15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kompetent stell og dyrking av purslane på sommerhuset deres

purslane blomstrer En fantastisk plante med nålelignende blader, som rikelig utvikler seg i forhagen, tiltrekker seg mer enn en generasjon gartnere. For noen er voksende purslane bare en hobby, men for noen er det å skape et paradis på en personlig tomt. Så snart planten vokser og dekker bakken helt, blir blomsterbedet til en fortryllende oase av vakre blomster..

Generell beskrivelse av blomsten

doble purslane blomster Purslane er en klatreplante som vokser opp til 30 cm i høyden. På de knyttne forgrenede skuddene er nåleaktige, men ganske tette blader. De kommer i både grønt og brunt. Fra siden ligner de formen på et oblat egg. Planten blomstrer nesten hele sommeren, starter i juni og slutter i september. Avhengig av sorten er knoppene knallrøde, rike gule, hvite og til og med brune. I tillegg kan du dyrke purslane hjemme i potter for å dekorere verft og balkonger..

Navnet “purslane” i oversettelse til russisk betyr “port”. Og dette er ikke overraskende, siden frøkapslene faktisk er lukket med plater som ligner porter..

Voksende purslane i en personlig tomt – de første trinnene

purslane på en personlig tomtFør du begynner å dyrke noen planter, er det viktig å bli bedre kjent med den. Dette gjelder spesielt purslane. Tross alt er det over 200 forskjellige arter av det, som fantastisk slår rot på det europeiske kontinentet. I tillegg krever dyrking av purslane ikke spesielle ferdigheter og er tilgjengelig selv for nybegynnere innen hagebruk. Blant de vanligste planteartene er slike varianter de mest kjente..

Hage purslane

hage purslaneDen plantes oftest for medisinske formål, og blir også spist.. Den inneholder følgende varianter:

 • Ildflue;
 • Macovei;
 • Paradoks;
 • Kuzminsky Sevko.

Storblomstret purslane

storblomstret purslaneSorten brukes som et dekorativt element i landskapet.. Denne gruppen inkluderer:

 • Hvitblomstret;
 • Slendens:
 • Ordspill;
 • Flamenco;
 • Sonya.

Hver av dem er forskjellig i formen på bladene, knoppens farge, blomsterstandens kronblad og høyden på skuddene. Derfor trenger gartneren å vite når og hvordan man skal plante purslane, slik at den lykkes med å slå rot i sommerhuset..

Vi samler frø i tide

samle purslane frøDenne søte planten kaster oftest ut mange lyse knopper samtidig, som blomstrer i frodig blomst. Derfor kan det hende at gartneren ikke merker hvordan visning oppstår. Tross alt lever hver knopp bare en dag. Etter at blomsterstanden visner, oppstår fruktdannelse, og deretter vises frøkapslen. Når frukten er moden, er det nødvendig å samle frøene i tide..

Hvis boksen modnes, åpnes og selvsåing oppstår, blomstrer slike planter først etter et helt år. Derfor bør du observere blomstene for å samle det nødvendige plantematerialet i tide..

Lander i åpen bakke

plante frøplanter i åpen markInnbyggere i de sørlige områdene vet godt når de skal så purslane i bakken, fordi solfylte Brasil og Argentina regnes som fødestedet til blomsten. Derfor prøver de å gjøre dette i en periode der lufttemperaturen er stabil på ca + 20 ° C ute. Omtrent slike forhold inntreffer den siste uken i mai. I tillegg bør stedet for anlegget velges nøye. Det skal være rikelig med lys og varmt nok gjennom hele sesongen. Derfor er svaret på spørsmålet: er det mulig å så purslane i åpen mark avhengig av stedet hvor blomsten dyrkes. Men hvordan gjøre det riktig for å avle et blomstrende teppe med lyse knopper på et blomsterbed? La oss vurdere noen få grunnleggende regler:

 • jordforberedelse ved å løsne jorden;
 • blande frø med sand for å fordele planten jevnt over hele området i forhagen;
 • lage grunne groper eller spre over hele overflaten av hagen;
 • dekke til og vanne det såde området moderat.

Når de første skuddene vises, kan du luke området nøye slik at planten vil styrke og utvikle seg vellykket. Så det er ganske enkelt å plante en purslane i åpen mark med frø i de sørlige delene av landet..

Trinn to – voksende frøplanter

voksende purslane frøplanterDessverre var det ikke alle som var så heldige å bosette seg på steder der det er varmt nesten hele året. Men for erfarne gartnere er dette ikke en hindring. Til tross for værforholdene har mange klart å skape en blomsteroase av glede i hagen. Og å dyrke purslane ved hjelp av frøplanter er en sikker måte å lykkes for enhver fargeelsker..

så frøNoen gartnere tror at det er mulig å så frø i containere allerede i slutten av februar. Men for de nordlige regionene er det bedre å gjøre dette i april. På dette tidspunktet har dagslyset allerede økt, og solen varmer mye mer..

frøplanter av purslane frøDet første du må gjøre er å forberede jorden for dyrking av purslane for frøplanter. For å gjøre dette kan du ta vanlig hagejord. Bland den deretter med elvesand, hvorav den tar omtrent femtedel av jordens totale volum. Bland alt grundig og send det til en varm ovn for desinfeksjon. Deretter forberedes beholdere med dreneringshull. Grus eller ekspandert leire helles i bunnen, og forberedt jord legges på toppen. Det øverste jordlaget blir vannet rikelig med rent vann. Det beste alternativet er å bruke smeltevann, som oppnås ved å fryse den nedfelte væsken i en fryser..

Erfarne gartnere har lagt merke til at kjøpt torvjord ikke er egnet for dyrking av frøplanter av denne planten..

Trinn-for-trinn prosess for å plante en plante

såing av frø

Planting av purslane for frøplanter utføres i flere stadier:

 • frø spres i forberedt jord i en avstand på 1,5 cm fra hverandre;
 • dryss lett med jord;
 • beholderen med avlinger er dekket med en plastpose eller plastfolie;
 • sette blomster i et rom der det er mye sollys og en stabil lufttemperatur (+ 22 ° C).

Med forbehold om de grunnleggende reglene for planting av purslane, vises de første skuddene om 7 dager. I løpet av denne perioden må filmen fjernes og prøve å fukte plantene moderat med varmt, avgjort vann. I dette tilfellet er det bedre å bruke bunnvanning ved hjelp av paller..

frøplanter av purslane i et blomsterbedNår virkelige blader vises på spirene, er det viktig å plante dem. Men hvordan du dykker en purslane for ikke å skade planten?

Forbered først det nødvendige antallet individuelle potter, hvis diameter er ca 8 cm. Fyll dem med jord, og plant deretter spirene sammen med en jordklump ved røttene. En beholder har plass til tre unge frøplanter.

En god idé å dyrke en purslane hjemme på en vinduskarme vil appellere til innbyggere i byleiligheter. En upretensiøs plante er ikke redd for varme og rikelig sollys.

purslane i potterDe første 7 dagene etter plukking, bør planten vannes når matjorden tørker ut. Når blomsten slår rot, er den første fôringen utført. Til dette brukes mineralgjødsel. Denne prosedyren utføres en gang hver 10. dag. Noen gartnere tviler på om det er nødvendig å knipe purslane. Andre gjør denne prosedyren dristig slik at planten busker og vokser raskere..

Ta vare på et blomsterteppe på stedet

omsorg for purslaneFørst og fremst er det viktig å ta hensyn til det faktum at unge frøplanter er veldig redde for frost. Derfor plantes planten i åpen bakke når været ikke viser slike hendelser. Hvis temperaturen synker til + 7 ° С, må du vente litt mer.

Planting og omsorg for en purslane i det åpne feltet utføres i etapper. Først utføres prosedyren for å stikke spirene. For å gjøre dette, blir de tatt ut av rommet i noen minutter i løpet av 14 dager. Hver gang økes tiden for knivstikking av purslane på gaten.

Frøplanter plantes oftest på slutten eller begynnelsen av dagen. Denne tilnærmingen hjelper dem med å tilpasse seg miljøet. Det mest passende stedet for en plante er et åpent solfylt område. Frøplanter plasseres i grunne hull i en avstand på 20 cm fra hverandre. Etter hver vanning løsnes jorda til stedet blir til et blomstreteppe. I fremtiden trenger purslane ikke spesiell omsorg, så hele sommeren kan du beundre den frodige blomstringen.

Video om dyrking av purslane fra såing av frø til blomstring

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta