15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En plante med fantastisk skjønnhet og fordeler – vanlig myrt

Vanlig myrte hjemme Felles myr er en eviggrønn plante, sunget i myter. Den erobrer med duften av blomster, skinnende grønne blader og evnen til å lage en busk, et tre eller en bonsai fra den hjemme. I den lukkede kretsen mellom drivhus, leiligheter, kontorer vokser den vanlige myrtblomsten. Det antas at dette er et paradisstrær som har slått rot på jorden.

Det som erobret myrten til innendørs blomsterhandlere

Fantastisk sammensetning av myrt I Middelhavet er myrt et tre opp til 4 meter høyt. Alle deler av det er helbredende, det er ikke for ingenting at navnet er oversatt som balsam. Vanlig innendørs myr har beholdt sine fordelaktige egenskaper. Bare i veksten ble den lavere, mer enn en meter høy i romforhold stiger ikke. Men lydige grener kan styres i henhold til designerens idé og til og med vokse en liten trelund på et brett. Vanlig myrte, blomst, du kan uendelig se på bildene av komposisjonene.

Mange år vil gå, smykker vil kreves før mesteren lager et slikt mirakel fra en busk. Dette er kunst. Men det er ikke lett å dyrke en enkel duftende busk av myrt. I Tyskland pleide hver jente å ta vare på treet hennes fra en veldig ung alder. Da hun giftet seg, ble blomsten talisman i en ung familie. Jo vakrere myrten var, jo mer familielykke ble profetert for denne familien. En slik forståelse kan også være en undertekst. Hvis jenta allerede har funnet en tilnærming til blomsten, vil hun også forstå mannen sin, temme henne, og det vil være lykke i familien.

Myrtle er kjent som en kultplante ikke bare i det gamle Hellas. Det er et symbol på ekteskapelig troskap, fred og ro i huset og nå. Bryllupskranser av myrtrep og roser symboliserer ektefellenes lojalitet.

Myrtle gir helse til huset. Kulturens blader avgir en behagelig lukt, blomstene er velduftende. Forskere har fastslått at en liten busk ødelegger opptil 80% av mikrober som flyr i luften. Lukten av en blomst har en beroligende effekt på alle innbyggerne i rommet – den beroliger!

Ved forkjølelse er dampinnånding med blader av vanlig myr nyttig. Og når planten blomstrer med hvite og rosa blomster, er det umulig å se bort fra den. De tørkede bærene er et krydder.

Se også artikkelen: myrt – hjemmepleie!

Vanlig myr, omsorg for ham hjemme

Dannelse av plantestammenDet er ikke lett å skape forhold der en plante trives under å dele et hjem med en person. Og myrt er en spesiell plante. Han krever mer kjærlighet og omsorg enn andre innbyggere i vinduskarmen..

Hovedoppgaven for utvikling av en blomst er evnen til å gi den en kald vinter. I en byleilighet med sentralvarme er det neppe et lyst hjørne med en temperatur på cirka 10 grader. En lukket loggia eller balkong kan redde situasjonen, hvor du om vinteren kan holde en plantemyr normal.

La oss begynne med det faktum at vi kjøpte en blomst i en butikk som vokste i det fjerne Holland. Et vakkert tre erobret med sitt lyse løvverk, sunne utseende.

Men det gikk litt tid, og det ble klart at bladene begynte å tørke ut og falle av. Og selv om det er mange av dem, er busken fortsatt luftig, men det presserende behovet for å se hva som er med røttene, gjorde at du tok den forsiktig ut av beholderen. Der, blant floker av sammenfiltrede røtter, var det nesten ingen jord. En uforståelig sammensetning, som ligner på husholdningsavfall og granulater av noe stoff, sannsynligvis en gjødsel som planten lever av. Det er nødvendig å transplantere myrt, dette er en vanlig praksis for alle kjøpte blomster, transplantasjon etter to ukers karantene.

Omsorg for vanlig myr inkluderer følgende trinn:

  • overføre;
  • beskjæring;
  • belysning;
  • innholdstemperatur;
  • vanningsmetode, fukting av blader, gjødsling;
  • eliminering av de oppståtte problemene.

Planten transplanteres i en gryte med et godt dreneringshull. Gryten tas større enn den der planten slo seg ned. Røttene frigjøres fra underlaget og plantes i ny jord av ønsket sammensetning. Ikke begrav bagasjerommet. Lag et dreneringslag på minst 5 cm. Jordens sammensetning består av halvparten av torvmark, den andre halvdelen er like store mengder torv, sand og humus. I fremtiden bør en blomstertransplantasjon utføres med omlastingsmetoden, hvis myrten ikke tørker ut og røttene er sunne.

Beskjæring av myrt lar deg lage en krone av enhver formTrimming eller klemming av den voksende kronen er nødvendig for at grenene ikke skal strekke seg og planten er kompakt. Etter vårbeskjæring frigjør planten raskt ungt løvverk og begynner å blomstre..

De avskårne toppene kan forankres for å produsere unge myr. Stiklinger spires i vann og legges deretter i lett jord under en lokk til de begynner å slippe nye blader.

Rommet der den vanlige myrten holdes, skal være lyst, med god luftutveksling. Direkte solstråler vil tørke ut løvet og det vil begynne å falle av. Om sommeren elsker planten å være utendørs. Om vinteren skal rommet også være lyst, kjølig, med høy luftfuktighet..

Vann planten sparsomt, men ofte, slik at bakken er konstant fuktig, men ikke våt. Vannet må være fritt for klor og hardhetssalter. Det er bedre hvis det filtreres i en mugge med karbonpatroner. Regelmessig sprøyting, en mossepanne vil bidra til å holde riktig fuktighet rundt myren.

Myrtha vanlig bør ikke få tildelt plass på soverommet. De essensielle oljene gir energi og avslappende søvn vil bli forstyrret. Av samme grunn bør du ikke bruke myrtemedisiner om natten..

To ganger i måneden i løpet av varmholdingsperioden, fra mars, er det nødvendig å gjødsle vanning med universell gjødsel. Hvis et grønt tre vokser eller en bonsai dannes, tas gjødsel for prydplanter. For en blomstrende busk må du ta en annen sammensetning, med en overvekt av fosforsalt.

Myrt blomstAnlegget revolterer og kaster løvverk hvis følgende forhold er skapt for det:

  • solstrålene som brenner kronen;
  • manglende overholdelse av vannregimet og mikroklimaet;
  • overvintring på et varmt sted;
  • mangel på lys om sommeren og vinteren;

Han ser på alt dette som mangel på kjærlighet og kaster bladene.

Er det mulig å gjenopplive en døende plante

Denne syke planten kan fortsatt reddesSå snart tørking, fallende blader blir merkbar, må du bevæpne deg med et forstørrelsesglass. Kanskje har en edderkoppmidd havnet på blomsten din. Det første tegnet vil være gulning av individuelle blader. Det kan slå seg ned hvis bladene sjelden ble fuktet, og luften i rommet er tørr. Hvis gulingen av bladene er massiv, kan årsaken være overløp og forfall av røttene..

Hvis det er levende kvister, må planten revurderes. Først av alt, revider røttene, fjern alle skadede. Dryss kuttene med knust kull, deretter Kornevin. Befri bakken fra bladene, utfør dyp beskjæring. La bare levende grener være igjen. Ta et lett land for planting slik at det ikke holder vann. Vann ofte med vann med mikrodoser Kornevin. Og vent, kanskje planten kommer til liv. Det er bedre å ikke bringe blomsten til en slik tilstand..

Innholdet i myrten i et vanlig hus – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor