15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto og beskrivelse av populære varianter av anthurium

En av varianter av anthurium Andre Anthurium Andre, den første av de dyrkede og beskrevne representanter for en enorm art, ble brakt til Europa på 70 -tallet i forrige århundre. Litt senere, i 1889, takket være misjonæren Samuel Damon, kom plantene også til Hawaii. Dette påvirket artikkens popularitet og spredning radikalt, så vel som de forskjellige variantene som blomsteroppdrettere har i dag..

Kjent av mange eksotiske floraelskere som “hjertet av Hawaii”, har anthurium blitt et virkelig lokalt symbol. Planter, hvis blomsterstand kan beholde dekorativiteten i 2,5-4 uker, finnes overalt her. Men anthurium er ikke bare dekorasjon av hus og landskap, men også et av de viktigste forretningsområdene rundt om i verden..

Mer enn 12 millioner planter dyrkes årlig bare på Hawaiiøyene. Like mange anthuriums leveres fra andre land og regioner. Og dette er ikke tilfeldig. Blant tropiske blomstrende arter inntar lyse varianter av anthurium, dyrket som innendørs eller hageplanter for kutting og interiørdekorasjon, en ledende posisjon i popularitet..

Interessen for kultur er drevet av overflod av former og farger av langlivede blomsterstander. I dag kan du se ikke bare det røde anthurium, en gang funnet i jungelen i Colombia, men også de tofargede variantene av denne planten, kalt Obake, grønn midori, hvit, lilla og til og med brun anthurium.

Rødt anthurium – en blomst fra en gammel legende

Rødt anthurium Et lyst, blank teppe og et gult øre med mange små blomster. Slik ser det klassiske anthurium ut, hvis legende om opprinnelsen har blitt husket i mange århundrer i Sør -Amerika..

Den unge skjønnheten ofret sitt eget liv i kjærlighetens og troskapens navn. Slått av slik uselviskhet gjorde gudene den uheldige kvinnen til en skarlagenblomst med et enkelt kronblad i form av et jentes hjerte..

Anthurium DakotaRøde anthurium anses fortsatt som klassikere i dag og er høyt verdsatt blant blomsteroppdrettere..

Anthurium Dakota kan med rette kalles den mest kjente og utbredte sorten. Samtidig skiller anlegget seg ikke bare for sengeteppetes rike farge, men også for størrelsen fra 14 til 23 cm. En stor spektakulær plante kan ikke overses selv i et veldig romslig rom..

Anthuriums navn kommer fra Anthos – flower og Oura – tail. Men ikke mindre enn halen, øret er som den lange halsen på en flamingo. Men i motsetning til flamingoer kan anthurium i dag ha mer enn bare røde eller rosa farger..

Anthurium varianter MinnesotaAnthurium blomsterstander av Minnesota -sorten skiller seg ut fra en rekke like spektakulære planter med lyse skarlagensblad og kolber, og endrer den hvite fargen først til gul og deretter til grønn.

Anthurium rødGruppen av røde anthuriums med et rådende rødt slør i fargen er veldig stort og mangfoldig. Anthurium Edison tilhører også den, presentert i butikkhyllene ikke bare planter med røde blomsterstander, men også varianter som blomstrer i rosa toner.

Mørk rød anthuriumI tillegg til skarlagen og klassiske røde varianter, kan du også finne Dark Red Anthurium. Bracts av slike anthuriums, som på bildet, kommer i alle nyanser fra bringebær, vin til burgunder, brun eller nesten svart.

Otazu Brown med burgunder hjerteformet sengeteppeEt eksempel på brunt anthurium er Otazu Brown med et dypt burgunder hjerteformet sengeteppe og et rett lysegrønt øre..

Anthurium varianter UtahAnthurium -varianter Utah danner villig store høytidelige blomsterstander med et glanset teppe på opptil 14 cm i diameter. Kobber og skovler av anthurium er fiolett eller dyp lilla. Samtidig kan eldre blomsterstander lett identifiseres av den grønne fargen på sengetøyets bunn..

Luksuriøs svart anthurium Black queenDen luksuriøse Black Queen Anthurium fremstår enda mørkere takket være kolvens lyse farge. På overflaten av de tette blanke bladbladene skiller alle venene seg ut i lettelse, noe som gir blomsterstanden et fantastisk utseende..

Anthurium i pastellfarger

Rosa Anthurium TennesseeBlush pink, liker toasty varianter, samt fersken varianter av anthuriums er ekstremt høyt verdsatt og nyte oppmerksomheten til gartnere..

Pink Anthurium Tennessee har en interessant funksjon, ettersom den vokser opp, endrer dekslene og kolber seg farge. Hvis de nyåpnede bladbladene domineres av rene lyserosa toner, men over tid blir plassen tatt av grønne nyanser. Et hvitt øre blir også grønt.

Anthurium -sort Lady LoveÅ dele det vanlige sortnavnet Love anthuriums er en hel familie av veldig attraktive innendørsplanter med store blomsterstand og lyse blanke løvverk. Anthurium -sorten Lady Love, for eksempel, skiller seg ut for sine veldig lyse rosa skovler, hvis diameter når 17 cm. Kolber av anthurium vist på bildet er jevne, spisse, av en lysegul nyanse.

Anthurium -varianter Fantasy LoveMen et annet anthurium av varianten Fantasy Love har et lyserosa øre, og i sengeteppet er det ikke bare rosa og grønne toner, men også hvite. Mørkere striper er godt synlige.

Anthurium -varianter BlushSkovlene til Blush -anthuriumene ser ut til å være brune med en tynn rosa støv. Øret i denne blomsterstanden er også hvitrosa, tynnes mot spissen..

Grønn Anthurium Midori

Grønn Anthurium MidoriAlle blomsterstandene av grønt Midori anthurium fra tidspunktet for avsløring av bladbladene har en jevn grønn farge. I motsetning til andre varianter av anthuriums, har denne sortgruppen også grønne ører..

Lime Anthurium cultivarUnntaket er Lime Anthurium-varianter, som ligner på Midori, men som er forskjellige i lysere, gulaktige bladblad og en hvit-gul kolbe..

Hvite anthuriums

Anthurium -varianter Hvit mesterAnthurium -sorten White champion danner grasiøse blomsterstand med et intrikat vridd langstrakt sengeteppe og en rett, lys sitronskygge på kolben. Etter hvert som det modnes, skifter øret farge og blir grønt. Blir grønn fra basen og skaftet.

Spektakulær hvit anthurium White HeartSpektakulært hvitt anthurium White Heart slår på renheten og friskheten til det spisse hjerteformede sengeteppet og den lyserøde fargen på kolben, uvanlig for denne arten.

Gule Anthuriums og Orange varianter

Variasjonsgruppe PicassoPicasso -kultivargruppen inkluderer oransje anthuriumer som denne som er vist på bildet, samt planter med rosa, lilla, blå og hvite bladblad..

I følge beskrivelsen er Picasso anthuriums små planter egnet for innendørs dyrking. En spesiell sjarm til blomsterstandene er gitt av fargen på sengeteppet som tykner til tuppen og basen, noe som gjør blomsten mer voluminøs og lys.

Gul anthurium tilhører kulturen LemonaDet gule anthurium vist på bildet tilhører sorten Lemona. En slik blomsterstand har et stort deksel av en delikat sitronskygge og et hvitt øre med en grønn spiss..

Anthurium Obake

Anthurium -varianter AraceaeTo-farges anthurium-hybrider under det generelle navnet Obake er av hawaiisk opprinnelse og forbløffer fantasien med uvanlige kombinasjoner av nyanser på store skovler. Navnet Obake på japansk betyr noe foranderlig, ustabilt. Spøkelser kalles også dette ordet..

Fargen på bladbladene til anthurium -kultivaren Araceae kombinerer lyse rødt og intens grønt.

Anthurium Rainbow ObakeFargen på Anthurium Rainbow Obake er mer kompleks og inkluderer ikke to nyanser, men mye mer. På en hvit bakgrunn er mørke rosa striper og en mer delikat støv merkbar. Basen på skovlene er farget i en vakker grønn tone.

Spektakulær Mauna Loa ObakeDen spektakulære Mauna Loa Obake tilhører gruppen Tropical Ice. Det karakteristiske trekket er en lys, nesten hvit flekk i midten av sengeteppet og et delikat grønt miljø. Venene er rosa og øret er hvitt og gult.

Anthurium -variant Watermelon ObakeNavnet på denne anthuriumsorten Watermelon Obake beskriver veldig nøyaktig utseendet på blomsterstanden med en saftig rosa midtre og grønne kanter..

Anthuriums Tulipan med tulipan sengeteppe

Anthurium Fiorino med et tulipanformet slør av dyprosa-fiolettTulipananthurium blir mer og mer populær på grunn av sengeteppetes unike form og formen på hele blomsterstanden. I dag i kulturen er det rød, rosa, hvit, lilla, lilla og blå anthurium av denne typen..

Anthurium Fiorino med et tulipanformet sengeteppe av en rik rosa-lilla nyanse tilhører gruppen av små anthuriums. Formen på blomsterstandene er veldig lakonisk, og takket være den passer planten lett inn i ethvert interiør. Fargene på sengeteppet og kolben til Anthurium Fiorino er lyse, og blomstringen varer i omtrent 4 måneder.

Anthurium Blue Princess Alexia BluePrinsesse Alexia Blue anthurium vil ikke imponere med størrelsen på blomsterstanden, men det vil absolutt ikke etterlate likegyldige fans av uvanlige farger. Både øret og sengeteppet av denne sorten er malt i en vakker ultramarin nyanse. Men etter hvert som det modnes, vises grønne streker ved foten av sengeteppet..

Gul anthurium av varianten Princess AlexiaIkke mindre lyst er det gule anthuriumet av varianten Princess Alexia med små skovler og et kort, rett øre. Lys blomsterstand er tydelig synlig mot bakgrunnen av kompakt mørkt løvverk.

Joli AnthuriumJoli anthurium er en miniatyrrepresentant for en stor familie av innendørs planter. Størrelsen på rosetten overstiger ikke 15-18 cm, noe som gjør at du kan finne et sted for et ganske lite anthurium med rosa skiveblader og samme kolbe på den smaleste vinduskarmen.

Anthurium “Black Queen” – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor