15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper av geranium og bruk i hverdagen

Fasaden på bygningen er dekorert med pelargoner Familien Geraniev, som inkluderer mange arter pelargoner fra Europa og Asia og pelargonium fra Sør -Afrika, har tiltrukket menneskelig oppmerksomhet siden antikken. Ikke bare dekorativ pelargon ble hedret, de gunstige egenskapene til planter med krøllete eller snørret løvverk og blomster i alle former og farger var godt kjent i det antikke Hellas.

Historien om bruk av de medisinske egenskapene til geranium

Allerede i den fjerne tiden var mange pelargonier kjent som medisinske avlinger. De laget tinkturer, avkok, mottok olje. Bunker med duftende greener ble brukt til å bekjempe parasitter, blodsugende insekter og ubehagelig lukt.

Geranium petal olje Botanikere kjenner omtrent 400 arter av vill geranium, hvis rekkevidde strekker seg fra Atlanterhavet til Stillehavet, fra Nord -Europa til India. I folkemedisin brukes flere opprinnelige varianter av pelargoner. Rikdommen til den biokjemiske sammensetningen påvirker nesten alle familiemedlemmer, inkludert innendørs pelargonier og hybridsorter..

Den systematiske studien av pelargonias medisinske egenskaper begynte først i andre halvdel av 1800 -tallet. Oppmerksomhet på kulturen trakk populariteten blant de fattige, og planten ble brukt så mye at blader, røtter og geraniumblomster ble brukt..

I dag bekrefter tradisjonell medisin og homøopater erfaringene til forfedre og høyverdig pelargonium for dets gunstige egenskaper, aktivitet mot patogen flora, antiinflammatoriske og regenererende egenskaper..

Aktive stoffer i geranium

Som medisinsk råstoff tilberedes geraniumstengler og dets grønne overjordiske del. Det er her den maksimale mengden biologisk aktive stoffer og forbindelser er konsentrert..

Geranium kronbladsåpeHovedskatten til geraniumplanter er geraniol, en verdifull aromatisk alkohol som finnes i den berømte geraniumoljen. Og i tillegg til ham, inneholder sammensetningen av vegetabilske råvarer:

 • glukose og fruktose;
 • flavonoider;
 • saponiner;
 • katekiner;
 • en stor mengde tanniner, hvis innhold i noen tilfeller når 4%;
 • forbindelser med antibakterielle og antivirale egenskaper;
 • karoten, vitamin K og C;
 • makro- og mikroelementer;
 • alkaloider;
 • antocyaniner.

Oftest brukes duftende, eng og blodrøde pelargoner til medisinske formål. Men ikke bare ville planter er rike på nyttige stoffer, den velduftende geraniumen har neppe mindre medisinske egenskaper enn sin slektning fra skogkanten..

Geraniumens helbredende egenskaper og deres anvendelse

Geranium har uttalte antimikrobielle, antiinflammatoriske, hemostatiske og antivirale egenskaper.Geranium har uttalte antimikrobielle, antiinflammatoriske, hemostatiske og antivirale egenskaper. Preparater basert på urte råvarer er i stand til å berolige aktivt, ha en gunstig effekt på ytelse, motstand mot stressende situasjoner, søvnløshet.

De helbredende egenskapene til pelargoner inkluderer muligheten til å:

 • forhindre forekomst av ødem;
 • lindre smerter og feber;
 • bekjempe patogen mikroflora og inflammatoriske prosesser på hud og slimhinner;
 • lavere blodtrykk.

Planten har en positiv effekt på funksjonen til det kardiovaskulære systemet, fordøyelseskanalen og leveren, urinveiene, kjønnsområdet og nyrene. I folkemedisin brukes geranium for å behandle osteokondrose og radikulitt..

Geranium Healing DrinkGeranium er et effektivt antidepressivt middel som beroliger, stabiliserer den mentale og psykologiske tilstanden, har en gunstig effekt på arbeidsevnen og søvnkvaliteten..

Geranium olje egenskaper og bruksområder

Produktet har uttalte antibakterielle, antiinflammatoriske og regenererende egenskaper, som har blitt verdsatt av kosmetologer og hudleger. På grunn av disse egenskapene til geraniumolje, brukes den til behandling av akne, pustulære hudskader, cellulitter og andre kosmetiske problemer..

Geraniumolje brukes til kosmetiske formålPlantens evne til å påvirke prosessene for celleregenerering og dens milde desinfiserende effekt har bestemt fordelene med geranium for behandling av psoriasis. I dag brukes urteråvarer og oljer i terapien:

 • vanskelig å behandle eksem;
 • konsekvensene av frostskader;
 • alvorlige brannskader.

Geranium oljemaskeI tillegg er pelargonolje et effektivt middel for migrene, søvnløshet og uregelmessig menstruasjon..

Bruken av nyttige egenskaper av geranium i hverdagen

Noen ganger reiser aktiviteten til planten et rimelig spørsmål blant amatørblomstdyrkere: “Er det mulig å holde pelargoner hjemme? Ville ikke effekten på innendørsatmosfæren være negativ? “

Slike frykt er helt forgjeves. Geraniumplanter sprer virkelig aromatiske stoffer og fytoncider aktivt rundt dem. Dette forbedrer luftkvaliteten i huset, og evnen til å nøytralisere giftige urenheter og lukt gjør blomsten uunnværlig i storbyer og på landsbygda..

Et stueplante vil ikke bare dekorere interiøret, det vil hjelpe til med å takle irriterende insekter. Lukten av geranium tolereres for eksempel ikke av mygg og fluer..

Og mennesker i nærvær av duftende geranium:

 • bli roligere;
 • sove bedre;
 • lider mindre hodepine og migrene.

Geraniumolje brukes mot hodepineDe fordelaktige egenskapene til pelargoner manifesteres også i det personlige plottet. Hagearter kan brukes som skadedyr- og ugressbekjempelsesmiddel. Geranium phytoncides undertrykker aktiviteten til begge. Som et resultat spares tid og krefter på å dyrke grønnsakshagen og frukthagen..

Høsting av pelargonianleggsmaterialer og lagring

For medisinske formål brukes alle deler av planten.Den overjordiske delen av planten og geraniumrizomer kan samles og lagres for fremtidig bruk. Greenene kuttes under blomstring og tørkes forsiktig i skyggen eller i spesielle tørketromler ved temperaturer opp til 45 ° C.

Det er bedre å grave ut røttene om høsten, når den maksimale mengden aktive og næringsstoffer akkumuleres i dem. Etter rengjøring fra jord, vask og tørking, blir jordstenglene kuttet i små fragmenter og tørket ved en temperatur som ikke overstiger 60 ° С..

De gunstige egenskapene til geranium i tørkede røtter varer i to år, og i greener – bare opptil et år.

Kontraindikasjoner for bruk av geranium

Geranium -avkok gis til barn bare etter å ha konsultert legeMed massen av geraniums medisinske egenskaper kan kontraindikasjoner for bruk til medisinske formål virke ubetydelige. Likevel er det verdt å ta hensyn til dem, spesielt hvis familiemedlemmer har en tendens til allergi, eller vi snakker om behandling av små barn..

Noen mennesker opplever en allergisk reaksjon på duften av geranium og oljen, som manifesterer seg i luftveissymptomer: kramper i øynene, rennende nese, hoste og ondt i halsen. Selv pelargons mest gunstige egenskaper vil ikke gi helse hvis helsetilstanden forverres på grunn av allergi..

For barn bør alle geraniumbaserte preparater beregnet for intern bruk bare brukes med tillatelse fra den behandlende legen. Ekstern bruk er bare begrenset av individuell intoleranse. De samme kravene gjelder fullt ut:

 • til gravide og ammende kvinner;
 • til personer med sykdommer i mage -tarmkanalen i det akutte stadiet.

Ikke misbruk behandling med folkemedisiner basert på geranium og dets olje for eldre mennesker, så vel som i nærvær av åreknuter og tromboflebitt.

Video om de gunstige egenskapene til geranium

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive