15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bilder med navnene på arter av innenlandske palmer

Palmer i naturen Familien av palmer er veldig omfattende og inkluderer, ifølge den siste tellingen, omtrent 3,5 tusen arter. Men innenlandske palmer er mye mindre tallrike. Ikke alle innbyggere i tropene i Afrika og Eurasia er i stand til å leve innendørs lenge, og noen av dem er for store for hjemmeforholdene..

Selv om spesialbutikker i dag tilbyr et mylder av ukjente avlinger, er det ikke verdt å kjøpe en rompalme av en ukjent art uten å se på sunn fornuft. Tross alt er hovedproblemet som elskere av eksotiske planter står overfor, den raske veksten av den sørlige skjønnheten og vanskeligheten med å holde den i midten..

Beskrivelser av innendørs palmetyper med navn og bilder vil hjelpe deg med å gjøre det riktige valget for en blomsterhandler, som likevel bestemte seg for å dekorere huset med en stor plante med en eller flere stammer og luksuriøse fjærete eller vifteformede blader.

Føniks

Det mest berømte og rimelige utvalget av innenlandske palmer anses med rette som datoen..

Daddelpalme i naturen og dverg daddelpalme Det ser ut til at det er lettere å plante et bein fra den spiste søte frukten, og etter en stund vil ditt eget palmetre dukke opp i huset. Og faktisk, med tålmodighet, kan du se skuddene som har dukket opp fra steinen og vokse et tre. Men ikke bare er det umulig å vente på at fruktene skal dukke opp hjemme, så det innendørs daddelpalmen vil vokse så mye om noen år at det blir problematisk å holde det innendørs.

En annen håndflate av denne slekten er mye mer kompakt og bedre tilpasset dyrking hjemme. Robelena -datoen overstiger ikke 3 meter i høyden og bærer noen ganger frukt.

Det særegne ved daddelpalmen vist på bildet er muligheten til å danne flere stammer.

Washingtonia

Washingtonia filamentaktig i naturenEt annet velkjent utvalg av huspalmer er viften Washingtonia. Blant blomsteroppdrettere er det to planter som har størst oppmerksomhet: washingtonia filifera eller filifera og washingtonia robusta, sterk.

Innendørs håndflater er kjent for sine store palmeblader og ganske lett tilpasning til innendørs vedlikehold..

Filamentous Washingtonia er en nordamerikansk art som er lett gjenkjennelig ved sitt særegne “skjegg” av dødt løvverk som dannes i voksne planter. Tørking, bladene faller ikke, men går ned, noen ganger praktisk talt gjemmer stammen.

Washingtonia robustaWashingtonia robusta er en meksikansk variant som er mer kompakt enn sin fetter i USA.

Den eneste ulempen ved rompalmen som er vist på bildet med navnet Washingtonia, kan betraktes som den raske veksten. Etter 5-6 år med å vokse innendørs, vil hun kreve å finne et mer romslig sted for henne.

Howea

Huspalme Hovea og Howea forsterianaDe fjærete bladene på hovei -huspalmen er den viktigste, men ikke den eneste fordelen med planten fra øyene utenfor kysten av Australia. Mange varianter av denne planten roter godt innendørs, tåler stadig mangel på lys. Samtidig er løvet ikke blekere og tørker ikke ut, forblir tett og grønt selv med overdreven tørrhet i luften. Planter påvirkes nesten ikke av edderkoppmidd og andre skadedyr. Denne utholdenheten bestemte på forhånd populariteten til hovea som et anlegg for kontor- og offentlige bygninger..

Denne innenlandske palmen vokser langsommere enn de andre, og de unge bladene som dukker opp kan gjenkjennes av den nesten vertikale posisjonen i kronen..

Rapis (Rhapis)

Rhapis excelsa og Rhapis multifidaDen asiatiske variasjonen av det innenlandske palmetreet, som den forrige arten, er upretensiøs og er ikke redd for tørke. Men med mangel på lys mister den sin dekorative effekt og begynner å være lunefull.

Flere typer raps vokser i romkultur..

Voldtekt excelsa eller tall liker ikke å være under brennende solstråler, vokser sakte hjemme og plantes ofte i potter i flere stykker slik at det resulterende gardinet får volum.

Multifida eller flerlags voldtekt skiller seg fra den forrige sorten i størrelsen på bladbladene og antall lange grønne “fingre”.

Variegated planter vokser også i pottekulturen i dag, hvis grønne blader er dekorert med lyse eller nesten hvite langsgående striper..

Hamedorea (Chamaedorea)

Chamaedorea atrovirens og Chamaedorea hooperianaDen meksikanske huspalmen finnes i naturen i ganske fuktige skoger, hvor planter er pålitelig beskyttet mot kald vind og brennende sol. Imidlertid tilpasser chamedorea seg godt til tørr inneluft og dyrking av potter..

En sakte voksende variant med en enkelt stilk og hengende fjæraktig løvverk er plantet i beholdere med flere. Under innendørs forhold kan det bli påvirket av edderkoppmidd, og i sommerferien i hagen blir det ofte angrepet av bladspisende skadedyr og snegler..

I kulturen vokser omtrent et dusin varianter av innenlandske palmetrær, som varierer i løvverkets størrelse og form, samt noen nyanser i omsorg og reproduksjon..

Chamaedorea elegans og Chamaedorea metallicaEn av de mest uvanlige palmer i slekten er Chamedorea metallica, hvis blader ikke skilles i separate fjær og har en karakteristisk blåaktig eller metallisk glans..

Et trekk ved alle innendørs palmer av denne slekten: med dårlig omsorg får bladene en brun eller brun fargetone..

Caryota

Når du ser de gaffelfjærede bladene på dette palmetreet, er det ikke lenger mulig å glemme deres unike utseende. Takket være denne løvformen ble det innendørs palmetreet på bildet kalt “fiskehale”.

Caryota palme i naturen og palmetre med blomster og frukt eggstokkerDen urfolks asiatiske arten elsker solen, når den vokser i et rom, hvis planten blir matet regelmessig, merker den ikke mangel på jord. Men tørr luft fører til en nedgang i intensiteten til bladets farge og til angrep på planter av skadedyr..

Oftest slår mitis eller myk cariota rot hjemme. Denne planten danner flere stilker, hvis topper er dekorert med frodige bladblader..

Karyota myk i barnehagenMen noen ganger i blomsterbutikker kan du se en annen type hjemmepalme. Cariota urens eller skarp vokser i en enkelt stilk. I unge prøver bremses veksten, men når en høyde på 1,5–2 meter kommer palmer opp og vokser raskt.

Livistona

Livistona chinensis i naturenDen vifteformede innendørs håndflaten til Liviston vokser raskt, krever ikke spesiell omsorg, men med økt tørr luft vises et karakteristisk trekk ved planten. De lange hengende spissene på løvet tørker merkbart ut.

Oftest, under innendørs forhold, kan du se Liviston chinensis, kinesisk. Selv om planten ikke vokser raskt, har den etter en stund, selv med vanlig overføring til større potter, ikke nok styrke til å utvikle seg innendørs..

Livistona saribusEn annen art som vokser innendørs er Livistona saribus. Palmebladene av denne sorten er ikke så lange, og håndflatene i seg selv er mer kompakte..

Typer håndflater for å vokse i rommet – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive