15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blomstret teppe for sommerhytter – elegante typer Iberis

Iberis arter Selvfølgelig ønsker hver eier av et landsted å skape et rolig tilfluktssted for nytelse og komfort på nettstedet hans. For dette formålet, så godt som mulig, er alle slags Iberis egnet. Anlegget er i stand til å fullstendig forvandle sommerhusområdet på kort tid og dekke tomme plener med et blomsterteppe. På bakgrunn av frodig grønt vises knopper i slike farger:

 • Snøhvit;
 • rosa;
 • skarlagen;
 • syrin;
 • lilla;
 • lilla;
 • meieri;
 • Høyrød.

Hvordan kan du motstå den uberørte skjønnheten til denne nydelige planten? Mange sommerboere har lenge blitt hans fans. Fantastisk flerårig coreopsis på sommerhuset ditt!

delikate blomster Iberis kan selvfølgelig ikke sies å være en eksotisk plante. Imidlertid ser snøhvitt skum eller lilla blomsterkapper utsøkt ut hvor som helst i hagen. Og når blomstringen er over, oppdaterer frodig grønt landskap landskapet før det kalde været begynner..

Planten er mye brukt i folkemusikk og offisiell medisin. Det finnes i noen legemidler for behandling av leddgikt, revmatisme, spiseforstyrrelser og lungesykdommer..

Populære typer Iberis for stilig hagedekorasjon

populære typer IberisIberis tilhører urteaktige planter av kål- eller korsblomstfamilien.. I tillegg til det offisielle navnet, er blomster kjent som:

 • candytuft;
 • stennik;
 • spraglete;
 • paprika.

Hvert av disse navnene gjenspeiler anleggets ytre egenskaper og dets egenskaper. Oversatt til russisk betyr Iberis “spansk”, som minner om opprinnelsen. I vestlige land kalles blomsten “candytuft” til ære for den greske byen Heraklion eller Candia.

I sitt naturlige miljø finnes planten i Lilleasia, i Sør -Europa og på Krim. Den kan sees på bakken av de kaukasiske fjellene, i dalene ved Don -elven og i Ukraina. I dag er rundt 40 arter av Iberis kjent. I tillegg er de alle klassifisert som ettårige eller stauder. Noen av dem er termofile, mens andre er kuldebestandige. Det er både urteaktige varianter og semi-buskprøver..

Iberis er fantastisk egnet for kantplener, blomsterbed, alpine sklier og murverk.

Generell beskrivelse av anlegget

hvite iberis blomsterAvhengig av typen iberis, har de en annen karakter av skuddene. Noen av dem sprer seg langs bakken, mens andre ligner oppreiste busker. Delikate stilker er rikelig dekket med mørkegrønt løvverk av enkel form. Under visse lysforhold kan en blåaktig fargetone sees på bladplatene, som minner om en spredning av sølvstøv. I blomstringsperioden, som er minst ca 8 uker, er planten dekket med mange centimeter blomsterstander i form av en paraply. Det er så vakkert at stedet blir til en frodig dal med utsøkte farger. Over tid bærer Iberis frukt i form av toskallede belger. Hver av dem er fylt med frø som forblir levedyktige i maksimalt 4 år..

Iber er bitter

Iber er bitterPlanten vokser bare opptil 30 cm i høyden. Stenglene er krypende i naturen og dekket med mange mørkegrønne løvverk. Under blomstring er Iberis bitter dekket med blomsterstand som minner om vårhyasint. De består av en gruppe snøhvite kronknopper. Planten brukes til å dekorere blomsterbed og blomsterbed i byen. I snittform kan paprikaen stå i mer enn 8 dager, så blomstene brukes ofte til å dekorere boligkvarter eller kontorer.. Det er flere varianter av denne årlige Iberis:

 1. “Eisberg” – planten ligner en dekorativ lysestake. Vokser opp til 40 cm i høyden. Bladene er store i størrelse med en skallet ramme. Knopper med hvit farge.isfjell variasjon
 2. Keiserinne. Buskens høyde er ca 30 cm. Bladplatene er lansettformede. Skårne kanter.sorter keiserinne

Siden unge skudd av planten ofte blir angrepet av kållus, bør de behandles med insektmidler..

Iberis paraply

Iberis paraplyNår man ser på planten fra siden, blir opprinnelsen umiddelbart klar. Dens nære slektninger – kål eller nep, fanger ofte øynene til gartnere. Men Iberis paraply er ikke en grønnsak, men en blomst. Høyden er fra 15 til 40 cm. Under blomstringen bærer han et utsøkt sjal laget av lyse blomsterstander av følgende nyanser:

 • lilla;
 • karmin;
 • rosa;
 • hvit;
 • lilla;
 • syrin.

På sommerhusets territorium dyrkes den som en årlig avling..

Iberis collage

Iberis collageIberis collage kjennetegnes ved en viltvoksende form av busker som raskt vokser i et blomsterbed. Dens duftende knopper danner umbellate blomsterstander, der det er opptil 30 av dem. Blomstringen begynner på forsommeren og varer i ca 2 måneder. De brukes til rabatki, prefabrikkerte blomsterbed og til dekorering av grenser. Blomsten er fantastisk kombinert med morbærplantasjer, tulipaner, alyssum og phlox. Brukes til landskapsdesign i mer enn tre århundrer.

Iberis Blackberry marengs

Iberis Blackberry marengsI tillegg dyrker gartnere flere typer slike bunndekkende planter. Paraplyen Iberis vist på bildet Blackberry marengs kjennetegnes av lave busker (maksimal høyde ca 30 cm). Til avtalt tid er planten dekket med mange blomsterstander, som minner om en glamorøs paraply. Hver av dem har en diameter på omtrent 5 cm. Særtrekk ved sorten er fargen på knoppene i skyggen av bjørnebærsyltetøy. Jeg vil bare smake!

Iberis granatepleis

Iberis granatepleisPå bildet er paraplyen Iberis Pomegranate Ice, som har en original kontrast av farger. Snøhvite toner kombineres harmonisk med mørke granater av knopper, som utstråler en behagelig aroma. Planten tilhører sterke honningplanter, derfor flyr insekter hele tiden rundt den. Under deres monotone nynne slapper mange sommerboere av og nyter miljøet..

Iberis perleplasseringIberis pearl placer tilhører også denne typen krypende planter. Det kjennetegnes ved sin ekstraordinære motstand mot værforhold. Ikke redd for den første frosten og sommertørken. Den blomstrer med snøhvite knopper, og fyller territoriet med en behagelig hodelig aroma.

Iberis cubic zirkonia

Paraply iberis cubic zirkoniaParaply Iberis cubic zirconia gir fansen store rosa blomsterstand. Du kan beundre dem i 9 uker, fra det tredje tiåret i juni. Virkelig en fantastisk gave fra naturen.

Iberis av Giblartar

Iberis av GiblartarPlanten tilhører eviggrønne prydplanter og vokser opp til 25 cm i høyden. Nord -Afrika og Spania regnes som fødestedet til Giblaris Iberis. Den blomstrer i mange rosa knopper og dekker det grønne teppet helt. Frodig blomst varer i flere måneder, og utstråler en heftig duft for hele blomsterhagen.

For å få Iberis til å føle seg komfortabel, anbefales det å plante den i åpne solrike områder med drenert jord..

kameleon variasjonDen vanligste varianten av Giblartar Iberis er kameleon. Planten fikk navnet sitt på grunn av fargen på knoppene, som ofte endrer tone. I utgangspunktet får ømme syrinblader en melkehvit farge på slutten av syklusen. Det er for denne evnen at blomsten er mye brukt til å dekorere blomsterbed og plener..

Iberis keiserinne

Iberis keiserinneEn elegant årlig plante, som vokser opp til 35 cm i høyden, vil appellere til fans av blomstertepper. Iberis keiserinne har forgrenede, pubescente skudd, samlet i små busker. Om sommeren dukker det opp snøhvite haugete buketter på dem. Gartnere planter planten på frie plenområder, nær kantstein og på solsiden av steinete blomsterbed. Under blomstring er det umulig å se bort fra planten. En slik Iberis (stennik) ser nydelig ut på bakgrunn av stunted stauder. I tillegg beholder den friskhet i lang tid når den kuttes for å dekorere rom..

Det er tilrådelig å dyrke planten i åpne områder og vanne den moderat. For å oppnå ny blomstring, bør du beskjære falmede knopper.

Iberis rosa drøm

Iberis rosa drømFans av grøntområder og blomster bruker ofte et sjarmerende tillegg til sommerhytter – Iberis Pink Dream. Uansett vær, enten det er sol eller overskyet, pryder dens tette buketter plener eller forhager i sommerhytter. For at blomstringen ikke skal stoppe, plantes planten flere ganger..blomstrer to ganger i sesongen Først i april, deretter på forsommeren og september. Dermed vil et rosa teppe, 35 cm høyt, bestående av mange duftende knopper, alltid være for våre føtter..

Iberis flerårig

Iberis flerårigGanske ofte kan en upretensiøs prydplante sees på plener i byparker. Dette er en flerårig Iberis, som ofte kalles en eviggrønn plante, fordi den har løvverk året rundt. Det er en busk opp til en halv meter høy, dekorert med mange langstrakte læraktige blader. På toppen av blomstringen er planten dekket med knopper av en sølvaktig eller melkehvit farge. De samles i blomsterstander av paraplykarakter, der det er opptil 40 av dem. Det var i denne perioden at den hvite Iberis ligner en sky som faller ned på frodig hagegrønt. Er det noe lignende til dette synet? Definitivt ikke.

En voksen flerårig busk anbefales ikke å transplanteres til et nytt sted, da den kan dø. Årsaken er det unike rotsystemet.

Iberis snøteppeSnøteppet vist på bildet er preget av en overflod av miniatyrknopper. Planten vokser bare opptil 20 cm. Under frodig blomstring virker det som om greenene er dekket av snø, som ikke smelter under solens lyse stråler. Denne flerårige avlingen brukes til å dekorere tomme områder i hagetomter samt gressplen..

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta