15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi utvider vår samling av hageplanter ved å dyrke fantastisk levkoy fra frø

Levkoy i hagen Hvordan vokse levkoy fra frø og når de skal plantes, vet ikke hver husmor. Det er mangel på informasjon som er hovedårsaken til plantens raske død. Hvis du følger reglene for planting og omsorg for levkoy, kan du oppnå ønsket resultat selv i mangel av erfaring. Ved å følge rådene, vil buskene sikkert ikke bare glede seg over utseendet, men også med utrolige aromaer. Bilder av Levkoy blomster, planting og omsorg for denne planten er presentert nedenfor.

Blomstertrekk

delikat duftende blomst Levkoy er en plante som er kjent for sin utrolige aroma som fyller alt rundt, spesielt om kvelden. Denne typen blomster kalles ofte matthiola. Det mottok dette navnet til ære for botanikeren Pietro Mattioli. På grunn av blomstringens detaljer, er levkoy veldig lik phlox.

Spesielt populær er de artene som har doble blomster..

I naturen er det mer enn 50 arter av denne planten. De er alle forskjellige i skyggen av knoppene, formen og størrelsen på skuddene..

De viktigste typene kulturelle levkoy:

  1. Årlig. Skiller seg i en kort vekstsesong. Den blomstrer med en slik levkoy fra forsommeren til høsten. I stedet for knoppene dannes frukt i form av korn. Denne sorten brukes ofte til utendørs dyrking..
  2. Vinter. Det er en toårig plante. Det blir sådd i juli eller august. De første blomstene kan sees neste vår. Vinterlevkoy dyrkes også innendørs. Planten er forskjellig i en lang vekstsesong. Denne mattiola blomstrer på slutten av sommeren. Med riktig pleie gleder den seg med knoppene til frost. Frø modnes neste år.
  3. Høst. Varianter av denne arten begynner å blomstre tidlig på høsten. Frøinnsamling utføres bare neste år.

høstutsikt over LevkoyAv de ovennevnte typene er det tredje alternativet mest etterspurt. Dverghøstvarianter er spesielt populære. Høyden overstiger ikke 20 cm. Lavvoksende busker har små løvrike blader og mellomstore knopper. Diameteren på blomstene når 2-2,5 cm. Det er også storblomstrede arter, et særpreg som er store knopper. De kan være opptil 8 cm i diameter.

De mest populære variantene av Levkoy:

  • Storblomstret;storblomstret levkoy
  • Victoria;Levkoy Victoria
  • Thumbelina;Levkoy Thumbelina
  • Rubin;Levkoy rubin

Levkoy tilhører slekten av urteaktige planter. Blomsten tilhører den berømte kålfamilien. Fødestedet til slike mattiola er landene i Sør -Europa, Middelhavet. Levkoy vokser ofte i form av en dvergbusk. Stilkene er rette. Høyden varierer fra 20 til 80 cm. Grenene kan være enten nakne eller pubescent. Mattiola blomstrer rosa, hvit, lilla og gulaktig. Alle knopper samles i pene blomsterstander. På slutten av blomstringen dannes det belger, i hvilke små korn dannes. Frøene er flate. Ett gram kan inneholde opptil 700 stykker korn.

Levkoy forplantning med frø

Levkoy frøFor at en blomst skal blomstre voldsomt og ha en utrolig aroma, må du vite når du skal plante den. Det er flere måter å dyrke en ung plante på, men den vanligste og mest effektive er å bruke frø..

Før du sår levka på frøplanter, bør du forberede kornene ordentlig..

Voksende Levkoy -busk fra frø bør starte med tilberedningen av kornene. Før materialet plantes på nytt, må det legges i vann i 24 timer. Denne tiden vil være nok til at kornene skal hovne opp. Etter en dag pakkes frøene inn i fuktig gasbind og settes på et kaldt sted i flere dager. Det er bedre å bruke et kjøleskap til dette..

Levkoy såing for frøplanter bør utføres i begynnelsen av april eller slutten av mars. Dyrking av matthiola fra frø hjemme må utføres i esker med en blanding av torvjord og en liten mengde sand.

så frøKorn skal spres tynt på jordoverflaten. Den gjennomsnittlige dybden som frøene plasseres på er 0,5 cm.

frøskuddFor rask roting av korn, anbefales det å bruke et mini -drivhus. Hvis alt er gjort riktig, vises skudd på den femte dagen. Etter at planter dukket opp på jordoverflaten, midt i drivhuset, bør temperaturen senkes til 120 C. I løpet av denne perioden vil det være bedre å overføre boksen til et lysere sted. Etter 2 uker kan plantene dykkes.

Herdede planter tåler temperaturer så lave som -50 C.

Alle frø som tolererte plukkingen godt og begynte å utvikle seg raskt, kan plantes i åpen mark. Forsterkede frøplanter anbefales å bli fôret med humus..

Levkoy omsorg i det åpne feltet

omsorg for levkoy i hagenÅ plante Levkoy og forlate i det åpne feltet er viktige punkter som utviklingen av anlegget avhenger av. Å plante frøplanter i et blomsterbed bør være i forberedte hull.hullforberedelse

Før du plasserer plantene, er det nødvendig å vanne jorda rikelig med vann. Landing bør utelukkende gjøres i slaps. Dette vil gjøre blomstene i stand til raskt å tilpasse seg nye forhold..

søl hullDet er godt å fylle brønnene med jord og kompakt. En avstand på 20 – 25 cm bør følges mellom frøplanter. For lavvoksende varianter er indikatorene innenfor 15 cm.

For at levkoyen skal blomstre hele sommeren uten avbrudd, bør gjentatt såing utføres. Det anbefales å gjøre dette hver 10-15 dag..

Irrigasjon. Dette er en viktig del av planteomsorgen. Det anbefales ikke å vanne blomsten sterkt, men systematisk. Langvarig tørke og overflødig væske kan skade planten. For bedre oksygeninntrengning, bør jorda løsnes med jevne mellomrom. Denne prosedyren bør utføres umiddelbart etter vanning, om kvelden.

Forbereder seg til vinteren. Kultivarer som slutter å blomstre om høsten, bør beskjæres. Det er nødvendig å fjerne skuddene nesten helt, og forlate fra 10 til 15 cm over bakken.

gjødsel for levkoyGjødsel. Dette er et viktig poeng i omsorgen for matthiola. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot fôring i blomstringsperioden. For at levkaen skal blomstre voldsomt, er det nødvendig å tilsette fosfor-kaliumgjødsel under buskene. På våren og høsten – komplekse forberedelser.

Det anbefales ikke å kappe flerårige varianter i det første året av plantelivet..

Skadedyr. Korsblomstloppen bærer den største faren for planter..korsblomstloppe

For å bekjempe et slikt insekt må en svak askeoppløsning brukes. Buskene bør behandles en gang hver fjerde dag til de forsvinner helt. Under behandlingen bør du være forsiktig med at væsken ikke bare kommer på forsiden av bladene, men også på baksiden. Hvis det er mange loppebiller, må du bruke insektmidler for å bekjempe dem..

blacklegMattiola påvirkes også ofte av et svart bein..

Du kan bestemme en slik sykdom ved å analysere tilstanden til stammen. Syke blomster kjennetegnes ved en brun nyanse av den nedre delen av stammen. For å forhindre dette, bør jorden behandles med Hom før planting. Den spesielle sammensetningen vil bidra til å beskytte planter mot infeksjon med denne uhelbredelige sykdommen..

Før du planter levkoyfrø til frøplanter, bør du kjenne de grunnleggende reglene for å utføre denne prosedyren. Når du vet når og hvordan du skal tilberede korn, kan du dyrke vakre og sunne planter som vil glede seg over blomstringen og den utrolige lukten gjennom sommeren..

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta