15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gjenoppliv den døende anthuriumplanten

Anthurium i det indre av rommet Et vakkert, blomstrende anthurium i leiligheten tar stolthet. Lyse blomster og vakre pilformede blader av anthuriumplanten er hjemmets kjennetegn, der det er nok kjærlighet og omsorg for alle innbyggerne. En krevende blomst mister sin dekorative effekt ved det minste avvik fra innholdsnormen. Blomster blir spesielt lunefulle med årene og mister løvverk..

Tegn på behovet for blomsterforyngelse

Planten må plantes og forynges På forumene til blomsteroppdrettere kan du finne ut at det gamle anthurium i noen tilfeller fortsetter å blomstre i mer enn 10 år, uten spesiell omsorg. I andre trenger anlegget gjenopplivning etter 4-5 år. Derfor er det ikke alderen som får blomsten til å bli gammel, men feil omsorg..

Anthurium må lagresTegn på at et kjæledyr ber om hjelp og trenger foryngelse, vil være utseendet:

 • stammen av anthurium ble blottet høyt nedenfra;
 • blomstene knuses eller planten blomstrer ikke;
 • bladene krymper, mange sideskudd vises;
 • Stammen trekkes ut, mens bladene faller.

Uansett, hvis blomsten har mistet sin dekorative effekt, og det er synd å dele med den, bør den revurderes. Men først, analyser og bestem hva som mangler i landbruksteknologi, slik at anlegget fra nå av vil glede seg lenge med sitt utseende.

Grunnleggende omsorgskrav:

 • året rundt å holde seg i lyset uten direkte sollys, og sikre dagslys i minst 12 timer;
 • utelukkelse av noen form for utkast;
 • skape en behagelig temperatur for luften og bakken rundt;
 • opprettelse av en sone med høy luftfuktighet rundt en blomst av noe slag ved fordampning og sprøyting;
 • passende jord og vanning uten stagnasjon av vann i potten;
 • vanlig vanning med avgjort bløtt vann og plantefôring;
 • rettidig transplantasjon og reproduksjon;
 • sykdom og skadedyrbekjempelse.

Hvis tiltakssettet er fullført, trenger ikke anthurium foryngelse på lenge.

Tegn på feil vedlikehold av blomster

Feil vanningsresultatNår planten aktivt vokser grønn masse, dukker det opp nye blomsterstander, det er ingen grunn til alarm.

Hvis bladene begynner å krølle seg inn i et rør og reduserer overflatearealet, er dette allerede et signal om mangel eller overskudd av lys og tørr luft. Hvis det kommer svarte flekker på bladene, vannes planten rikelig og det har dukket opp stillestående soner i underlaget. Spissene på bladene begynner å bli gule, du må øke lufttemperaturen og eliminere utkastet.

Det er nødvendig å omorganisere anthurium til et annet stedFor hardt vann har en skadelig effekt på planten. Derfor, når drikkevann har et høyt innhold av hardhetssalter, må det mykes opp ved å føre det gjennom et spesielt filter eller ved å bruke frysemetoden. Hvis vannet ikke er helt frosset, vil hardhetssalter forbli i væskelaget, isen kan brukes til vanning av planter. Tegn på vanning med hardt vann er sverting av bladene..

Gule blader og stilker av tørkede blomster må klippes av med saks etter å ha blitt desinfisert for å stoppe skade på planten.

Blomsten dør, hvordan du redder anthurium

En døende plante kan reddes av en del av stammen med luftrøtterPlanten er strukket ut og kaster bladene intensivt – du må nøye undersøke stammen. Denne typen aroid forplantes delvis av luftrøtter. På stammen kan du se de angitte utbuktningene, på disse stedene, under forholdene, kan planten slå rot. I naturen slår en hengende gren rot i bakken, selv gjennom luften, og prøver å nå det næringsrike kullet. Hvis disse prosessene er i live, kan selv om anthurium dør, det reddes.

Disse rotsystemene til anthurium skal gjenopprettesDet er nødvendig å kontrollere om det finnes skadedyr og sykdommer på planten som førte til tørking av anthurium. Du bør fjerne planten fra potten og nøye undersøke tilstanden til rotsystemet. På samme tid, vær forsiktig, røttene er skjøre. Bare lyse og kjøttfulle røtter regnes som levende. Gulede og brune vevinger fungerer ikke lenger. De enten råtnet fra feil vedlikehold eller er utsatt for smittsomme sykdommer. Hvis anthurium har tørket i bakken, er det kanskje levende røtter som du kan gjenopplive busken med..

Ved å dele planten i rosetter med røtter, kan du forynge og gjenopprette anthuriumDet hender at en blomst uten ytre tegn på rotforfall kaster sitt grønne antrekk i seks måneder, for deretter å gjenopplive igjen, men dette skjer hvis røttene forblir i live.

Hvordan forynge anthurium

Ung blomst fra en skjæring med luftrøtterForyngelse utføres på to måter:

 • aktivere luftrøtter;
 • gjenopprette helsen til rotsystemet.

Luftrøtter vil begynne å utvikle seg i et varmt og fuktig miljø. Derfor er den beste måten å sette planten på et varmt sted og lage et belte med sphagnummos rundt vekstpunktene for fremtidige røtter. I et konstant vått underlag, etter en uke – to, vil planten slå rot. Deretter kan denne delen kuttes av med en skarp desinfisert kniv, drysset med knust kull eller malt kanel..

En slik frøplante kan umiddelbart rotes i en gryte, etter å ha forberedt ønsket sammensetning av den tropiske jorda. Sphagnum vil ikke forstyrre dette, røttene vil bryte gjennom porene i mosen, nå næringsblandingen.

Men hvis planten er veldig langstrakt, kan på denne måten en bit av plantestammen rotes. Under gjenveksten av røttene blir planten ikke vannet for ikke å ødelegge tomgangsjorden. Det sprayes bare på toppen. Som budbringer for frelsen av anthurium, vil et nytt blad snart dukke opp på frøplanten. Etter det vil anthurium skape forhold for tidlig utvikling. Planten trenger ikke toppdressing de første 2-3 månedene, jorden er fylt, og det er fortsatt få røtter.

Rotsystemet til en skrantende plante må vaskes og undersøkes nøyeFor å forstå tilstanden til jordstenglene godt og forstå hvordan du gjenoppliver anthurium, er det nødvendig å vaske alle røttene nøye, og de er veldig skjøre. Skjær deretter ut de forfallne og brune delene. Hvis det er vekstpunkter på de lette røttene, vil de være synlige. Legg rene, desinfiserte og tørkede røtter i en gryte med dreneringslag og egnet næringsjord. Tallerkenens kapasitet må tilsvare størrelsen på rotsystemet. Hvis det er få røtter igjen, bør beholderen også være liten..

Plant planten i henhold til alle reglene og vent på resultatet. Slikt arbeid er kanskje ikke nødvendig hvis bare bakken av anthurium dør, røttene forblir levedyktige. Etter å ha kuttet av toppen for separat roting, blir hele potten sovende på et varmt og lyst sted. Etter en stund skal unge skudd dukke opp, som senere kan transplanteres. Dette er også en av måtene å forynge anthurium..

En betydelig rolle i gjenoppliving av planter spilles av den påfølgende omsorgen for dem, som for en elsket en som blir frisk etter en alvorlig sykdom..

Jordens sammensetning for roting av anthurium

Anthurium jordFørst og fremst bør du vite sikkert at enhver sykdom som bringes inn med bakken kan være det siste strået for en svekket plante. Uansett sammensetning som tilberedes, bør den desinfiseres på noen måte. Den endelige behandlingen skal utføres med permanganat, hvoretter jordklumpen tørkes.

Anbefalinger for tilsetning av en stor mengde sphagnummos er riktige, i tillegg til fuktighetsbevarende egenskaper, er den også bakteriedrepende. Faren er at hvis jorden er tørr ovenfra, beholder mosen nær roten fuktighet, så det er fare for at vannet blir for vannet. Perlit og vermikulitt holder fuktigheten godt i jorda, og gir den vekk om nødvendig. Malet trekull gjør underlaget porøst og skaper sentre for dannelse av planteernæring. Barken, nødvendigvis høy torv, bladunderlag gir den nødvendige surheten. Sand er en kilde til kiselsyre. En liten mengde vermikompost fyller sammensetningen med nyttig mikroflora. Alle disse stoffene er avgjørende for jordens sammensetning. Vermikulitt er godt å bruke som toppfyll, slik at fuktigheten fra gryten fordamper mindre.

Anthuriumtransplantasjon – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor