15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende lumbago i et blomsterbed

voksende lumbago Med begynnelsen av stabil varme vises vårblomster i skogen, blant dem ser lumbago veldig uvanlig ut (pulsatilla, søvn-gress). På hagetomter er imidlertid dyrking av lumbago fullt mulig, underlagt visse regler. Denne planten gleder seg med store lyse blomster, det er flere typer (resultatet av utvalg) og nyanser.

På grunn av deres høye popularitet graver skrupelløse selgere ofte søvn-gressbusker i skogen og selger dem. Imidlertid slår slike planter ikke rot, siden når de graves opp, blir den lange taprot skadd..

Voksende lumbago frøplanter

lumbago i naturen Siden lumbago ikke tåler transplantasjon, kan denne planten bare dyrkes med frø. På våre breddegrader vokser det rundt 20 arter av pulsatilla. For å skaffe frøplanter er lagdeling av skuddfrø nødvendig. I naturen er spredte frø på jordoverflaten; de går gjennom flere stadier av tørking og fuktighet. Ryggraden fuktet med frøet er “innebygd” i jorden. Omtrent de samme betingelsene må skapes når du planter frøplanter..

Såing av frø utføres tidlig på våren, i første halvdel av mars. Noen praktiserer høstsåing av lumbago, men i dette tilfellet vil spiringsgraden være lav..

Hvordan plante lumbago frø

skutt frø

Det er en rekke faktorer som må tas i betraktning for å få gode frøplanter:

  • friskhet av frø;
  • jorden;
  • spiringsforhold.

Hvis frøene er friske, blir de ikke behandlet i tillegg før såing. Hvordan plante en lumbago med frø hvis de er gammeldags? Det anbefales å suge dem i 2 timer i en stimulerende løsning (for eksempel i Epin, ravsyre). Denne behandlingen forbedrer spiringsevnen til frø..

plante frøskuddFor at skudd skal vises fra frøet, er det nødvendig med lys. Hvis frøene blir dypere, vil spiring være dårlig, det er stor sannsynlighet for at skall skal råtne. Det er nok å spre frøene på overflaten av fuktig jord og dryss med et tynt lag med sand. Du kan i utgangspunktet plante et kammer i separate beholdere, hvor frøet er begravet halvparten av høyden.

Frøspiring av lumbago varer 2 år.

Når du sår en lumbago -blomst på frøplanter, som dyrkes hjemme, anbefales det å bruke lett jord. Du kan lage en jordblanding selv, for hvilken blad (skog) jord og grov elvesand tas i like deler. Dagen før såing av frøene er jorda godt fuktet.

Etter såing oppbevares beholderen ved en temperatur på 22-25 C varme. Med jevne mellomrom blir avlingene ventilert og overvåker jordfuktigheten. Det må ikke få tørke ut, ellers dør de nye plantene.

Frøplanteomsorg lumbago

skyter skuttVanligvis vises de første skuddene 3 uker etter såing. Noen ganger blir spiringsprosessen imidlertid forsinket, da anbefales det å slutte å vanne i to uker, og deretter fortsette i samsvar med alle reglene for landbruksteknologi. Dette er en etterligning av naturlige vekstforhold som vil hjelpe frøene til å spire..

Plukker frøplanter lumbago

Det neste spørsmålet er hvordan man vokser lumbago etter å ha mottatt skudd? Når det dannes 2-3 sanne blader på planten, kan du begynne å plukke. Transplantasjonskapasiteten bør velges dypt, noe som vil sikre normal utvikling av rotsystemet..

Briller, en halv liter i volum, er ganske egnet for å dyrke lumbago hjemme hele året.

Du bør ikke skynde deg å plante veldig unge planter lumbago på et permanent sted i hagen, siden rotsystemet ikke er godt nok dannet. Det anbefales å plante frøplanter ett år etter såing..

Setevalg

lumbago landingsplassFor at lumbago skal slå rot godt, må planting og omsorg for plantene være riktig. Et litt skyggelagt sted i hagen vil være optimalt for planting. I naturen er denne planten vanligvis funnet i åpne områder. Lumbago kan plantes i sørlige områder hvis stedet har en liten skråning og regnvann ikke stagnerer. Lumbago tolererer ikke overflødig fuktighet og fuktighet. Dream-grass vil dekorere et alpinsklie, stein, et blomsterbed med lave blomster. Det er mulig å transplantere frøplanter av lumbago fra vår til høst, og prøve å utføre omladning med bevaring av en jordklump.

Transplantere frøplanter lumbago

Hvis jorda på stedet er tung, tilsettes sand eller annet dreneringsmateriale på forhånd. Planten vokser godt på leir, alkalisk jord. Rikelig blomstring kan oppnås ved å dyrke lumbago på fruktbar jord. Før transplantasjon graves jorda opp med tilsetning av sand, torv og en liten mengde mineralgjødsel. Hullet er ikke dypere enn høyden på glasset som plantene vokste i. Det bør være en avstand på ca. 40-50 cm mellom de transplanterte plantene..

Det er spesielt vakkert når det blomstrer i store knopper og det er flere av artene i hagen. Generelt kastes de første knoppene med søvn-gress ut ved 3-4 års alder..

Hvordan så lumbago med frø i åpen mark

Jordbruksteknologien for direkte dyrking med frø i det åpne feltet skiller seg praktisk talt ikke fra hjemmedyrking. Det er nødvendig å tilsette torv, sand, “mineralvann” til jorden.

Frø av lumbago er spredt på vått underlag i juni-juli, hvoretter en lys nyanse eller et mini-drivhus blir laget over såstedet. Temperaturen inne skal være på 22-25˚С. Naturligvis bør jorden fuktes med jevne mellomrom, samt ventileres lyet..

Hvis frø av høyfjellrike arter av lumbago brukes til såing, bør de stratifiseres, derfor blir de sådd om høsten..

Frø forsegles til en dybde på 1,5 cm, og fyller ut et tykt lag. For at de ikke skal fryse om vinteren, er såstedet dekket med halm. Om våren blir et slikt ly fjernet med begynnelsen av varme..

Med direkte såing vises skudd i åpen mark om en måned. Det kan praktiseres hvis du har mye frø, siden spiring ikke vil være høy..

Ulike typer lumbago på nettstedet – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta