15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det fine med å dyrke en årlig aster

aster årlig En av de vanligste typene årlige blomster i dachas og personlige tomter er aster, å plante og ta vare på det i det åpne feltet er ikke spesielt vanskelig.

For tiden er det over 800 varianter av denne avlingen. Etter typen blomsterstand kan de deles inn i følgende grupper:

  • enkel eller ikke terry;
  • semi-dobbel;
  • terry;
  • tykk dobbel.

tett doble blomsterstand av asters Asters er klassifisert i henhold til buskens form:

  • pyramideformet;
  • søyle;
  • oval;
  • viltvoksende.

Sorten av denne blomsten er imponerende. Så hvordan og når du skal så asters?

Så datoer

så astersTidspunktet for såing av asters avhenger i stor grad av vekstforholdene og klimatiske egenskapene til regionen. For å få en tidligere blomstring, anbefales det å dyrke dem gjennom frøplanter. Planter sådd direkte i bakken eller før vinteren vil blomstre mye senere..

Asterfrø mister spiringen veldig raskt. Derfor, når du kjøper dem, må du definitivt ta hensyn til utløpsdatoen og velge bare det ferskeste frømaterialet..

Nye blomsteroppdrettere spør ofte: hvor mange asters spirer? Hvis frøene er friske og av høy kvalitet, og forholdene er gunstige, tar fremveksten av frøplanter bare noen få dager. I tilfeller av en betydelig nedgang i temperaturen ved såing i bakken eller utilstrekkelig fuktighet, kan fremveksten av frøplanter forsinkes opptil 7-10 dager. Det gir ingen mening å vente på at spirer skal vises etter denne tiden..

Voksende frøplanter

aster skyterÅ dyrke asterfrøplanter er ikke spesielt vanskelig. Med plantemetoden utføres såing i midten av mars i en lett og tilstrekkelig næringsrik jord. For eksempel kan du bruke torvjord til å dyrke frøplanter av blomster og grønnsaker. Den optimale temperaturen for spiring av asterfrø er + 20 ° С.

asterplanter før dykkingEtter fremveksten reduseres den til 15-18 °. Dette forhindrer at plantene trekker seg ut. Asterfrøplanter er ikke spesielt krevende. Det er nok å løsne og vanne unge planter i tide.

Med tett såing i fasen på 2-3 ekte blader, kan du plukke dem.

Planting av frøplanter i åpen mark

landing av en årlig asterUerfarne dyrkere spør ofte: når skal de plante asters i åpen mark, og er de redde for frost? De begynner å gå av når varmt, stabilt vær setter inn. I de fleste regioner faller denne tiden i begynnelsen av mai. I kaldere og regnvær kan disse periodene skifte med en uke, eller til og med to. Generelt tolererer asterplanter smertefritt frost ned til -3 °, derfor er det ikke nødvendig med ekstra ly etter planting..

For å forbedre overlevelsesraten til planter i det åpne feltet, må de herdes i en uke før planting..

Så vi lærte hvordan og når vi skulle plante asters, nå gjenstår det å håndtere den påfølgende omsorgen.

Utendørs omsorg

årlige asters i blomsterbedetÅ dyrke asters utendørs er ikke spesielt vanskelig. Åpne, godt solbelyste områder med godt drenert jord er best egnet for planting. Denne kulturen vokser og utvikler seg også best når det er beskyttelse mot kalde nordlige vinder..

Av hovedtiltakene for å ta vare på ettårig aster, er det verdt å merke seg rettidig luking, løsne jorden og vanne. Det er også verdt å vite at når du dyrker denne avlingen, kan plantingen ikke bli tykkere. Dette vil føre til forekomst av forskjellige soppsykdommer..

Å plante og ta vare på aster i det åpne feltet er umulig uten toppdressing. Spesielt hvis plantene dyrkes for påfølgende skjæring i buketter. Første gang plantene mates to uker etter plantingen av plantene. For å gjøre dette, bruk kompleks mineralgjødsel til blomster. Den andre fôringen utføres i spirende fase. For henne er det best å velge gjødsel med høyt innhold av fosfor og kalium. Tredje gang matene blir matet etter blomstringens begynnelse.

I intet tilfelle bør fersk gjødsel eller annet organisk materiale brukes til å mate asters. Bruken av dem kan bidra til utseendet av soppsykdommer..

Den store og langvarige blomstringen av asters blir også lettere ved regelmessig fjerning av blekne blomsterstander. Med sin systematiske beskjæring beholder plantene sine dekorative egenskaper til den dypeste høsten..

Å plante en årlig aster og den påfølgende omsorgen i det åpne feltet krever ingen spesielle ferdigheter og er tilgjengelig for alle. Det viktigste er å ta hensyn til plantene og passe på. Og så vil de sikkert takke deg med en overflod av store og lyse blomsterstander og en lang blomstringstid..

Video om å plante og dyrke asters

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta