15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan innendørs nellik vokser

innendørs nellik Innendørs nellike er verdsatt av blomsteroppdrettere for sin varierte farge og behagelige aroma. Mange varianter har lenge vært vanlig å vokse i en leilighet. I botanikk er det mer enn 350 arter av denne planten, i tillegg til dusinvis av hybrider som aktivt blomstrer om sommeren og våren, og noen ganger til en liten frost.

De flate og lange kronbladene er motsatt på en smal stilk og kan nå en lengde på 10 cm. Blomster kan ta hvilken som helst nyanse: fra rosa til lavendel, med unntak av blått. Planter danner vanligvis blomsterstander, men kan vokse i enkeltskjold..

Innendørs nellik: varianter og typer

voksende innendørs nellik

De mest passende for innendørs dyrking er følgende varianter av nelliker:

  1. Kinesisk nellike. Denne planten kjennetegnes ved en rekke nyanser av kronblad med korrugerte kanter: fra hvit til rød. Kronbladene kan også kombinere to farger samtidig. Stammen av en nellike kryper. Nellik tilhører gruppen av ettårige planter..kinesisk nellike
  2. Tyrkisk nellike. Den skiller seg ut blant andre varianter ved at knoppene er samlet i skjoldbruskkjertelblomstrer, 8-12 cm i diameter. Som den kinesiske nelliken har den bølgede kanter. Tyrkisk nellike kommer også i et stort utvalg av nyanser. Et annet særpreget trekk ved denne sorten er dens krav til sollys..tyrkisk nellike
  3. Hybrid nellik. Vanligvis foretrekker blomsteroppdrettere denne spesielle varianten. Hybriden nellik er en av de ettårige plantene, høyden når 20 cm. I blomstringsperioden er planten fullstendig gjengrodd med store lyse knopper.hybrid nellik
  4. Nelliker av grenadiner. En type hagenellike som fungerer godt for dyrking hjemme. Den er lett å kjenne igjen på sine store frottéknopper med bølgepapp..fedd grenadine

Alle de listede plantene tilhører klassen ettårige..

Reproduksjon av nelliker hjemme

innendørs nellike fra frøDen første og vanligste måten er å dyrke nelliker fra frø..

Handlingsrekkefølgen er som følger:

  • hell vann over hullet (i stedet for å suge frøene);
  • plasser frøene i hullet til en dybde på ikke mer enn 1 cm;
  • dryss på toppen med et tynt lag jord;
  • fukte bakken med en sprayflaske;
  • dekk plantene med plast.

Polyetylen må åpnes litt i kanten flere ganger i uken for å gi plantene tilgang til oksygen..

De første skuddene vises om et par uker. Før de vises, må jorden fuktes litt. Spirene skal transplanteres i en annen beholder etter en måned, avstanden mellom spirene skal være minst 5 cm.

I tillegg til frøplantemetoden kan stiklinger brukes. Dette vil kreve stiklinger etter blomstring. Det er nødvendig å rote stiklingene i et lett underlag. Håndtaket er dekket med polyetylen, en plastkopp eller krukke. Den må holdes dekket i en måned, og av og til åpne den for luftutveksling..

Du kan også rotere skjæringen i vann. For å gjøre dette må du legge den i en beholder med en liten mengde vann og ha den der til røttene dukker opp. Det er nødvendig å tilsette vann fra tid til annen.

Voksende funksjoner

behagelige forhold for innendørs nellikBelysning. Noen varianter av nelliker er lette krevende. Krukkerfedd er best plassert på et vindu på øst-, sør- eller sørøstsiden. Hvis nelliken vokser om vinteren eller senhøst, er det nødvendig å gi den ekstra lyskilder, siden dagslysetiden om vinteren er mye kortere. I mangel av kunstig belysning i en slik periode, reduseres innendørs nellik i veksten, blir mindre og blomstrer mindre enn den foreskrevne perioden.

Temperatur. For voksende innendørs nelliker er den mest passende temperaturen rundt + 20-25 ° C. Men planten kan også slå rot ved temperaturer fra +13 til + 35 ° С.

Jorden. Nellik trives på kinesisk, sandholdig leir-, sand- og leirjord. For normal vekst må reaksjonen være nøytral eller lett sur. Du kan lage en jordblanding selv ved å tilsette litt organisk gjødsel til jorden, for eksempel torv, humus, treaske. Mineralgjødsel er også egnet, for eksempel kaliumfosfor.

Hvis det ikke er mulig å tilberede en jordblanding, kan du kjøpe en ferdig versjon der en nellik vil føle seg bra. Det vil ikke være overflødig å installere drenering, siden stagnasjon forårsaker rotrot og planten dør.

Omsorg

resultatet av god omsorgDet vil ikke ta mye tid å ta vare på en nellik hjemme. I utgangspunktet er dette rettidig vanning, løsne jorden, mate og kutte av blekne blomsterstander. Det er nødvendig å kutte blomsterstanden sammen med stammen opp til 5 cm. Etter en stund vil nelliken blomstre igjen. Mange tror at nellikeren etter blomstring ikke lenger er like lys og vokser som en årlig plante..

Vanning. Helling av nellik bør unngås. Det er nødvendig å vanne det bare når jorden tørker. Vannstagnasjon bør ikke tillates. Nelliker liker heller ikke sprøyting. Planten tåler ikke fuktighet, så det er bedre å ikke sette den på steder med høy luftfuktighet og mangel på ventilasjon.

Topp dressing. Du må også ta vare på nellik i potten ved hjelp av gjødsel. Takket være vanlig fôring vokser den raskere og danner en økt vennlig blomstring. Det anbefales å mate nellikene samtidig med vanning. Den første befruktningen bør utføres når stengelhøyden når 10 cm, og den andre – før blomstring.

Sykdommer

nellik blomstrerHvis overvannet, kan nellik være i fare for sopprotrot. Hvis planten allerede er utsatt for en slik sykdom, må den fjernes ved røttene og ødelegges. Noen ganger kan en edderkoppmidd angripe en nellike. I denne sykdommen er bladene på baksiden dekket med en hvit blomst. Med edderkoppmidd reduseres perioden og kvaliteten på nellikblomstringen. Bladlus og mugg er også sjeldne..

Hvis en av plantene viser seg å være infisert, er det nødvendig å fjerne den til et annet sted, vekk fra de andre.!

Hvis det er lagt merke til sykdomstegn, bør plantens blader vaskes med en såpeblanding. Ikke la såpe komme på røttene. La skummet ligge på bladene i et par timer, og skyll deretter grundig. Hvis det ikke var mulig å bli kvitt sykdommen med improviserte midler, er det bedre å kjøpe spesielle soppdrepende midler.

Ofte blir plantene syke på grunn av dårlig jordkvalitet. Før planting må det ervervede eller gravde landet vannes med en svak løsning av kaliumpermanganat for å bli kvitt mikroorganismer.

Videoopplæringer om nellikestell

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta