15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En velduftende gave til gartnere – levkoy

levkoi Så snart skumringen faller på bakken, åpner hun sine ømme knopper, fyller hagen med en utsøkt aroma og gir uforglemmelige øyeblikk av lykke. Denne skjønnheten kalles Levka, men mange kjenner henne som Mattiola. Planten ble en gang dyrket på terrassene i de kongelige hagene for å nyte duften. Over tid dukket blomsten opp i de fremre hagene til vanlige mennesker. I dag gjenvinner nattskjønnheten sin tidligere herlighet, ettersom mote, selv om den er foranderlig, fortsatt går i sirkler..

Detaljerte egenskaper ved en duftende blomst

duftende blomst Når en kvinne blir presentert for blomster, er det første hun gjør å bøye seg og puste inn duften. For å høre lukten av matthiola trenger du bare å gå inn i området med dens habitat. I tillegg har den vakre knopper og kommer i forskjellige nyanser..

Blomstene fikk navnet sitt til ære for den italienske botanikeren på 1500 -tallet – Pietro Mattioli. Takket være hans innsats har det dukket opp nye varianter av påskeliljer, tulipaner og hyasinter. Det samme ordet “levkoy” betyr fiolett, som minner om den fantastiske lukten av planten, spesielt om natten.

Kultur har følgende funksjoner:

 • rikelig blomstring;
 • buskenes grasiøse utseende;
 • original farge på løvverk;
 • uvanlig form av knopper;
 • en rekke fargenyanser;
 • berusende og unik aroma.

Det er for disse dyder Levkoi -blomstene, hvis foto er vist nedenfor, har oppnådd universell kjærlighet og anerkjennelse. Biologer sier at det er mer enn 400 varianter av nattfioler i naturen. Hver av dem har sitt eget unike utseende og egenskaper. Generelt skiller gartnere mellom tre hovedtyper:

 • sommer (ett år);sommer levkoy
 • høst (hybrid);høsten levkoy
 • vinter (to år).vinter levkoy

Sommeren matthiola blir sådd i mars eller april. Men den blomstrer nesten hele sesongen. Høsthybriden dyrkes på lignende måte. Den frodige skjønnheten når den første frosten. Vinterversjonen blir sådd midt på sommeren, og blomster beundres først neste vår..

Levkoy-blomst er en urteaktig eller halvbusket kultur, som vokser i høyde fra 29 cm til 80. Skuddene kommer med en pubescent delikat haug eller blank karakter. Avlange lansettformede bladplater med takkete kanter. Knoppene er malt i følgende farger:

 • Snøhvit;
 • gul;
 • rosa;
 • lilla;
 • korall;
 • Rød;
 • blå;
 • sølv;
 • lilla.

I tillegg er det enkle og doble knopper, som samles i børster eller piggformede blomsterstander. De vises på kulturen på forsommeren og blomstrer til sent på høsten. I siste fase av vekstsesongen bærer planten frukt i form av belger fylt med flate frø..

Interessant nok er Levkoy’s frottévarianter dannet av enkle varianter, selv om de ikke produserer frø selv..

Utrolig utvalg av levkoy -arter

forskjellige typer levkoySiden gartnere har et stort antall typer årlige og flerårige matthiola, bør du vurdere den mest populære av dem. Botanikere deler dem inn i følgende divisjoner:

 • dverg;
 • underdimensjonert;
 • høy.

Levkoy av dvergvarianter vokser bare opptil 20 cm. Den har små blomsterstander og små bladplater. Disse inkluderer:

 1. “Snøfnugg” med hvite delikate blomsterstander litt som roser.snøfnugg variasjon
 2. “Rita Blosei” kjennetegnes ved forskjellige nyanser av blomsterstand, samlet i en kompakt pyramidebusk. Det kan med rette kalles “Terry Levkoy”, for sitt unike utseende.Rita Blosei -sort
 3. Rød “Ruby” minner om storheten til edelstenen, og knoppene er plassert på toppen av tette stengler.Rubin variasjon
 4. “Sapphire” – er en nydelig blomsterstand i form av en panicle, som er strødd med mange blå eller blå knopper.safir klasse
 5. Variasjonen “Rent gull” har oppreist blomsterstand av en gul-oransje nyanse, som står som tent lys.ren gullklasse

En lavvoksende levkoy kan nå en høyde på ca 35 cm. Blomsten gleder gartnere i 3,5 måneder og utstråler kontinuerlig en duftende aroma. Den har en kompakt busklignende form i form av en liten pyramide. Divisjonen inkluderer følgende varianter:

 1. “Victoria”. Denne planten har mange grener dekket med store langstrakte blader. På stabile peduncles i 2,5 måneder kan staselige knopper med en guddommelig duft observeres.Victoria -sorten
 2. Sommer. Delikate hvite blomsterstander er harmonisk kombinert med mørkegrønne avlange lansettformede blader.sommer variasjon
 3. “Storblomstret”. Overfloden av doble knopper på en oppreist stamme er et virkelig fantastisk syn. En slik blomst vil ikke bare gi mange positive følelser, men også en svimlende aroma i skumringen av hagen.Levkoy storblomstret
 4. “Utmerket”. Den originale fargen på yndefulle knopper vil kunne dekorere sommerhushagen gjennom hele sesongen. Lilla, hvite og rosa toner vil gjøre det til en oase av lykke – en bunnløs kilde til vitalitet.Levkoy utmerket

Jeg vil spesielt notere den underdimensjonerte Levkoy “Caprice”. Kulturen vokser opp til 30 cm. Den har store doble eller halvdoble knopper, som samles i store, piggformede blomsterstander. Grågrønne bladplater er vanligvis lansettformede, noe som er et fantastisk bakteppe for levende blomster. Dyrk planten i blomsterbed i bakgården eller som kantdekorasjon.

Høye varianter (60 til 80 cm) brukes ofte til skjæring:

 1. “Destilleri”. Scarlet løse blomsterstander med delikate kronblader vil dekorere blomsterbedet i hagen før det kalde været begynner. Og den fortryllende aromaen vil bli kjennetegnet på et landsted eller leilighet..levkoy tvinger
 2. “Standard”. Den dyprosa nyansen av blomsterstandene vil ikke forlate likegyldige selv de som ikke er interessert i blomster. En duftende lukt vil minne deg om miljøets storhet.levkoy standard
 3. “Nordlig”. Det særegne med denne sorten er at knoppene til hovedstammen er mye større enn de som vokser på sidene. Dette er all sin sjarm og originalitet.levkoy nord

Overraskende vakre stauder – Levkoi -blomster vil fylle med aroma ikke bare det personlige plottet, men også alle rom der folk er. La oss vurdere flere typer i detalj.

For at planten skal beholde sin friskhet lenger i kuttet, er det tilrådelig å rive den opp med rot, vaske den fra bakken og deretter legge den i en beholder med vann.

Levkoy grå

grå levkoySpesielt bemerkelsesverdig er typen – “Levkoy grå”, som regnes som hjemlandet til Middelhavet. Planten vokser fra 30 til 70 cm i høyden. Den har en rik aroma. Den har tynne skudd med store mørkegrønne diamantformede blader. Tallerkenen kan være enten pubescent eller blank. Knoppene samles i tette eller løse blomsterstander fra 10 til 60 stykker. De første blomstene dukker opp i juni, de siste i november. På territoriet til de sørlige regionene kan levkoy blomstre selv om vinteren..

Siden mattiola frø av denne sorten kan lagres i opptil 6 år, bør utgivelsesåret for plantematerialet overvåkes..

Levkoy “Royal mix”

Levkoy royal mixDenne planten vokser opp til 45 cm i høyden. Den har oppreist peduncler som dufter doble knopper på, samlet i tunge børster.

Levkoy “Royal mix” foretrekker områder der det er rikelig med sollys. Vokser godt på nøytral jord. Misliker lange perioder med tørke, så vel som stillestående vann. Den dyrkes for dekorasjon av blomsterbed i bakgården, på balkonger i esker, som et husplante og kuttet for å dekorere rom..

For å gi planten lang blomstring, er det nødvendig å mate den, vanne den, beskytte den mot ugress og luke den i tide..

Levkoy “Thumbelina”

Levkoy ThumbelinaEn attraktiv variant med store doble knopper. De lukter godt og blomstrer mye lenger enn andre typer matthiola. Denne lavbuske -levkoyen vokser opp til 35 cm, så den slår herlig rot i beholdere. Som et resultat brukes det som en dekorasjon i nærheten av lysthus, benker eller på balkongene i høyhus. I tillegg ser blomsten fantastisk ut på de alpine åsene og ved siden av grensene. For å få en tidlig versjon av Levkoy “Thumbelina”, dyrkes den med frøplanter.

På grunn av evnen til å tolerere kulde, er det tilrådelig å plante planten i et åpent område allerede i begynnelsen av mai..

Levkoy “Duftende”

duftende levkoyEn lav, løvfellende busk av denne arten vokser opp til 30 cm. De mange skuddene er rikelig dekket med delikate villi som skinner sølv i morgengryets lys. Levkoy -blader “Duftende” har en eggformet form med en takket kant. Blomstringene ligger øverst i et tett skudd, som søte buketter som du bare vil gi til noen. Anlegget er truet, derfor krever det forsiktig håndtering

Interessant om Levkoe – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta