15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner i Iberis: foto, planting og omsorg i hagen

snøhvit Iberis på stedet Mange sommerboere er populære med en vakker, med en behagelig aroma, Iberis -blomst, planting og omsorg for et bilde som har mange interessante aspekter. Den er upretensiøs i avl, lett å ta vare på, blomstrer gjennom sommeren. De brukes til å dekorere alpinske sklier og murverk, blomsterbed, plener og hagestier. Iberis er egnet for dyrking i containere, landskapsarbeidsterrasser, loggier og til og med for å dekorere en bryllupsbukett.

Beskrivelse av blomsten

Spansk Iberis Iberis er innfødt i Spania og er en semi-busk plante med frodige kratt. Forgrenede skudd kan vokse både i høyden (opptil 30 cm) og spre seg langs bakken. Busken har avlange mørkegrønne blader og blomsterstander-kurver som inneholder rundt 40 knopper.

Iberis blomstrer voldsomt og ledsages av en sterk aroma. De første blomstene åpner i mai eller august, blomstringen varer to måneder. På grunn av de mange blomsterstandene er ikke bladmassen synlig i blomsten, og selve planten blir ofte sammenlignet med skyer. Fargen på knoppene er i forskjellige nyanser, men de vanligste er hvite, rosa, lilla, lilla kronblad. På bildet er et blomsterbed av Iberis -blomster i full ære.

Iberis er en god honningplante. Etter blomstring utvikler den små belger med et stort antall små frø inni..

Voksende og plantende Iberis

Planteavl kan utføres på tre måter..

Seminal

vokser iberis av frøIberisfrø blir sådd direkte i åpen bakke etter at frosten stopper til en dybde på 10 mm. De første skuddene vises etter 2 uker. Tette skudd må tynnes ut, og la det være 15 cm mellom skuddene.

For at en plante skal blomstre hele sommeren, må du vite når du skal plante Iberis. Dyrking fra frø av forskjellige varianter kan utføres i to trinn med et intervall på 3 uker.

Vegetativ

Denne metoden brukes til å skaffe frøplanter i begynnelsen av mai. Iberisfrø plantes i en beholder med løs jord i slutten av mars. De er spredt over overflaten og drysset med elvesand. For å oppnå drivhusforhold er beholderen dekket med glass og plassert et lyst og varmt sted. Vanning av frøene gjøres etter behov med en sprøyte. De første skuddene vises etter 10 dager.

For Iberis er transplantasjon ødeleggende, derfor må frøplanter plantes i et blomsterbed så nøye som mulig og sammen med en jordklump. Plantehullet skal være dypt slik at roten til spiren sitter fritt i den..

Stiklinger

Iberis busk fra stiklingerDenne metoden utføres om høsten. Stiklinger kuttes i 12 cm biter og plantes i potter fylt med jord. Drivhusforhold skapes for fremtidige frøplanter. Iberis -planting i åpen mark og omsorg vil bli utført våren neste år.

Det er nødvendig å plante planten i lammende eller steinete jord, som ikke tillater fuktighet å stagnere. For planting bør du velge et område som er godt opplyst av solen..

Iberis bryr seg

blomstre med riktig omsorgAlle varianter av Iberis er upretensiøse og krever ikke spesiell omsorg. Men likevel er det verdt å følge noen regler:

  • det er nødvendig å vanne planten i moderate mengder og bare i tørt vær;
  • det er lov å mate Iberis to ganger i løpet av hele sommeren med mineralgjødsel: første gang på tidspunktet for spiring, den andre – i spirende periode;
  • fjern visne blomster og knopper etter blomstring, kutt av stilkene når busken vokser skal være en tredjedel av lengden;
  • plassen rundt blomsten bør rengjøres regelmessig for ugress, så blir blomsterbedet med Iberis på bildet godt preparert og vakkert.

Iberis er utsatt for selvsåing, så ung vekst vil dukke opp nær buskene etter blomstring. Den må fjernes eller kan brukes som frøplanter.

Flerårig Iberis

Iberis rundt rekreasjonsområdetI tillegg til ettårige planter er det flerårige Iberis -varianter. Vokst av frø, den første sommeren er den begrenset til beskjedne blomsterstander. Planten gir full farge og rik aroma bare i det andre året. Flerårige varianter av Iberis er frostbestandige og tilpasser seg godt til fjellrike forhold. Men det er bedre å lære om kuldebestandigheten til hver spesifikke variant fra instruksjonene.

For at den staude Iberis skal ha et godt preparert utseende på blomsterbedet og på bildet hele sommeren, er det nødvendig å kutte av de falmede stilkene fra blomsten. Når planten når fem år, må Iberis -buskene plantes, ellers blir blomsterstandene små, og planten mister sitt dekorative utseende.

ung Iberis -buskEt trekk ved frostresistente varianter av Iberis er dens forgrenede stilker. De kryper langs bakken og fletter seg inn i hverandre og skaper en luftpute. Ved å holde varmen og ikke tørke jorden, garanterer den en god overvintring i fravær av snø. Men for større sikkerhet er det bedre å dekke busken for vinteren med barskinngrangrener og helle fallne blader på jordoverflaten. Å plante og ta vare på et Iberis flerårig bilde er det samme som en årlig plante.

Voksende Iberis fra frø – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta