15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stell og dyrking av romkamelia

Kamelia i en gryte I naturen er kamelia store busker eller trær med en løs krone som vokser opp til flere meter. Men hjemme er det ikke gitt alle dyrkere å ta vare på kameliablomsten på bildet. Skjønnheten som er kjent for sin vinterblomstring viser seg noen ganger å være utholdende og ønsker ikke å tilpasse seg til å leve innendørs.

Og likevel, ved å kjenne plantens hemmeligheter, skape vilkår for den så nær naturen som mulig, kan man håpe på kameliaens gunst. For erfarne elskere av innendørs avlinger, med riktig omsorg, føles kameliaen flott, danner mange knopper, blomstrer hvert år til glede for andre.

Funksjoner i kamelia og blomsterpleie hjemme

Dobbelt kamellia blomsterrom Dekorative varianter og varianter av kameliaer, hvorav det er flere tusen i verden, er utrolig vakre. De kan ikke forveksles med andre kulturer. Og når det gjelder blomstens prakt og form, konkurrerer kameliaen bare med hagerosen. Glatte læraktige blader med en rik grønn farge har en spiss elliptisk form og er festet til skuddene med korte tette petioles. Blomster, avhengig av arten, kan være enkle eller doble, hvite, blekrosa, rike rød eller til og med brokete.

Oftest finnes tre typer av denne planten i hjemmekolleksjoner:

 • Japansk kamelia eller Camellia japonica;
 • nett camellia eller Camellia reticulata;
 • fjellkamelia eller Camellia sasanqua.

De ga verden det største antallet varianter og hybrider som ble brukt av blomsteroppdrettere..

Camellia -sort med varierte blomsterEtter å ha sett dette miraklet bare en gang, er det vanskelig å gi opp fristelsen. Men slik at den ervervede blomsten ikke dør, må du ordne spesiell omsorg for kameliaen når du dyrker den hjemme.

Dette betyr at hjemmets skjønnhet skaper et utseende av et naturlig klima, gir:

 • moderate temperaturer om sommeren;
 • kjølig om vinteren;
 • høy luftfuktighet;
 • næringsrikt ultralett underlag;
 • beskyttelse mot trekk og direkte sol.

Camellia reagerer på omsorgen for vertinnen med frodig blomstringHvis alle betingelsene er oppfylt, er vedlikehold og pleie av blomsten etablert, kameliaen, som på bildet, vil svare med en vennlig blomstring som varer fra 2 til 4 måneder.

Betingelser for dyrking av kamelia og hjemmepleie

Hvis du beskriver egenskapene til kameliablomsten, som indikerer at planten tåler frost ned til –5 ° C, blomstrer ved + 10 ° C, har nesten ingen hvileperiode og er utrolig dekorativ nesten hele året, kan du tro at det er er ingen bedre kultur for en hjemmekolleksjon. Men dette er ikke tilfelle. Vanskeligheten med å beholde en kamelia er at det er ekstremt vanskelig å skape slike forhold i en leilighet..

Uten en lett lukket balkong, loggia, terrasse eller vinterhage, er det usannsynlig å nyte blomstringen av kamelia, fordi åpningen av plantens knopper skjer om vinteren, og veksten av grønt begynner med vårens ankomst.

Hvordan ta vare på kamelia hjemme? Gjennom året trenger kamelia en lang dag, opptil 12-14 timer, en lysdag, men den reagerer ikke godt på direkte sollys. Derfor er det skygge på de sørlige vinduene om sommeren. Men på nordsiden vil planten være helt ubehagelig, noe den signaliserer med langstrakte skudd, blek og knust løvverk. Med en nedgang i naturlig lys, når høsten kommer, arrangeres kameliaer med kunstig belysning..

Camellia bonsaiHvis kameliaene om våren og sommeren holdes ved romtemperatur, vil det med høsten begynne å være skadelig for planten å være i et varmt rom. Den overføres til en glasset loggia eller til en isolert balkong, til en terrasse eller til et annet sted hvor temperaturen vil være ca 12-15 ° C.

Camellia danner mange knopperMed riktig pleie og vedlikehold vil kameliablomsten, som på bildet, legge mange knopper, og blomstringen begynner om vinteren og fortsetter selv ved lave temperaturer ned til -10 ° C.

Vanning og gjødsling ved omsorg for romkamelia hjemme

Omsorg for kamelia er bygget på en slik måte at i naturen vokser de fleste artene i områder med et ganske fuktig klima, noe som påvirker plantens behov:

 1. Om sommeren trenger innendørs kameliaer hyppig vanning. Dette skyldes forbruk av aktivt voksende busker og høy fordampning av fuktighet i jordoverflaten..
 2. Om vinteren, ved lave temperaturer, selv om kamelia blomstrer, trenger den mindre vann. Derfor fuktes underlaget bare når et jordkoma tørkes i en gryte..

Overdreven fuktighet i jordblandingen både sommer og vinter er uakseptabelt, da det fører til multiplikasjon av bakterier, jordskadegjørere og forårsaker rotrot.

Ung planteVann brukes stående, tint eller kokt. Når du tar vare på kamelia, blir det av og til tilsatt sitronsyre eller eddiksyre i vannet for å opprettholde et surhetsnivå i jorden som er behagelig for planten. Det økte innholdet av kalsiumsalter og andre urenheter påvirker blomstens tilstand negativt..

I tillegg til riktig vanning, er det viktig for kameliaer å holde dem i fuktig luft. Arbeidsvarmer vil føre til at løvverk og allerede dannede knopper faller av, derfor:

 • om nødvendig kan du bruke en luftfukter;
 • ordne en varm dusj fra en sprayflaske for rommets skjønnhet, og prøv å ikke berøre jordoverflaten.

Trelignende og krøllete kameliaMed begynnelsen av aktiv vekst, det vil si om våren, begynner de å mate kjæledyrene regelmessig. Denne prosedyren, som en del av omsorgen for kameliablomsten, utføres 2-3 ganger i måneden til slutten av juli, og fôrer buskene med organisk materiale og mineraler. Så, i andre halvdel av august, stoppes befruktningen, noe som vil hjelpe kameliaene med å begynne dannelsen av blomsterknopper og deretter knopper.

Transplantering av kamellia med hjemmepleie

I naturen er kamelia store busker. Under hjemmeforhold vokser blomsten også sterkt, derfor krever den:

 • regelmessig transplantasjon i en pott med større kapasitet;
 • tilsetning av nytt underlag.

Overføring av unge planter utføres hvert år og voksne prøver – ikke mer enn en gang hvert 2-3 år da rotsystemet fyller hele volumet av potten.

I motsetning til andre arter som overføres til ny jord om våren, blir innendørs kamelia transplantert sent på høsten eller vinteren. Frodig blomst er ikke en hindring for denne prosedyren. Knopper og allerede åpnede koroller faller ikke av.

Omlasting av anleggCamellias luner forholder seg ikke bare til lufttemperaturen på blomstringstidspunktet og høy luftfuktighet, men også til underlagets sammensetning. For å forenkle omsorgen for kameliablomsten, som på bildet, hjemme, velges den mest strukturerte lette jorda for den, noe som gir planten god ernæring og ikke forstyrrer passasje av vann og luft.

I dette tilfellet er den økte surheten i jorda ved et pH -nivå på 4,0–5,5 enheter ekstremt viktig. Hvis det ikke er mulig å gjøre det nødvendige substratet uavhengig av like store mengder blad og barskog, perlitt, høy torv og tilsetning av en liten mengde hakket bark av bartrær og sand for å gjøre blandingen sprø, kan du kjøpe ferdig jord for azaleaer.

Kamelia trenger jord med høy surhetDrenering gjøres i bunnen av potten, litt jord helles over den, på toppen av hvilken en busk med et rettet rotsystem er plassert. Underlaget helles pent og knuses lett rundt azaleaen.

Jorden skal ikke få skjule rotkragen. De samme reglene for omsorg for kamelia følges hvis jordoverflaten er mulket med spon, sagflis eller knust bark som syrrer jorden..

Beskjæring og klemming av kameliaer når man skal ta vare på en blomst

Ved omsorg for kamelia trenger du beskjæring og klemming av planten.Beskjæring er en viktig del av omsorgen for en kameliablomst som vokser i et rom. I tillegg til sanitær fjerning av svekkede, skadede og tørkede skudd, må krondannelsen utføres, ellers mister busken sin kompakthet, vokser og blir uegnet for å ha i huset.

Dannelsen av kamelia -kronen gjøres på et tidspunkt da masseblomstringen avtar, og planten ikke danner nye knopper. Avhengig av typen innendørs blomst, blir kameliaer kuttet opp til halvparten av lengden på skuddene. Steder med store snitt behandles med hageplass.

Erfarne dyrkere som bruker beskjæring og formgivning, får grasiøse standardtrær eller miniatyrbonsai fra kameliaer. Beskjæring og klemming bidrar til å aktivere forgrening, så du kan forvente at kamelia vil blomstre mye lysere og rikelig etter denne omsorgen..

Men på stadium av knoppdannelse bør blomsterhandleren vurdere plantens styrke og justere antall fremtidige blomster på skuddene. Hvis det er for mange knopper, vil de svekke kameliaene, og busken vil fremdeles ikke kunne holde de store korollene som har åpnet seg på lenge..

Subtleties of camellia care – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta