15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi inviterer deg til blomstergalaksen for å bli kjent med Iberis

frodig blomstring av Iberis i hagen Hva slags ville jorden hatt hvis det ikke hadde vært for en rekke planter? Heldigvis er vi omgitt av en hel galakse med blomster, og inngangen til den er gjennom Iberis, hvis foto er beundringsverdig.

Så snart de varme vårstrålene varmet jorden, dukker det opp grønne blader av Iberis. Hvordan blomsterelskere gleder seg over disse eviggrønne buskene som stikker ut under snøen. De, som de første budbringerne om jordens gjenfødelse, minner om sommeren som nærmer seg. Evergreen Iberis, hvis bilde er presentert nedenfor, er som et besøkskort til vårblomsters verden.

Det første bekjentskapet med den staselige blomsten

gjest fra Sør -Europa Iberis ble først oppdaget i det enorme Sør -Europa og bakkene til Middelhavsfjellene. Spesielt mye av det vokser i Spania, i form av frodige kratt på en meter bred. På bildet av Iberis -blomster kan du se strukturen til de opprinnelige knoppene.

Små kopper av planten, 1,5 cm i størrelse, samles i grasiøse kurver. I en blomsterstand er det opptil 40 stykker. Under blomstringen, som begynner i slutten av april, dekker de de grønne bladene helt og kler busken i et delikat sjal. Denne skjønnheten varer i en hel måned. Iberis blomster er hvite, rosa, skarlagen og syrin. Noen ganger finnes lilla knopper.

Iberis i naturenI sitt naturlige miljø finnes Iberis både som enårig plante og en flerårig plante. Årlige varianter forgrener seg godt i den varme årstiden. Noen hageblomstelskere kaller det en sjablong. For å dyrke det er det nok å så frø i en godt oppvarmet jord om våren. Etter 10 dager vil unge skudd dukke opp, som bør tynnes ut. Når busken blekner, må knoppene kuttes slik at nye dukker opp, og planten får styrke. På dette bildet kan Iberis sees i all sin prakt.

For å beundre blomsterbukettene til en årlig Iberis i august, bør du plante den i midten av mai. Ifølge botanikernes observasjoner blomstrer årlige plantevarianter mye lenger enn flerårig.

Flerårig Iberis har en original struktur av blomsterstander. De delikate kronbladene på en knopp er av forskjellige lengder. Dette får buketter til å virke mer praktfulle og staselige..

Vanligvis blomstrer flerårige Iberiser i det andre året etter planting. De er frostbestandige, slik at de komfortabelt kan tåle kalde vintre..

For å lykkes med å avle disse flerårige eviggrønne må flere faktorer vurderes. Iberiserer kjærligheten:

 • steinete steder;
 • sandjord;
 • åpent område;
 • mye lys.

Planter brukes spesielt ofte til å dekorere dekorative lysbilder eller kombinerte blomsterbed med steiner. Hovedbetingelsen er å beholde formen på busken..

I naturen er det forskjellige varianter av Iberis, ett års avl og flerårig. En nærmere titt på noen av alternativene vil hjelpe deg med å stupe inn i skjønnhetsblomstergalaksen.

Populære varianter av årlige hageskjønnheter

For å skape en oase av skjønnhet i landet, bruker gartnere forskjellige typer årlige Iberis. Den frodige blomstringen av en slik busk tiltrekker seg øynene til gjester og forbipasserende. Det skjer:

 • hvit;
 • rosa;
 • rød;
 • syrin;
 • lilla.

De mest kjente varianter av årlige Iberis er bitter og paraply.

Iber er bitter

Iber er bitterBusken til denne planten vokser opp til 30 cm. Forgreningsstengler er dekket med en delikat hvit dun. Årlige blader er omvendt lansettformede. Skårne kanter.

Bitter Iberis blomstrer på slutten av våren eller forsommeren. Blomsterstanden er hvit. Noen ganger finnes også lilla prøver. Formen på blomsterkransene ligner en hyasint, noe som gir planten en viss sjarm..

Iberis er ideell for å dekorere interiøret. Når den er kuttet, beholder den sitt opprinnelige utseende i omtrent 10 dager..

Gartnere noterer andre varianter av Iberis bitter.

Det majestetiske “isfjellet”

Iberis IcebergPlanten av denne arten vokser opp til 40 cm. Slike busker har store ujevne blader og luksuriøse lange kranser av knopper. I perioden med frodig blomstring, omtrent 70 dager, ligner hvit Iberis en luftsky som har lagt seg i hagen. Blomstringene ligner veldig på store hyasinter, noe som er beundringsverdig.

Hyasintkultivar “keiserinne”

Iberis keiserinneIberisbusken av denne hyasint -sorten er som et lysestake. Bladene er store, lansettformede. Kantene er hakkete. Knoppene ligner hyacintblomstrer. Farge – hvit.

Iberis paraply

Buskene til paraplyen årlig kan være lave – opptil 15 cm og høye – omtrent 40 cm. Blomsterstandene samles i originale paraplyer i følgende farger:

 • lilla;
 • hvit;
 • lilla;
 • rosa;
 • rød;
 • krem.

Knoppbørstene er ganske tette, derfor dekker de alle greenene helt under den voldsomme blomstringen.

Slående med sin sjarm Iberis rosa varianter Pink Dream.Iberis rosa varianter Pink Dream

En kort busk med mørkegrønne blader, under blomstring, er dekket med et stort antall knallrosa knopper. Planten tåler lette frost, så den pynter sommerhuset over lang tid.

En utrolig vakker variant som kan dekorere alle områder – Iberis Sweet Candy.

Iberis Sweet CandyTett forgrenet busk, dekket med duftende kranser av blomsterstander i forskjellige nyanser.

Luksuriøse varianter av flerårige hagedekorasjoner

Mange dyrkere foretrekker flerårige varianter av Iberis. Fordelen deres er at de ikke trenger å bli plantet hvert år. Busker holder fantastisk russiske vintre og blomstrer årlig i forstadsområder.

Blant de mest populære variantene av denne flerårige, er det verdt å merke seg følgende alternativer:

 • Gibraltarianer;
 • Krim;
 • snøfnugg.

Hver av dem har sin egen sjarm.

Iberis fra Gibraltar

Iberis fra GibraltarDenne luksuriøse busken, hvis hjemland er Spania og Nord -Afrika, vokser opp til 25 cm. Iberis av Gibraltar blomstrer om våren med små rosa eller lilla blomsterstand. Har avlange blader på slanke forgrenede skudd.

Elsker solrike steder og godt drenert jord. Planter brukes til å dekorere steinete plener i bakgården.

Iberis Gibraltar kameleonOfte i sommerhusene finner du Iberis, den gibraltariske kameleonen. Denne busken har mørkegrønne blader og velduftende blomster..

Fargen på blomsterstandene går jevnt fra lilla til hvitt. Passer til å dekorere steinete landskap i sommerhytter. Ser bra ut i potter eller beholdere.

Krim -Iberis

Krim -IberisNavnet på planten snakker om sitt hjemland. Iberis Krim vokser opp til 10 cm i høyden. Bladene er brungrønne. Lilla knopper med hvite kronblad.

Den brukes til å dekorere grensene til hagestier. Kan også dyrkes på balkongen.

Iberis snøfnugg

iberis snøfnuggPlanten vokser i pene busker. Iberis snøfnugg blomstrer med hvite delikate blomsterstander som ligner snøkapsler på eviggrønne.

Lavtette busker vokser opp til 30 cm. Paraplyblomstrer med hvit farge. Planter brukes til hageanlegg av hagestier. De vokser godt nær kantstein og steinete dekorative smug. En lignende variant av Iberis snøfall tolererer komfortabelt vinterkulden uten ekstra ly.Iberis snøfall

Etter å ha vurdert forskjellige typer Iberis, kan du se at planten generelt er upretensiøs for sitt habitat. Derfor avler gartnere det frimodig i landlige hytter eller personlige tomter. Noen klarer å dyrke Iberis på balkongen. Omgitt av slike søte busker blir det morsommere å leve.

Iberis arter video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta