15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De viktigste typene og varianter av primrose: beskrivelse, funksjoner

typer og varianter av primulaer for sommerhytter Arten og varianter av primrose forbløffer med sin variasjon og nyanser av knopper. Dette er unike blomster som blomstrer tidlig på våren, og tar med seg tilnærmingen til varme og solfylte dager, glede seg over de lyse fargene. For tiden jobber forskere aktivt med å avle flere og flere nye varianter, hvorav mer enn 500 er kjent. Primula kan dyrkes ikke bare i en personlig tomt, men også i en leilighet, hvor den kan danne blomster i et helt år . Hva kan ikke annet enn å glede husmødre.

Typer og varianter av pulverformige primulaer

pulverformige primulaer Mealy primroser inkluderer omtrent 90 arter. Deres karakteristiske trekk er tilstedeværelsen av et belegg i form av hvitt støv. Vanligvis er blomstene lilla, hvite, gule og syrin, der kelken stikker ut av kronbladene..

For at et blomsterbed med primula skal blomstre hvert år, må du med jevne mellomrom plante blomster..

De vanligste typene er:

  1. Sibirsk primula. Denne plantetypen vokser på steppemarker og skoger. Den når 27 cm i høyden, primroseblader avtar raskt til bunnen. Blomstene er farget dyprosa. Flere knopper danner en paraplyformet blomsterstand. Blomstringen skjer på forsommeren og varer i omtrent tre uker. Planten formerer seg med frø. Med riktig omsorg lever den sibiriske arten i flere år..Sibirsk primula
  2. Skotsk primula. Det er også en melet primrose som finnes på alpinske lysbilder. Anlegget utvikler seg godt ved lav luftfuktighet. Det er bedre å mate blomsten med mineralgjødsel, periodisk legge dem til jorden.Skotsk primula

Seksjon OREOPHLOMIS

primrose rosaDenne gruppen inkluderer flerårige primulaer. Blomster av slike planter vokser små eller mellomstore. Du kan se dem som regel tidlig på våren. Knoppene er rosa med en gul skjær. Glatte takkete blader.

Den rosa primrose tilhører også denne delen. Peduncles i denne arten når en lengde på 13-15 cm. Knoppene vises i mai, og bladene begynner å sette seg først etter at alle blomstene har blomstret. Oftest kan den bli funnet på sumpete jordarter, reproduksjon utføres av frø eller ved å dele busken.

Auricula -seksjon

primrose auricleDenne delen inneholder mer enn 20 arter. Hovedhabitatet er landene i Europa. Som regel er dette lave busker, som kaster ut lilla, syrinblomster med en gul eller hvit kjerne..

Følgende varianter finnes ofte:

  1. Pubescent primrose. Det er en sort avledet fra auricular primrose og kan ha hvilken som helst blomsterskygge. Den inkluderer også engelske primroser (hvit midten, striper som kommer ut av midten, det er en pulverformig blomst), belgiske primroser (tofargede og ensfargede knopper uten blomstring), samt frotté.Pubescent primrose
  2. Primula øre. Denne planten er motstandsdyktig mot kaldt vær, trives i skygge og sol, og utvikler seg raskt i fruktbar fuktig jord. Det er veldig viktig for planten å få i seg nok kalsium. I det naturlige miljøet finnes det i England. Bladene på planten har tenner, blomstene er ofte gule, men det er andre nyanser..primrose øre

Cortex primroseseksjon

primrose blomstrerDenne delen inneholder mer enn 20 arter. Plantens blomster har form av en trakt, de har ikke en melaktig blomstring, bladene har petioles. Hvis jorden er fruktbar, vokser primrose like godt både i solen og i et skyggefullt område..

Primula cortex

kortikal primroseDenne arten er mest vanlig i hele Eurasia. Et særtrekk er det horisontale korte rhizomet. Bladene har denticles, vokser på tynne petioles. Blomstene vokser fra paraplyformede blomsterstander. Hver har flere lilla-røde knopper. Blomstene er preget av et dypt spor i midten. Diameteren er 1,5 cm. Knoppene blomstrer vanligvis på slutten av våren eller forsommeren..

Siebold primula

Siebold primulaDisse blomstene vokser nedover, oppover eller sidelengs. De har en spesiell farge og knoppform. Når de er løse, kan de være rosa, lavendel, mørk rød, hvit eller lilla..

Noen Siebold primroseblomster er tofargede: innsiden og utsiden er skyggen annerledes.

Primrose avvist

Primrose avvistHøyden på denne flerårige blomsten når 35-40 cm. Primrose vokser godt på kort tid på grunn av et godt utviklet rotsystem. Bladene når 8-10 cm i lengde, har form av en ellipse, basen er utstyrt med en svak kjerne. Blomster er plassert på tynne og lavslakte stilker.

Del av dentate primroses

primrose tannetDette inkluderer de typer primulaer der blomstene danner en stor blomsterstand. Den mest populære representanten er den tannede primrose. I naturen kan den sees i Kina. Planten har også en hvit blomst. Bladene er lyse i fargen. Blomster vises på lange stammer som når 22-24 cm. Lilla, hvite, lilla knopper blomstrer i april. Blomstringen varer litt over en måned. De tåler kulde godt, formerer seg med frø. Vokse like godt i solen og i skyggen.

Muscarioides -seksjonen

primrose muscarioidesDette inkluderer nesten 20 arter av primulaer, hvis blomsterstand ligner skarpe sylindere i form. Disse varianter er vanlige i Asia. Om vinteren må planten dekkes, og i vekstsesongen bør den vannes ofte og mye..

Primrose viala

primrose vialaDenne planten er flerårig, ganske høy (når en halv meter i høyden). Blomstringene ligner spikelets, blomstene kjennetegnes av en rosa-lilla nyanse. Bladene er lyse grønne, litt rynkete. Viala primrose blomstrer midt på sommeren. Denne prosessen fortsetter i litt over en måned. Føles best i løs, fuktig, fruktbar jord i solen eller delvis skygge. Om vinteren må planten dekkes godt..

Candelabra primroseseksjon

kandelaber primroserDenne gruppen inkluderer rundt 30 arter. Slike planter kjennetegnes ved lange stengler som vises i sommermånedene. For at buskene raskt kan spire om våren og glede dem med blomstring så tidlig som mulig, må de dekkes med en spesiell agrofibre for vinteren. Hvordan primroser ser ut fra kandelaberdelen kan sees på bildet.

I solen kan primusblomster miste skyggen..

De mest populære variantene av denne gruppen:

  1. Japansk primula. Hjemmet til denne blomsten er Japans territorium. Den kan også bli funnet på Kuriløyene. Sammenlignet med andre varianter har den japanske primrose en peduncle på omtrent 50 cm høye. Knoppene er ordnet i trinn. Når de er løse, kan de få en bringebær- eller snøhvit nyanse. En slik primrose utvikler seg godt på fruktbar jord i delvis skygge..Japansk primula
  2. Pulverisert primrose. Denne typen er den mest dekorative blant kandelaberseksjonen. I naturen vokser blomsten i de sumpete områdene i Kina. Denne arten skiller seg fra andre i en hvit blomst som dekker hele stammen. Også en liten mengde kan observeres på bladene..Pulverisert primrose

Også inkludert i denne delen er primrose -remskiven. Dette er en toårig, som med riktig omsorg kan være en flerårig. Blomstene til denne primrose er oransje i fargen med en gulaktig fargetone. Alle er samlet i store blomsterstander på en blomst på rundt 50 cm. Du kan se blomstringen fra juni til juli.

Andre typer primulaer

Florinda primulaDen mest populære blant primula er Florinda primrose. Dette er en av de største blomstene. Peduncles når over en meter i høyden. På toppen er det fallende paraplyer. De er laget av en rekke knopper som er klokkeformede. De får ofte en gulaktig oransje nyanse. I naturen vokser en slik primrose nær vannmasser. Dette skyldes det faktum at blomsten er veldig glad i fuktighet. Derfor, for å dyrke en primrose hjemme, må du observere rikelig vanning og høy luftfuktighet..

Primrose rubra

Primrose rubraRubra primrose er ikke mindre populær. Det kalles ofte fintannet. Planten kjennetegnes ved en ekstraordinær form av blomsterstander. I denne primrose er de sfæriske. Knoppene er små. Når de åpnes, kan de være burgunder, hvite, røde. Blomsterstandene er plassert på en peduncle av en lysegrønn nyanse. I utgangspunktet overstiger den ikke 3 centimeter, men ved midten av blomstringen når den allerede 25 cm.

Pallas primula

Pallas primulaPallas primrose er en middels blomstrende sort. Knoppene blomstrer i begynnelsen av mai. Blomstringsperioden er omtrent en måned. Ofte er blomstene gule. Som andre arter samles de i blomsterstander. Løvfellende plater ligger i nærheten av rotsystemet. I naturen vokser pallas primrose opp til 30 centimeter høy.

Sikkim primula

Sikkim primulaMerkelig er også Sikkim primrose. Denne arten kjennetegnes ved å henge beige eller lysegule blomster. Pedunkelen er ikke høy. I en voksen plante når den 15 cm. Bladene er små. Lengden overstiger ikke 2 cm. Alle er lansettformede og rikelig dekket med en pulverformig blomst på toppen. Ofte er platene litt hovne nær basen. Busker foretrekker å vokse bare i fuktig jord.

Skandinavisk primula

Skandinavisk primulaDen skandinaviske primrose har yndefulle former. Planten når maksimalt 30 cm. Bladene på en slik primrose når 9 cm i lengde. Skiller seg ut i enkle blomster, som kan få en rødlig rosa, lilla nyanse. Knoppene er små. De samles i blomsterstander som ligner en paraply. Hver av dem kan ha opptil 12 knopper.

Florinda primula

Florinda primulaDen kraftigste planten er Florinda primrose. Hennes hjemland er Tibet. En blomst vil bli opptil 1,2 meter høy. Buskens bredde overstiger ikke 90 cm. Bladene til denne arten er ganske lange. Størrelsen når 45 cm. Blomstene er rørformede hvite, rosa eller krem.

Hvis du vil at blomsterbedet ditt skal leke med forskjellige farger gjennom sommeren, så er primula det du trenger. Ved å velge de riktige variantene vil du sikkert oppnå ønsket resultat..

Hvilke varianter av primrose å plante – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta