15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Anthurium mannlig lykke i en blomsterpotte

Anthurium mannlig lykke med forskjellig blomstring Tropene er et planteparadis som sannsynligvis ikke har avslørt alle sine hemmeligheter de siste århundrene. Mangfoldet av former og arter som lever her tiltrekker seg fortsatt naturforskere og botanikere. Og de mest slående funnene ble gjort i epoken med de store geografiske funnene og de påfølgende tiårene..

Oppdagelseshistorie og opprinnelse til anthurium

Anthurium blomst I 1876 oppdaget den franske florautforskeren Edouard André, som reiste til Sør -Amerika, tidligere ukjente planter kalt anthuriums. Prøvene hentet av forskeren ble beskrevet og transportert til den gamle verden. Som det viste seg senere, er anthuriums den mest tallrike slekten som er inkludert i Aroid -familien. I hjemlandet anthurium danner planter med lignende ytre egenskaper og vekstforhold nesten ni hundre arter.

De fleste representantene for slekten er epifytter som lever på trær i tropiske skoger, vinstokker med lange luftrøtter og arter som har tilpasset seg å leve på steinete bakker, festet på bare steiner og små forekomster av humus.

Navnet på anthuriumblomsten på latin kommer fra ordene “hale” og “blomst”, som veldig nøyaktig gjenspeiler utseendet på blomsterstanden til en tropisk plante. Men folket kaller planten “flamingoblomst”, “rød tunge”, men også kalt anthurium og mannlig lykke. Noen ganger kjenner blomsteroppdrettere som dyrker anthurium på vinduskarmen ikke navnet på navnet, men de er sikre på at planten har en gunstig effekt på atmosfæren i huset. Så hva er bemerkelsesverdig om anthurium, og hva betyr denne blomsten??

Et symbol på mannlig lykke – Anthurium fra Sør -Amerika

Scarlet Anthurium blomsterslørDet er en oppfatning at dette uvanlige navnet på planten stammer fra den pre -columbianske tiden blant de lokale stammene som bodde i hjemlandet til anthurium – Colombia. Det er fortsatt en legende som forklarer opprinnelsen til anthurium..

Da verden var veldig ung, og gudene fremdeles ofte steg ned til mennesker, bodde en ung jente i en landsby, vakker som en frisk skogblomst. Den modige jegeren elsket henne, og snart skulle bryllupssalmer høres ut for dem, men en fryktelig ting skjedde. Den misunnelige og onde lederen for nabostammen, etter å ha fått vite om skjønnheten til den unge jomfruen, ønsket å gjøre henne til hans medhustru. Med en avdeling soldater kom han under murene i landsbyen og tok den med storm. Mange i landsbyen døde av blodtørstige inntrengere, og jentas kjæreste kunne ikke overleve. Lederen var overlykkelig over seieren og følte seg allmektig og beordret de eldste til å bringe skjønnheten til ham.

Den stolte jenta motsatte seg, tok på seg det beste røde antrekket som var forberedt til bryllupet, og kastet seg i brannen i brannen for ikke å få skurken. Før gnisten rakk å fly opp til himmelen, så gudene det onde skje på jorden og gjorde skjønnheten til en anthuriumblomst.

Ikke-rosa blomstring av anthuriumSiden den gang har en jungel vokst lenge på stedet for den ødelagte landsbyen. Det er ikke et spor av lidenskapene som en gang raste her, bare anthuriums blomstrer på steinene og røttene til høye trær. Og dråpene som strømmer fra bladene minner om gamle hendelser, som tårene til en jente som savner sin elskede og sørger over den ødelagte kjærligheten og lykken.

Familielykke anthuriumHistorien er bitter, men i Colombia tror de at anthurium er en fantastisk talisman for nygifte, som beskytter dem og beskytter dem mot feil og krangler. I buketter gitt til bryllup i Sør -Amerika betyr anthuriumblomsten et ønske om lykke og velstand..

Til representanter for et sterkt kjønn kan blomsten gi eksepsjonell maskulin styrke og evnen til å stå opp for sine kjære. Derfor er planten nødvendigvis til stede i dekorasjonen av rom for et ungt par og etter bryllupet..

Hvordan ser disse interessante plantene ut??

Flersidig anthurium

Anthurium AndreSiden slekten er svært tallrik og mangfoldig, kan en enorm region fra Mexico nord for Argentina og Uruguay betraktes som fødestedet til anthurium. De mest kjente plantene, som lenge har funnet sin plass i drivhus og innendørs potter, og fremdeles dårlig studert varianter bor her..

Til tross for at europeerne har vært kjent med anthurium siden andre halvdel av 1800 -tallet, vokser en liten andel av artene til denne unike planten hjemme. Oftest finnes blomstrende varianter i kulturen, blant annet Andre anthurium, oppkalt etter oppdageren, er lederen, så vel som Scherzer anthurium. Deretter dukket det opp mange interspesifikke hybrider og varianter hentet fra disse artene og har allerede klart å få popularitet..

I planter av André -arten er antydelsen til anthuriums opprinnelse og dets slektskap med andre representanter for Aroid -familien tydeligst gjettet. En blomst, eller rettere sagt en blomsterstand av en plante, er et tett, jevnt øre, omgitt av et lyst, blank teppe.

Hvit anthuriumI sitt hjemland danner viltvoksende anthuriums bare lyse røde skovler, men i dag, takket være utvalg, har det vært mulig å skaffe varianter som forbløffer med en rekke paletter, størrelser og nyanser av blomsterstand. I tillegg til røde kan du finne hvite, rosa, lilla, nesten svarte og grønne sengetepper. Men dette er ikke alle overraskelser som er utarbeidet av en tropisk plante for innendørs avlinger..

Hvis Andres anthurium har et nesten jevnt øre, skiller Scherzer’s anthurium seg ut med navnet “flamingoblomsten” med et bisarrt buet øre, som ikke bare kan være hvitt, gult eller rosa, men også knallrødt.

Med riktig belysning og vanning kan blomstringen av anthurium “mannlig lykke” gå hele året, og blomsterstandene mister ikke attraktiviteten i opptil en måned. Når sløret visner og de små blomstene som utgjør øret pollineres, begynner det å dannes et eggstokk. Anthurium-frukter er gule eller rød-oransje bær som inneholder to frø..

Dekorativ løvrike anthuriumDet dekorative bladverket til anthurium “mannlig lykke” er like mangfoldig som blomstene. Ovale, spisse hjerteformede og dissekerte blader i alle størrelser og farger er kulturens nest viktigste dekorasjon. På samme tid kan overflaten på bladplatene, som er i stand til å snu seg etter solens bevegelse, enten være blank eller matt, og en jevn grønn farge grenser til en broket.

Arter med uvanlig løvverk ble tildelt av blomsteroppdrettere til gruppen av dekorative løvrike anthuriums.

Blant dem er det også mange veldig interessante og verdige planter for dyrking hjemme, for eksempel anthurium cristallinum fra de colombianske regnskogene..

Er det mulig å beholde anthurium hjemme?

Å holde anthurium hjemme krever forsiktighetI følge den samme gamle legenden om opprinnelsen til anthurium, forsvant ikke jentens stolthet etter at hun ble til en blomst. For ikke å falle i onde hender, mottok planten kaustisk juice fra gudene. I dag har legenden en mer sannsynlig vitenskapelig forklaring. Alle deler av anthurium, som andre planter i Aroid -familien, inneholder kalsiumoksalat, som faktisk har toksisitet og evne til å forårsake skade på slimhinner..

Så kan anthurium beholdes i huset? Vil planten skade mennesker??

Innholdet i de grønne delene av denne søramerikaneren av et farlig stoff er ikke så stort, så det er ingen helserisiko for de voksne innbyggerne i huset. Men fra små barn og dyr som kan smake på løvet, er det bedre å fjerne anthurium. Enkelte typer anthurium har en utpreget aroma, som må tas i betraktning hvis en person bor i huset med økt følsomhet for lukt.

For resten utgjør en tropisk plante ikke bare en fare, men kan også være nyttig. Anthurium er i stand til å absorbere en rekke skadelige flyktige forbindelser som kommer inn i huset, for eksempel fra bilens eksos eller plast. Slike stoffer inkluderer xylen og toluen. Siden planten elsker fuktighet, må dyrkeren regelmessig fukte luften, noe som har en positiv effekt på menneskers helse, for sitt velvære..

Anthuriums “mannlig lykke” er ikke bare populære innendørs planter, men også avskårne blomster, mye brukt i utformingen av buketter og interiør. Dette skyldes blomsterstandenes spektakulære utseende og deres evne til å opprettholde friskhet i opptil seks uker. Hovedtrikset her er å kutte peduncle i tide, når dekselet er helt åpnet og øret er drysset med pollen..

Video om Anthurium

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor