15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer og varianter av romgeranium på bildet med en beskrivelse

Innendørs pelargoner på vinduet Ukrevende å ta vare på, blomstrer i flere måneder og slike lyse pelargonier, på grunn av deres likhet, kalles ofte pelargoner. Men likevel er dette en egen tallrik slekt, og bilder av arter og varianter av geranium i rommet vil hjelpe til med å forstå det eksisterende mangfoldet av disse fantastiske plantene hjemmehørende i Sør -Afrika..

Slike forskjellige innendørs pelargoner

Ampel pelargoner i forskjellige farger Innendørs pelargoner som vokser på vinduskarmer, på loggier og balkonger, som på bildet, kan se ut som urteaktige eller halvbuske planter med oppreist eller fallende stilk. Alle pelargoner kjennetegnes ved den høyeste dekorativiteten. Oppmerksomhet tiltrekkes ikke bare av enkle eller doble blomster i alle fasonger og farger, men også av plantens unike blader..

De kan være brede, nesten avrundede, figurativt kuttede, fingrede, glatte bølgepapp, grønne og spraglede..

Den mangeårige berømmelsen til innendørs pelargoner som spektakulære og upretensiøse planter har ført til at de siste hundre årene:

 • det ble oppnådd et stort utvalg av varianter av pelargonium;
 • ville arter har blitt oppdaget og dyrket;
 • interspesifikke hybrider dukket opp.

Variert utvalg av innendørs geraniumDerfor presenterer den moderne klassifiseringen av slekten for planteelskere omtrent 250 uavhengige arter, og gradering av varianter av innendørs planter, vedtatt i det internasjonale blomsterhandlerforetaket, foreslår å bruke betegnelsene deres basert på ytre tegn, som på bildet, varianter og typer innendørs pelargoner:

 • Stjerne – stjerneformede innendørs pelargoner, deres varianter og hybrider;
 • Tulipan – tulipanformede pelargonier;
 • Unikt – innendørs pelargoner er unike;
 • Zonal – sonet eller kantet domestiserte varianter av pelargonium.
 • Angel – innendørs pelargoner er engler;
 • Farget løvverk – varierte varianter;
 • Kaktus – kaktus pelargonium;
 • Ivy-leaved-eføybladede pelargoner, som kan være standardstørrelser, samt dverger og miniatyrer;
 • Miniatyr og dverg – miniatyr og dverg innendørs pelargoniumplanter;
 • Regal – kongelige pelargoner
 • Duftende blad – duftende pelargoner.

Pelargonium zonale eller kantet (Pelargonium zonale)

Zonale innendørs pelargoner i forskjellige fargerAlle slags hybrider og varianter av denne typen rom geranium, som på bildet, vokser godt i huset, på balkonger og til og med i blomsterblomster i byen. Dette er den utvilsomme lederen i popularitet og antall dyrkede varianter, som det i dag er omtrent 75 tusen av.

Blant andre innenlandske flerårige pelargoner blir soneplanter lett gjenkjent av løvverkets karakteristiske farge. Mot en lys grønn bakgrunn er mørkere områder tydelig synlige, noe som ga navnet til hele typen innendørs pelargoner, som på bildet. Blomstene i det sonale pelargoniet kan enten være enkle eller doble.

Rom geranium -sort Calliope Dark RedNår du beskriver pelargonsorter, på bildet og i navnene på planter, brukes følgende gradering i henhold til antall kronblad i corolla:

 • ikke -doble blomster består av fem kronblad – Single;
 • semi-doble blomster inkluderer 6 til 9 kronblad og er betegnet Semi-Double;
 • doble geraniumblomster består av 8 eller flere kronblad – Doble.

Terry -varianter kalles noen ganger peongeraniumer, noe som er noe feil. Det er ingen slik gruppe planter i den internasjonalt anerkjente klassifiseringen..

Innendørs Geranium Sarita mørk rødBlomstene i den sonale geraniumen er ikke bare forskjellige i prakt og størrelse. For lengst er dagene da bare røde pelargoner flagret på vinduene..

Avhengig av variasjon og variasjon, gleder pelargonium øyet med paraplyblomstrer i alle nyanser av rosa, krem, burgunder eller rød. Planter med hvite, flerfargede og til og med gule koroller er ikke uvanlige, som på bildet av en geraniumsort med navnet First Yellow Improved.

Zonale innendørs pelargonsorter First Yellow ImprovedMen dette er ikke alle styrkene til rommet geranium. Sorter med en blomsterform som er ukarakteristisk for arten, er spesielt oppmerksom på blomsterhandlere..

Rosaceae (Rose-bud Zonal pelargoniums)

Innendørs Geranium Apple Blossom RosebudEt eksempel er en rosa-formet, som på bildet, geranium med doble spektakulære blomster, i struktur og utseende som ligner miniatyr engelske roser.

Denne sorten innendørs pelargonium, navn og blomsterbilder har vært kjent i verden siden forrige århundre. Den første informasjonen om planter ble publisert i Royal Horticultural Society of Britain Herald i 1876. Men i vårt land har rosenrøde varianter ennå ikke blitt utbredt og finnes bare i samlingene til de mest entusiastiske blomsterhandlerne..

Tulipan innendørs pelargoner (Tulipe-bud pelargonium)

Innendørs pelargonium Patricia AndreaEt århundre senere mottok blomsteroppdrettere hjemmet pelargoniplanter med blomster som, selv når de blomstrer, ikke åpnes og forblir i knoppstadiet.

Som et resultat ble denne innendørs pelargonen, vist på bildet, kalt tulipanformet. Opprinnelsen til sorten ble gitt av en spontan mutasjon, og de få varianter og hybrider av tulipangeranium som eksisterer i dag, når de dyrkes eller reproduseres, prøver noen ganger å gå tilbake til sin naturlige form..

Stellar innendørs pelargoner (Stellar Zonal Pelargonium)

Innendørs Geranium Stellar Edwards FinnI midten av forrige århundre klarte blomsteroppdrettere i Australia å få innendørs pelargoner, som har en original corolla -form, ikke lik de varianter som eksisterte før..

På grunn av de spissvinklede innsnevrede kronbladene ble innendørs geranium på bildet kalt stjerneformet.

For tiden står varianter og hybrider til disposisjon for blomsteroppdrettere, ikke bare med enkle og doble blomster i alle nyanser, men også stjerneformede pelargonier med lyst flerfarget løvverk..

Kaktus innendørs pelargoner (Cactus Pelargonium)

En av variantene av kaktus geraniumKaktus pelargoner oppnådd ved begynnelsen av 1900 -tallet er ekstremt sjeldne i dag. Et karakteristisk trekk ved disse plantene er store blomster med innsnevrede, noen ganger nålelignende kronblad, noe som gir corolla et sløvt, ujevnt utseende..

Nellik Pelargonium

Innendørs geranium varianter Diana PalmerInnendørs pelargoner, på bildet, forbløffer med en rekke blomster, farger og arter. En av de mest uvanlige er nellikvarianten til det sonede pelargoniet med taggete kronblad som ligner nellikblomster..

Eføybladet pelargonium

Rom geranium -variant Royal LavenderDe fleste av de store variantene av innendørs geranium, som på bildet, tilhører den store gruppen av pelargonier og blader som ligner tett grønt eføy løvverk. På grunn av denne likheten kalles mange varianter med enkle og store doble blomster eføy..

Trompet pelargoner, som på bildet, er planter med krypende eller krypende stilker som når en meter i lengde. I kulturen er slike varianter uunnværlige for vertikal hagearbeid og for dekorering av hengende kurver. Innendørs pelargonier brukes også som bunndekkende planter.

Bladene på den veldige geraniumen er tette, læraktige, i motsetning til den sonale varianten, helt glatte.

De spraglede formene for eføy geranium er veldig interessante, som på bildet.Krokodilleblomstret innendørs geranium

Royal Pelargonium (Regal Pelargonium)

Mange innendørs pelargoner er oppnådd som et resultat av seleksjonsarbeid og hybridisering mellom arter. Takket være denne innsatsen dukket kongelige pelargonier opp med blomster opp til 7 cm i diameter..

Royal innendørs geranium Vakker BerylDet særegne ved disse varianter og hybrider er ikke bare i størrelsen på enkle og semi-doble koroller, men også i deres flerfargede farger. Kronbladene må ha flekker, striper eller flekker med kontrastfarger.

Pelargonium Angels (Angel Pelargonium)

Pelargonium Angels of the Mosquitaway LizzyPelargonium -engler ligner i utseende planter av den “kongelige” sorten. Men blomstene her er noe mindre, og de eksisterende variantene ble hentet fra å krysse krøllete pelargonium med storblomstrede.

Engler er for det meste ampeløse pelargoner, som på bildet, og danner en frodig krone av skudd med mellomstort monofonisk løvverk.

Unikt Pelargonium

Rom geranium -sort Purple UniqueHybridplanter hentet fra kongelig og strålende pelargonium ble kalt unike. Denne gruppen tilhører de eldste varianter, selv om det ikke er så lett å finne planter i samlingene av blomsterhandlere..

Selv om blomstene av denne sorten, som på bildet av rommet geranium, ser ut som blomstene til kongelige planter, er de mye mindre. Men løvet blir ofte dissekert, bølgepapp og har også en behagelig lukt..

Pelargoniumsort Paton's UniqueFor eksempel har greenene av geranium -varianten vist på bildet kalt Paton’s Unique en søtlig fruktig aroma..

Duftende pelargonium

En rekke duftende pelargoner rosa SteinbukkenDet var lukten av knuste geraniumblader som vakte en persons oppmerksomhet på denne planten. Fram til forrige århundre ble hovedoppmerksomheten ved utvalget av innendørs pelargoner ikke rettet mot blomsters skjønnhet, men til aromaen, fordi plantene tjente som “levende deodoranter”.

Lignende varianter og hybrider av duftende geranium er populære i dag. De vil ikke imponere med lys blomstring eller blomsterstanden, men de brukes også til å smake kulinariske retter og til husholdningsdufter når du oppbevarer sengetøy eller yttertøy..

Duftende geraniumbladerAvhengig av type og sort, som på bildet, rom geranium, kan bladene lukte av alle slags frukt, mynte og roser, muskat, gulrøtter eller nåler.

Video om funksjonene til duftende geranium

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive