15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan temme en lunefull skjønnhet kongelig geranium?

Rikelig blomstring av kongelig geranium Blant kongene skiller den kongelige geranium seg ut for størrelsen og lysstyrken på blomstene, så vel som nøyaktigheten av omsorg og en litt lunefull disposisjon. Men sistnevnte omstendighet stopper ikke blomsteroppdrettere, og flere og flere elskere av dekorative kulturer prøver å temme den utholdende skjønnheten.

Royal geranium: funksjoner og mulige vanskeligheter

Kongelig geranium med spraglete blader Navnet på arten Pelargonium grandiflorum eller Pelargonium regal tilsvarer ikke bare naturen, men også utseendet på innendørsblomsten. Blomstringen av denne sorten av pelargonium er faktisk påfallende forskjellig fra de vanlige beskjedne kvinnene på balkonger og vinduskarmer. Men når vi ser på bildet av den kongelige geraniumen med navn på varianter og en beskrivelse av plantens trekk, bør dyrkere vite at det minste bruddet på betingelsene for forvaring eller mangel på omsorg truer at den “kongelige personen” vil nekte å blomstre eller slipp knoppene veldig raskt.

Og dette er ikke alle “fallgruvene” som må omgås av en blomsterhandler som ønsket å dekorere samlingen med kongelige representanter for Pelargonium -slekten:

 1. Selv full tilslutning til agroteknologi og omsorg for et kjæledyr kan ikke forlenge blomstringen mindre enn for vanlige zonal geraniumer.
 2. Planter er vanskeligere å tilpasse seg hvis de blir tatt med ut på verandaen eller hagen om sommeren..
 3. Formering av kongelig geranium ved stiklinger, og enda mer med frø, krever mer oppmerksomhet og tid.

Hvis en elsker av innendørs planter takler karakteren av en lys skjønnhet, vil han bli belønnet med store enkle eller doble blomster i alle nyanser fra hvitt til tykt burgunder. På samme tid pryder bølgete, jevne eller taggete kronblad av corolla av kongelig pelargonium noen ganger striper, flekker, flekker eller vener av kontrastfarger. Ofte er rikere, lysere farge på de øvre kronbladene kombinert med de delikate tonene i blomstens nedre del, og selve korollene samles i små paraplyformede blomsterstander.

Løvverket til kongelige pelargoner har en jevn grønn farge, men det er varierte varianter. I gjennomsnitt varer blomstring av planter omtrent 3-4 måneder. Men for dette krever kulturen regelmessig vanning, fôring, beskjæring og skape gunstige betingelser for vekst..

Vekstvilkår for kongelig geranium

For at kongelige pelargoner skal blomstre, må du følge omsorgsreglene.Vanligvis er hage og innendørs pelargoner klare konkurrenter for tittelen på den mest upretensiøse og krevende innendørsplanten. Men deres kongelige fettere elsker oppmerksomhet og omsorg. Hvis blomsterhandleren plages av spørsmålet: “Hvorfor blomstrer ikke kongelig geranium ved siden av de frodige hettene til lyse sonersorter?”, Du bør ikke klandre planten, men deg selv. Det er klart at kulturen ikke er helt fornøyd:

 • belysning;
 • den valgte vanningsmodusen;
 • romtemperatur;
 • tilstedeværelsen av et utkast;
 • hvordan beskjæringen gjøres;
 • jordkvalitet eller pottestørrelse.

For å ta vare på kongelige pelargoner hjemme, er det viktig å skape forhold der planten vil være behagelig hele året. Denne typen pelargonium:

 • tolererer ikke å tørke et jordisk koma;
 • føles dårlig i et for fuktig, tett underlag;
 • den strekker seg raskt og mister sin dekorative effekt uten riktig mengde lys, men det er også ubehagelig under brennende direkte stråler.

Uten ytterligere skyggelegging på sørvinduet trues geraniumblader og blomster med brannskader og rask visning. Den optimale beliggenheten for kongelige pelargoner er øst eller vest. Men selv om vinteren er det bedre å belyse planter med fytolamper, og utvide dagslysetiden til 12-14 timer. Dette tiltaket lar deg beholde buskens kompakte form uten dyp beskjæring..

Kong geranium liker ikke varmeTrivsel og frodig blomstring av pelargoner fremmes av et riktig valgt temperaturregime:

 1. I sommermånedene og våren, når det er en aktiv vekstsesong, holdes blomstene av kongelig geranium ved en temperatur på 22 til 25 ° C.
 2. Om vinteren bremser utviklingen noe, så plantene trenger kjøligere luft. For at kong geranium skal legge knoppene og forberede seg på den kommende sesongen, trenger den en temperatur på 12-16 ° C.

Planter reagerer dårlig på varme. I et for varmt rom vil et grønt kjæledyr bremse veksten, og noen varianter slutter helt å utvikle seg og nekter å danne blomsterknopper.

Omsorg for kongelige pelargoner hjemme

Omlegging av geraniumI de varmere månedene trenger alle planter, inkludert kong geraniumer, hyppigere og rikelig vanning enn om vinteren og høsten. Ikke la vann samle seg i kjelen under gryten, hvis dette skjer, tappes fuktigheten umiddelbart. Vann som brukes hjemme når du tar vare på kongelige pelargoner, skal være mykt og varmt nok.

Jordblandingen for pelargoner brukes som en universell. Det spiller ingen rolle om det plantes et vanlig soneprøve eller et “kongelig”. For underlaget tas sand, humus, torv og hagejord i like deler. Sørg for å drenere i bunnen av potten, ellers kan ikke fuktstagnasjon og skade på perifere røtter unngås.

Siden alle pelargoner ikke lett tolererer en transplantasjon, som en del av omsorgen for kongelige pelargoner, som på bildet, hjemme, blir planter overført til en ny potte bare hvis den gamle allerede er for liten, og barksystemet har fylt sitt hele volumet.

Mens røttene fletter jordkulen, og planten har det bra, kan transplantasjonen byttes ut ved å legge til et nytt substrat rett under busken. Prosedyren utføres om våren, og kombineres med gjødsling og vanning.

Blomstring i kongelige pelargoner begynner tidligere enn hos beslektede arter, alt knyttet til transplantasjon eller beskjæring er viktig å gjøre i første halvdel av februar, ellers vil blomsterknopper ikke ha tid til å danne seg på busken.

Svaret på spørsmålet: “Hvorfor blomstrer ikke kongelig geranium?” det kan være et analfabeter utvalg av beholdere for en blomst. Når de velger en gryte for pelargoner, foretrekker de små volumer. Omlastning i en romslig beholder truer med at planten vil forlate blomstringen til fordel for å bygge opp grønn masse.

For rask vekst og vennlig blomstring må planter motta kompleks fôring. Det er lettere å gjøre dette ved å bruke flytende ferdige produkter der mengden nitrogen er minimal..

Kongelige pelargoner blir matet to ganger i måneden gjennom vår-sommerens vekstsesong. Unge frøplanter blir matet for første gang i en alder av 6-9 måneder etter roting.

Formering av kongelig geranium ved stiklinger

Formering av kongelig geranium ved stiklingerToppene av skudd med flere blader oppnådd etter beskjæring kan brukes til å forplante kongelige pelargoner ved stiklinger. Men du må rote slikt plantemateriale ikke i vann, men i et lett underlag eller i en torvtablett. Før dette behandles kuttet av kuttet med knust kull og tørkes i et par timer, og deretter begravet 2-3 cm i en blanding av torv med sand eller perlit..

Det er bedre hvis hver stilk får sin egen jordbeholder. Denne dyrkingsmetoden eller bruk av torvtabletter vil unngå massedød av spirer på grunn av spredning av soppinfeksjon eller råte..

Etter 1-2 måneders oppbevaring ved en temperatur på 19-23 ° C og diffust belysning, slår plantematerialet rot, og unge kongelige pelargoner kan plantes i små separate potter.

For at planten skal danne en liten busk, må den klemmes når 3-4 blader er helt åpnet på den. Deretter er veksten av nye skudd begrenset på samme måte. Aktiv forgrening vil ikke bare bidra til å danne en avrundet, jevn krone, men også gi et drivkraft for dannelsen av mange knopper og frodig blomstring av kongelig begonia.

Beskjæring av kongelige pelargoner for frodig blomstring

Frodig blomst vil sikre beskjæringFordelene med å beskjære kongelige pelargoner både i frodig blomstring av planter og i dannelsen av en attraktiv kompakt buskform. For å oppnå dette resultatet må du begynne å jobbe etter masseblomstringens slutt. For de fleste varianter skjer dette på sensommeren eller den første uken i september. For å skade planten mindre, etter 1-1,5 måneder, utføres en ny beskjæringsbølge.

Høstprosedyren er den mest gunstige og ønskelige, for etter den er kongelig geranium villig dekket med nye skudd. De på sin side blir også klemt så snart 3-5 store blader åpner seg på stilkene.

Hvis beskjæring utføres riktig og i tide, vil geraniumen blomstre i tide, men hvis du utsetter prosedyren eller utfører den uregelmessig, kan du forbli helt uten blomsterstand.

Selv om det i vinterforhold, med ekstra belysning og andre krav til omsorg for kongelige pelargoner hjemme, kan du utføre opptil fire klyper og få et frodig, blomstrende eksemplar til våren. Hvis beskjæring utføres i mangel på lys, kan stilkene strekke seg, så i stedet for å klemme den siste januar, vil beskjæring av stygge skudd være nødvendig.

Royal geranium care tips – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive