15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blomstrende hage i armene på eviggrønne Iberis

Iberis eviggrønn i hagen Hver person hele livet er tiltrukket av den uberørte naturen. Du kan lage den i din personlige tomt hvis du planter eviggrønne Iberis. Siden dyrking av disse blomstene ikke krever mye innsats, vil hagen på kort tid bli kledd i et tykt blomstrende teppe. En behagelig aroma og flotte blomster vil glede gartnere fra tidlig på våren til begynnelsen av en lun sommer. Hvem vil ikke besøke et slikt paradis? Det er klart at alle.

Andre navn for eviggrønne Iberis er stennik, gylden blomst eller brokete. Den kommer i form av både en årlig urteaktig plante og en flerårig underdimensjonert busk. Planten ble opprinnelig sett i Spania, som i gammel tid ble kalt Iberia. Delikate blomster vokste på bakken av de majestetiske iberiske fjellene. Utad lignet koloniene i Iberis lette, myke skyer. I dag er mer enn 3 dusin plantearter kjent..

Sett pris på skjønnheten til en utenlandsk blomst

mild sky av iberis Nesten alle typer stennik er forkrøplede planter som grasiøst sprer seg langs bakken. Takket være dette, med sin hjelp, skapes originale hagelandskap. Iberis eviggrønne føles flott blant steinene på de alpine åsene. Når blomster blomstrer tidlig på våren mot bakgrunnen av mørkegrønne blader, er det ingen grense for beundring..

Planten er verdsatt for sin ytre skjønnhet og uovertruffen aroma. Dette faktum bør vurderes for de som er allergiske mot lukt..

En forkrøplet busk av Iberis vokser opp til en halv meter. Den har mange tette grener, som er trelignende i bunnen av busken, og øm og fleksibel på toppen. Små, mørkegrønne blader ligger nær hverandre, og skaper et solid hode. Skudd vokser vanligvis vertikalt oppover og sprer seg i naturen. Et bilde av eviggrønne Iberis vil hjelpe til med å vurdere all sin sjarm.Iberis på et alpinsklie

Typer av denne planten kjent i dag er:

  1. Bitter. Det er en lavvoksende versjon på opptil 30 cm. Blomstene er hvite med en delikat lilla fargetone.Iber er bitter
  2. Paraply. Ettårig plante, opptil 40 cm høy. Tette blomsterstander av rosa eller lilla nyanse. De har en sterk aroma.Iberis paraply
  3. Gibraltar. Flerårig busk. Har blomsterblomstrer av syrisk farge.Iberis fra Gibraltar

Generelt kan vi si at Iberis er en original, luftig plante med en uvanlig strøm av blomsterstand..

Iberis eviggrønne dyrkingsmetoder

plante Iberis eviggrønne frøplanterFor å avle Iberis i hagen er det ikke nødvendig med gode ferdigheter. Siden planten er upretensiøs, kan den plantes i ethvert solrikt område av hagen. Planten er egnet for jord av følgende typer:

  • sandaktig ler;
  • steinete;
  • drenert.

Det brukes ofte til utforming av steinhager. Et bilde av å plante Iberis eviggrønne og ta vare på det, gir planteelskere en ide om hvordan de gjør det riktig.

Iberis frøplanteDet er slike planteformeringsmetoder:

  • så frø;
  • deling av busker;
  • ved hjelp av stiklinger.

Før du begynner å avle Iberis, bør du bestemme hvilken metode som er best å bruke.

Å så årlige blomster er lurt når jorden varmes godt opp. På dette tidspunktet dyppes frøene i forberedte hull. For å øke blomstringsperioden til Iberis kan prosessen gjentas. Frøplanter dukker opp om 1-2 uker.

Reproduksjon ved hjelp av stiklinger begynner etter at planten har falmet. For dette velges sterke skudd, stiklinger på opptil 7 cm kuttes fra dem og plantes i separate potter. De plasseres på et lyst sted og vannes. Over tid slår stiklingene rot. Om høsten plantes de i sengene..

For at stiklingene skal slå rot raskt, bør en spesiell jord brukes. Det inkluderer jord, sand og torv.

Iberis kan også formeres ved å kutte busken forsiktig i små fraksjoner. Denne metoden er akseptabel for høstperioden. Buskene blir ikke vannet, siden det er nok nedbør på denne tiden av året..

Det anbefales å gjødsle flerårige arter av Iberis eviggrønne regelmessig for å beskytte den mot sykdommer. I tillegg vil den produsere mer saftige blomster. Og bakgården vil bli en blomsteroase av glede.

Kjennskap til Iberis – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta