15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av clematis med frø: tips for nybegynnere

lys blomstring av klematis Selv en ny amatørblomsterhandler kan plante klematis i hagen sin, slik at en blomstrende, øye-gledelig liana kan vokse fra frøene. Reproduksjon av klematis med frø krever noen ferdigheter og kunnskap, men alt stresset vil lønne seg fullt ut ved å skaffe frøplanter som vil bli tilpasset dine vekstforhold.

Reproduksjon av klematis med frø: hjemme og i det åpne feltet

clematis fra frø Clematis er på topp i popularitet og regnes med rette som kongen av lianer, og dekorerer lysthus, terrasser, pergolaer og gjerder. Planten er ikke kresen, den føles flott i blomsterbed og i hagen. Ved første øyekast erobrer clematis med den opprinnelige fargen på bladene og nydelige blomster. Noen prydsorter har rikelig blomstring – opptil to hundre knopper per plante. For å forbedre sortens ytelse eller til og med for å utvikle et nytt utvalg av klematis, tillater frøformering.

Den beste tiden å plante klematisfrø

clematis blomstGartnere har ikke alltid muligheten til å kjøpe frøplanter av Lomonos (et annet navn på planten), så de tyr til frøformering. Når du dyrker klematis fra frø hjemme, anbefales såing om høsten. I løpet av vinteren vil plantene vokse og bli sterkere, og om våren kan de trygt plantes i åpen mark.

klematisfrøNår skal jeg så klematisfrø? Såing av frø umiddelbart etter innsamling anbefales ikke, de bør legge seg en stund. For storfrøede varianter er denne perioden 2,5-4 måneder, og 2 måneder vil være nok for små kaliberkorn..

Spiringstiden til frø varierer avhengig av størrelsen. Små frø spirer raskt, de store er langsommere. Dette faktum forklares med det faktum at embryoet i storfrøede vinstokker er i en underutviklet tilstand. Skallet til et slikt korn inneholder stoffer som forhindrer tidlig spiring, noe som gjør det mulig for den fremtidige planten å oppnå full utvikling..

Hvordan dyrke klematisplanter hjemme

frøplanter av klematisfrøFør såing er det viktig å utføre forberedende tiltak. Først og fremst er dette stratifiseringen av klematisfrø, som lar deg vokse sterke frøplanter hjemme, med sykdomsresistent immunitet. Denne prosedyren innebærer å beholde frøene en stund på kjøleskapets nederste hylle. I gjennomsnitt er denne perioden ca 3 uker..

Bokser er best egnet for såing, som om våren lett kan tas ut i friluft for herding av frøplanter.

Riktig valg av jord er en viktig betingelse. Jordblandingen skal bestå av hagjord, humus, sand og aske. Du kan kjøpe underlaget på en blomsterbutikk eller lage ditt eget. Hvor dypt frøene skal legges inn, bestemmes av størrelsen. I henhold til reglene bør plantedybden være dobbelt så stor som frøene..

frøplanter av clematisOvenfra blir avlingene drysset med sand og lett komprimert. Dermed akselereres spiring av frø. Spiringstider avhenger av clematis -varianten og de spesifikke vekstforholdene. I gjennomsnitt tar utseendet til de første skuddene fra 3 uker til 3 måneder.

Vanning avlinger bør være moderat. Jorden skal alltid være fuktig, men i moderate mengder. Samtidig bør stillestående vann unngås, da det kan være skadelig for avlinger..

Utendørs dyrking

voksende klematis i det åpne feltetNår skal man plante klematisfrø til frøplanter når man dyrker vinstokker utendørs? Den beste tiden er tidlig på våren. Først skal frøet oppbevares i kjøleskapet, ca 3 måneder.

Små frø kan sås direkte i bakken uten forutgående lagdeling. Sådybden til små kaliber frø er ca 1 cm. De første skuddene bør forventes om 1,5-2 måneder. Store frø bør dynkes i varmt vann en stund. Tåler dem i 3 dager, mens du skifter vann hver dag. Du kan også utføre bobler av frø – behandling før såing i vann med oksygen. Denne prosedyren øker spiring av frø, forbedrer vekstprosesser.

Et annet alternativ for forplantning av klematis med frø er vintersåing i frøplanter eller esker. På våren, umiddelbart etter utseendet på det første bladet, blir plantene transplantert til et bed med lett, løs jord. Ungdommer kan flyttes inn i vanlig hagejord etter 1-2 par ekte blader. Umiddelbart etter transplantasjon bør plantene klemmes, like over det andre bladparet, noe som vil bidra til å akselerere veksten.

klematis fra høstavlingerHøstsåing av klematis er den mest populære blant blomsteroppdrettere, siden den lar deg nyte den første blomstringen allerede i den nye sesongen. Men i dette tilfellet bør du ta vare på det pålitelige lyet til avlinger for vinteren. Film og halm kan fungere som et dekkmateriale..

Kan klematis dyrkes av frø? Spesifikke nyanser av å vokse

vellykket dyrkingHver separat type clematis har sin egen individuelle spiringstid. Store frøarter spirer i veldig lang tid, derfor er det å foretrekke å forplante dem på en vegetativ måte. Clematis med middels frø spirer i gjennomsnitt 1,5 – 6 måneder. Spire raskest og gi minnelige skudd – små frø.

Også clematis er forskjellig i spiringstypen.. Det er slike arter som spirer:

 • under jorden – ved såing bør de drysses med jord eller sand;
 • over bakken – frø er ikke drysset på toppen;
 • mellomliggende – dryss frø betinget.

Clematis fra Manchu

Clematis fra ManchuSæregenheter:

 • variasjon med mellomstore frø;
 • spiringstype – mellomprodukt (drysset med sand 1 cm);
 • spiringstid – 2-5 måneder.

Clematis fra Tangut

Clematis fra TangutSæregenheter:

 • variasjon med små frø;
 • spiringstid fra 3 uker til 2 måneder;
 • spiring fra luften.

Clematis Armanda

Clematis ArmandaSæregenheter:

 • spiringstype – over bakken (dybde, dekning – 1 cm);
 • spiringsperiode – 70-108 dager;
 • jordspiring – 21%.

Video om dyrking av klematis fra frø

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta