15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner ved metodene for å utføre anthuriumtransplantasjon

Graciøs flamingoblomst Anthurium kalles populært en flamingoblomst. Og denne sammenligningen er ganske berettiget. Graciøse blomsterstand på lange stengler ser virkelig ut som eksotiske fugler og lar ingen være likegyldige. Planter med dekorative blader i alle former, størrelser og farger er ikke mindre interessante enn de blomstrende varianter av anthurium..

I Sør -Amerika, som er fødestedet til anthurium, vokser disse plantene oftest som epifytter, mestrer de øvre nivåene av tropiske skoger, vokser på røttene, grener av trær og under, under kronene. Her blir ikke rotsystemet av planter, som danner kraftige underjordiske og luftrøtter, holdt tilbake, og anthurium reproduserer og blomstrer perfekt selv uten transplantasjon..

Hjemme har anthurium ikke mulighet til å leve sin vanlige livsstil, og potter på vinduskarmen blir deres habitat. For at plantene her skal glede seg med spektakulær blomstring, må grønne kjæledyr ikke bare passe godt på, men også transplanteres fra tid til annen..

Hvordan går det med anthuriumtransplantasjon hjemme? Og hvordan bestemme at denne prosedyren virkelig trenger en plante?

Anthuriumtransplantasjonsmetoder

Med dårlig utvikling trenger planten en transplantasjon. Hovedårsakene til at anthurium kan kreve transplantasjon er:

  • utviklingen av røttene til hele jordens koma og den åpenbare trangheten i den gamle potten;
  • feil valgt jordblanding, noe som påvirker plantens tilstand og dens utvikling negativt;
  • sykdom i rotsystemet og utseendet av spor av råte på det.

Avhengig av hva som forårsaket det, kan transplantasjon av anthurium hjemme representere overføring til en ny gryte med en liten mengde substratfornyelse, eller planten blir overført etter å ha fjernet spor av gammel jord tidligere.

Friske voksne planter, som aktivt blomstrer og ikke viser ytre tegn på sykdom, overføres til en større potte hvert 2-3 år.

Behovet for en slik prosedyre indikeres av tykke røtter som har dukket opp fra dreneringshullene og over jordoverflaten. Når røttene ikke finner ledig plass inne i beholderen, går røttene ut og prøver å få mat og fuktighet fra luften.

For ikke å skade rotsystemet under anthuriumtransplantasjon, vannes planten rikelig før prosedyren. Dette myker opp jorda og gjør det lettere å fjerne klumpen fra potten. Hvis potten er laget av plast, kan du rynke den litt eller trykke den på kanten av bordet. Deretter fjernes anthurium, og etter å ha undersøkt røttene, blir de overført til en ny gryte, der det allerede er et godt dreneringslag, og et lag med substrat helles over det..

Før du overfører plantene til en annen potte, vanner du jorda rikeligPlanten etter transplantasjon vil snart blomstre, hvis den nye potten ikke er mye større enn den forrige. Det er bedre å foretrekke beholdere der høyden er lik diameteren. Etter å ha transplantert anthurium i en altfor romslig gryte, fordømmer blomsterhandleren seg selv til lang ventetid på lyse blomsterstand. Inntil røttene vokser til ny jord, vil ikke anthurium danne blomsterknopper..

En jordklump, flettet av røtter, plasseres i midten av potten, og hullene som dannes på sidene fylles med friskt underlag.

Jorden skal være litt komprimert og prøve å ikke berøre eller deformere jordstenglene. Topplaget fornyes også, deretter plantes plantene om nødvendig igjen, og jordoverflaten dekkes med sphagnum for å spare fuktighet.Det skapes behagelige forhold for anlegget

Etter transplantasjon akklimatiserer anthurium seg ganske raskt, og snart kan du forvente utseende av nytt løvverk og blomsterstand.

En annen fremgangsmåte er for planten hvis produsenten er i tvil om tilstanden og helsen. En vanlig årsak til bekymring er:

  • utseendet av flekker på stilker og blader;
  • visning av løvverk og tap av sin vanlige tone;
  • avvisning av blomstring og veksthemming.

Dessverre, etter kjøpet, må anthurium også transplanteres, ellers svekkes planten raskt og kan dø..

Anthurium transplanteres tidlig på vårenHurtig transplantasjon av anthurium, som på bildet, som raskt mister sin attraktivitet og selv etter vanning ikke gjenoppretter elastisiteten og den vertikale posisjonen til petioles og peduncles. En plante kan lide både av overflod av fuktighet i jorda, dens fattigdom eller overdreven tetthet, samt av handlinger fra skadedyr, sykdom eller forrådnende bakterier.

I alle disse tilfellene er det umulig å nøle. Anthurium vannes og, som allerede beskrevet, fjernes fra potten. I motsetning til situasjonen når anthurium transplanteres uten tegn på sykdom, er det her, hvis mulig, nødvendig å fjerne den gamle jorda, beskytte røttene og undersøke dem underveis.

Hvis plantens røtter er skadet eller råtnet, blir slike områder nøye trimmet til et sunt hvitt vev og behandler seksjonene med kull eller aktivt kullpulver..

Transplantasjon og reproduksjon av anthuriumDen grønne delen av anthurium er også frigjort fra tørre eller tapte blader; de eksisterende blomsterstandene bør kuttes sammen med stenglene. Dette tiltaket vil redusere belastningen på den svekkede planten og hjelpe den med å overvinne sjokket ved transplantasjonen raskere. For forsikring er det bedre å behandle en plante med spor av råte med et soppdrepende middel..

Etter transplantasjon av et anthurium som har gjennomgått sen rødme, rotrot eller annen sykdom, bør blomsterhandleren nøye overvåke tilstanden til en slik plante, og om nødvendig behandle kronen, jorda og rotsystemet på nytt.

Hvis du må transplantere en plante i den samme potten eller bruke en beholder som allerede har tjent som tilfluktssted for en annen kultur, må den behandles med kokende vann eller en løsning av kaliumpermanganat.

Jord for transplantasjon av anthurium

Anthurium jordDet særegne ved anthurium er at planter bare kan føle seg godt i et veldig løst, lett underlag. Den beste jorda for denne tropiske innbyggeren er en som er vanngjennomtrengelig og gir lett tilgang til oksygen. Etter å ha transplantert anthurium til et egnet underlag, trenger røttene lett inn i jorden og får lett nødvendig næring og fuktighet. Hvis produsenten tar feil med valget av jord for anthurium, vil dette snart påvirke planten, dens vekst, dekorativitet og helse..

Det er mange oppskrifter for å lage en jordblanding for anthurium. I hjertet av underlaget kan enten være en ferdiglaget blanding for orkideer, som knust kull og litt torvblanding blandes, så vel som hjemmelaget jord. Det anbefales ofte for anthuriums å blande knust sphagnum, torv og kokosfibre i like deler. Det er også et ferdiglagd spesialisert substrat for anthurium og andre arter av aroid..

Når det ikke er mulig å finne visse komponenter, for transplantasjon av anthurium, kan du ta matjord fra barskogen.

Sann, slike naturlige råvarer krever den mest grundige desinfeksjonen for å utelukke faren for infeksjon av planten med skadedyr og sopp..

Når og hvordan man transplanterer anthurium etter kjøp

Anthurium kjøpt i butikken må transplanteres umiddelbartHvis den planlagte transplantasjonen av anthurium oftest finner sted på slutten av vinteren eller i de første ukene av våren, er det bedre å transplantere en kopi som er kjøpt i en butikk like etter at du har kommet inn i huset. Faktum er at anthuriumer beregnet for salg plantes i potter med en liten mengde torv eller kokosnøttsubstrat fylt med gjødsel med deponering..

Tilførselen av mat til et slikt anthurium er designet for en måned eller to. Planter som blomstrer aktivt på hyllene når de kommer inn i huset bruker sin siste styrke og kan dø hvis de ikke transplanteres i frisk jord.

I denne forbindelse oppstår spørsmålet: “Hvordan transplantere anthurium etter kjøp, hvis planten fortsatt er i blomst?” Er det virkelig verdt å forstyrre en slik forekomst?

Før transplantasjon blir alle blomsterstilker avskåret fra et blomstrende anthuriumDet er verdt å overføre en slik plante til en næringsrik fullverdig jord, og før du fjerner den fra potten, må du kutte av alle peduncles. Et enkelt triks vil lette akklimatisering av anthurium etter transplantasjon, og de lyse blomsterstandene vil ikke forsvinne. Hvis de blir kuttet når pollen allerede har dusjet øret, vil blomsterstandene i vasen dekorere huset i mer enn en måned..

En video om transplantasjon av anthurium vil fortelle deg i detalj om gjennomføringen av denne viktige prosedyren og vil i praksis hjelpe til med å mestre de vanskeligste stadiene..

Anthuriumpleie etter transplantasjon

Flere unge planter kan fås fra en stor blomst.Inntil det øverste laget av substratet under planten tørker ut, bør du ikke vanne anthurium etter transplantasjon. I tillegg må et kjæledyr som har opplevd et alvorlig sjokk, beskyttes nøye mot trekk og direkte sollys..

Siden planten har fått alt den trenger for vekst, og røttene trenger tid til å akklimatisere seg, trenger ikke anthurium å bli matet etter transplantasjon i ytterligere 2-3 måneder.

Hvis du forsømmer dette rådet, kan organiske og mineralske stoffer fanget i jorda brenne skadet vev og bare forlenge ubehaget for planten..

En anthuriumtransplantasjon hjemme kan brukes til å skille moderplanten og få flere unge stiklinger. For å gjøre dette blir laterale skudd som har fått røtter skilt forsiktig og overført til separate små potter..

Anthuriumtransplantasjonshemmeligheter – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor