15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Avlsmetoder for en anthuriumblomst hjemme

Skånsom anthuriumblomstring Anthuriums er en av de mest tallrike slektene i Aroid -familien. I dag inkluderer den omtrent åtte hundre naturlige arter, og oppdrettere har skaffet seg mange interessante varianter og hybrider for blomsteroppdrettere. Som en innendørs blomst ble anthurium populær på slutten av forrige århundre. Siden den gang har anleggets krets av beundrere bare utvidet seg..

Suksessen til anthurium blant blomsterodling elskere ble mulig ikke bare på grunn av den relative enkelheten i innholdet, spektakulær blomstring og dekorativt løvverk, men også evnen til å forplante en plante du liker hjemme, rote en stilk eller forynge en eksisterende blomst.

Som oftest bruker blomsteroppdrettere vegetative formeringsmetoder, og tar som plantemateriale:

 • stiklinger med luftrøtter;
 • hele toppen av planten;
 • stammesugere.

Anthurium kan også formeres av frø, men dette er mer arbeidskrevende og tidkrevende arbeid..

Fordeler og egenskaper ved vegetativ reproduksjon av anthurium

Vegetativ forplantning Den største fordelen med vegetativ reproduksjon av anthurium er evnen til å få en sterk plante klar til å blomstre på kortest mulig tid. I dette tilfellet vil de nye prøvene fullstendig gjenta egenskapene til moderplantene, det vil si at verken bladens form eller skyggen av blomsterstandene vil avvike fra de som allerede er tilgjengelige i samlingen av anthuriums. Dette er ekstremt viktig hvis du skal få avkom fra en hybrid..

Anthuriums, i naturen, er for det meste epifytter, gir raskt kraftige luftrøtter, som de bruker når de roter stilkekaks, laterale avleggere og lagdeling.

I tillegg vokser busken seriøst i de to eller tre årene som går mellom transplantasjonene, og hvis du planter en anthuriumblomst, kan du få fra 2 til 5 uavhengige planter. Et slikt tiltak bør ikke neglisjeres, siden det bare gagner anthurium og har en gunstig effekt på både vekst og blomstringskvalitet..

Hvordan plante anthurium?

Reproduksjon ved å dele buskenInndelingen av en voksen plante gjør det mulig å forynge anthurium av mange spektakulært blomstrende og dekorative løvfugler, samt å opprettholde dens ytre attraktivitet. Den beste tiden for denne hendelsen er en transplantasjon med jevne mellomrom på våren, fra andre halvdel av februar til mai..

For å skille anlegget må du forberede på forhånd:

 • en skarp kniv behandlet med alkohol eller en sterk oppløsning av kaliumpermanganat;
 • løs jordblanding egnet for vekst av anthurium og desinfisert på forhånd;
 • materiale for å arrangere dreneringslaget, for eksempel liten ekspandert leire;
 • beholdere med dreneringshull for unge frøplanter.

Busken er pent atskilt av rosetterFør du planter anthurium, må planten fjernes fra potten for ikke å skade røttene. For å gjøre dette vannes jordklumpen rikelig slik at fuktigheten trekker hele jorda. Etter å ha krøllet potten, fjernes anthuriumblomsten og underlaget fanget inne i rotknippen renses fra røttene.

Hvis anthurium blomstrer på tidspunktet for transplantasjon og separasjon, er det bedre å kutte peduncles for å lette tilpasningsperioden for planten og redusere tap av styrke og fuktighet.

Det samme gjøres med høye skudd, som senere også kan brukes til forplantning av blomster. Men luftrøttene til anthurium bør beskyttes hvis mulig. De kan ikke bare bli et ekstra leveringsmiddel for mat, men erstatte fullt ut det utilstrekkelig utviklede jordrotsystemet i frøplanter..

Hvert atskilt utløp må ha røtterAnthurium kan plantes ved gradvis å skille og kutte av unge skudd fra kanten av planten. For roting og etterfølgende vekst trenger en slik anthuriumprosess sitt eget vekstpunkt, et par blader og minst et par jordstengler.

Steder for kutt, for å unngå utseende av råte eller utvikling av soppinfeksjoner, er det nyttig å behandle knust kull. Ofte bruker blomsteroppdrettere malt kanel, som også har milde desinfeksjonsegenskaper..

Hvis skuddet til en anthuriumblomst ikke har sitt eget rotsystem, og det bare er rudimenter av røtter på stammen, er det nyttig å rote planten i våt sphagnummos eller perlit før du planter den i bakken. Som regel dannes røttene etter 7-15 dager.

Ved transplantasjon jobber de forsiktig for ikke å skade røttene.Levedyktige frøplanter, klare for uavhengig eksistens, kan flyttes til klargjort jord for anthuriums, mens det er verdt å huske at vekstpunktet ikke kan begraves, det forblir alltid over nivået på fuktig løs jord.

Unge planter trenger omhyggelig omsorgUnge anthuriums kan vannes når fuktighet fordamper fra det øvre laget av underlaget. Det er viktig å sikre at fuktighet ikke eroderer jorden og påvirker plantens posisjon før den er godt viklet inn i den jordiske kulen. Ytterligere omsorg for frøplanten skiller seg ikke fra hva voksne anthurium mottar.

Anthurium formeres på lignende måte hvis unge laterale eller basale skudd dukker opp på en voksen plante. Hvis anthurium har luftrøtter, kutter av og sprinkler de skadede overflatene med kull, kan plantematerialet plantes trygt i bakken.

For planter som er varme og med nok lys, vil akklimatisering ikke vare lenger enn en måned, hvoretter det kan forventes nytt løvverk..

En video om hvordan du formerer anthurium og planter et grønt kjæledyr, vil i praksis hjelpe til med å mestre alle teknikkene, og også fortelle deg hvordan du lager alle betingelser for forankring og rask utvikling av planten.

Avhengig av alder og tilstand til den rotfestede planten, kan anthuriumblomstring forventes enten dette eller neste år.

Formering av anthurium ved stiklinger

Reproduksjon av anthurium ved stiklinger med luftrøtterMange typer anthurium kan formeres ved å kutte et skudd med luftrøtter og flere internoder med en skarp kniv. Inndelt i seksjoner med en eller to noder og et par blader, er stammen forankret i fuktig perlit. Plantedybden bør ikke overstige 5 cm, og vekstpunktet for den fremtidige planten må stå over jorden. Anthurium-stiklinger som er drysset med underlag, er dekket med en film og plassert på et varmt sted, hvor de må tilbringe 15-20 dager.

I en fuktig atmosfære utvikler røttene seg raskt, og stiklinger som brukes til forplantning av anthurium kan snart transplanteres i jord for voksne planter..

Hovedfaren med denne reproduksjonsmetoden er råtning av endedelene av stiklingene. Derfor er det bedre å drysse seksjonene med kullpulver, og noen ganger ventilere innholdet i det improviserte drivhuset..

For at rotprosesser skal vises så snart som mulig, må anthurium skape behagelige forhold, inkludert:

 • lys, kontinuerlig, men diffust belysning;
 • konstant grunn- og lufttemperatur i størrelsesorden 23–26 ° C;
 • opprettholde fuktigheten i luften og jorda, som planten vannes med varmt vann og ventileres for.

Det første bladet dukket opp på en ung planteUtseendet av røtter i frøplanter, ca 3-4 cm lange, indikerer muligheten for transplantasjon i bakken.

Unge planter skal ikke ha det travelt med å mate, siden rotsystemet med et lite volum ikke vil kunne absorbere gjødsel som har falt i jorda. De er også i stand til å forårsake rotforbrenning og utvikling av foci av infeksjoner i jorda..

Den delen av den gamle planten som blir igjen i bakken vil til slutt gi nye skudd fra sovende knopper. De kan brukes til å danne et eksisterende eksemplar eller, etter at luftrøtter dukker opp på anthurium, kuttes av for planting i separate beholdere.

Reproduksjon av anthurium ved lagdeling

Reproduksjon av anthurium ved lagdelingHvis skuddene forlenges betydelig og planten gradvis mister formen, kan toppen av stammen brukes til å forplante anthurium. For å gjøre dette, en del av flukten:

 • frigjør seg fra tørkede vekter og løvverk;
 • pakk forsiktig inn med våt sphagnum;
 • og på toppen av en improvisert bandasje, slik at fuktigheten ikke fordamper, fikser du en pose eller film.

Etter en stund begynner mosen å trenge inn i de resulterende røttene. En slik anthurium -stilk kan kuttes og rotfestes i en egen gryte. Og resten av stammen vil snart gi laterale prosesser.

De varianter av anthurium som danner lange klatreskudd kan forankres ved å feste stammen dekket med mose direkte til bakken.

Å mestre alle metoder for vegetativ reproduksjon av anthurium krever ikke spesiell kunnskap. Du trenger bare å huske på å opprettholde et kulturvennlig miljø og regelmessig omsorg. Les på nettstedet en artikkel om reproduksjon av anthuriums med frø og bladplater.

Video om reproduksjon av anthurium

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor