15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi velger de beste varianter av liljer til vår blomsterhage

orientalske liljehybrider Effektivt blomstrende liljer har tiltrukket menneskelig oppmerksomhet siden antikken. Den moderne klassifiseringen, som beskriver arten, hybrider av liljer, varianter med bilder og navn, vil bidra til å sette pris på den rådende sorten, forbløffe med utrolig lysstyrke og blomsterprakt.

Flerårige blomstrende planter som danner en rekke slekter har vært kjent siden antikken. Referanser til liljer og bilder av store blomster finnes i kilder fra antikkens Hellas, Egypt, landene i Midtøsten og Sørøst -Asia..

Art mangfold av liljer

Våre forfedre var fascinert av den perfekte formen på blomster, deres aroma og mangfold av farger. I dag har elskere av hageblomster tilgang til varianter av liljer fra forskjellige deler av verden, samt hybrider og varianter hentet fra kryssingen..

Hvit lilje (Lilium candidum)

lilje hvit I Europa behandlet de den hvite eller snøhvite liljen (Lilium candidum) med spesiell angst, og vurderte den som standarden for guddommelig renhet og renhet. Planten fra Middelhavsområdet ble verdsatt av hellenerne, senere, med kristendommens spredning, ble den æret som et symbol på jomfruen. Og så ble den traktformede blomsten opp til 7 cm i diameter prototypen for den heraldiske kongliljen som prydet våpenskjoldene til mange kongelige dynastier i Vest-Europa. I dag er arten velkjent for blomsteroppdrettere, på grunnlag av det er det oppnådd mange fantastiske varianter og hybrider, som skiller seg fra ville forfedre med større utholdenhet og store blomster.

Krøllete lilje (L. martagon)

krøllete liljeEn annen velkjent variant er den krøllete liljen (Lilium martagon), som mange kjenner som kongens krøller eller den tyrkiske liljen. Navnet på planten opp til 150 cm i høyden skyldes blomstene i den opprinnelige turbanformede formen med kronblad buet eller vridd utover. Fargen på liljer kan være forskjellig..

Krøllete lilje Russian MorningOftest funnet med rosa-lilla blomster, men takket være innsats fra oppdrettere er det oppnådd hvite, vinrøde og til og med nesten svarte liljer, preget av fantastisk utholdenhet, vinterhardhet og regelmessig blomstring i første halvdel av sommeren.

Lily regal (L. regale)

lilje kongeligPå grunn av blomsters skjønnhet og en fascinerende aroma har den kongelige liljen (Lilium regale) vunnet utrolig popularitet blant blomsteroppdrettere..

En plante som er hjemmehørende i den kinesiske provinsen Sichuan, danner en oppreist stilk med en høyde på 100 til 180 cm. Blomstringen begynner i midten av juli, og på sin høyde kan opptil tre dusin store knopper bli funnet på en plante. Blomster opp til 15 cm i diameter kjennetegnes ved en rørformet form, en rosa farge på kronbladets ytre overflate og en lysegul flekk i midten av corolla. Frøfrø dekket med knallgult pollen gir blomstene en ekstra dekorativ effekt..

frodige blomsterstanderDen populære arten er mye brukt av oppdrettere. På grunnlag av denne sorten er det blitt oppnådd mange rørformede hybrider og varianter av liljer, hvis bilder og navn får hjertene til tusenvis av hageblomstelskere til å flagre..

Tigerlilje (L. lancifolium)

tiger liljeFra Asia kom tiger eller lansettlilje (Lilium lancifolium) inn i russiske hager. Den upretensiøse, vegetativt forplantende planten er lett gjenkjennelig av de vekselvis spisse lansettformede bladene og grumsete blomster av oransje eller gulaktig farge som ligger på stammen i sin tur. Kronbladene dekker brune eller svarte flekker, hvorfra liljen fikk sitt spesifikke navn.

Tigerlilje Flore PlenoPlanter på opptil 120 cm i høyden begynner å blomstre i andre halvdel av sommeren, mens opptil 15 spektakulære blomster kan åpne seg på stammen. I tillegg til varianter med vanlige blomster, tilbyr oppdrettere i dag terry -varianter av tigerliljer, så vel som hybrider med andre beslektede former..

Hybrider og varianter av liljer med navn og bilder av blomster

lilje martagon

Etter å ha falt i hendene på forskere og oppdrettere, har liljer fra forskjellige deler av verden blitt utgangsmaterialet for å skaffe interspesifikke hybrider og unike varianter med fantastiske eksterne data..

Fremveksten av flere og flere nye planter tvang eksperter til alvorlig å takle en ny klassifisering av liljer. I midten av forrige århundre ble et slikt register opprettet. I dag inneholder den et titalls stadig voksende og skiftende seksjoner, hvorav de fleste er viet hybridformer..

Asiatiske liljer: varianter med bilder og navn

Midnight Mystery Asian lily hybridDen mest tallrike er familien av asiatiske hybrider, som bærer trekkene til slike arter som tiger, flekkete, Pennsylvania, dvergeliljer, samt liljer av David og Maksimovich.

Asiatisk lilje Aaron med doble blomsterKort beskrivelse, bilder og navn på liljer av asiatiske varianter vil bidra til å få en ide om de praktfulle hageplantene med en upretensiøs karakter, høy vinterhardhet og en lang blomstringstid. Gruppen teller mer enn fem tusen varianter, slående med praktfulle monokromatiske og flerfargede kronblad, enkle og doble koroller opp til 14 cm i diameter.

Avhengig av sorten, varierer plantens høyde fra 40 til 150 cm. Blomstringen finner sted fra juni til slutten av sommeren. Derfor vil det ikke være vanskelig for en blomsterhandler å velge asiatiske liljer for et hvilket som helst sted i blomsterbedet..

Den eneste ulempen er mangel på lukt, som er så tiltrukket av kongeliljer og andre hybridformer..

Liljesorter Nove centoLily Nove Cento vinker med lyse gule kronblad midt på sommeren. Sorten varierer ikke bare i blomstringens varighet, men også i størrelsen på korollene på stilkene opp til en meter høye. Blomster opptil 16 cm i diameter i midten er dekket med en rød-oransje rødme, som fremheves av lys pollen.

Asiatisk lilje Fata MorganaDen gule Fata Morgana-liljen med spektakulære doble blomster opp til 16 cm i diameter er klar til å bli en lys aksent i enhver blomsterhage. Kronbladene i midten er strødd med brun-oransje flekker, som minner om hybridens opprinnelse. Høyden på stammen, dekket med seigt mørkt grønt løvverk, er 90-100 cm.

Asiatisk lilje ElodieAlle som ikke er likegyldige for delikate rosa blomster, vil definitivt like Elodie-liljen med terry corollas ca 15 cm i diameter. Nærmere midten av blomsten er det lett å legge merke til svarte prikker og lilla-rosa streker. Halsen på corolla er grønn-gul i fargen. I blomsterbedet vil planten ikke gå tapt på grunn av oppreiste stengler opp til 120 cm høye. Blomstring, som andre asiatiske liljer, varer hele første halvdel av sommeren. Når den kalde årstiden begynner, trenger pærene ikke å bli gravd og tåler frost ned til –30 ° C.

Terry asiatisk lilje Mystery DreamBlomster av asiatiske hybrider kan ikke bare være monokromatiske. Et bilde av en liljesort med navnet Mystery Dream gir alltid mye glede blant de mest sofistikerte elskere av hageblomster. Grønnhvite kronblad prydet med rød eller vin penselstrøk og sprut.

Asiatisk liljesort Black EyeEn annen spektakulær variant er Black Eye -liljen, avlet av nederlandske oppdrettere. De hvite kronbladene er innrammet med en lilla kant, og i midten av corolla, opptil 15 cm i diameter, er et sted med en tykk, nesten svart nyanse merkbar langveis fra. Med riktig planting og riktig pleie varer blomstringen av denne planten opptil fire uker, fra juni til juli..

Lily slikkepinneLily Lollipop er en av de mest kjente variantene av denne praktfulle prydplanten. Stengler 70 cm høye er kronet med enkle hvite blomster med rosa-crimson slag på tuppen av kronbladene. En upretensiøs kultur vokser godt i hagen, kan brukes til landskapsarbeid på balkonger, terrasser og for off-season tvang.

Lily of the Lion Heart -sortenEt utvalg av slike varierte varianter vil gjøre blomsterbedet unikt, uforglemmelig lyst. Den fengende fargen på Lionheart-liljen kombinerer rike gule og lilla-svarte toner. Planter vokser opp til 80 cm i høyden og på sommerens høyde er dekket med blomster med en diameter på omtrent 10-14 cm.

Asiatisk lilje MarleneDen asiatiske liljen Marlene er spesielt kjent. En plante med store, luktfrie hvitrosa blomster er utsatt for fascinasjon, det vil si spleising av flere vekstpunkter, dannelsen av en kraftig stilk og mange knopper på den. Takket være dette fenomenet kan en blomsterhandler observere samtidig blomstring av flere dusin spektakulære koroller..

Orientalske hybrider av liljer

Terry lily orientalsk Lilac CloudSpektakulære orientalske liljer, slående med prakt av store blomster, bisarre farger og former, er et resultat av omhyggelig utvalgsarbeid, som var basert på varianter hjemmehørende i Øst -Asia.

Gruppen av orientalske hybrider forener nesten halvannet tusen varianter. Med alt mangfoldet kan disse plantene bli gjenkjent av felles egenskaper. Den:

 • korrugerte kanter og farget kant langs kanten av kronbladene;
 • for det meste rosa, røde og hvite toner av blomster;
 • blomstring i andre halvdel av sommeren og i september;
 • varmeelskende karakter og nøyaktighet til kvaliteten på omsorgen.

Lily StargazerLily Stargeiser, som andre representanter for den østlige gruppen, er like god i et blomsterbed og i en vase. På sterke løvrike stengler fra 80 til 150 cm i høyden, veldig store hvitrosa blomster med en hvit kant langs kronbladene og rødbrune flekker spredt i midten. Blomstene er velduftende, diameteren er 17 cm.

Oriental Lily Salmon StarEnda høyere og mer dekorativ er Salmon Star -liljen. Duftende blomster av denne sorten når en diameter på 20 cm og holder seg til stilker opp til 200 cm høye. Fargen på kronbladene domineres av blekrosa, laks og gullgule toner. Den sentrale delen av corolla er dekket med oransje og rødlige flekker.

Tubular lilje hybrider

Trumpet Lily Golden SplendorLiljer oppnådd som et resultat av kryssing av asiatiske arter med en langstrakt corolla -form, en beskjeden karakter og høy vinterhardhet kalles rørformede hybrider.

Disse plantene blir sjelden syke, er ikke redde for russiske vintre, blomstrer lenge og kontinuerlig. I tillegg til de nevnte fordelene, har de muligheten til å reprodusere både vegetativt og med frø, og blomstene deres er uvanlig velduftende. I dag har blomsterhandlere hundrevis og tusenvis av spektakulære varianter til disposisjon i et stort utvalg farger fra ren hvit til dyprosa og lys gul..

Lily White HeavenWhite Haven langblomstrede lilje er en hvit, velduftende blomst som grasiøst utfolder seg på en meter høye stilker. Sorten kjennetegnes ved en utsøkt form av koroller, deres store størrelse og upretensiøs omsorg..

Blomstringen av rørformede liljer finner sted i løpet av juli og august, ledsaget av en rik aroma som intensiveres om kvelden..

Lily Pink PerfectionDe rosa-lilla blomstene i liljen Pink Perfection stiger 120–180 cm over jordnivået. Kronen er 13 cm lang og kronbladene åpner 11 cm. Blomsterstanden kan inneholde fra 3 til 7 knopper som ikke falmer på lenge og kan brukes til skjæring.

Interspesifikke hybrider av liljer

Blomstrende LA hybridliljesorterMuligheten til å skaffe ikke bare nært beslektede, men også interspesifikke former for liljer inspirerte forskere til å lage planter, hvis utseende i naturen ganske enkelt ville være umulig. I dag blir hybrider, oppkalt etter de første bokstavene i foreldresorten, mer og mer populære..

Hybridprøver tar de beste egenskapene fra sine forfedre, så blomsteroppdrettere har en reell sjanse til å fylle opp samlingen i et blomsterbed med både spektakulære og utrolig lettstelt blomster..

OT -hybrider og varianter av liljer med bilder og beskrivelser

Liljesortiment Sent på morgenenFra de orientalske og rørformede liljer stammer OT -hybrider som er etterspurt i dag. Selv om de første plantesortene ble oppnådd for bare 20 år siden, har gruppen gjennom årene blitt en av de mest attraktive for blomsteroppdrettere. Årsak til suksess:

 • en kombinasjon av store knopper som danner flerblomstret blomsterstand;
 • et stort utvalg av farger, inkludert alternativer for to og til og med tre farger;
 • høye stilker, slik at disse hybrider kan kalles “liljetrær”, for eksempel Pritty Wumens lilje.

Blomstringsperioden begynner på midten av sommeren og varer i 3 til 4 uker. Dessuten er variantene av denne gruppen duftende, noe som for mange fans av liljen er en udiskutabel fordel..

Hybrid lilje AnastasiaLily Anastasia bør absolutt tilskrives antallet storblomstrede planter. En spektakulær OT-hybrid treffer med rosa koroller med en diameter på 20 til 25 cm. Blomstbladene er effektivt buede, malt i crimson-rosa toner og danner en bred trakt mot midten av corollaen. Midtlinjen på hvert kronblad er tegnet i en lys karminskygge. Senteret av blomsten og kantene på kronbladene er nesten hvite. Planten viser sine kvaliteter på den beste måten i godt opplyste områder med fruktbar, løs jord..

Liljer foretrekker nøytral eller lett sur jord, trenger vanlig luking, vanning og fôring, spesielt som forberedelse til blomstring.

Lily Pretty WomanStilkene til Pretty Wumen -liljen vokser opp til 180 cm, og blomstene som blomstrer på toppen kan konkurrere med bordplater i størrelse. Diameteren på den hvite duftende korolla er 20-25 cm. Sorten blir med rette anerkjent som en av de mest spektakulære blant OT-hybrider og andre hageliljer.

Store knopper og nyåpnede koroller er malt i hvitt, blekrosa og grønn-gul i midten av toneblomsten. Mens blomstringen varer, blir corolla gradvis hvit, men mister ikke sin rike aroma..

Blomster for universell bruk demonstrerer holdbarhet ikke bare i et blomsterbed, men også i en bukett. Til tross for den tilsynelatende skjørheten, kan knoppene transporteres; når de er kuttet, beholder de perfekt friskheten og falmer ikke i omtrent to uker

Lily LavonPå kronbladene til Lavon-liljen, som også tilhører moderne OT-hybrider, kan du se delikate fløter av krem, lyse slag av en rød, lys gul tone. Ekspressive blomster med bøyde kronblad og spektakulær farge er dekorert med høye støvdragere med rødbrune støvknapper.

Med full omsorg kan voksne løk vokse to meter stengler på to meter og bære opptil 30 store knopper. Blomstringen begynner i midten av juli og varer omtrent en måned under gunstige forhold..

Hybrid lilje Exotic SanLily Exotic San er et eksempel på en hybrid med halvdoble blomster. De sitrongule korollene ligner virkelig den lyse solen over regnskogens frodige grønne. Diameteren på blomsten er omtrent 20 cm, på en stilk med en høyde på 100 til 120 cm kan det være fra 1 til 5 slike knopper.

Lily OT-hybrid FrisoOppdrettet av nederlandske oppdrettere, er Friso lily -sorten klassifisert som en rikelig blomstrende sort. Corollas bærer trekkene til de foreldre, orientalske artene, som det fremgår av kronbladets rosa-crimson base og en bred hvit kant rundt kantene. Corolla’s brede hals er farget grønnaktig eller gul. Stammer, sammenlignet med stipendiater i gruppen, er små. Høyden er 120 cm.

Frizo -liljesorten kjennetegnes ved sin upretensiøsitet og vinterhardhet. Under et tykt lag med mulch, falne blader eller under annet deksel tåler løkene frost opp til 35 ° C uten tap..

Lily OT-hybrid Apricot FudgeLily Aprikot Fuji er ulik alle andre varianter. Plantenes særegenhet ligger i blomsternes opprinnelige form, som mer ligner tulipaner enn liljer. Den andre funksjonen er den varme, aprikosskyggen av kronbladene og pistilene som ruver over dem. Etter hvert som oppløsningen skrider frem, vises gule nyanser i fargen på kronbladene, som blir dominerende..

Stilkene, i sammenligning med andre varianter av OT -hybrider, er lave og når knapt en lengde på 100–120 cm. Diameteren på blomstene er 12–16 cm. Lily blomstrer i sommerhøyde, er upretensiøs og til og med nybegynner dyrkere lykkes med å dyrke den.

Lily OT hybrid Purple PrinceFans av hageliljer, ikke likegyldige for mørke farger, rike toner, vil sette pris på Purpl Prince -liljevarianten. Kronene er sterke, oppreist, og knoppene er malt i mørk lilla, nesten svarte nyanser. Når korollene åpnes, blir kronbladets farge fiolett-karmin, iriserende, edel, som lagret vin. Det luksuriøse utseendet på 25 cm blomster støttes av kronblad bøyd utover, som om de er laget av silke.

Familien med hagesorter av liljer utvides og fylles stadig med nye originale planter. Hybrider tar de beste egenskapene til sine forfedre. f.eks. utholdenhet, uttrykksevne og blomstringstid.

Liljer som tilhører gruppene longiflorum og orientalske varianter, som et resultat av kryssing, ga hybrider kalt LO. Delikate blomster, farget i gule, hvite og rosa toner med forskjellige intensiteter, ligner et kort rør eller trakt med en diameter på 10 til 20 cm.

Knoppene holdes på stilker dekket med mørkegrønne blader opp til 130 cm høye. Etter hvert som blomstene oppløses, fyller de luften med en sterk aroma som ikke forsvinner før blomstene visner.

Lilje av den afrikanske dronningenDen lyse lilje afrikanske dronningen tiltrekker seg umiddelbart oppmerksomhet takket være de oransje og kremfargede kronbladene og den langstrakte korolla som er karakteristisk for rørformede hybrider. Store knopper, forent med 3-5 stykker, åpner seg, blir blomster, hvis diameter noen ganger overstiger 15 cm. Med riktig pleie vokser stilkene opp til 120 cm i høyden. Sorten er egnet for gruppe- og enkeltplantinger, vil ikke gå seg vill hverken i et blomsterbed eller i en vase med andre planter.

Lilia LO TriumphantDen lyse storblomstrede triumferende liljen fra nederlandske forskere og blomsterhandlere vil bli en ekte dekorasjon av blomsterhagen. Sorten, skapt i begynnelsen av dette århundret, tiltrekker seg oppmerksomhet:

 • høye, opptil 140 cm stilker;
 • blomster med en diameter på 20-25 cm;
 • fargen mer karakteristisk for orientalske hybrider;
 • vedvarende søtlig aroma.

Masseblomstring varer 2 til 4 uker, fra andre halvdel av sommeren. Blomsters holdbarhet bevares selv etter kutting, så liljen er ønskelig i de frodigste buketter..

Lily sort Royal SunsetHybrider hentet fra kryssingen av asiatiske og langblomstrede liljer med navnene på foreldreskjemaene mottok betegnelsen LA. plantene tok blomsternes utholdenhet og lysstyrke fra de orientalske forfedrene, og longiflorum liljer ga de nye variantene enestående corolla størrelser.

Et eksempel på en så vellykket forening er liljesorten som vises på bildet med navnet Royal Sunset. Blomster i røde og gule farger er like gode i solen og i skyggen, løkene er ikke redde for frost og danner knopper i midten av juni.

Lily OA-hybrid KaveriEn annen ny gruppe hybridplanter er avledet fra orientalske og asiatiske varianter. OA -hybrider er ikke like høye som de orientalske variantene, men de er ikke mindre vakre og er, i likhet med orientalske liljer, krevende å ta vare på..

Liljer i hagen i Moskva -regionen – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive