15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende asters i det åpne feltet fra frø

flerårig hage asters Årlig hage og flerårige asters er noen av de mest populære blomstene i hagen vår. Hvordan dyrke asters riktig fra frø, når man skal plante frøplanter, og er det mulig å få blomstrende planter etter såing direkte i bakken?

Mange typer og varianter av asters tiltrekker blomsteroppdrettere med sin prakt og mangfold av former, en utrolig palett av farger og ekstremt enkel landbruksteknologi. Kræsne planter, selv med minimal omhu, blomstrer villig, men før dette skjer må asters dyrkes.

Hvordan plante asters med frø? Når det er bedre å begynne å så hjemme, slik at plantene er store og sterke når de overføres til åpen mark.?

Såingstidspunkt og forberedelse av asterfrø til planting

asterfrø Asters blomstringstid avhenger av arten eller sorten. Årlige planter er dekket med knopper 90–120 dager etter såing, og stauder blomstrer bare neste år. Derfor plantes de oftere i blomsterbed med frøplanter, etter at unge asters vokser fra frø hjemme..

Siden asterfrø mister spiringen etter 2-3 år, bør fersk, helst fjorårsmateriale brukes til såing.

Frø fra verifiserte selskaper er klare til planting etter åpning av pakken. En annen sak er frøene som er samlet fra blomstene du liker eller kjøpt fra hendene. Sporer av skadelige sopp kan forbli på overflaten, så frøet må, etter instruksjonene, etses med et soppdrepende middel.

Når skal jeg plante asterfrø for dyrking av frøplanter? Unge planter overføres til blomsterbedet når vårfrosten har passert, og jorda varmes opp til minst +15 ° C. I midtbanen skjer dette ikke før i midten av mai. 3-4 uker før denne tiden, det vil si i første halvdel av april, begynner de å så.

Jord for å dyrke asters fra frø hjemme

å så asters inn i cellerAsters er upretensiøse, de spirer godt og vokser i jord med forskjellig sammensetning, det viktigste er at den er moderat næringsrik, nødvendigvis løs og lett. For såing kan du ta et ferdig universal- eller blomstersubstrat, og deretter legge litt vasket elvesand og en løsende, fuktighetsbevarende perlit til den..

For å beskytte frøplanter, bør jordblandingen varmes godt opp i ovnen, for eksempel i et stekehylse, eller steriliseres på en annen tilgjengelig måte. Som en siste utvei kan du rikelig mette jorden med en mettet løsning av kaliumpermanganat.

Hvis det er hagejord og torvjord for hånden, kan et underlag egnet for å plante asters med frø lages uavhengig av hverandre ved å legge en del av sanden og en halv porsjon perlitt eller vermikulitt til to deler av jorden.

Såing av asterfrø til frøplanter

frøplanter av asterfrøFrøene til asters er ganske store, men lette, og plantene som kommer fra dem, er utsatt for putrefaktive og soppinfeksjoner. Derfor, ved såing, blir frøene spredt over et forhåndsfuktet underlag, men de blir ikke begravet, men forsiktig, med et lag på opptil 8 mm, dryss med tørt kalsinert sand. Det er ikke nødvendig å vanne innholdet i beholderen..

I lyset, i varmen, ved en temperatur på 15–20 ° C og høy luftfuktighet, våkner frøene raskt, hovner opp og klekkes. De første skuddene kan sees på mindre enn en uke..

Denne perioden er den viktigste og mest ansvarlige. Asters reagerer på temperaturfall, overdreven vanning og andre endringer i vekstforhold med råte. Hvis et “svart bein” sees på frøplantene, fjernes slike planter forsiktig og ødelegges sammen med en rotkule av jord. Resten av plantene må behandles med et soppdrepende middel.

du kan plante astersNår et par ekte blader vises på asters, dykkes de, overføres til separate kopper eller en vanlig beholder, men plantes i større avstand fra hverandre. Det er praktisk å bruke torvceller der:

  • det er ingen risiko for flom av planter, og reduserer dermed risikoen for fusariumsykdom;
  • når det transplanteres i bakken, lider ikke rotsystemet, plantene blir ikke syke og begynner umiddelbart å vokse.

Det er nyttig å legge til en kompleks gjødsel til underlaget for unge planter, som ikke bare inneholder nitrogen, fosfor og kalium, men også sporstoffer.

aster etter plukkingEtter plukking utsettes plantene for et lyst sted beskyttet mot trekk og direkte sollys. Planter akklimatiserer seg innen 7-10 dager. Når 4-5 sanne blader åpner seg på dem, er det på tide å begynne å herde, og øke tiden du bruker utendørs hver dag. Med etableringen av varmt vær kan asters dyrket fra frø hjemme plantes i hagen.

Så asters med frø i åpen mark

frøplanter av asters i det åpne feltetHvis plantene kan dø ved lave temperaturer under null, tåler de modne asterfrøene perfekt vinterfrost og gir minnelige skudd om våren. Denne egenskapen til kulturen brukes av blomsteroppdrettere som ikke vil bry seg med spiring og såing hjemme. Frø blir sådd direkte i bakken på stedet for deres fremtidige vekst og blomstring.

Hvordan dyrke asters fra frø på denne måten? Det er to alternativer å velge mellom:

  • så på senhøsten, når det allerede er ganske kaldt, og det er ingen risiko for uønskede skudd;
  • tidlig på våren på snø eller bare tint bakken, under en film eller et dekkmateriale.

Frø plantet om høsten gjennomgår naturlig stratifisering, så plantene deres er som regel sterkere, mer vennlige og lider mindre av foranderlig vårvær og sykdommer..

Når skal jeg plante asterfrø utendørs? På høsten utføres såing fra midten av oktober og, hvis været tillater det, til slutten av november. Om våren kan du så selv i snøen på bakken forberedt fra høst til midten av april. I dette tilfellet er de plantede områdene dekket. Den andre termen for vårplanting av asters med frø begynner i mai, da varme og ekstra beskyttelse ikke lenger er nødvendig..

For at avlingene ikke skal bli for tykke og spirene svekkes, forsegles frøene:

  • på godt fuktet jord;
  • i spor 1–1,5 cm dype;
  • i en og en halv centimeters avstand.

asters vokser i det åpne feltetToppavlinger er drysset med torv-humusblanding. Hvis dekning er nødvendig for avlinger, fjernes det så snart masseskudd vises på stedet. På dannelsesstadiet av et ekte blad tynnes plantene ut. Overskuddet skal ikke kastes, asters vokst fra frø i det åpne feltet slår godt rot hvis du flytter dem til et annet sted.

Interessant om asters og reglene for dyrking av dem – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta