15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sentrale regler for omsorg for aquilegia

aquilegia blomstrer Aquilegia tilhører planter av familien buttercup. Den kan vokse på ett sted i flere år uten å miste sine dekorative egenskaper. Det er mye brukt i landskapsdesign når du lager blomstrende komposisjoner. For at aquilegia skal vokse godt og glede seg over blomstringen, må du følge de enkle plantingsreglene og påfølgende omsorg..

Reproduksjonsteknikker

frøplanter av aquilegia Det er ikke vanskelig å avle aquilegia på nettstedet ditt. Den gjengir seg på en av følgende måter:

 1. Frø. Etter slutten av blomstringen dannes frøkapsler på planten. Innholdet er tørket og lagdelt ved en temperatur på +5 grader. Når du dyrker aquilegia fra frø, er det viktig når du skal plante dem. Det er best å gjøre dette tidlig på våren direkte i bakken. Hvis det er hyppig frost i ditt område, er det bedre å ty til frøplanteringsmetoden. For å få tidlige skudd kan du plante aquilegia før vinteren.aquilegia frø
 2. Ved å dele busken. Aquilegia -rotsystemet er skjørt og lett skadet. Derfor utføres buskens deling bare i unntakstilfeller. Denne metoden kan bare formeres av planter som har nådd tre års alder. Grav opp rotsystemet tidlig på våren eller sent på høsten. Etter det vaskes røttene med vann og alle skuddene kuttes av. Rotsystemet kuttes i to slik at sunne knopper forblir på begge sider. Skjæresteder må drysses med finmalt trekull. Slike frøplanter vil slå rot lenge og vanskelig..Du kan forplante aquilegia ved å dele busken
 3. Stiklinger. Det er nødvendig å høste stiklinger tidlig på våren før knoppene begynner å blomstre. Det anbefales at kuttstedene behandles med en rotdannelsesstimulator og plantes i potter fylt med jord. Det vil ta omtrent tre uker før rooting..

Den enkleste og raskeste måten er å multiplisere med frø. Denne aquilegia -plantingen lar deg få sterke, sunne planter uten mye innsats..

Velge et sted og landingsregler

aquilegia landingsplassSkjønnheten og overflod av blomstring vil i stor grad avhenge av jordens kvalitet og riktig valg av plasseringen av blomsterbedet. Planten trives bedre i lett halvskygge. Det anbefales å plante det nær busker eller små trær med en tynn krone. I skyggen vil aquilegia miste lysstyrken, blomstene blir mindre.

Jorden må være løs. Den må inneholde tilstrekkelig mengde næringsstoffer. Planten tåler ikke stillestående fuktighet ved røttene. Derfor er det nødvendig å organisere et dreneringslag før planting..

Å plante og ta vare på aquilegia utendørs vil være lettere hvis du holder riktig avstand mellom plantene. Omtrent 40 cm bør forbli mellom dem. Opptil 10 planter kan plasseres på et firkantet sted i jorden.

Hvis du sår frø direkte i åpen mark, må du plante dem til en dybde på omtrent en halv centimeter. Frøplanter plantes i små hull. Det anbefales å støve dem med aske og gjødsle med humus..

Omsorgsfunksjoner

aquilegia i drivhusetÅ plante og ta vare på aquilegia krever ikke spesielle ferdigheter og evner. Det er nok å følge noen få enkle anbefalinger:

 1. Planten tåler mangel på fuktighet godt. Men du kan ikke helt frata ham vann. Vanning bør være moderat ettersom jorden tørker ut.
 2. Luke og løsne jorden rundt plantene regelmessig.
 3. Aquilegia elsker godt befruktet jord. Tilsett en liten mengde kompost fra tid til annen. Mineralgjødsel anbefales å påføres ikke mer enn to ganger i sesongen. Et godt resultat gis ved årlig jordfornyelse. For å gjøre dette, fjern det øverste laget av den gamle jorda og fyll den nye..
 4. Hvis du planlegger å høste frø, pakker du belgene med gasbind før de åpnes. Dette vil forhindre selvsåing..
 5. Forberedelse til vinterens aquilegia til høsten er beskjæring. Stilkene er kuttet på nivået med de basale bladene. Dette gjør at planten kan overvintre bedre og ikke miste egenskapene. For isolasjon, dryss på toppen med en blanding av torv og sand.
 6. En aquilegia -transplantasjon om høsten utføres hvert femte år. Du bør ikke gjøre dette oftere, siden planten ikke roter godt. Grav opp hele busken sammen med bakken, kutt av alle skuddene. Fjern skadede røtter. Du kan dele busken samtidig. Slipp til et nytt sted. Friske skudd kan brukes til kompostering.

Overholdelse av reglene for planting og omsorg for aquilegia -blomster på et bilde er enkelt å finne på Internett i dag. Når du observerer dem, får du et vakkert sunt blomsterbed som vil glede deg med blomstring hele sommeren..

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

skadedyrbekjempelse aquilegiaFeil planting og omsorg for aquilegia fører til utseendet av sykdommer, hvis bilder ofte er skremmende. Blant de vanligste problemene er:

 1. Pulveraktig mugg. Med denne sykdommen blir bladene brune og krøller seg til rør. Over tid dør de helt og forsvinner. Du kan håndtere problemet med en urea -løsning. De sprayes med planten sent på kvelden, når solen allerede har gått ned. Noen dyrkere bruker grønn såpe til dette formålet. Du kan også bruke spesialiserte kjemikalier..
 2. Grå råte. Det er umulig å takle et slikt problem. Den infiserte planten må graves helt opp og brennes..
 3. Rust. Kampen mot denne sykdommen utføres ved bruk av spesialiserte medisiner. En av de beste er Topaz. Den må brukes i strengt samsvar med instruksjonene..
 4. Skader av skadedyr. De vanligste er edderkoppmidd, bladlus, nematoder, skjeer. Kjemikalier brukes for å bekjempe dem. Et godt resultat oppnås av stoffet “Actellik” og “Karbofos”. Det er ikke alltid mulig å beseire nematoden, du må endre nettstedet. Planter som er resistente mot nematoder, for eksempel stråle, hvitløk eller frokostblandinger, kan plantes på det berørte landet..

Selv en uerfaren blomsterhandler kan takle dyrking av aquilegia. Det er nok å følge alle regler for omsorg strengt.

Voksende og omsorg for aquilagia – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta