15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Modest garden beauty – incarvillea

incarvillea i naturen Lenge før menneskets utseende på jorden, ble det dekorert med forskjellige blomster. Blant denne frodige plantens prakt vokste selvfølgelig en beskjeden skjønnhet – Incarvillea. I samsvar med populær tro er blomster det symbolske håret på jorden, som dekorerer det på en original måte. Avhengig av værforholdene, erstatter de hverandre for å inspirere og glede en person. Vårblomster erstattes av sommeren, og høst- og frostbestandige vinterprøver dukker opp bak dem. Så et helt år lever vi omgitt av stille, milde skapninger.

Mest av alt tar folk hensyn til hageblomster. Blant de mange alternativene vil jeg trekke frem en beskjeden skjønnhet..

Incarville fikk navnet sitt til ære for den berømte franske misjonæren Pierre de Incarville. Han var en ivrig fan av grønne planter, så han lette etter de mest bisarre alternativene. Da botanikeren var i Kina, var perlen i samlingen hans en uvanlig flerårig blomst. Pierre studerte denne planten nøye og observerte den under naturlige forhold. Hva er han, denne ydmyke hagen kjekk?

Wonderful Flower’s Ytre kappe

blomst av incarvillea Når du kommer inn i hagen og ser delikate blomster under føttene dine, vil du ufrivillig bøye deg for å berøre dem av kronbladene. Slike følelser er forårsaket av Incarvillea under blomstringen..

Planten kan vokse fra 20 centimeter til 150 centimeter. Skuddene er glatte, dekorert med en delikat kant, enkle eller forgrenede. På toppen dannes originale panikulære blomsterstander. Hver blomst av Incarvillea består av 5 rørformede kronblad, hvis diameter når 6 cm. Fargen er:

 • Hvit;
 • dyprosa;
 • Rød;
 • gul.

I form ligner knoppen gloxinia, og derfor kaller noen fargeelskere Incarvillea på denne måten. Den første blomstringen faller i juni. Det varer ofte halvannen måned. Alt avhenger av variasjonen. Den andre bølgen av knoppåpning er i august, men ikke så frodig. En grundig studie av bildet av Incarvillea bidrar til å tydelig forestille seg dette naturlige mesterverket..

frodig busk av incarvilleaI løpet av denne perioden dukker det opp belger fra blomsterstandene. Når de modnes og sprekker, faller store grå frø til bakken. Deres spiringskapasitet varer opptil 4 år. Platen har en bølgepapp. Lengden når 30 cm. Fargen er mørkegrønn.

Rhizomet til hagens skjønnhet er tuberøs, litt forgrenet. Den har en langstrakt sylindrisk form, ligner utover dahlia -tomter. Disse egenskapene bør tas i betraktning når du vokser og tar vare på Incarvillea..rhizom av incarvillea

Planten brukes til å dekorere steinete områder i hagen, i blomsterbed og i steinhager. For sitt lyse antrekk kalles blomsten noen ganger forhagen “orkide”. Den ser original ut i buketter, selv om den kan lagres i et snitt i bare 2 dager..

Hemmeligheter for å vokse en orientalsk skjønnhet

For å dyrke Incarvillea i hagen din, bør du vurdere følgende punkter:

 1. Planten elsker moderat sollys. Gitt dette faktum bidrar voksende Incarvillea i halvskygge områder til langsiktig blomstring..
 1. Rhizomet i hagen “orkide” tåler ikke høy luftfuktighet. For å unngå forfall av rotsystemet, før du planter planten, legges drenering ut på bunnen av hullet. For å gjøre dette kan du bruke knust stein, ekspandert leire eller knust murstein..
 1. Fruktbar jord. Incarvillea foretrekker løs jord med god fuktighetsgjennomtrengelighet.
 1. Motstandsdyktig mot langvarig tørke. Takket være dette trenger blomsten ikke hyppig vanning..
 1. Vanlig fôring. For at planten skal blomstre så lenge som mulig, trenger den fôring. Det beste alternativet er å behandle jorda nær buskene med gjødsel en gang hver 14. dag.

Incarvillea kan mirakuløst trives uten transplantasjon i 5 år.

Ofte, i alvorlige vintre med lite snø, kan planter fryse litt. For å beskytte blomstene mot dette graves knollene forsiktig ut. Du kan lagre dem i kjelleren i en liten mengde jord eller i kjøleskapet, rikelig dekket med sagflis..

plante incarvilleaPrinsippet om å plante Incarvillea i åpen mark og ta vare på det er ganske enkelt. Tidlig på våren blir de bevarte knollene plantet i potter med humus. I dette tilfellet bør du ikke lukke rotkragen. Når planten er plantet i det åpne bakken, vil nye blader dukke opp, på grunn av hvilken Incarvillea vil blomstre i midten av juni..

frøplanter av incarvilleafrøNår du tar vare på en skjønnhet i hagen, bør du vanne den riktig. Selv om planten tolererer tørre perioder godt, trenger den ikke å gjøre den til en ørken. Det er nok å fukte jorden grundig under blomsten en gang i uken.

Vanning skal være gjennomvåt, ikke overfladisk. Det er ønskelig at fuktighet når plantens rotknoller. Så incarvillea vil kunne trives smertefritt i sommerhuset..

Kjennskap til populære varianter

Den eksotiske blomsten som kom til oss fra Kina er av forskjellige typer. Gartnere har omtrent 14 alternativer. De mest populære er:

 • Delaway;
 • Mayra;
 • Olga;
 • Kinesisk;
 • Tett.

En kort beskrivelse av hver av dem vil hjelpe deg å bli kjent med dem.

Incarvillea Delaway

Incarville DelawayEtter å ha sett på bildene av Delaways Incarvillea, er det ikke vanskelig å bli forelsket i denne delikate, ydmyke blomsten. Anlegget ble først oppdaget i det sørvestlige Kina. Blomsten vokser opp til 120 cm i høyden. Bladene samles i form av en rosett nær rhizomet. Lengden deres er 30 cm.

Incarvillea knopper er farget rosa. Midten av koppen er gul. Diameter – ca 6 cm. Blomster samles i flere stykker i vakre blomsterblomstrer. Knopper åpner i juni og blomstrer til midten av sommeren.

Å plante og forlate Incarvillea Delaway inkluderer følgende operasjoner:

 1. Så frø. Planten kan sås tidlig på våren i potter, og når bakken varmes opp – i åpen mark. De første skuddene vises i løpet av en uke. Det blir ingen blomstring det første året av Incarville.
 2. Divisjon av rhizomet. Denne typen blomsterplanting praktiseres tidlig på våren eller senhøsten. Rhizomet gravd ut av bakken blir kuttet i biter og deretter begravet i en liten mengde jord.
 3. Stiklinger. Midt på sommeren kuttes stiklinger av Delaway Incarvillea, sammen med en liten del av skytingen. De legges i en beholder med vann til røttene dukker opp. Klare frøplanter plantes i bakken.

Incarvillea SnowtonEn rotfestet plante krever moderat vanning. Det anbefales å dekke blomsten for vinteren. Dekorativ form av Dilaweya med hvit knoppfarge – Incarvillea Snowtop.

Mayra -sort

sort MayraBlomsten vokser opp til 30 cm. Bladene er lett dissekert. Den ytre delen av knoppene er farget dyprosa, den indre delen er gul med små hvite flekker. Den blomstrer på forsommeren. Ikke redd for kaldt vær.

Incarvillea Olga

Incarvillea OlgaDenne sorten vokser opp til en halv meter. Skuddene er sterke, litt forgrenet ovenfra. Bladene er dissekert, fjærete. Incarvillea av hvit farge krever spesiell oppmerksomhet. Knoppene samles i en panikk og er plassert på toppen av skuddene. Blomstringen begynner på midten av sommeren og varer i halvannen måned..

Incarvillea kinesisk

inkarvillea kinesiskNoen typer kinesisk Incarvillea har kremete gule eller rosa blomsterstande og fjærete blader. Blomsten vokser opp til 30 cm. Blomstrer 2,5 måneder etter planting.

Incarvillea Tett

incarvillea tettEn dvergsort som vokser opp til 30 cm i høyden. Skudd med glatt karakter, litt hengende. Bladene er ovale, med fjærete røtter. Blomstrer i juni i store hvite eller rosa knopper med et gult senter. Sorten er frostbestandig, derfor går den i dvale uten ly..

For å velge det beste alternativet, bør du ta hensyn til det lokale klimaet, jordtypen og plantens blomstringstid..

Når du kommer nært og personlig med forskjellige planter, er det lett å forestille seg hagen din i all sin prakt. Incarvillea – en beskjeden hageskjønnhet kan være den perfekte dekorasjonen for en sommerhytte.

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta