innføre spesiell gjødsel eller drenering. De pløyer også landet dypt, slik at planten slår rot i et nytt territorium..

Livets grunnlag er et sikkert landingssted

godt liljeplantingssted

De slo seg ned på bakken og valgte områder der det var nok fuktighet, sollys og varme. Det falt aldri på noen å bosette seg i ørkenen, selv om det er veldig romslig der. På samme måte vil liljetreet ikke slå rot på et område der det ikke er noen hovedkilder for livet..

Selv om kulturen elsker en overflod av lys, treffer direkte sollys overflaten av bladplatene. I tillegg tolererer ikke liljen trekk. Derfor plantes blomsten i nærheten av bygninger, gjerder eller lysthus..

På territoriet til de sørlige områdene er det tilrådelig å dyrke planten i områder som er utsatt for direkte sollys i 6 timer.

For vellykket omsorg og planting av en trelilje er det viktig å ta hensyn til fuktigheten på stedet. Hvis grunnvannet er grunt, vil grunnen være konstant våt. Stagnasjon av vann påvirker plantens løk negativt, noe som til slutt fører til dets død. Hvis et slikt problem er utelukket, kan du trygt plante en luksuriøs blomst..

https://www.youtube.com/watch?v=WFEQ1C5eLds

Enkel oppgave – å plante et liljetre

store lilje blomster

Plantens gigantiske størrelse antyder at røttene er dypt i bakken. Derfor, for å plante løkene, blir det gravd hull, hvis bredde og dybde bør være minst 50 cm. I tillegg er maksimal avstand mellom blomster omtrent 1 m.Hvis dette faktum ignoreres, vil voksne planter lide av mangel av lys og fuktighet.

Bunnen av hullene er dekket med drenering ved hjelp av følgende materialer:

 • grus;
 • ødelagt murstein;
 • en blanding av sand og små steiner.

Det tilberedte laget er dekket med humus blandet med jord eller kompost. Brønnene er i denne tilstanden i minst 7 dager slik at jorda kan sette seg. Når perioden er over, plantes løkene på tradisjonell måte og drysses med jord..

Å plante et liljetre gjøres best om høsten. Avhengig av regionen kan dette gjøres i slutten av september eller begynnelsen av oktober.

tre lilje pære

For å gi løkene pålitelig overvintring, er overflaten av stedet dekket med nedfelte blader eller nåler. Hvis det faller litt snø, kaster gartnere det i tillegg til å plante blomster. Tidlig på våren, når grøntområdet dukker opp, observerer de det nøye for å redde det fra frost..

tre lilje frø

Noen sommerboere formerer den gigantiske liljen ved å bruke frø som høstes etter blomstringstiden. Boller av sylindrisk karakter vises på toppen av skuddene. Hvis de ikke er modne på grunn av værforholdene, blir de kuttet forsiktig med en kniv sammen med et stykke av skuddet. Deretter plassert på et tørt sted. Så snart de er klare, blir de sådd umiddelbart, ellers mister materialet spiring..

liljekasser med frø

Grunnleggende prinsipper for omsorg for en gigantisk blomst

resultatet av riktig omsorg

Kompetent dyrking av en trelilje og omsorg for det betyr rettidig vanning. Det anbefales å fylle opp fuktreserver når blomstens rotområde tørker. Men når du utfører prosedyren, er det viktig å ikke skade jordens øverste ball og avsløre løkene. Ellers blir planten syk. Vanligvis utføres prosedyren en gang i uken. I perioder med tørke er det nok å vanne planten 2 ganger..

For å beholde fuktigheten, er det tilrådelig å klippe plantingen. “Cover” vil beskytte løkene og røttene mot overoppheting.

rikelig lilje blomst

All slags fôring brukes til å stimulere rikelig blomstring. Stoffer blir introdusert i jorden etter utseendet av grønne skudd og løvverk. Prosedyren gjentas til kulturen blomstrer, ved bruk av mineralsk eller organisk gjødsling. For å fremskynde prosessen med blomsters utvikling, tilsettes et vekststimulerende middel til løsningen. Noen gartnere anbefaler ikke å bruke fersk gjødsel til fôring. Ellers er planten truet med en soppinfeksjon..

Som praksis viser, inkluderer omsorg for et liljetre flere prosedyrer. Det er viktig å gjøre dem riktig og regelmessig. Ikke glem plantens preferanser: lys, jord, fuktighet. Tar vare på det om vinteren og gjengir det sjenerøst i sommerhuset. La disse flotte gigantene blomstre i hagene med sin frodige blomst hele sesongen.

Utvalg av varianter og planting av høye lilje løker – video

https://www.youtube.com/watch?v=QyFIo9Mh9nw

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive