15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Amatøravl av pelargoner under innendørs forhold

Ung geraniumplante Unge geraniumbusker ser mer attraktive ut, blomstrer bedre og tar liten plass på vinduet. Reproduksjon vil forynge gamle geraniumer, og etterlate flere knopper på gamle stilker. Unge stiklinger, oppnådd tidlig på våren, om sommeren vil belønne seg med rikelig blomstring i en gruppeplanting eller i separate kopper.

Måter å forplante pelargoner hjemme

Formering av geranium ved apikale stiklinger Geranium lager sine egne kraner – blomster bare på den øvre delen av skuddet. Stilken har vokst, er bar, og det er en skjemmende naken stilk, hvis den ikke blir kuttet årlig. Avskårne skudd kan rotes, og det er en flott mulighet til å oppdatere busken, samtidig som forplantningen av pelargoner utføres ved stiklinger hjemme.

Tilgjengelig for amatører:

 • stiklinger av toppene og stilkens midterste deler av planten;
 • oppdeling av røtter;
 • frøformeringsmetode.

Oftest brukes metoden for stiklinger når mer enn et dusin nye planter kan hentes fra en voksen plante. De resulterende stiklinger spires på forskjellige måter. Geranium, når den forplantes av stiklinger, går raskt i blomstring, beholder egenskapene til moderplanten.

GrenkuttingRotdelingen utføres når en sunn busk blir trang i en gryte. Ved transplantasjon kuttes det slik at levende bakkenyrer forblir på alle divisjoner. Slik reproduksjon, svekket av sult og sykdommer, vil busken ikke tåle.

Geranium fra frø hjemme blir avlet hvis det ikke er forberedte stiklinger eller for å skaffe en plante av en ny sort. Å få frøplanter fra frø er ikke vanskelig. Men på blomstringstiden kommer unge busker inn mye senere..

Hvordan forplante geranium ved stiklinger hjemme

Februar er best egnet for vellykket podning.Før moderplanten føder nye avkom, må den forberedes. Noen hobbyister anbefaler å forplante planten om høsten, etter at blomstringen har stoppet. Imidlertid tror de fleste at unge planter utvikler seg mest vellykket i løpet av februar -stiklinger fra en morbuske tilberedt om vinteren..

Geraniumformering utføres ved å kutte av stiklinger med en skarp, ren kniv under et blad. I dette tilfellet bør toppen ha 2-3 eller flere friske blader etter at bladbladet er avslørt. Hvis stammen tillater det, kan stiklinger kuttes fra de nedre bare stammene, men det bør være sovende knopper, hvorfra en ny plante vil begynne å vokse.

Stiklinger er klare til forankringHvordan formerer geranium seg, hvis det er sta, stikker ikke rotene? Det er en radikal måte med full garanti for overlevelse. På barstammen må det gjøres sirkulære kutt i hele stammen to uker før grenen skiller seg fra moderplanten. Snittene gjøres gjennom nyrene. På skadestedene flyter tyggegummi, i den er røttene av røtter tuberkler. Delenki slå rot, vokse raskt.

Reproduksjon av pelargoner etter overvintringStiklingene må tørkes i flere timer, deretter skal seksjonene behandles med aktivt karbon eller Kornevin. Denne stimuleringen fremmer den raske dannelsen av hestestudier..

Om våren kan pelargonavl utføres på forskjellige tidspunkter. Hvis planten slår rot i mars, vil det være en fullblomstret busk om sommeren. Sen forplantning av pelargoner med stiklinger om våren vil utsette blomstring til neste sesong..

For å rote for å lykkes, er det nødvendig å spire skjæringen i et spesielt miljø. Krav til underlaget er sterilitet og luftgjennomtrengelighet. Jordens sammensetning inkluderer universell jord med tilsetning av en tredjedel vermikulitt og sand. Jorden søles med kokende vann eller varmt kaliumpermanganat. Utvidet leire eller stykker polystyren legges i beholderen på den perforerte bunnen, jord helles på toppen.

Stiklingene blir dypet ned i bakken med 2 cm, holdt i mørket i 3-4 dager, og deretter utsatt for et kjølig vindu i skyggen fra solen. Vann moderat, gjennom pallen, for ikke å fukte stiklingene. Planten er dekket med en krukke bare hvis bladet blir gult og stilken visner. Tugoren kommer seg om noen dager. Hovedfaren på dette tidspunktet er overdreven fukting av jorden..

Tvinge røtter i vannÅ utvise røttene ved forplantning av pelargoner ved stiklinger i vann er mye lettere. Hele prosessen foregår foran øynene våre. Den fortørkede skjæringen med de nederste bladene fjernet legges i en krukke med vann og aktivt karbon. Røttene vil dukke opp innen to uker. Når de vokser, utføres roting i jordens vanlige sammensetning til et permanent sted..

Hva du må vurdere når du podmer pelargoner hjemme:

 1. Alle operasjoner for separering av stiklinger og tilberedning av dem utføres under sterile forhold. Kniv, saks og alt utstyr må være rent.
 2. Du må vanne de nye plantene med varmt vann, slik at vannet ikke kommer på planten..
 3. Bare døde planter må dekkes.
 4. Rooting utføres ved en temperatur på 15 grader.
 5. Geraniumavl tar hele året, men prosessen er mest effektiv om våren.
 6. Planting av unge planter i grupper i en avstand på 15-17 cm for rask blomstring.

Nye plantinger av geraniumNye planter slår rot på forskjellige måter, avhengig av sorten. Sone- og eføy -varianter slår raskt rot. En måned er nødvendig for å overleve kongelige varianter, duftende, vil vise de første bladene i en og en halv måned. Kongelige pelargoner vil blomstre først neste år, som engle.

Hvordan forplante geranium fra frø hjemme

Geranium forplantning av frøFrøformering av pelargoner er mindre vanlig. Hvis du samler frø fra plantene dine, kan du få en busk som vil være annerledes enn foreldrene. Oftere blir nye varianter hentet fra frø under avl. Men det er ikke vanskelig å dyrke geranium fra frø hjemme, bare det vil ta mer tid å utvikle en fullverdig busk.

Frø vil spire raskere hvis de blir skarpe. De kjøpte frøene kan ha blitt behandlet. Eget, du må tørke med sandpapir og ødelegge det øvre tette laget av skallet. Etter det blir frøene dynket i et sentralstimulerende middel i tre timer..

For frømetoden, for større effektivitet, er det nødvendig å ta hensyn til:

 • optimal tid for såing av frø;
 • avhengighet av jordtemperatur og spiringstid;
 • plantesubstrat;
 • plukke og ta vare på planter.

JordforberedelseJorda for såing skal være lett og siktet, ettersom frøene er små. Underlaget består av torv, torv og sand i et forhold på 2: 1: 1 deler. Det er viktig å desinfisere underlaget på alle tilgjengelige måter. Sammensetningen er moderat fuktet, utjevnet. Frø legges ut i en avstand på 5 cm, og drysses med sand 0,5 cm tykk.

Etter såing er beholderen dekket og plassert på et varmt, mørkt sted. Så snart frøene klekkes, plasserer du gryten på et lyst sted på et kjølig sted. Mens frøene spirer, fjernes glasset, vanndråper fjernes fra det, jorda luftes.

Den optimale temperaturen for spiring av frø er 20-22 grader. Cotyledonene, hvis temperaturen ikke senkes, strekker seg ut og kan falle. På dette tidspunktet bør ikke utseendet til et svart ben være tillatt. Vann med rosa vann med kaliumpermanganat, uten å fukte plantene. Det er viktig å fukte underlaget i moderate mengder, unngå stagnasjon av vann i bakken..

Geranium frøplanterTo uker etter spiring dykker plantene, etter 45 dager plantes plantene på et permanent sted. Siden pelargoner formerer seg fra frø i lang tid, må de sås fra desember. Det er sant at jo tidligere plantene spirer, desto mer forsiktighet og belysning vil være nødvendig. Men frøplanter fra frø vil blomstre tidlig.

Du bør heller ikke utsette plukkingen av planter. Rotsystemet, som vokser, vil flette seg sammen, og plukkingen vil skje med en forsinkelse i utviklingen.

Du kan kutte plantene i separate kopper, 10 cm i diameter, eller i en felles beholder for blomster i en avstand på 15-17 cm.

Geranium frøplanterNår det sjette bladet vises på plantene, må buskene klemmes. å danne, slik at geranium fra frø hjemme gleder seg med rikelig blomstring av kraner. Imidlertid må det huskes at duftende geranium har sin egen utviklingssyklus; hjemme oppfører planten seg annerledes. Lengre utvikling finner sted i lunefulle kongelige pelargoner.

Rotforplantning av pelargonium fra spirer

Hvis pelargonium spirer fra roten, kan nye busker hentes fra dem. For å gjøre dette, blir busken tatt ut av bakken, ristet av og rotsystemet er delt slik at de unge rudimentene til bladene har røtter for ernæring. Det er viktig at hullene er små, ellers vil røttene flette seg sammen og det vil være umulig å skille dem. Jorden skal ha vanlig sammensetning, bollen er liten, med en diameter på ikke mer enn 10 cm.

Det er all visdom i avl av pelargonium. I løpet av arbeidet utvikler hver gartner sine egne teknikker, til tider langt fra anbefalt.

Grunnleggende teknikker for skjæring av pelargoner om våren – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive