15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke cosmeia fra frø

ømme kosmeya på et blomsterbed Nesten alle kjenner den spektakulære og krevende skjønnheten i kosmeya, som vokser fra frøene som er tilgjengelige for alle. Det viktigste er å forstå når du skal plante en upretensiøs blomst. Denne vanlige årlig finnes nesten overalt. Den brukes til landskapsarbeid ikke bare tilstøtende territorier, men også byplener og blomsterbed. Til og med navnet på planten er oversatt fra latin som “dekorasjon”. Cosmeya blomster, deres planting, omsorg og bilder blir veldig ofte diskutert på tematiske fora. Så, hvordan og når skal jeg plante kosme?

Såbegreper og teknologi

kosmofrø

Du kan dyrke kosmeya på nettstedet ditt både ved direkte såing av frø i åpen mark og gjennom frøplanter. I det første tilfellet vil det blomstre i juli, i det andre – i juni. For bedre å forstå når du skal plante cosmea når du vokser fra frø, må du vite følgende om planten:

  1. Planten er termofil, men den tåler en liten frost.
  2. Det tar omtrent 2 uker før frøene spirer..
  3. Den optimale temperaturen for å hakke frø er 12-15 °.

frøplanter av frøplanterNår vi tar hensyn til alle de ovennevnte faktorene, kan vi konkludere med at det er mulig å så kosmeya i åpen mark allerede i begynnelsen av mai. For plasseringen er åpne solrike områder med tilstrekkelig fruktbar og godt drenert jord best egnet..

Når du velger et sted, må du også sørge for at det er beskyttet mot direkte effekter av kalde nordlige vinder..

Det er under slike forhold at planten fullt ut vil avsløre sitt potensial og vil glede seg av rikelig blomstring helt til frosten. Så vi lærte når vi skulle plante cosmeia i åpen mark når de vokser fra frø, og hva er vilkårene for dyrking av frøplanter?

cosme frøplanter er klare for transplantasjonMed plantemetoden for å vokse, blir kosmosfrøene sådd i andre halvdel av mars. De blir ganske enkelt presset litt ned i den løse næringsjorden, og deretter vannet. Ved en temperatur på 18 til 20 ° vises frøplanter innen 10 dager. I begynnelsen krever spirene ingen spesiell omsorg. Når virkelige blader dukker opp på plantene, dykker de ned i mer romslige beholdere eller individuelle kopper. For å forhindre at plantene strekker seg, senkes temperaturen til 16-18 ° С.

For å unngå den tidkrevende plukkeprosessen, kan såing umiddelbart utføres i kopper med flere frø.

Å dyrke kosmos fra frø med direkte såing i åpen mark gir ingen spesielle vanskeligheter. Frø blir sådd i forberedte senger. I dette tilfellet brukes redesåemetoden, det vil si at frøene fordeles over jordoverflaten i reir på flere stykker. Etter det blir de ganske enkelt slått lett med håndflaten..

Vokser og bryr seg

cosmeya er ikke krevende i omsorgenÅ plante og ta vare på kosme i det åpne feltet har sine egne egenskaper. Med plantemetoden for å vokse, begynner plantingen av unge planter i andre halvdel av mai. De plantes i små hull i en avstand på 30 cm fra hverandre. Etter planting vannes plantene rikelig.

Høye varianter av kosme trenger støtte. Det er best å installere dem umiddelbart etter planting..

Når plantene når en høyde på en halv meter, klemmer du toppen. Denne teknikken bidrar til bedre jordbruk og rikelig blomstring..

Omsorg for kosmos består også i rettidig vanning, løsne jorden og påføre toppdressing. Ikke glem også rettidig fjerning av ugress. Cosmeya skal vannes ikke mer enn en gang i uken. Det kraftige rotsystemet trekker perfekt fuktighet selv fra de dypeste jordlagene..

skudd av kosmos på stedetFor å forhindre dannelse av en jordskorpe, løsnes jordoverflaten etter hver vanning. For å spare tid kan løsningen kombineres med ugress. Rettidig fôring vil forbedre utseendet på planter betydelig og øke overflod av blomstring.

Første gang gjødsel påføres to uker etter plantingen av plantene. For dette brukes universelle mineralkomplekser. Andre gang i spirende fase, tredje gang under blomstring.

Med en sterk gjengroing av buskene kan du kutte dem. Det vil gi plantene et mer kompakt utseende. Gjengrodde busker bør ikke kuttes med mer enn 30 cm, mens allerede falmede blomsterstander må komme inn i beskjæringssonen.

kosmeya blomstretKosmeya er en så ikke krevende og motstandsdyktig plante at den nesten aldri blir skadet av skadedyr og sykdommer. Den største trusselen mot plantene er bare snegler. Det er lett å ødelegge dem, i gangene trenger du bare å spre spesielle forberedelser. Med et lite antall skadedyr kan innsamlingen gjøres manuelt.

Å plante og ta vare på kosmosblomster er ikke vanskelig i det hele tatt. Denne kulturen reproduserer godt ved selvsåing, etter å ha plantet den en gang på nettstedet ditt, vil du nyte den spektakulære, store og lange blomstringen i mange år..

Såing av kosmos – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta