15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto med navn på varianter av uzambar fioler (del 1)

Innredning - uzambara fiolett Historien til en av de mest populære innendørsplantene begynte i 1892, da Walter von Saint-Paul gikk en vanlig tur gjennom de pittoreske omgivelsene i distriktet som ble betrodd ham av den tyske regjeringen i Øst-Afrika..

Som sønn av en fremtredende dendrolog, hadde kommandanten selv en genuin interesse for den uvanlige floraen i den eksotiske regionen. Små pubescent rosetter med tette ovale blader og enkle lilla blomster som vokste mellom steinene vakte oppmerksomheten til baronen.

Fiolett i naturen Derfor, etter å ha samlet små frø fra en ukjent kultur, sendte han dem hjem. Hele neste år ble de første skuddene oppnådd, planten ble beskrevet og navngitt til ære for oppdageren.

I dag er bilder av uzambara fioler eller saintpaulias lett gjenkjennelige for alle elskere av innendørs blomsteroppdrett. Det er vanskelig å forestille seg at planten, som først ble presentert på utstillingen for litt over hundre år siden, allerede i 1927 ble anerkjent som den mest populære i USA, selv om de dyrkede varianter av fioler på den tiden kunne regnes med en hånd.

Takket være utrettelig utvelgelsesarbeid er det hittil oppnådd mer enn tretti tusen varianter av fioler, hvis navn og bilder opphisset fantasien til elskere av denne kulturen..

Violet Blue Mist

Violet Blue MistSkinnende, lyse fiolette blomster Blue Mist-utvalg av K. Moreva har en stjerneformet form, himmelblå farge og en fantastisk bølget kant, som gir Saintpaulia luftighet og friskhet. Corollas er veldig store, tett doble. Kronbladene er dekorert med en bred hvit kant. Stikkontakt i standardstørrelse. Løvverket er lysegrønt, ovalt med en bølget kant og et hakk i midten av bladplaten. Fiolett blomst Blå tåke er massiv, og planten vil bli sentrum for enhver samling.

Violet Frosty kirsebær

Violet Frosty kirsebærFengende kirsebærblomster med en hvit kant og et corolla -senter er slående både i sin lyse farge og størrelse. Variasjon fioler Frosty cherry, på bildet, kan betraktes som en av de beste i forfatterens samling av K. Morev. Planten vil bli en praktfull dekorasjon på vinduskarmen og nybegynnerens blomsterhandler og kulturkjenner. Rosetten, som består av enkle spisse blader, er av standard størrelse. Blomstringen er rik og langvarig. Du kan gjenkjenne en blomsters aldring ved dens mørkende kronblad..

Violet Lunar Lily hvit

Violet Lunar Lily hvitViolet Lunar Lily white er en av de mest ekstraordinære variantene som tilbys blomsteroppdrettere. Takket være den snøhvite fargen og den edderkopplignende formen på de grasiøse blomstene, vil Saintpaulia ikke gå ubemerket hen. Peduncles er sterke, ikke utsatt for losning Kompakt rosett består av avlange ovale blader med rik grønn farge.

Fiolett hertuginne

Fiolett hertuginnePå bildet, den fiolette hertuginnen fra S. Repkina. Denne sorten av Saintpaulia er godt kjent for blomsteroppdrettere i SNG -landene, siden den, i likhet med andre “avkom” fra denne oppdretteren, alltid gleder seg med sin vakre blomstring og klagende disposisjon. Blomstene til den fiolette hertuginnen er enorme, halv- eller doble, med en bølget mønstret kant. Plommefarget flekker i midten av kronbladene gir blomstene dekorativitet. Sorten skiller seg ut med sin kraftige rosett og vakre mørkegrønne løvverk med merkbare årer, noe som gir bladplatene et vattert utseende.

Violet hertuginne LuxFiolett hertuginne Lux, hentet fra en foreldreplante nær utseendet, har også merkbare forskjeller. Videre har begge varianter vakre store blomster, glade med antall kronblad og form. I hertuginne Lux er en grønn kantet kant godt synlig langs kanten av kronbladene. Bladene av denne sorten er lysere og har vakre bølgete kanter..

Fiolett blått blod

Fiolett blått blodUtførelsen av ren blå farge og grasiøs form. Fiolett fra den berømte oppdretteren E. Korshunova, som bærer navnet Blue Blood, er verdig oppmerksomhet for alle produsenter på grunn av de enorme halvdoble stjerneformede blomstene. Et bilde av en uzambara -fiolett kan ikke formidle utseendet til glitrende kronblad. Og på en kompakt rosett bestående av grønne blader, ser corollaer med en blå dråpe i midten og en tynn hvit kant enda mer luksuriøs ut..

Violet YAN Minuet

Violet YAN MinuetLyse hatter med enkle eller halvdoble blomster, som på bildet, fioler YAN Minuet fra Puminovs utvalg blir brakt til eierne regelmessig og villig. Blomsterblader av denne spektakulære sorten er malt i en lyserosa grunntone, mens kantene er sjenerøst drysset med en tykkere og mer saftig nyanse. Kantene er intrikat korrugerte, noe som gir blomstene en luftig pom-pom form. Stikkontakten er liten, ensartet grønn.

Violet Summer Twilight

Violet Summer TwilightPå bildet er fioler Sommerskumring av utvalget av Konstantin Morev. Sorten gleder seg ikke bare med store semi-doble blomster med en syrin-lilla bakgrunnsfarge og en elegant hvit kant av kronblad, men også med broket løvverk. Stikkontakten er standard, rund, flat. Løv noe konkavt, med en bølget kant.

Violet Bullfight

Violet BullfightDen fiolette tyrefektingen som er vist på bildet er frukten av utvelgelsesarbeidet til E. Korshunova. Som mange andre varianter av forfatteren, skiller Bullfight seg ut med gigantiske blomster som når 8 cm i diameter. Formen på korollene er dobbel eller halvdobbel, stjerneformet. Fargelegging er hovedattraksjonen! Det er vanskelig å oppnå en så tykk elegant nyanse av burgunder på Saintpaulias, men Korshunova lyktes! Bladene på denne uzambara -fioletten, som på bildet, er lyse, spiss på spissene.

Violet Angelica

Violet AngelicaViolet Angelica av Pugachevs utvalg er voluminøse doble blomster, malt i en lyserosa farge, lysegrønt løvverk og rikelig blomstring. Og likevel er det viktigste høydepunktet i sorten den dobbelte kanten av kronbladene. Nærmere midten av felgen er det en strek med syrinskvetter, og den bølgede kanten har en ren hvit fargetone..

Fiolett Amadeus

Fiolett AmadeusEn annen variant fra S. Repkina, den fiolette Amadeus gir produsenter ekstremt store, fløyelsaktige blomster. Corollas kan være halv- og tett doble, mens de ekspressive, avlange kronbladene er dekorert med en hvit kant, i kontrast til blomstens rødrøde farge. Spiss, enkelt løvverk danner en standard rosett. Etter hvert som oppløsningen skrider frem, blir fargen på kronbladene rikere..

Violet isrose

Violet isroseUzambar fiolett isrose, valgt av S. Repkina, vist på bildet, kjennetegnes ved størrelsen og fargen på doble blomster, som ligner edle roser i form. På en hvit bakgrunn av kronbladene ser bringebærrosa slag med forskjellige intensiteter veldig imponerende ut. Kanten av de tett bølgete kronbladene er dekorert med en gulgrønn utkant. Blad lysegrønt, med en bølget, skallet kant.

Violet Blue Dragon

Violet Blue DragonEn stor fiolett blå drage av P. Sorano -utvalg under blomstring gir produsenter store blomster med en lyseblå nyanse. Corolla er stjerneformet, kronbladene er bølgete, med syrin eller crimson frills. Den fiolette blå dragen har en karakteristisk kraftig, flat rosett av mørkegrønt løvverk med en rød eller lilla fargetone på baksiden..

Violet Winter smiler

Violet Winter smilerDet grasiøse utvalget av fioler Zima smiler tilhører den berømte og eldste oppdretteren i Russland B. Makuni. Kompakte planter gir den som elsker denne kulturen sjenerøst en halvdobbelt eller dobbel blomst med en diameter på opptil 5,5 cm. Kronbladets farge er kompleks, harmonisk. En lyserosa bakgrunn som skarpe fargetoner skiller seg ut mot. Den kantete kanten, som minner om frost som glitrer ved daggry, har en delikat gulgrønn tone. Når den oppbevares i et varmt rom, er grensen lysere til hvit. Den flate rosetten til uzambara fiolett, som på bildet, består av grønne avrundede blader, noen ganger med en olivenfarge. Kantene på løvet er takket, bladplaten er preget, quiltet.

Fioler av Nadezhda Goncharova – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor